CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 8 sp 3 v 2 o 3 f 11 - 7 mål 11 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
4     Chelsea W 2 sp 1 v 1 o 0 f 3 - 2 mål 4

2 - 8 oktober 2023
NÄSTA MATCH: 21 oktober kl 18.30 - ARSENAL Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 14 oktober kl 18.30 - WEST HAM Viaplay

Nyheter v-40


SÖNDAG 8:
WSL
MANCHESTER CITY W   -    CHELSEA W    1 - 1
    City började bäst och satte Chelsea under press och Musovic fick visa upp sig direkt.
    En skymd Musovic ser bollen sent och Chloe Kellys skott utifrån går in i mål. Musovic når inte bollen som touchas av Carter på vägen och ställer henne. 7 Den start City ville ha och vi inte ville se.
    James tacklar i ryggen, får kort och City ett jätteläge. Så dumt. 11 Hennes omdöme ibland måste ifrågasättas.
    Det är nästan bara City de första tjugo, Chelsea har oerhöert svårt att få till något. City är aggressivare, mer motiverade känns det som.
    Mycket nära för Ingle men mv lyckas rädda. 26
    Chelsea har börjat komma in i matchen och börjat skapa en del chanser. Och framför allt hörnor. 31
    Charles kortas. 35 Domaren är rätt petig.
    Greenwood får rött kort. 38 Vi såg det inte, hoppas på en repris. Greenwood fick ett andra gult för maskning (hon tog 25 sekunder på sig för att slå en frispark på egen planhalva) och därmed rött. OJ vad tufft. Kontroversiellt. Även Alexandri och Kelly fick gult kort, för protester. Det gäller nog för alla att vara väldigt försiktiga nu. Flera kort redan och de har kommit lätt. Sex gula plus det dubbla=röda.
    Fishel vinklar en boll utanför. 45+3
    Änu ett gult, till Roord för att hon sparkar bort bollen.
    Chelsea har inte varit särskilt bra i första men domaren har gjort sitt och förhoppningsvis kan de utnyttja det i andra. Vi vill dock se Kirby och Kerr snarast. City vann förra helgen med en spelare utvisad så det här är långt ifrån klart.
    -ANDRA-
Sam Kerr in redan i halvtid, för Fishel. Cankovic in för Ingle. Det är också Citys tur att ha solen i ögonen.
    James för ett jätteläge men tar för lång tid på sig och skottet hinner blockeras. 49
    Chelsea behöver höja tempot för just nu stångar de bara mot en ljusblå vägg. Cuthbert av för Leupolz och Fleming för Kirby. Lauren Hemp har behövt behandling efter rusat in i Lawrence ochlandat olyckligt. 61
    Chelsea spelar gåfotboll och visar inga som helst idéer. Vi har massor med offensiv kraft på plan men gör absolut inget alls med den. 67 Hur mycket slarv som helst, Vi är väldigt besvikna på Chelsea just nu.
    Perisset in för Lawrence. 70
    James skjuter utifrån, i ribban. 78
    Hemp får sitt andra gula när hon fäller James i farligt läge. Andra utvisningen. 81
    Jätteläge för Shaw som dock missar. 83
    Förlorar Chelsea som det ser ut som den här matchen måste vi räkna den här matchen som en av de allra sämsta som Chelsea gjort under Emma Hayes.
    Nick i ribban 90+3 Sedan slår Kerr en rundpall och missar bollen.
    MÅL. Superräddning på mållinjen och sedan fullständig kalabalik oich ännu en block ppå mållinjen innan Reiten kunde raka in bollen mellanbenen på en spelare.
    Cankovic tar ett gult när hon stoppar Shaw. Nödvändigt. 90+8
    Chelsea vill ha en straff men får den inte. Och det var nog inte heller visade reprisen. Reiten fick en ordentlig smäll.
    Kerr nickar i stolpen. 90+11
***
    En usel insats av Chelsea sett till hela matchen, särskilt under de förutsättningar som blev. Det finns inga ursäkter för hur dåliga de var större delen av matchen. Vi kan inte ge en enda spelare godkänt så fantasilösa, så otroligt slarviga, så oändligt många felpass. Rent omdömeslösa många gånger. Visst, vi förlorade inte men..
    De kämpade dock till sig ett mål till slut. De var bra på övertiden, som först. Mot nio spelare borde de kunnat avgöa matchen långt tidigare. Tre träträffar men som de slarvade bort chanserna. Det här skulle varit en vinst men de var dåliga när båda lagen var fulltaliga så utan utvisningarna hade det gätt än värre. City ser väldigt bra ut medan Chelsea har långt till formen av de första matcherna att döma.
    11-7 iomålchanser till Chelsea, stort bollinnehav, högt xG 1,96 mot 0,55. Citys målvakt Keating blev matchens spelare men Musovic gjorde faktiskt en räddning mer.


Chelsea Ws lag mot Man City, Cuthbert är tillbaka, Lawrence gör startdebut och Kerr på bänken.
    Musovic; Lawrence, Bright, Carter, Charles; Ingle, Fleming; James, Cuthbert, Reiten; Fishel   
    avb: Berger, Mjelde, Perisset, Cankovic, Leupolz, Nünksen, Rytting Kaneryd, Kirby, Kerr
  Cuthbert gör sin 200e match och Fleming sin 100e.

Emma Hayes var inte nöjd trots segern över Tottenham premiärhelgen. Hon hade en hel del att säga efteråt. Nu får hon tillbaka Kerr och Cuthbert men motståndet är också bättre än senast så självklart måste Chelsea spela bättre. De har också revansch att fordra då de förloradde borta mot Man City förra säsongen.

LÖRDAG 7:
Senast Chelsea vann två raka ligamatcher var 22 oktober, 2022.

Spelet har inte varit det stora problemet den här hösten. Det är att de ändå rätt få misstagen alltid tycks leda till mål men framförallt förstås den fascinerande otroliga oförmågan att göra mål. Men med lite tur hjälper motståndarna oss med det. Plus vi hade ju förstås Raheem Sterling som verkligen visade Southgate vilken clown han är som förbundskapten. (Men det är ju så att Southgate närmast erkänt att han petat Sterling pga denne ville vila ett par oviktiga landskamper i slutet av förra säsongen. Som sagt en clown som petar spelare för att de tar hand om sig själva).
    Chelsea hade något av en förlösning i andra efter en inte alltför övertygande första, men Sterling stod verkligen bakom allt. En sisädär högst halvlek och en riktigt bra för Chelsea.
    Vi börjar faktiskt bli försiktigt optimistiska.
    Nu blir det rast vila för det fåtal spelare som inte ska spela landskamper, måtte vi slippa skador i dem. Senast kom flera spelare hem med skador.

Vi vågar aldrig ta något för säkert sedan Boehly tog över klubben, men visst borde Chelsea kuinna slå Burnley på bortaplan. VI hoppas på det och det skulle kännas väldigt bra att gå in i ännu ett förbenat landslagsuppehåll med tre raka segrar och hopp om framtiden.
    Här är laget som ska göra det: Caicedo kan starta menMudryk får börja på bänken. Däremot hade vi fel i vår gissning att Jackson skulle bli anfallaren från start.
Sanchez, Disasi, Silva, Colwill, Cucurella, Gallagher, Caicedo, Fernandez, Sterling, Broja, Palmer
    avb: Mudryk, Madueke, Jackson, Ugochukwu, Chukwuemeka, Petrovic, Maatsen, Gilchrist, Matos

Reece James hade kunnat spela idag. Men så tjafsade han ju och blev avstängd så återkomsten kommer tidigast ske mot Arsenal efter landslagsuppehållet. Malo Gusto avtjänar sin sista match på sin avstängning.

FREDAG 6:
CSFC trodde att Arsenal Women kanske, möjligen skulle kunna lugga Chelsea W på en femte rak ligatitel. Arsenal som redan åkt ur Champions League tappade ikväll ytterligare två poäng och har redan tappat fem poäng. Det är väldigt mycket i en kort serie som WSL. Det kanske är tur för Eidevall att han redan fått en förlängning av sitt kontrakt. De spelade oavgjort 2-2 mot Man United som startat bra, men de är ännu inte inne i Champions Leaguespelet och vi dömer dem efter det.
    På söndag möts de andra två titelkandidaterna, Manchester City och Chelsea. Vilken serieinledning de lottat ihop.

Sam Kerr förväntas vara tillbaka i startelvan när Chelsea W möter Manchester City, en av de största utmanarna borta på söndag. En mycket god nyhet.
    Fran Kirby är också aktuell. Dock saknas Catarina Macario som är några veckor från att vara aktuell och Katerina Svitkova som också dras med en långtidsskada.
    Erin Cuthbert som också varit skadad nämns inte så vi utgår från att hon är med i truppen.

Från presskonferensen där Pochettino som numer var som vanligt sen.
    Mudryk och Caicedo är med i truppen mot Burnley och det tas ett sent beslut om de ska spela.
    De räknar med att Reece James snart, efter sin avstängning, ska kunna delta allt mer och kunna spela igen.
  De kan inte säga hur länge Chilly blir borta efter sin senaste skada.
    Pochettino betonade att alla matcher är viktiga och det är den imorgon också.
    De har redan bestämt om Broja eller Jackson startar men vill inte säga till medierna vem det blir. Spelarna vet. (Vi tror på Jackson då de vill ha igång Broja försiktigt efter skadan).
    Två vinster betyder inget utan man måste se på resan och detlängre förloppet. Det var första gången Chelsea vunnit två på raken sedan mars.
    Han har inte permanentat Marc Cucurella som högerback även om han spelat där de två senaste matcherna.
    Han slår huvudet på spiken i en utläggning om VAR när han säger: I trust the car but the driver...
    De har stora förhoppningar om Brojas fortsatta utvecklingen men de måste matcha honom försiktigt efter den långvariga skadan. Men potentialen finns där enligt Pochettino.
    Det är ju landslagsuppehåll igen efter Burnleymatchen och Chelsea vill självklart gå in i det med positivt momentum.
    Pochettino påpekar att Mudryk utvecklas liksom alla spelare men alla utvecklas olika och i olika takt.
    Angående Caicedo påpekar han att denne inte hade någon försäsong och det står nog klart att de oroar sig för att han ska till Sydamerika och spela landskamp igen (han kom ju tillbaka skadad senast).
    Romeo Lavia kan fortfarande inte börja springa så det kommer dröja innan han är tillbaka.

Chelsea har sju spelare på skadelistan nu, några tveksamma och så är ju Gusto avstängd ännu en match.
   

TORSDAG 5:
Robert Sanchez är en av sex nominerade till Månadens Målvaktsräddning för september.

ONSDAG 4:
Reece James har fått en match avstängning för använt olämpligt språk till matchföreträdare i tunneln efter Aston Villa-matchen. Han får också betala 90.000 pund i böter.
    Om vi förstår det rätt är han nu avstängd mot Burnley på lördag. En match han ändå inte skulle spelat så avstängningen är mest en prick för honom. Därav kanske det höga bötesbeloppet.

Mudryks skada kan vara värre än befarat. Nu är mötet mot Burnley i farozonen. Vidare udnersökningar görs idag onsdag.

Ben Chilwells skada, den senaste av många för honom och för Chelsea, kommer hålla honom borta ända till i december. Precis vad Chelsea absolut inte behövde. Chilwell var borta två månader med samma skada i samma ben förra säsongen, och hade en liknande skada i sitt andra ben som höll honom borta också. Något måste ju vara fel i träning eller rehab. Det är en lårmuskelskada, det som heter hamstring på engelska.

Chelseas nästa motståndare Burnley tog sin första seger igår. De slog bottenkollegan Luton. En moralhöjare inför mötet mot oss.

TISDAG 3:
Första beskedet om Mykhailo Mudryk är att det inte ska vara en allvarlig skada utan att han ska kunna spela i helgen. Han var dock obekväm med känning i låret och vilades för säkerhets skull.
    De tror inte heller Caicedo har en allvarlig skada utan det var en smäll och trötthet som gjorde att han lämnade på övertid.

Alex Matos fick några minuter igår i sin debut för Chelsea. Idag fyller han 19 år. Grattis.

MÅNDAG 2:
Som vanligt bra spel i 85 m typ och så inträffar total handlingsförlamning när de kommer till straffområdet och bränner jättechanser, och inte med liten marginal utan med korpnivå-marginaler. SÅ KOM DET. Proppen ur och två mål på en minut. Fotboll är ett underligt spel. De hade dock spelat väldigt bra hela tiden till målen. Kan skiillnaden vara att Chelsea nu hade en sponsor på bröstet?
    Mer av det här och säsongen är kanske inte så körd som vi tyckte förra helgen. Bra första halvlek, inte lika bra andra då man kanske spelade lite för mycket på ledningen. De såg trötta ut på slutet vilket inte stämmer med rapporterna om Pochs hårdträning.
    Hoppas Mudryks skada, för det är enda möjliga förklaringen till att han byttes ut, inte är allvarlig. Smällen Caicedo fick på övertid såg inte heller bra ut. Även Broja och Enzo visade skadetecken.

Sterling har haft en virusinfektion och det är anledningen till att han inte startar.

Chelsea behöver en vinst. För att väcka hopp och för att oss ifrån bottenskiktet i ligan. För det krävs det att de gör mål och låter bli att släppa in billiga mål som varit lite för vanligt förekommande. De som ska göra det är dagens startelva.
    Sterling bänkas. Cucurella, Mudryk och Broja startar. Silva är tillbaka liksom Cole Palmer. En ung bänk där Sterling och Madueke kanske är de troligaste inhopparna.
    Sanchez, Disasi, Silva, Colwill, Cucurella, Gallagher, Caicedo, Fernandez, Mudryk, Broja, Palmer
    avb: Petrovic, Sterling, Ugochukwu, Maatsen, Washington, Gilchrist, Brooking, Matos, Madueke

Det är 38 dagar sedan Chelsea gjorde mål i ligan.

Chelsea Women vann öppningsmatchen vilket inte skett på flera år, det var riktigt roligt. De förlorade den förra säsongen och de förlorade borta mot Manchester City, som är nästa motståndare så de måste ha en bra start.

Två matcher för Chelsea som på papper kanske är vinnbara för Chelsea denna vecka.
    Vi är inte favoriter till att slå Fulham ikväll men det kan hända.Förnågon gång måste det väl vända? Ord som yttrats förr och visat sig vara bara drömmar.
    Burnley som ännu ej vunnit i Premier League den här omgången trots att det var de av nykomlingarna som vi absolut trodde skulle vara kapabla att hålla sig kvar. Det är bortamatch och av de närmaste tio eller så matcherna är det nog den match Chelsea har bäst odds att vinna.
    Vi får förhoppningsvis också tillbaka några spelare även om andra, som Chilly, försvunnit i skadetomrummet. Vi har dessutom Gusto avstängd för båda matcherna och Jackson avstängd ikväll.

Tjejerna bröt en riktigt dålig ovana och vann för en gångs skulle öppningsmatchen i WSL även om de bjöd in Tottenham in i matchen genom att sluta spela efter sin absolut bästa period i hela matchen. Det var en udda laguppställning och skador på Kerr, Cuithbert och Macario är lite oroande då det är viktiga spelare. Det verkar som vi fått en ny Cuthbert i Sjoeke Nüskens som övertygade i sin debut. Mia Fishel ersatte Kerr i sin debut och gjorde mål men kanske inte så mycket mer.
   Försvarsspelet var dock oroväckande svagt. Delvis kanske för att Charles spelade mer ytter än vänsterback. Ashley Lawrence kom in och övertygade, hon måste få starta. För på söndag väntar ett Manchester City som är ett av lagen som har en trupp och ett lag som verkligen kan utmana Chelsea. Chelsea måste spela minst en klass bättre på söndag men nu är ligan igång och vi har som sagt fått en bättre start än de fyra senaste säsongerna. Omgångens skräll var dock storsatsande Arsenal som förlorade trots att de fått tillbaka skadade spelare och köpt väldigt bra. De är också redan ute ur Champions League så vi trodde ju än mer på dem i ligan på grund av det.

Chelsea kritiseras med rätta för ännu ett feltramp av Boehly i ligapremiären av WSL. Matchen spelades på Stamford Bridge inför 14.000+ åskådare. En fin siffra men ändå gapade det tomt.
    Orsaken var förstås att Boehly passade på att höja priserna kraftigt för biljetterna. Emma Hayes pratade om att sådana spelare måste värderas med högre biljettpriser. Kanske rätt men ändå så oerhört fel.
    Arsenal å sin sida förlorade till Liverpool på Emirates inför över 54.000+ åskådare.
    Varför denna skillnad? Jo för att Arsenal fattade att det handlar om att marknadsföra damfotbollen när den kliver in på huvudarenorna och tog ut inte ens hälften av det biljettpris Boehly vill att Chelseas fans ska svälja. De fattar trots amerikanska ägare att allt handlar inte om pengar, ibland måste man vara smart också.
    54.000 gånger halva Chelseas pris ger en större vinst även om kostnader kanske ökar lite än att pressa ur varje öre ur fansen. För att inte tala om kringförsäljningen till 54.000 jämfört med 14.000.
    Fem matcher till minst ska spelas på Stamford Bridge. Två ligamatcher och gruppspelsmatcherna (och kanske slutspelsmatcherna) i Champions League, man kan bara hoppas att gnidarna i Chelsea då fattar att mer publik är intre bara mycket bättre stämning, det ger också mer vinst även om varje biljett ger mindre vinst.

 

Rykten, notiser m m, v-40


LÖRDAG 7:
De tror Cole Palmer var den senaste Chelseaspelaren som drog på sig en lårmuskelskada, hamstring, igår. Det kan inte vara en slump det här med alla skador i musklerna.

Det är många som undrar över Southgates management av engelska landslaget då Raheem Sterling inte får spela. Ungefär alla s k experter i sina kommentarer. Vi ser det som en ren hämndgrej för att Sterling tackade nej till landslaget då han var sliten i slutet av förra säsongen. För inte har Southgate någon bättre ytter än Sterling i truppen!

FREDAG 6:
Chelsea W får tillbaka Sam Kerr till imorgon. Man City får tillbaka Bunny Shaw. Citys manager Gareth Taylor har satt som mål att de ska vinna WSL den här säsongen. City var ett av två lag som slog Chelsea förra säsongen, på hemmaplan.

Emma Hayes vill attt WSL expanderar till 18 lag. Idag är det tolv. Hon tycker det är hög tid för det och att lagen och spelarna är redo för det. Läs mer här>>

Tipsarna: BBCs Sutton tror inte helt på Chelsea mot Burnley utan tippar 1-1. Hans gästtippare (Man Utd- och Arsenal-fans) tror båda på 2-0 till Chelsea.
    Skys Jones säger 1-0 till Chelsea.
    Metros Dimitar Berbatov tror på 1-1.

Moises Caicedo som gick av med en förmodad skada mot Fulham är spelklar mot Burnley.

Chelsea förväntas nu öppna förhandlingar om att förlänga Conor Gallaghers kontrakt. Det nuvarande går ut sommaren 2024.

TORSDAG 5:
Bayern München och Thomas Tuchel är fortfarande intresserade av Trevoh Chalobah som Pochettino verkar mindre intresserad av. Får se vad som händer i januari.

Chelseas sponsoravtal med Infinite Athletic ifrågasätts av andra klubbar. De menar att Infinite inte kan betala sådana summor då företaget inte ens är i närheten av att omsätta de pengarna. Infinite ska också ha kopplingar till Chelseas ägare och de menar därmed att det är otillåten sponsoring. Lite som anklagelserna kring Etihad och Man City.

Obegripligt men nu går ryktet om att Chelsea vill göra en bytesaffär med Roma. De får behålla Romelu Lukaku och Chelsea ska ta tillbaka den petade Tammy Abraham.

ONSDAG 4:
Andrey Santos lån till Nottingham har inte fungerat. Han har inte fått spela en enda minut och Chelsea övervakar situation noga och vi blir inte förvånade om Chelsea tar tillbaka Santos i januari och kanske lånar ut honom till en klubb där han får spela. Han gjorde bra ifrån sig på sommarturnén och Chelsea har ju stora förhoppningar om att vidare utveckling.

Enligt Farbizio Romano ger Chelsea nu Ian Maatsen ett ultimatum. Antingen förlänger han kontraktet med Chelsea eller så blir han såld i januari.

Sky Tyskland hävdar att Jadon Sancho är på väg till Chelsea i januari. Han är utfryst i Man United efter kommit ordentligt på kant med ten Hag så ryktet är inte oväntat. Vi ser det dock som ovälkommet.
    Han påstås varit nära Chelsea för 45m i somras men Chelsea valde (klokt nog) istället Cole Palmer.

Vad managers och klubbar säger struntar ju medierna i, det vet vi mycket väl. Enligt medierna är Marc Cucurella som startat flera matcher på raken nu utfryst i Chelsea, han vill lämna och han var superbesviken över att han inte hamnade i Man United i somras. Etc etc. Nu ansluter Sevilla till klubbar som förmodas värva honom när han enligt medierna oundvikligen lämnar i januari. Att Pochettino förklarat att han i allra högsta grad är del av hans planer och spelat honom, om än i en annan position (å andra sidan har Cucurella nästan övertygat mer där än i sin normala).

TISDAG 3:
Mauricio Pochettino spelar just nu Enzo Fernandez som en slags tia i Chelsea. Något vi tycker Enzo klarat rätt bra men många kritiserar det ordentligt och menar att han är klart bättre djupare ned i plan. På en position vi kanske trodde han skulle spela när han värvades. Kanske är det skadorna, särskilt på Nkunku och Chukwuemeka som gjort det här. Vi lär väl så se framöver om det är tillfälligt. Vi har ju dock kunnat se att Enzo är inte vår bäste distansskytt för de skott han levererat hittills har inte varit alltför vassa.

MÅNDAG 2:
Kanske är det bara medierna, förmodligen är det mest så, men det har nu börjat komma så kallade omklädningsrumsläckor som pekar finger på spelare och ledning. Inte oväntat med den start Chelsea haft men det hjälper sannerligen inte. Det är inte heller oväntat då Boehly har byggt en trupp med nästan inga erfarna spelare och som åldersmässigt nästan mest är ett akademilag.

Ryktena om att Chelsea siktar på att köpa två spelare för minst 230m pund i januari fortsätter göra rundorna. De kommer från mer seriösa källor även om det låter häpnadsväckande att Chelsea är villiga att köpa två spelare som inte är unga och oerfarna för sådana summor. Vi talar förstås om Victor Osinhem och Ivan Toney som båda är aktuella för Chelsea vilket är dåliga nyheter för framförallt Armando Broja då han är egen produkt och Boehly älskar att sälja dem då det är ren vinst så att säga då de inte kostat klubben några övergångssummor. Det kan också påverka spelare som Mason Burstow även om denne är utlånad till Sunderland den här säsongen.

Football Insider som vi aldrig någonsin litar på men som roar med sina påhitt säger att Chelsea nu tänker försöka köpa ännu en Brightonspelare. Chelsea ska jaga Simon Adingra som bara gjort sju matcher för Brighton än så länge.
    Samtidigt beklagade sig Roberto de Zerbi sig efter brakförlusten till Aston Villa och menade att Brighton saknar Moises Caicedo som ännu inte riktigt klickat i Chelsea. Han har inte varit dålig men inte har han visat att han är värd sin prislapp ännu.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE