CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 8 sp 3 v 2 o 3 f 11 - 7 mål 11 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
3     Chelsea W 3 sp 2 v 1 o 0 f 5 - 2 mål 7

9-15 oktober 2023
NÄSTA MATCH: 21 oktober kl 18.30 - ARSENAL Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 122 oktober kl 15.00 - BRIGHTON -

Nyheter v-41


SÖNDAG 15:
Årets överraskningslag i WSL är utan tvekan Leicester som förra säsongen knappt undvek nedflyttning. Nu ligger de tvåa i serien efter spelat oavgjort borta mot Manchester United Women.

LÖRDAG 14:
WSL
CHELSEA WOMEN     -   WEST HAM W      2 - 0
    Fran Kirby av alla, gör en perfekt glidtackling och bryter en väldigt snabb kontring från WH i egen box. 3
    Hayes spelar en fembackslinje, eller trebacks med Mjelde centralt. Det är inget vi brukar se Chelsea spela med. En bättre start än senst men ändå inte övertygande.
    Kerr sätter bollen på en mv-retur men Kerr är offside helt klart och inget mål. 12
    Leupolz kortas för en tackling bakifrån. 18 Däremot slipper en WH-spelare kort för en värre förseelse i nästa sekvens.
    Charles lyfter bollen till Sam Kerr vid bortre stolpen och hon kan inte missa att nicka i MÅL. Hon väljer att nicka bort från mv vilket var skickligt. 36
    James helt fri med mv som gör en mycket bra benparad. 43 Strax efter stöter Charles ett inlägg utanför. I rättvisans namn så studsar nog bollen på henne och hon gör egentligen ingen stöt.
    -ANDRA-
Chelsea behöver höja sig ordentligt trots ledningen. WHs kontringar har inte varit ofarliga.
    Istället blev det tvärtom och starten av andra är WHs bästa i hela matchen och Musovic tvingas till svåra aktioner.
    Inte oväntat agerar Hayes och gör byten tidigt efter en riktigt svag inledning på andra. Ingle av för Cuthbert. 56 Även Kirby av för Nüskens.
    Nära av James men just utanför. 65 Chelsea behöver nog ettt mål till.
    Väldigt nära självmål men jättereäddning av Atnold imålet. 66
    James kliver av med skadekänning, lite oroande då det verkar vara knät. Kerr också av. Beever-Jones och Jessie Fleming in. 78
    Cuthbert skjuter från håll, just utanför. 79
    Erin Cuthbert attackerar, löper sig fri och får en härlig passning från Fleming. MÅL. Cuthbert sätter kyligt bollen i fel hörn förmålvakten. Där var matchen avgjord. 90
   Beever-Jones skjuter utifrån och mv får verkligen sträcka på sig för att tiopa bollen över. 90+3
    15-7 imålchanser, 1,74 i xG.
***
Vinst men det var verkligen ingen höjning av spelkvaliteten. Det var rent ut sagt en dålig match av Chelsea. Chelseas form är rent svag just nu men de är svårslagna ändå. Leupolz vår Matchens spelare. Plus till Charles.
    Thiago Silva på läkaren med barn var nog lika missnöjd med spelet som vi.
    West Ham har inte slagit Chelsea på 15 möten nu.


Laget som ska höja kvaliteten hoppas vi: Musovic, Bright, Carter, Mjelde, Lawrence, Charles, Ingle, Leupolz, James, Kirby, Kerr.
    avb: Berger, Nusken, Perisset, Fleming, Cuthbert, Cankovic, Beever-Jones, Kaneryd, Buchanan

Guro Reiten och Mia Fishel är skadade och kommer inte spela ikväll.

Chelsea Women har tagit fyra poäng i säsongsinledningen, men de har verkligen inte imponerat eller visat mästartakter annat än i förmågan att kämpa in i det sista. De måste prestera bättre idag mot West Ham när de återvänder till Kingsmeadow.

FREDAG 13:
Cole Palmer fick gå av skadad i U21-landskampen igår. Första beskedet är dock att det inte är någon allvarlig skada.

ONSDAG 11:
Nicolas Jackson är också skadad och har fått tacka nej till landslagsspel under det här uppehållet. Han ska opereras för sin vristskada han ådrog sig tidigare, men man räknar med att han ska kunna spela mot Arsenal.

TISDAG 10:
Erin Cuthbert är en favorit för hennes inställning, attityd, moral = hennes sätt att spela. Hon har nu gjort 200 matcher för Chelsea och pratar i en intervju om hur hon tagit sig an uppgiften sedan hon som tonåring kom till Chelsea. Läs mer här>>

Axel Disasi har lämnat återbud till Frankrikes landskamper på grund av skada.
    Ryktet säger dock att det ska inte vara någon allvarlig skada, men det har vi hört förr.

Inte Chelsea: Eden Hazard, 32, är inte en Chelseaspelare sedan några år tillbaka. Han drömde om att spela för Real Madrid som barn, han gjorde det efter en enormt fin och framgångsrik Chelseakarriär och fick två ligatitlar med Madrid, men i stort måste nog hans tid där beskrivas mer som en mardröm då han knappt fick spela alls. Eden Hazard har idag meddelat att han avslutat sin fotbollskarriär. Vi Chelsafans tackar honom för alla underbara stunder han gav oss när han spelade i blått. Han tillhör våra legendarer.

MÅNDAG 9:
Bara åtta omgångar har spelats och redan är vi inne i andra landslagsuppehållet. Vi gillar det verkligen inte men som vårt skadeläge är får vi ändå vara glada över chansen att få tillbaka spelare. Det sägs ju att Reece James kommer vara spelklar till Arsenalmatchen. Han behövs i den för den matchen lär bli tuff för Pochettinos Chelsea.
    Vi fick också flera skador förra landslagsuppehållet så det oroar. LIksom resandet för särskilt Caicedo och Enzo. Normalt vill managers gärna vila spelare som rest så långt i kommande match men vi kan ju inte undvara dem mot Arsenal.

Efter uppehållet har Chelsea ett klart, på papper, tuffare spelschema än vi har haft hittills. Vi ser ändå fram emot det med en viss förnyad optimism efter tre raka segrar.

Tjejerna gjorde en riktigt dålig match mot Manchester City men kämpade ändå till sig en poäng efter haft tur med domslut, årminstone ett av dem som bröt Citys dominans. Chelsea var inte bra innan Greenwoods kontroversiella men inte felaktiga utvisning, de var inte bra efter heller.De var inte mycket bättre när City gickned på nio spelare.
    Det var först på övertid de verkligen visade vad de kan och kämpade in bollen efter en match med fler felpass och omdömeslösa aktioner än vi sett på flera tillsammans tidigare. Mot nio spelare ska Chelsea självklart vinna även mot kvalitetsmotstånd som City, nu fick vi vara glada över en mycket sen kvittering som bäst.
    De måste komma igång nu och de spelar för ovanlighetens skull på en lördag mot West Ham. Sam Kerr behöver matchas nu för hon var väldigt matchrostig mot City.

 

Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG 15:
Fabrizio Romano är övertygad om att Trevoh Chalobah som Pochettino inte ser ut att värdera kommer lämna Chelsea i januari. Det är nog troligt. Han var nära en övergång till Bayern redan i somras.

LÖRDAG 14:
BBC har en läsvärd artikel om än kort om Chelseas s k underbarn, som inte får spela för Chelsea förrän 205, Kendry Paez. Läs den här>>

Levi Colwill gjorde landslagsdebut för England i vänskapsmatchen mot Autralien igår. Engelsk vinst med uddamålet. Precis som i Chelsea spelade han egentligen ur position som vänsterback och fick mycket beröm för sin insats.

Barcelona hoppas värva Ian Maatsen gratis i sommar. Maatsen sitter på utgående kontrakt och har ännu inte förlängt med Chelsea.

FREDAG 13:
Caicedohade en assist men den det talas om är Kendry Paez som har fått inhemska medier att gå ga-ga om hans insatser i landslaget. Tyvärr ansluter ju inte Chelseaspelaren till Chelsea förrän 2025. Men fortsätter hans utveckling har Chelsea onekligen gjort ett fynd trots 17m som de betalade för en 16-åring.

Italienska rykten säger att Chelsea har en stor fördel före Juventus när det gäller att värva "underbarnet" Habib Diarra. Detta då denne spelar i Strasbourg. Han är 19 och offensiv mittfältare.

TORSDAG 12:
Ben Chilwells skada är värre än först rapporterat, som så ofta med lårmuskelskador. Han kommer vara tillbaka i spel först i december tror man nu.

Benoit Badiashile som var nära comeback men som ådrog sig en ny skada är nu tillbaka i träning.

Krav på att förlänga Thiago Silvas kontrakt ännu ett år har nu börjat. Varför inte? Han har startat alla matcher i ligan även om det nog inte var planen. Pochettino hade nog velat spara honom lite mer men med skadeläget som varit.

ONSDAG 11:
Fans till Chelseas systerklubb Racing Strasbourg som också ägs av BlueCo protesterar mot Todd Boehly och hans pengar utan kompetens-sätt att driva fotbollsklubbar. Något CSFC har haft en hel del att säga om det senaste året. Läs mer här>>

Förre Tottenhamynglingen Marcus Edwards i Sporting Lissabon sägs vara på Chelseas radar. Ryktet bedöms ha låg intensitet på grund av hur många kantspelare Chelsea redan har.

TISDAG 10:
Inter sägs vilja värva Armando Broja i januari. Vi tvivlar på att det kommer att hända med tanke på situationen i Chelsea. Fast värvar Chelsea kanju allt ändras. Ivan Toney som kopplats länge till Chelsea är nu dock mer aktuell för Arsenal.

Ian Maatsen har fått en uppkallelse till nederländska landslaget efter en skada på Berghuis.

MÅNDAG 9:
Chelsea ska ha bjudit 35m € för Palmeiras 17-årige mittfältare Luis Guilherme. Palmeiras ska dock ha nobbat budet och vill ha mer.

Tottenham tror att de är första val ifall Conor Gaolagher lämnar Chelsea så de följer noga de kontraktsförhandlingar som sägs ha påbörjats.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE