CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 10 sp 3 v 3 o 4 f 13 - 10 mål 12 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 4 sp 3 v 1 o 0 f 9 - 4 mål 10 p

23 - 29 okt 2023

NÄSTA MATCH: 1 nov kl 20.45 - BLACKBURN - LC Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 4 november kl 14.30 - Aston Villa -

Nyheter v-43


SÖNDAG 29:
Chelsea har blivit klubben anfallare kommer till för att dö, figurativt talat. Men även innan de senaste årens ständiga floppar som plötsligt förlorar all förmåga att omsätta chanser i mål fanns det storstjärnor som misslyckades innan. Andriy Shevchenko är en av dem. Han har nu gett ut sina memoarer och ger förklaringen till varför han aldrig blev vad alla hoppades på i Chelsea trots en då rekordsumma för en övergång. Han hade stora problem med skador och önskar att han hade kunnat återbetala fansens kärlek till honom. Läs mer här>>

LÖRDAG 28:
Att spela dåligt och förlora är hemskt, men att spela bra och förlora och tappa poäng gång på gång på gång det är SKAMLIGT. Det är inte dåligt, det är skämmigt.
    Fredrik Ljungberg tycker synd om Chelsea. Det går inte tycka synd om ett lag som själva orsakar sitt förfall gång på gång. Att inte göra mål och släppa till mål varje gång men gör ett försvarsmisstag går inte att ursäkta.

Oförmågan att omsätta bra spel i mål och resultat är monumental i vårt älskade Chelsea.
    Vi är rätt trötta på att konstatera det.
    Ännu mer trötta är vi på att konstatera hur Chelsea match efter match gör misstag som kostar mål. Samma misstag hos motståndarna ger inte oss mål. Ännu en förlust som inte borde varit annat än vinst. Vår optimism pyser ut som en punkterad ballong, igen. Vi är dessutom som sämst där vi ska vara som bäst, på Stamford Bridge. En enda ynka vinst mot ligans sämsta lag hittills. Pinsamt.
    De spelar så bra och förlorar, de spelar ännu bättre i förra matchen och skänkte bort segern. Manblir så trött på detta veka Chelsea.

Det är lindrigare muskelskador som stoppar Enzo Fernandez och Mykhailo Mudryk idag.

Hmm, Pochettino roterar ordentligt och mycket överranske mot Brentford. Enzo och Mudryk. Cucurella tillbaka till höger ser det ut som.
Sanchez, Cucurella, Silva, Disasi, Colwill, Caicedo, Palmer, Gallagher, Sterling, Jackson, Madueke.
    avb: Beach, Badiashile, Ugochukwu, James, Gusto, Petrovic, Maatsen, Washington, Matos

Pochettino förväntar sig en stark reaktion från Sanchez efter en serie av dåliga insatser. Det innebär att vi kommer inte få se Petrovic i aktion idag, kanske på onsdag i ligacupen - annat vore nog rätt underligt.

FREDAG 27:
Chelsea Women har fyra landslagsmålvakter, tre av dem stod för sitt land i kvällens landskamper. Musovic-Sveriger, Berger-Tyskland, Evrard (utlånad till Brighton)-Belgien. Bara Hannah Hampton fick sitta kvar på bänken. Rätt anmärkningsvärt. Särskilt då uppställningen på herrsidan verkar vara den svagaste vi har haft på flera decennier (vi vet ju inget om Petrrovics kvalitet då han ännu inte fått chansen). PÅ herrsidan är det kanske så att våra två bästa målvakter har man lånat ut, Kepa till Real Madrid och Slonina till Belgien.

BBC har en videopresentation av Sam Kerr inför omröstningen till Årets Spelare. Se den här>>

Emma Hayes är nominerad till oktober månads manager.

Från presskonferensen:
Pochettino är mycket nöjd med Cucurellas attityd men säger också att det är vad han förväntar sig av alla Chelseaspelare.
    Han kommenterade det faktum att Chelsea bara vunnit en enda match hemma. Något som måste förbättras enligt Poch.
    Så det vanliga berömmet till motståndarna och påpekandet att de använder två olika formation i sitt spel som Chelsea måste vara beredda på.
    Reece James är inte klar för att starta men kommer att finnas med på bänken.
    Han sa klart att Chelsea är ännu inte färdigt som lag, det blir bättre hela tiden och han hoppas att Chelsea når hela vägen dit under säsongen.
    Nkunku kommer kanske att närma sig en start efter nästa landslagsuppehåll, men Pochettino vågar inte säga säkert.
    Ang julaftonsmatchen påpekade han att fansen är inte glada och det är inte han heller. Han har sin bröllopsdag då och för argentinare är julafton en betydelsefull dag (för engelsmän är ju juldagen den stora dagen).
    Han bryr sig inte särskilt om spelschemat utan tar varje match för vad den är. Alla matcher är tuffa och måste vinnas.
    Han avslöjade att Chelsea inte har en utsedd straffläggare utan flera spelare kan ta dem och vem som gör det avgör spelarna på plan. (Det är lite överraskande men förklarar ju varför både Sterling och Palmer ville ha straffen senast och att Enzo avgjorde vem som skulle ta den).
    Han påpekade att saknaden av Nkunku kanske betyder 8-10 mål mindre då denne kan göra mål som han visat tidigare säsonger. Han är en spelare Pochettino tror kommer bli betydelsefull för oss. Nu är han skadad och att klaga hjälper inte, situationen är som den är.
    Han svarade rätt svävande på om Chelsea behöver en striker men om det behövs är den sportsliga ledningen redo att göra sitt jobb. Situationen förändras hela tiden.
   
   
   
Skadelistan minskar trots allt, den är nu nere på sju skadade spelare. Det är mycket men mindre än vad det varit hittills hela säsongen.>a÷cess

TORSDAG 26:
TV-bolagen har nu satt sitt visningsschema för december och självklart innebär det flyttade matcher för Chelsea.
    Matchen mot Brighton ska nu spelas 3 dec. Mot Everton är flyttad till 10 dec. Som vi redan berättat blir det en julaftonsmatch mot Wolves 24 dec. Man har också fastslagit att matchen mot Fulham som hade två alternativa datum i spelschemat nu ska spelas 23 januari. Ett par matcher har fått ny starttid men då de spelas på samma dag så påverkar det inte så mycket för oss tv-tittare.
    **Chelseafansen är inte på något sätt nöjda och kommer formellt överklaga speltiden för matchen mot Wolverhampton. Vi i Sverige misstänker barnfamiljer med Chelseasupportrar får en svår tid också då matchen kommer krocka med Kalle Anka. Matchstart 14.00, Kalle Ankatid 15.00.

Lauren James som kom av tidigt mot Brighton har skickats hem från landslagslägret. Hon dras med sviterna av en smäll mot huvudet och en hjärnskakning och man tar inga risker utan hon får vila från landslaget under det här uppehållet.

ONSDAG 25:
CPO, Chelsea Pitch Owners, som äger rättigheterna till Stamford Bridge tror klubben snart kommer avslöja detaljer kring sina planer inför arenans framtid. Konstigt nog spekuleras det fortfarande i en flytt till Earl's Court trots köpet av Stoll-fastigheterna intill SB alldeles nyligen. Oroande är att man spekulerar i att en ombyggnad kan ta hela sju år. Läs mer här>>

TISDAG 24:
Sam Kerr är en av fem kandidater till att bli BBCs Årets Spelare. Ni kan rösta på henne här>>

MÅNDAG 23:
Europafotbollsvecka, och det svider fortfarande att vi då inte kan följa Chelsea för första gången på många år under de speldagarna.

Det svider också väldigt bittert hur matchen slutade i lördags. Chelsea borde vunnit mot de obesegrade Arsenal men idiotmisstag och någon form av mental vekhet gjorde att vi tappade vinsten, en vinst vi så otroligt gärna ville uppleva. Av så många skäl, inte minst därför att Chelsea i 5/6-delar av matchen spelade väldigt bra fotboll och verkligen förtjänade att vinna. Istället hyllas Arsenal för sin comeback, som Chelsea skänkte dem.

Så vi får faktiskt anstränga oss lite för att glädja oss över hur bra spelet var, hur Chelsea börjar visa de kvaliteter som finns. Det är långt kvar till att bli ett stadigt topplag igen men Chelsea visade verkligen att de kan stå upp emot och till och med vara bättre än topplagen. Det måste vi glädjas över.
    Vi är också obesegrade i de fyra senaste matcherna. Ännu något att glädjas åt.
    En svit vi faktiskt har en god chans som vi ser det att öka på mot Brentford även om de är erkänt mycket svårspelade. Det är också läge att låta Petrovic få visa om han är en bättre målvakt än Sanchez.
    Spelare börjar också komma tillbaka från skador. Reece James gjorde ett anonymt inhopp några minuter mot Arsenal. Badiashile satt på bänken för första gången den här säsongen och kanske kan den otrolige Silva (bäste försvarare i matchen) börja få vila i några matcher framöver, hur illa spelare än tycker om den tanken men Silva måste matchas försiktigt med tanke på hur mycket han spelat hittills.
    Det är för tidigt att börja hoppas på att få se Christopher Nkunku men vi behöver honom verkligen. Vi behöver också en frisk Broja för även om Jackson har sina kvaliteter tillhör han den grupp anfallare som i Chelsea mest gör sig känd för sina missar.
    Det är målgörare och en bra målvakt Chelsea behöver mest. Vi vet inte Petrovics kvalitet men Sanchez håller inte måttet om vi ska döma av säsongsinledningen. Kepa vill inte återvända till det som han ser som kaos Chelsea är efter ägarskiftet. Det pratas massor om värvningar av Toney och Osinhem. Frågan är om Chelsea kan värva någon av dem. Vi är inte förstavalet för de stora löften. Spelare som Haaland och Bellingham såg aldrig Chelsea som ett alternativ de ville gå till. Mbappé gör det inte heller och frågan är om Osinhem gör det även om vi varit med i bilden ända sedan han spelade i Lille. Toney lär nog välja Arsenal om buden är likvärdiga och hans prislapp är ändå orealistisk för en spelare i hans ålder som inte fått spela fotboll sedan tidig vår.

Damerna har spelat hela fyra matcher så självklart måste deras säsong upphöra för ännu ett av dessa landslagsuppehåll.
    De har motsvarat förväntningarna i säsongsinledningen även om spelet knackat en del men de är obesegrade och har bara tappat poäng till serieledarna Manchester City. (Som leder på bättre målskillnad) Sam Kerr har inte direkt hittat formen ännu men två assist igår uppmuntrar oss. Hayes visade också vilken trupp hon har då hon roterade kraftigt och även om de borde gjort fler mål och framförallt låtit bli att släppa in det andra som gillade vi verkligen hur de försöka överlista den utmärkte Baggaley i Brightons mål. Roligt också att se hur väl Nüsken kommit in i laget redan. Hon och Lawrence har redan visat att de blir en tillgång. Macario är fortfarande på skadelistan och vi vet hur försiktig Hayes är med att matcha in spelare efter skador. Fishel ser lovande ut men har inte spelat tillräckligt för att vi ska kunna ge ett rättvist betyg även om hon spelmässigt påminner en del om Sam Kerr.

Damerna har i nästa match i början av november det lag vi före säsongen trodde skulle kunna bli ett nytt topplag men som står på noll poäng och än så länge måste ses som en ren flopp, Aston Villa. Carla Ward börjar se ut som första manageroffret i WSL.

 

Rykten, notiser m m, v-43


SÖNDAG 29:
Västerås SK har gått upp i allsvenskan. Och varför ska CSFC bry sig om det? Jo, för att en gång i tiden fanns det en Chelseasupporter, redan innan våra stora framgångar, som hette Kalle Karlsson. Han var då sportjournalist på Sportbladet. Idag är han fotbollstränare för Västerås. Grattis Kalle. Hoppas ditt hjärta fortfarande klappar för Chelsea även om vi är ett krislag.

Fabrizio Romano är 100% säker på att Chelsea kommer sälja den just nu skadade Trevoh Chalobah i januari.
    Bayern sades vara intresserade av honom i somras. Övriga intressenter sägs vara Londonkonkurrenterna Tottenham, West Ham och Fulham.

Det var Pochettinos assistent Jesus Perez som fick rött kort igår mot Brentford. Han är därmed avstängd i matchen mot Blackburn på onsdag. Han blev upprörd över ett domslut och hamnade i gräl med fjärde domaren. Något som gav honom ett direkt rött kort. Perez har varit Pochettinos assistent under hela dennes managerkarriär och har stort inflytande.

LÖRDAG 28:
Mexikanen Santiago Gimenez har varit sensationellt bra i Feyenoord både i ligan och europaspelet den här säsongen. Han är en av dem som Chelsea håller ögonen på som målgörare även för oss. 22-åringen lär kosta 87m pund. Ett flertal andra klubbar är också intresserade.

Ett nytt rykte för Chelsea och en massa andra klubbar är en 16-årig kroat-amerikan från klubben Kustosija. Han heter Dino Klapija och är anfallare. Han lär ha en prislapp om 5m pund men klubben vill ha en ordentlig vidareförsäljningsklausul vilket kanske tyder på att klubbar som Salzburg som också visat kraftigt intresse står först i kön.

Mycket prat om att Chelsea kommer gå för Ivan Toney på grund av att Mauricio Pochettino ska ha fått sin önskan om större inflytande på värvningar av ägarna. Konstigt resonemang tycker vi nog. Självklart ska Poch ha inflytande på värvningar, men det innebär i våra ögon inte alls att det är så att han krävt att få just Ivan Toney.

FREDAG 27:
Ett nytt rykte är Charltons Miles Leaburn. Han kom fram genom Chelseas akademi men lämnade 2019 och har nu ett väldigt fint facit med Charlton.

Tipparna: Vinden har vänt lite, även hos tipparna. BBCs Sutton tror nu på 2-1 till Chelsea, hans unga gästtippare tror på 3-1 (Chelseafan) och 2-1 (Liverpoolfan)
    Skys Lewis Jones säger också 2-1 till Chelsea.
    **Dimitar Berbatov säger 1-0 till Chelsea.

David Datro Fofana som är utlånad till Union Berlin blev utbytt i helgen och uppträdde som en idiot. Han är nu utanför truppen och får träna ensam ett tag. Det är ju inte heller så att han glänst på minsta sätt för Union trots mängder av chanser. Vi ifrågasatte värvningen kraftigt i januari och vi kan fortfarande inte alls förstå varför Chelsea värvade honom från Molde.

TORSDAG 26:
Ett nytt rykte är Lilles 17-årige, ordinarie, mittback Leny Yoro. Enligt ryktet planerar Chelsea att göra klart med honom tidigt och låta honom spela klart i Lille. Precis som de gjorde när de värvade Nkunku.

Mycket snack i medierna just nu om att Chelsea ser ut att inte förlänga Thiago Silvas kontrakt trots att han tillsammans med Sterling helt klart varit Chelseas bäste spelare hittills den här säsongen (även om Cole Palmer närmar sig). Nu har skvallerpressen dessutom utsett vem som ska ersätta Silva. Det är Inters Alessandro Bastoni. För 61m pund. Han är 24 år och därmed just under gränsen för hur gammal en Boehlyvärvning får vara. (Tydligen har Boehly satt en gräns om att ingen spelare över 25 år får värvas till Chelsea... idioti utan gränser om det är sant, men för Boehly handlar det inte om kvalitet utan vidareförsäljningsvärde. Men det borde ju tysta alla rykten om Ivan Toney, vilket det inte gjort).

Chelsea sägs vara klara favoriter att värva Gavi, 19, om Barcelona tvingas sälja honom för 100m € i sommar. Vi ska nog ta det med en båtlast salt. Barcelona brukar alltid som man säger, på något sätt, komma undan alla dessa finansiella problem de alltid sägs ha så att de ska sälja är inte så troligt.

Apropå spanska rykten så vägrar spansk skvallerpress ge upp tanken på att Real Madrid kommer lyckas värva Reece James i sommar till under reapris. Löjeväckande men de lever ju fullt ut i förvillelsen att Real (och Barca) alltid får som de vill.

ONSDAG 25:
Att fans straffas och bötfälls för att de kastar saker på matcherna är inget nytt. Frågan är vad Cole Palmers straff blir. När Chelsea skänkte bort segern mot Arsenal vid kvitteringen blev Palmer som fick gå av för tidigt i vårt tycke så upprörd att han slängde sin dricka utan att se sig för. Den träffade Mauricio Pochettino och Palmer oroar sig nu lite grann om det innebär att han petas mot Brentford.

Ett nytt rykte är Benficas unge mittfältare Joao Neves, 19. Han har imponerande statistik och en riktigt hög prislapp. Vi förstår dock inte varför Chelsea skulle titta på mittfältare just nu, om det är ett område vi har god täckning är det ju där. Vad Chelsea behöver är en målvakt och en målgörare. Svaret på det sista hoppas vi är Christopher Nkunku som enligt ryktet är nära att börja lätt träning med boll. Kanske kommer han att vara skadefri och tillgänglig för spel till helgperioden.

Tabloiderna börjar nu sprida ryktet att Brentford har sänkt priset ordentligt på Ivan Toney. Rätt intressant att få veta varför, det sägs inte. Arsenal och Chelsea lär vara de som jagar honom mest. Nu sägs prislappen ligga på 65m pund vilket The Sun beskriver som häpnadsväckande lågt. Vi håller inte alls med The Sun om det. Särskilt inte som han inte spelat match på nästan en säsong i januari, fyller 28 och inte har vidareförsäljningsvärde. Därtill går hans kontrakt med Brentford ut om 18 månader.
    Andra källor säger dock att Chelsea vill helst ha Victor Osinhem, som lär kosta mer än det dubbla den summan om Napoli ens överväger att släppa honom. Osinhem i januari ser dock inte troligt ut, flyttar han blir det nog först sommaren 2024.

TISDAG 24:
Skvallret säger Victor Osinhem lämnar Napoli för en rekordsumma i januari. Flera lag nämns, inte minst Chelsea. Problemet är kanske att andra rykten som lär komma från Napolis manager menar att Osinhemär på väg att förlänga sitt kontrakt bortom 2025.
    Vi lär höra mycket mer om detta de närmaste tre månaderna.

Vi har väntat på ryktet. Att Chelsea är intresserade av att värva Aaron Ramsdale från Arsenal. Chelsea behöver en kompetent målvakt men om Ramsdale är vad klubben behöver kan kanske diskuteras. Det finns väl en anledning till att han nu är petad i Arsenal och han lär kosta enorma 60m pund.
    Vore det då inte smartare att värva David de Gea som är kontraktslös på en kortare kontrakt. Ingen enorm övergångssumma och även om han är på tillbakagång vore han ngt en uppgradering på Sanchez?

Cole Palmer har fått en kanonstart i Chelsea så nu har värsta sortens obehagliga vidriga rykten börjat komma från de s k engelska experterna, pundits. De menar att han måste ha något fel för att Guardiola skulle gått med på att sälja honom i somras. Fy fasen för sådana uttalanden!

MÅNDAG 23:
Chelseas officiella hemsida hävdar att Sjoeke Nüsken gjorde hat-trick igår men officiellt som vi sett är fortfarande ett av målen självmål av Bergsvand. Det säger också FA på sin hemsida. Nüsken fick ändå med sig matchbollen hem.

SPanska klubbar är tydligen övertygade om att Chelsea kommer rea ut sina spelare nästa år. De tror Real Madrid ska kunna köpa Reece James för ynkliga 30-40m € och nu tror det att Chelsea kommer sälja Kepa Arrizabalaga till dem nästa sommar för ännu mindre, bara 10m €.

Vi tyckte Mykhailo Mudryk gjorde en riktigt bra match mot Arsenal och var nog lite förvånade över att han fick gå av tidigt. Uppenbarligen delade inte Mauricio Pochettino vårt uppskattning utan har gått ut och kritiserat Mudryk. Klart att Pochettino ser Mudryk dagligen och vet mer om hans kapacitet när han säger att han kan göra bättre. Läs mer här>>

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE