CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 9 sp 3 v 3 o 3 f 13 - 9 mål 12 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 4 sp 3 v 1 o 0 f 9 - 4 mål 10 p

16 - 22 okt 2023

NÄSTA MATCH: 28 oktober kl 13.30 - BRENTFORD Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 4 nnovember kl 13.30 - Aston Villa -

Nyheter v-42


SÖNDAG 22:
WSL
CHELSEA WOMEN   -     BRIGHTON W      4 -2
    Två saker är klara. Chelsea spelar inte som startuppställningen sa, Perisset spelar högerback och om det var ruskigt busväder igår i London är det strålande solsken idag.
    Nära mål tidigt men inte, bollen tog i ribban. 6
    Brighton gör första målet. Pauline Brmer gör det. Bright släpper henne helt fri och hon kan göra mål hur lätt som helst. 10 Bright bara tittar boll och är helt omedveten om vad som händer runt henne. En riktigt försvarstavla.
    Chelsea imponerar inte alls. De får inte alls till något flyt spelet oich Berger är ute på vift helt ionödan men Ingle räddar henne. 24
    Brightons mv gör en bra räddning på Nüskens försök att sätta bollen i nät. 25
    Kameraskötaren på Kingsmeadow står på ojämn grund eller vi vet inte vad för kameran skakar som om den vore i sjögång. Det är en liten skadepaus då Brightons mv villha behandling, time-out för båda lagen med sina managers. 30
    Chelsea radar upp chanser men skärpan saknas och de stressar avsluten.
    Brightons målvakt Baggaley storspelar och lite till och det är mer ett under än något att Chelsea inte lyckas få in bollen. 37 Ännu en ribbträff och storspel av mv.
    Brighton får en stor chans igen men Berger räddar. 44
    MÅL. Till slut, äntligen får de in bollen. Med halvlekens sisata spark typ. Carters inlägg och Sjoeke Nüsken är fri att nicka in bollen framför mål. Hennes första Chelseamål.
    Att Chelsea inte leder med 4-5 mot ett är rent otroligt. 15-2 i målchanser.
    -ANDRA-
Johanna Rytting Kaneryd har kommit in för Kadeisha Buchanan (skada?). Vilken bör innebära en formationsändring och hon får enbra chans tidigt. Men ännu en bra räddning. 48
    MÅL. En snabb Chelseakontring och Kerr frispelar Nüsken som inte gör något misstag. Hennes andra Chelseamål. Inte så väntat från en defensiv mittfältare (som idag dock spelar mer offensivt framför Ingle). 52
    Brightonchans av Bremer igen men bra räddning av Berger som tippar bollen över mål. 54
    Kirby och James går av för Cankovic och Fleming. 56 Kirby matchas in försiktigt efter sin skada, men James har inte haft någon av sina bästa matcher.
    En boll in tar på Charles och Berger höll på att missbedöma bollen, som turligt nog gick utanför. 61 Den här matchen är verkligen inte vunnen ännu.
    Matchens intensitet har gått ned ordentligt men med bara uddamålsledning kan ju Chelsea inte slappna av och släppa in Brighton i matchen. 71
    Vilken match hon har, Sjoeke Nüsken. Först skjuter hon och bollen räddas, Cankovic samlar upp, Kerr skickar in bollen och vem är inte där för sitt hat-trick om inte den unga tyskan. MÅL. 74
    Kaneryd skjuter i vinkel, mv räddar och bollen trillar ned framför Fleming vid fyra meter ungefär och hon lyckas på något sätt skjuta bollen högt över! 76
    Hayes byter, Ingle av för Beever-Jones och Sam Kerr av för Mia Fishel. 79
    Beever-Jones skjuter, blockeras, en stund senare stöter hon bollen över och inte en minut senare gör hon sig fri och sätter bollen i mål efter att Brighton försökt spela ut bakifrån och Nüskens lägger osjälvisk bollen till b-J som helt fri lätt kan lägga in den. 82 MÅL
    Nüsken har tappat ett mål, hennes tredje har istället officiellt blivit ett självmål av Bergsvand! Hmm. Hade hon vetat det hade hon nog inte lagt upp för B-J där.
  Svag insats av Carter men Sarris skott går utanför. 89
    Berger spelar ett idiotpass ut (vad är det med Chelseamålvakter den här helgen?) och Brighton kan bryta det och reducera till 4-2. Terland 89.
    Plötsligt nästan bara Brighton när Chelsea verkar trott matvhen är slut fast de fortfarande spelar. Hayes kan inte vara nöjd med det. Men hon är nog nöjd med hur Chelsea kom tillbaka in i matchen och vann.
    23-7 i målchanser. 3,64 i xG.
***
Två mål av Sjoeke Nüsken, plus en assist (vi tycker nog hon borde fått målet som ändrades till självmå), och två assist för Sam Kerr, ändå är frågan om matchens spelare inte var Brightons målvakt Sophie Baggaley? Nä, mål räknas nog högre än att mota dem?! Nüsken i alla fall Chelseas Bäste förstås. Mycket bra inhopp av Kaneryd vill vi nämna.


Brighton W var det lag som senast vann på Kingsmeadow mot Chelsea, februari 2021. Det vill vi inte uppleva igen även om Brighton idag är ett bättre lag än då. Emma Hayes roterar ordentligt och överraskar om startuppställningarna vi sett stämmer.
      Berger - Bright, Perisset, Carter - Buchanan, Nüskens, Ingle, Charles - James, Kerr, Kirby
    Fishel är tillbaka men på bänken, Cuthbert saknas helt. Musovic som höll nollan på bänken men det är också Hannah Hampton. Reiten är fortfarande skadad.

TV-experterna trodde inte på det, vi gjorde det ochnu avslöjar Mykhailo Mudryk att hans drömmål mot Arsenal var inte ett inlägg utan med avsikt att göra mål. Läs mer här>>

Chelsea spelade nästan skjortorna av största titelutmanarna Arsenal igår i 5/6-delar av matchen men sedan svek återigen ömdömet hos vår målvakt och Chelseas veklhet just nu avslöjades ännu en gång. Bristen på målgörare är uppenbar för alla men det finns en vekhet i Chelseas förmåga att spela på resultaten som stör. Nu var det ett grovt misstag från en målvakt som värvades för att bli back-up till Kepa och som redan fått sämre betyg i fler matcher än våra fem senaste målvakter (Cech, Cudicini, Courtois, Mendy, Kepa) fick under hela säsonger. Att Boehly sedan ville bli av med Kepas lönekostnad och lånade iäg honom bara förvärrade målvaktsituationen i Chelsea som inte haft så här svag förstamålvakt på väldigt många år. Sanchez är inte toppkvalitet och vi förstår varför De Zerbi bänkade honom i Brighton.
    Därför blev ett oavgjort resultat så bittert att det kändes som värre än den förlust vi ändå kanske hade väntat oss i det här Londonderbyt just nu. Chelsea var riktigt bra men kan inte knyta ihop säcken och de kunde inte avgöra matchen på de jättelägen, bättre än Arsenals båda mållägen, som vi fick. Därför blev det hela så bittert.
    Nu hoppas vi på fler skadade spelare tillbaka, vi hoppas Chelsea tar med sig det positiva från den här matchen och så hoppas vi Petrovic får chansen att visa vad han går för mot Brentford för det är en match vi nu måste vinna om vi ska kunna drömma om en plats på övre halvan och kanske spela i Europa nästa säsong. Något Chelsea faktiskt är bra nog för att göra, om laget börjar göra mål på sina chanser och låter bli att göra misstag som kostar mål i nästan varje match. Laget är på gång men vägrar ta det sista steget just nu då de två orsakerna sänker Chelsea. Vi är i alla fall obesegrade i de fyra senaste matcherna och visade att vi kan matcha topplagen.

LÖRDAG 21:
Chelsea nära en stor skräll i sin förmodligen bästa match under säsongen men de skänkte bort segern genom en oförlåtlig tavla av Sanchez och mindre bra ingripande på kvitteringen också. Så trist då Chelsea faktiskt förtjänade att vinna den här matchen. Misstag bakifrån målvakten kostade för mycket. Raya gjorde också en grov tavla men då kunde inte Chelsea göra mål.
    Chelsea gjorde en utmärkt match nästan hela matchen ändå känns det som en förlust när vi var på väg mot en välförtjänt jätteskräll.

Busväder al la carte i London, kommer det påverka matchen. Halt lär det väl bli.

Vi hoppas på en skräll och att de här spelarna ska kunna ge oss en skräll.
Sanchez, Gusto, Thiago Silva, Colwill, Cucurella, Caicedo, Gallagher, Fernandez, Palmer, Sterling, Mudryk.
    avb: Disasi, Badiashille, Madueke, Jackson, Ugochukwu, James, Petrovic, Maatsen, Washington
    James på bänken, Disasi som har ryggproblem från uppehållet också. Liksom Badiashile. Sterling som falsk nia?


Spelschemat i Women Champions League är klart. Chelsea Women börjar borta mot Real och avslutar borta mot Paris. Se det här>>

Det är inga stora framsteg som gjorts men framsteg ha absolut gjorts från förra säsongen. Spelet är bättre, roligare att titta på. Försvaret är tätare även om de misstag som gjorts verkligen har straffats också med mål insläppta på dem. Framåt händer mycket, ända fram till straffområdet. Där är de långt ifrån var de borde vara med tanke på spelet. De är fortfarande på tok för målskygga. Trots fyra mål senast.
    Chelsea har tre raka segrar men att tro på en fjärde kräver lite mer optmism än vi kan framkalla med tanke på svaga resultat de senaste åren i det här mötet och det faktum att Arsenal är några år före Chelsea i sin utveckling. Chanslösa är vi dock inte, men det kräver storspel från den elva som Mauricio Pochettino ställer på benen ikväll.
    Vi har ett tuffare spelschema nu fram till nästa uppehåll men nog ser vi möjligheter att plocka poäng om framstegen fortsätter och skadelistan minskar.

FREDAG 20:
Från den som vanligt försenade presskonferensen:
    Det ska tas sena beslut om James, Disasi och Jackson inför matchen. Broja är inte tillgänglig pga landslagsskada. Det finns enmöjlighet att Badiashile kan ta en bänkplats.
    80% av Chelseas trupp har saknats under uppehållet pga landslagsuppdrag och skador. Pochettino säger att det var bra då de fick värdera och få information akademispelarna.
    Han säger att laget är på en positiv plats nu, klart bättre än vid förra uppehållet.
    Det vanliga berömmet till motståndarna men Pochettino verkar mer optimistisk än tidigare och tror Chelsea kan göra en bra match.
    Han erkänner att alla skadorna inte bara är otur. Det beror också på spelarens profil och annat. De försöker nu hitta metoder att behandla spelarna inviduellt för att minska skadorna. Han betonar att allt fortfarande är nytt i klubben.
    Han antydde att Malo Gusto startar imorgon efter att inte varit tillgänglig på länge. Han öste beröm över ynglingen men sa också att han var verkligen inte glad när han blev utvisad.
    Pochettino har aldrig förlorat till Arsenal på hemmaplan. Han menade att de stora matcherna är lättare att förberedda sig för då spelarna är mer motiverade.

Chelsea W fick något av en mardrömslottning i Chamions League. De fick Real Madrid, Häcken och Paris FC, sensationslaget. Vi tror väl ändå att Chelsea om de når normal nivå ska kunna ta sig ur gruppen till slutspel. Alla hemmamatcherna spelas på Stamford Bridge. Spelschemat kommer under lördagen.

TORSDAG 19:
Imorgon lottas Women Champions Leagues gruppspel. Chelsea är i pott 1 vilket innebär att vi slipper Barcelona, Lyon och Bayern.
    I Pott 2 hoppas vi på Rosengård eller Slavia Prag, vi undviker helst PSG eller Real Madrid.
    Från Pott 3 hoppas vi på St Pölten, eller varför inte Häcken eller Benfica. Helst undviker vi Roma.
    Från Pott 4 är önskemotståndet Brann för ärligt talat de andra tre lagen i den potten är tufft motstånd; Eintracht Frankfurt, Paris FC (som slog ut Arsenal och Wolfsburg) eller svårbedömda Ajax som inte varit med i gruppspelet tidigare.

Chelsea har inte slagit Arsenal på Stamford Bridge sedan 2018. Ett fakta vi gärna har förträngt. Chansen att det sker den här säsongen är väl mindre än de tidigare därtill. Men oavgjort efter vår säsongsinledning kan komma kännas som en vinst.

Chelseas app och webb (utgår vi från) kommer visa U18 och U21-lagens matcher. De första tre visas helt gratis. Läs mer om detta här>>

ONSDAG 18:
På fredag kl 13 lottas gruppspelet i Uefa Women Champions League. Chelsea är direktkvalificerade som ligamästare i England. Endast fyra lag är direktkvalificerade från de fyra största ligorna. Det är bara 16 lag i gruppspelet. Ikväll gick svenska Rosengård till gruppspelet. Liksom mästarna Häcken. Paris FC (som lånat Abdullina från Chelsea) som sensationellt slog ut Arsenal slog ut förra årets finalister Wolfsburg, trots att de kostade på sig att missa en tidig straff. Man United åkte ut mot PSG vilket är dåliga nyheter för Chelsea i ligaspelet då det gör att Man U (och alla andra konkurrenter i WSL) kan koncentrera sig helt på det inhemska spelet. Men vem trodde Sverige skulle ha dubbelt så många lag i gruppspelet som stornationen England?

Mykhailo Mudryk gjorde ett mål och ordnade en straff för Ukraina mot Malta igår. Enzo Fernandez stod för en assist till Messi när Argentina slog Peru.

TISDAG 17:
Vi kritiserar ofta Chelseas medicinska team för vårt skadeläge efter Boehlys övertagande. Med rätta.
    Idag kommer nyheten att Man U Womens nyförvärv Gabby George har drabbats av en korsbandsskada. Något som börjar verka epidemiskt i kvinnofotbollen. Ingen vet riktigt varför och det spekuleras i skornas utformning, medicinska skäl som har med mensen att göra och mycket annat.
    Då kan det faktiskt vara värt att nämna att Chelsea tydligen inte harft någon korsbandsskada sedan 2017. Knäskador har förekommit men ingen ACL som de kallas på engelska. (Vi kan inte med säkerhet bekräfta den här uppgiften som kommer via mer seriösa engelska medier). Så förmodligen måste det sätt som Emma Hayes tränar sitt lag spela roll. Något för andra att kanske studera närmare.

Det räcker nu.
    Ska man bli mördad för att man har en svensk landslagströja på sig? De ansvariga måste ställas till svars för allt de gör från att hylla terrororganisationer som Hamas, Hezbollah, IS till att mörda svenska fotbollssupportar. Det borde vara straff på att hylla terroroganisationer på minsta lilla sätt.
     Vi Chelseaupportra har fått känna på islam-hat under Roman då han var av judisk tro, Men att det skulle bli som det är nu.
     Man trodde det var illa när det var nära livsfara att bära en Chelseatröja på Seven Sisters Road (tottenham-mark) under tidigt 80-tal. Men bli mördad av radikaliserade islamister med automatvapen för att man har en svensk landslagströja... Det är så mycket över gränsen. Bara för att man har en viss tro är man inte en terrorist, det måste alla komma ihåg men det finns avarter överallt. Och de måste bekämpas av de goda människorna.
    Världen har blivit fullständigt galen and kan vi ens undvika ett tredje världskrig nu? Vad som händer i Ukraina, med Hamas och deras vidrigheter och Israels överreaktion. Finns det hopp för världen längre? Under tiden bär vårt landslags tröja med stolthet liksom vi bär våra favoritlags tröjor.

MÅNDAG 16:
Den här veckan återvänder fotbollen hem. Det har kommit nya skaderapporter från landskamperna men hur allvarliga de är för Palmer och Mudryk vet vi ännu inte.
    Vi har börjat känna en försiktig optimism efter tre raka segrar. Motståndet har dock kanske inte varit det skarpaste. Det blir det på lördag. Då är den nog bara de med en stående tipsrad som har tecken som gynnar Chelsea, för Arsenal är jättefavoriter även om Chelsea har hemmamatch. Förhoppningsvis kommer de själva tro det och underskatta Chelsea.
    Ett bra resultat som oavgjort skulle göra oss överlyckliga. V i hoppas också få se lite bättre effektivitet och någon eller några långtidsskadade spelare som kan börja komma igång igen.

Vi är fullt nöjda med poängskörden efter tre omgångar för Chelsea Women. Men inte alls med spelet. Chelsea måste komma igång nu. Vi har sett väldigt lite av det spel som de presterade förra säsongen, men svårslagna är de verkligen och poäng är ändå viktigast.
    Brighton är det lag som vann senast på Kingsmeadow, då var de ett bottenlag. Vi vill absolut inte se en upprepning av det och att raden av förlustfria matchen bryts nu. Chelseas facit på Kingsmeadow är väldigt bra. Vi har alltså inte förlorat där sedan7 februari 2021.

 

Rykten, notiser m m, v-42


LÖRDAG 21:
Chelseasupportrarna kommer hylla den nu fotbolls-pensionerade Eden Hazard med en jättebanner inför matchen ikväll. Läs mer här>>

Det diskuteras att för första gången på trettio år ska det spelas en Premier Leaguematch på julafton. Ryktet säger att Kalle Anka kommer få konkurrens i hemmen av Chelseas match borta mot Wolverhampton. Vi får hoppas det inte väcker problem för Chelseafans med familjer.

FREDAG 20:
Tipparna: BBCs Sutton tror på uddamålsvinst för Arsenal, 0-1. Hans gäster (Liverpool och Man U-fans) tror på storstryk för Chelsea med 1-3 respektive 0-4.
  Skys bettingexpert Lewis Jones tror som Sutton på 0-1 till Arsenal på grund av deras defensiva styrka.
    Dimitar Berbatov som tippar för ett spelbolag avviker något då han tror på 2-2. (Optmistiskt känns det som då Chelsea inte direkt öst in mål och Arsenals försvar varit deras bästa lagdel).

Nya spanska rykten om att Real Madrid har gjort Reece James till den spelare de mest av alla vill värva nästa sommar. Problemet är att de vill inte betala för honom. De kommer inte bjuda mer än 40m €. Vi är helt övertygade om att det här kommer inte att hända hur skadedrabbad James än är.

TORSDAG 19:
Vi har inte fått det bekräftat men Chelsea ska ha utlöst en kontraktsklausul om ett års förlängning av Ian Maatsens kontrakt. Något som är ganska viktigt då kontraktsförhandlingar om en förlängning ännu inte har avslutats. Maatsen har alltså nu kontrakt till 2025. Vilket gör att Thiago Silva är ende Chelseaspelare vars kontrakt går ut efter den här säsongen. Det är nog dock för tidigt i att spekulera i en förlängning för Silva ännu.

Nu kommer rykten om att Reece James inte alls kan komma att bli aktuell för truppen mot Arsenal på lördag. Ännu ett s k set-back i skadehanteringen på Cobham. Det är många nu.
    **Det kan dock vara ett falskt rykte då det samtidigt framkommer att han kunnat träna idag.

Angelo Gabriel som Chelsea lånat ut till Strasbourg inom BlueCo-gruppen, samma som äger Chelsea, rankas som tredje bäste 18-åring i Europa. Efter Bayerns talang Mathys Tel och Brightons Evan Ferguson.

ONSDAG 18:
Både Trevoh Chalobah och Carney Chukwuemeka har stött på problem i sin rehab och förväntas bli borta ännu längre än vi först fått besked om.

Det här är ryktet vi längtat efter att höra hur länge som helst. Chelsea ska nu intressera sig för att värva tillbaka Jamal Musiala från Bayern München. Ryktet kommer från Fabrizio Romano så helt utan grund är det förhoppningsvis inte.
    Musiala kom ju fram via Chelseas akademi men valde att flytta till Tyskland där han är född när hans mor flyttade tillbaka dit. Det har pratats om att Chelsea inte bjöd tillräckligt mycket pengar i ett ungdomskontrakt men vi tror inte så där jättemycket på det snacket utan det handlade säkerligen mer om familjeskäl. (Ryktet kommer också genom en av de här brittiska självutnämnda transferskrivarna som vi sällan litar på). Det är dock en spelare vi verkligen vill ha tillbaka om det går.
    Musialas kontrakt går ut 2026 och Chelsea lär inte vara ensamma om att jaga honom.

David Datro Fofanas lånetid i Union Berlin har inte blivit lyckad trots mycket speltid. Tydligen har han haft problem vid sidan om plan vilket hämmat honom. Läs mer här>>

Manchester United är en av flera klubbar intresserade av att värva Marc Guehi från Crystal Palace. Vi tycker inte om att se före detta Chelseaspelare i United trots att det hänt så många gånger, men skulle Palace sälja till dem får Chelsea i alla fall 25% av försäljningssumman i en vidareförsäljningsklausul.

Det kommer tydligen att stå mellan Chelsea och Arsenal i januari. Vilka som får värva eller kommer kunna värva antingen Victor Osinhem eller Ivan Toney.

TISDAG 17:
Mykhailo Mudryk förväntas spela för Ukraina ikväll mot Malta, vilket tyder på att de rapporter om skada inte stämmer utan att han är spelklar även om Arsenal om inget händer i kvällens match. Även Reece James förväntas vara med i truppen mot Arsenal på lördag.

Däremot verkar Romeo Lavias ankelskada vara värre än väntat och hans debut för Chelsea förväntas inte komma före december månad.

Vi vet ännu inget om skadeläget för de spelare som fått lämna återbud till spel under uppehållet; som Cole Palmer, Nicolas Jackson, Axel Disasi och Armando Broja.

Det kontroversiella köpet av fastigheten som kallas Stoll bredvid Stamford Bridge ska ha gått igenom trots protester och det görs nu försök att stoppa försäljningen. Chelsea lär betalat 80m för fastigheten, en klart högre summa än de 50-60m det först spekulerades i. Köpet är mer eller mindre en nödvändighet för att Stamford Bridge ska kunna byggas om. Läs mer här>>

MÅNDAG 16:
Sky har en video om hur Chelsea använder AI (artificiell intelligens) i sin rekrytering av spelare. Se den här>>

Tröjsponsorn Infinite Athlete skojar om att de är en "lucky charm", turmaskot för Chelsea då både tjejerna och killarna är obesegrade sedan IA kom på tröjorna. De ser också Boehlys engagemang i Chelsea som något på mycket lång sikt, inte bara kortvarigt som vi fans tenderar på att se fotboll. Läs mer här om deras investering i Chelsea>>

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE