CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15   Chelsea FC 6 sp 1 v 2 o 3 f 5 - 6 mål 5 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
3     Chelsea W 1 sp 1 v 0 o 0 f 2 - 1 mål 3 p

<<transfers sommaren 2023>>

25 sep- 1 okt 2023
NÄSTA MATCH: 2 oktober kl 21.00 - Fulham Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 8 oktober kl 13.30 - Manchester City Viaplay

Nyheter v-39


SÖNDAG 1:
WSL
CHELSEA WOMEN     -   TOTTENHAM W       2 - 1
Chelsea har aldrig förlorat till Tottenham. De har inte ens tappat poäng till dem. Det är inte dags att göra det nu. Tottenham får första hörnan direkt.
    James gör en ful eftersläng som domaren missar. Det är en ovana hon måste göra sig av med. 3
    Tottenham har börjat bäst men det är ett skott från håll av James som är första farligheten. 5 Räddning på mållinjen på hörnan som följde. Carter stod för nicken.
    Carter är nonchalant och håller nästan på att orsaka ett mål men Tottenham slarvar bort det jätteläge de får. 17
    Chelsea har inte imponerat första 25, Tottenham har stått emot riktigt bra. Chelsea klickar inte och passningsspelet har varit rent dåligt och det har funnits ögonblick av nonchalans. Emma Hayes kan inte vara nöjd på linjen. Charles lämnar på tok för stora ytor till Tottenham. Tyvärr står trenden med dåliga starter i ligan sig - än så länge.
   MÅL En boll bakåt och Mia Fishel går upp och styr nicken bortom målvaktens räckvidd. Charles inlägg var perfekt efter inkast. 29 Svar på tal till vårt gnäll. Debut för Chelsea och mål direkt - bättre blir det väl inte för den unga amerikanskan.
    Chelsea har gjort första målet i 43 matcher. De har vunnit 41 av dem!
    Tottenham vill ha straff men det är det absolut inte. 45
    En riktigt bra räddning av Musovic först på en fri Thomas och sedan Bright på mållinjen på returen. Men oj vad backlinjen blir frånsprungen av Thomas, Hayes måste täppa till det där hålet som Charles lämnar och som Tottenham utynyttjar. 45+3
    Inte på något sätt en strålande halvlek, snarare tvärtom men det finns ju en sådan kvalitet att de ändå kan ta ledningen och det känns tryggt. De avslutade dock halvleken mer som vi vill se dem.
    -ANDRA-
Charles som varit mycket bra framåt men lämnat stora luckor bakom sig, fintar och skjuter ur svår vinkel. Mv räddar. 47
    James tittar upp, siktar och och smäller bollen i ribban. 49
    Chelsea spelar ut men Spencer gör en jätteräddning på en fri Reiten. Momentet efter ser bollen ut att varit över linjen av Reiten men ingen målkamera i WSL. MÅLET kommer dock sekunder senare när Chelsea i ett tredje försök, Charles hittar James som nära mål sätter den med volley. 51 Vilken sekvens!!!
    Chelsea har kommit ut som ett helt annat lag i andra halvlek. Det här gillar vi.
    Jätteskott långt utifrån som Musovic verkligen fick sträcka ut sig på för att rädda, sedan räddar hon igen på andrabollen. 55
    Chelsea siggar och saggar sig fram med Fishel och James men skottet rakt på målvakten. 56
    Reprisbilder visar klart och tydligt att bollen från Reiten var inne momentet innan James gjorde andra målet.
    Kirby in för en anonym Kaneryd 59 Nüskens ut för Leupolz. Nüsken har varit riktigt bra på mitten. En rivig spelare som påminner en del om Cuthbert faktiskt. En riktigt bra debut.
    Stor chans för Tottenham som de bränner grovt. 69 Chelseas backlinje är lite väl trög tycker vi nog. Chelsea har varit utmärkta i andra men tagit foten från gasen senaste minuterna.
    Musovic räddar men kan inte hålla bollen och Thomas hinner fram och reducerar. Dåligt försvarspel innan också. 76
    Lawrence och Fleming in för Reiten och James. Underligt byte av Hayes. 78
    Cankovic in för Mjelde. Hayes försöker tydligen kompensera det som det kändes ogenomtänkta förra bytet. 85
    Kirby fintar bort sin back så det visslar om det, Leupolz försöker sig på en flygande volley som tyvärr går utanför på inlägget sedan. 86 Bra spurt av Chelsea nu.
    Cankovic gör mål men det döms bort för offside. 89 Vi har inte sett om det stämde, domarna har ju missat grovt tidigare i matchen. Fishel döms offside ochär offside sedan kan man diskutera ordentligt hur mycket hon påverkade spelet.
  Sju minuter tillägg.
***
Vinst och en ok start på säsongen, men saker att jobba på. Första vinsten i öppningsmatchen på fyra säsonger.
      Högst sisådär första halvlek, strålande första tjugo i andra som till och med skrämmer nästa motståndare, Man City tror vi. De borde gjort fler mål dock och det kostade nästan. Musovic utmärkt i målet. Trots att hon får ta på sig Tottenhams reducering. Vi gillade Nüskens. Reiten vaknade och var riktigt bra. James är så bra men tenderar att ibland försvinna ur matchbilden en del, och hon måste lägga av med efterlsängrna. Det är en ful del som hon måste ätgärda helt enkelt i sitt temperament. Charles rörlig och med hela tiden framåt och mycket bra offensivt men det blir luckor bakom henne och med en backlinje som inte är den snabbaste som Hayes ställde upp idag... Ingle hade också en bra match och Fishel fick göra mål i sin debut. Det ser lovande ut utom kanske i försvarsspelet som hade sina brister. För det fanns onekligen spelare både på bänken och skadelistan som gör det här laget ännu bättre. Men försvarsspelet måste bli bättre och dert satt i våra ögon bättre försvarare på bänken. Som Lawrence visade när hon kom in. Cankovic gjorde också ett mycket bra inhopp. Vi gillar inte heller att Chelsea nästan lade av efter andra målet. Bytena förstod vi inte alls i 78. Det finns ändå saker att jobba på inför nästa match.

   


Emma Hayes första startelva för säsongen. Musovic är etta. Lite överraskande är den dock då Lawrence, Buchanan och Leupolz samt Kirb startar på bänken och Sam Kerr saknas helt och hållet. Vi utgår från att det är hennes skada från VM som spökar. Cuthbert är också skadad. Även Macario står fortfarande på skadelistan och vi vet hurnoga Hayes är med att matcha in spelare långsamt.
Musovic, Carter, Mjelde, Bright (k), Charles, Rytting Kaneryd, Ingle, Nüsken, Reiten, James, Fishel
Avb: Berger, Nouwen, Perisset, Buchanan, Lawrence, Fleming, Leupolz, Cankovic, Kirby


Liverpool skrällvann öppningsmatchen i förra säsongens WSL mot Chelsea. Idag skrällvann de borta mot Arsenal som vi såg som storfavoriter. Liverpool som tappat sin bäste målgörare Stengel som var den som gjorde båda målen mot Chelsea i den matchen (alla målen i matchen gjordes på straffar, tre stycken).

WSL startar för Chelsea ikväll, men vi har haft fel starttid. Matchen mot Tottenham startar först 18.30. Vi ber om ursäkt för det. Vi vände tydligen på tidszonerna.

LÖRDAG 30:
Det står nu helt klart att Infinite Athletic är Chelseads nya tröjsponsor med start i helgen. Det är dock bara ett kontrakt för säsongen 2023-224. Det förmodas ge Chelsea 40m pund.

Tre Chelseaspelare har kontrakt som går ut 2024. Det är Thiago Silva och Lucas Bergström, den unge finske målvakten. Den tredje är den som det spekuleras vilt om, Ian Maatsen, som flera klubbar sägs vara intresserade av, bl a Man City.
    Vissa källor säger dock nu att Ian Maatsen är mycket nära att förlänga sitt kontrakt med Chelsea. Vi får se vilka som får rätt.

REDAG 29:
Inte oväntat utan snarare oerhört väntat är Chelsea Womens nya kapten efter Magdalena Eriksson valde att lämna Millie Bright. En stor sak i England, något vi i andra länder mer ser jaha vadå?

Från presskonferensen:
Pochettino bekräftade att Ben Chilwells skada är värre än man först trodde men kunde inte ge någon tidsuppfattning.
    Goda nyheter om Chukwuemeka som tros kunna spela på måndag. Samma gäller för Noni Madueke. Reece James kanske är tillbaka nästnästa vecka.
    Han ville inte ge besked om Chelsea kommer spela utan striker på måndag eller med en s k falsk nia.
    Han vill inte ge något besked om Chelsea kommer jaga en striker i januarifönstret utan menar att de vill se hur Nkunku och Broja utvecklas. Han sa dock att han efter sommarens fönster har begärt att bli mer involverad i transfers.
    Han sa att Cole Palmer startar mot Fulham, kanske. Han var mycket nöjd med hans match mot Brighton.
    Han kunde inte säga något om James's eventuella avstängning för vad denne ska ha sagt i tunnlarna. Det var inget han såg eller vet något om. (James ska idag lämna sitt svar på anklagelser, sedan får vi se hur FA beslutar, böter eller avstängning eller t o m friande).
   
Ledsen över att sajten inte kunnat uppdateras ännu idag. Vårt domänhotell har ändrat allt och inte informerat om vissa delar av det som påverkar uppladdning av filer.

Pochettino har bekräftat att Ben Chilwell kommer missa ett flertal matcher framöver men har inte gett något datum.

Chelsea har fortfarande nio spelare på skadelistan. Ben Chilwell som klev av i onsdags är med på den och undersöks vidare för sin skada som gjorde att han klev av i onsdags. Vi har också två avstängningar på Gusto och Jackson inför matchen mot Fulham på måndag.

TORSDAG 28:
Ligacupmötet i omgång fyra, åttondelen, mot Blackburn ska spelas 1 november.

Tänk vad en vinst kan betyda. Plötsligt känns det mycket mer positivt att se framåt trots att det knappast kan sägas varit en stor seger eller ens en bra match för spelmässigt har de spelat bättre. Men ett mål och en vinst och solen känns varmare idag.
    ** Vi ska dock inte se det som en vändning av Chelseas säsong, absolut inte ännu. Vinner vi kommande två ligamatcher kanske vi kan börja se det hela mer optimistiskt. Det här laget kommer fortsätta ha stora skadeproblem månader till med tanke på vilka skador det ådragit sig och på måndag väntar två avstängningar, en av dem på den ende som gjort mål i september, Nicolas Jackson.

ONSDAG 27:

Chelsea har lottats mot Blackburn i Ligacupens fjärde omgång som spelas 31 oktober. På hemmaplan Stamford Bridge. Det får vi se som en riktigt bra lottning, det fanns klart svårare motståndare att dra.

Två skrällar och kanske två överraskningar i andra omgången av Ligacupen. Skrällen förstås att Luton åkte ut mot Exeter. Det måste svidit. Den andra skrällen att Manchester City även i år åkte ur sin favoritcup tidigt, nu mot Newcastle som dock inte är ett dåligt lag. Överraskningarna är förstås att Everton slog ut Aston Villa borta och att Chelsea slog ut Brighton hemma (tänk att man skulle behöva skriva att det är en överraskning). Kan vi nu hoppas på turen i lotten strax.

Chelsea gjorde mål och det var Jackson som överraskande gjorde det på en fin frispelning. Överraskande då han helt klart var besvärad av en handledsskada han fick i första halvlek. Tänk, de höll också nollan och Chelsea är vidare i Ligacupen. De imponerade dock inte alls och vi ska nog tacka de Zerbi för hans val att rotera väldigt mycket och Brighton stod väl inte riktigt att känna igen. Men vi tar en vinst hur den än kommer. Äntligen fick vi le när en match var slut. Oj vad vi behövde det här.
    För en gångs skull hade vi sämre statistik än motståndarna. Är det svaret?

Senast Chelsea gjorde mål var mot Wimbledon i förra omgången av Ligacupen.Det var för nästan en månad sedan. Inget mål i halvtid ikväll heller.

Reece James anklagas för att gjort olämpliga uttalanden, påhopp, mot domarna efter matchen mot Aston Villa och riskerar en avstängning ovanpå sin skada. Chelsea är inte en klubb i harmoni just nu.

Känslan efter sett laguppställningarna är att inget av lagen vill gå vidare i Ligacupen. Det är tragiskt att få uppleva.

Kommer vi att få se ett Chelseamål ikväll? Hur mycket satsar Europaspelande Brighton på Ligacupen? Det är två frågor vi ställer. Hoppet ställer vi väldigt högt och hoppas Chelsea vänder säsongen och gör oss glada med en vinst - men vi vågar kanske inte riktigt tro pådet. I vilket fall är det de här som ska göra det .Pochettino chansar och vilar Silva helt, Enzo, Sterling och Gallagher på bänken. Han har tre vänsterbackar på plan. Att säga att vi förstår är en lögn.
    Sanchez, Disasi, Colwill, Cucurella, Maatsen, Ugochukwu, Caicedo, Mudryk, Palmer, Chilwell, Jackson.
    ‘avb Petrovic, Brooking, Gilchrist, Gallagher, Fernandez, Sterling, Matos, Washington, Broja

Brighton roterar än mer. Sju ändringar.

Chelsea har hittat ett kryphål som gör att Nicolas Jackson kan spela mot Brighton ikväll. Tydligen beroende på att kvällens match är en cupmatch i Ligacupen. Han kommer alltså istället vara avstängd mot Fulham.

TISDAG 26:
Från presskonferensen:
Spelare och ledning hade samtal i går om säsongsinledningen. Det gäller att hålla självförtroendet uppe.
    Han identifierar som vi alla att problemet är inte spelet utan att de kan ju inte göra mål. (CSFC. En oerhört enkel analys, svårare att lösa).
    Broja kommer inte att starta då han inte är redo för mer än 20-35 minuter spel som mest efter sin svåra skada.
    Mycket kortfattat om att Bruno Saltor sparkades i hemlighet. Pochettino sa bara att han tillhörde inte hans coaching team och det var mellan Saltor och klubben.
    Han upprepade vad som sagts tidigare att han gillar att ägaren kommer in i omklädningsrummet.
    Så lite mer om att de inte är kliniska framför mål. (CSFC. Vi har andra ord för hur de uppträder men vi lämnar det där).
    Pochettino menar att jobbet har inte varit svårare än väntat men påpekar att alla lag går igenom tuffare perioder.
    Han menar att det finns en tro i laget och att han egentligen bara kunnat jobba med laget sedan transferfönstret stängdes. Chelsea har förtjänat mer än de har fått ut. Laget kämpar och visade mot Villa att även med en spelare mindre skapade de chanser.   
 
Skadelistan är nere på åtta spelare då Broja nu kan spela igen. Fortfarande på tok för många. Badiashile och Chukwuemeke är de som är närmast en come-back.
    Plus förstås att Jackson och Gusto är avstängda.

MÅNDAG 25:
Chelsea skulle behöva en riktigt bra cuprunda.
    Det kommer vi inte att få.
    För vi kan inte ens i vår vildaste fantasi tro att detta skadedrabbade, avstängningsdrabbade lag, Jackson och Gusto, (dessutom på de positioner vi har skadade spelare och sämst täckning) som helt saknar all förmåga att göra mål ens kommer göra ett enda mål mot Brighton på onsdag. Kan vi undvika en förnedring får vi vara glada.
    Skulle det hoplappade lag som Pochettino kan få på fötter få 0-0 och få till ett straffavgörande skulle det kännas som högsta vinsten på lotto, där saker plötsligt händer (om vi ska tro reklamen, det har ännu aldrig gjort det i verkligheten). Sedan är ju straffar också ett lotto på sätt och vis men något mål ska det väl bli på fem försök, även om Enzo tar en.
    Chelsea spelade bra åtminstone till utvisningen men då de vägrar omsätta spelet i mål så är det föga tröst. Nu måste Pochettino stuva om ännu mer bland de få spelare han har att tillgå. Vi lär få se många unga spelare på bänken för det är nog inte läge att ge dem chansen på plan även om Stutter gör mål i ungdomslagen.
    Pochettino har massor att jobba på, förutom att lära dem göra mål måste han nog koncentrera sig på det mentala för Chelsea rasade lite grann ihop efter utvisningen och det gjorde inte gamla tiders Chelsea. Kapten Azpi måste gråta blod där han sitter på bänken i Atletico om han ser dagens Chelsea.
    Cole Palmer är kanske värd en startplats men och Disasi skötte sig rätt bra på högerbacken efter utvisningen, Colwill visade också att han är en bättre innerback än vänsterback som han fått spela på sistone. Broja kanske får en start men han kommer inte kunna spela hela matchen så här snart efter sin svåra skada.

Det bir ingen match till helgen utan derbyt mot Fulham, där Fulham är stor favorit antar vi, kommer spelas först nästa måndag. Förlust där också och vi är att räkna som ett bottenlag som får kämpa för att undvika nedflyttning efter Boehlys vanskötsel av klubben.

Därför ser vi väldigt mycket fram emot tjejernas ligastart på söndag istället. De möter Tottenham på Stamford Bridge och de måste bryta de senaste årens usla vana att inleda serien svagt. För varje poängtapp kommer straffas hårt i årets WSL.
    Vi är helt ställda på vilket lag Emma Hayes kan ställa på benen då de bara spelat en enda träningsmatch och det var innan lägret i Portugal. I den vilades många förmodade startspelare men det var ju en lovande start med en 3-2 seger på övertid mot italienska mästarna Roma.
    Vi är väldigt nyfikna på att få se Catarina Macario men vi vet inte om hon är spelklar efter sin skada. Erin Cuthbert fick tacka nej till Skottlands NL-matcher på grund av skada. Det är ungefär allt vi vet.
    Vi hoppas få mer information under veckan om eventuellt skadeläge för tjejerna, men det ska väl ändå vara bättre än killarnas. Vårt hopp för säsongen står ju till dem, för vi vågar inte ens hoppas på herrlaget längre ens för en Conference Leagueplats. Vi får nog vänta ett par år innan Chelsea blir konkurrenskraftiga igen i Premier League. Vi kan bli lika eländiga som Man United post-Ferguson pga ägarskiftet.

 

Rykten, notiser m m, v-39


SÖNDAG 1:
Juventus har bekräftat att Chelsea faktiskt lade ett bud om 40m för Dusan Vlahovic i somras men det blev ju ingen affär. Chelsea hade hoppats byta Romelu Lukaku mot honom.

LÖRDAG 30:
Vi var så glada över Chelseas vinst över Brighton med enda målet i onsdags. Nu visar det sig att Brighton tydligen hamnat i världens formsvacka vilket sänker bedömningen av Chelseas vinst. Brighton förlorade med extrema 6-1 till Aston Villa idag. Det tar bort en del av glansen över vår vinst.

Vi skrev ju igår om att Mauricio Pochettino har begärt att bli mer involverad i Chelseas rekrytering (det behövs för vi litar inte på Winstanley och Stewart). Daily Mail som alltid har sina egna tolkningar kring Chelsea menar nu att det innebär att Chelsea kommer värva både Ivan Toney och Victor Osinhem i januari. Ett mindre utlägg om kanske 230m pund.

West Bromwichs scouting chef Jeremy Leyde lämnar för att ansluta till Chelsea.

BBC skriver om Chelsea Women som startar sin jakt på en femte rak titel imorgon. Största problemet, förmodligen att truppen är 25 spelare stor med mycket hög kvalitet och konkurrens på varje position. Kanske allra mest på målvaktsposten. Läs mer här>>

FREDAG 29:
Tipsarna: Skys Lewis Jones tror på statistiken och siffrorna inför Fulhammatchen och tippar 2-0 till Chelsea.
    På BBC tror de på Fulham. Sutton säger 1-0 och hans gäst (Arsenal-fan) 3-1 till Fulham.
    **Berbatov säger 1-1.

En intressant artikel om Emma Hayes och hennes kamp mot sjukdom och hur hon jobbar. Hon är damfotbollens Guardiola kallas hon. Eller är det tvärtom? Hon har också just haft ännu en personlig tragedi som säkert kommer påverka henne ett tag. Läs den här>>

Ett nytt brasilianskt underbarn jagas av flera klubbar, bl a Chelsea. Han heter Lorran och är 17 år. Han spelar för Flamengo och är offensiv mittfältare och skulle kosta skjortan, dvs 43m pund.

TORSDAG 28:
Det senaste är att man tror att Reece James är tillbaka till matchen mot Arsenal. (21 okt). Tveksamt är väl dock om han då kan spela hela matchen.

Tottenham Womens nya coach är svensken Robert Vilahamn som kommer från Häcken. Han menar att han och Ange Posteglou är liknande coacher och kommer spela på Tottenham-sätt även med damerna. Vad det innebär inför söndagens match kan ni läsa här>>

Förre mittbacken Frank Leboeuf har aldrig varit rädd att ge sin åsikt och han går hårt åt dagens Chelsea i den här artikeln. Han koncentrerar sig mer på hur felaktig rekryteringen är och friar Boehly mer än vad CSFC gör. Han har dock inte fel i sin analys av hur illa Chelsea skött rekryteringen under Winstanley och Stewart, men det friar inte Boehly som startade den rekryteringen. Läs mer här>>

Ben Chilwell gick av sent på övertiden igår med en skada. Det såg inte så farligt ut men Pochettino sa efter matchen att han tror det var en lårmuskelskada, som alltid är knepiga. Skadan undersöks idag.

ONSDAG 27:
Kanske är det mest roande men också väl talande för vilket kaos det är i Chelsea numer. På laguppställningen som lämnades till medierna före matchen ikväll stod inte Cole Palmer utan Andrey Santos. Santos som alltså är på lån till Nottingham där han fått minimalt med speltid.

Pochettino använder ett trick för att höja Mudryks dåliga självförtroende. De har en tävling i att träffa ribban utifrån. Hittills har Pochettino alltid vunnit men Mudryk har nu fått en oavgjord rond. Enligt Pochettino handlar det inte bara om skicklighet utan tro på vad man kan göra. Läs mer här>>

Catarina Macario lär inte spela på söndag. Hon är ännu inte helt spelklar efter sin korsbandsskada som tagit längre tid att läka än man trodde. Vi vet ju också hur försiktig Emma Hayes är med att matcha in spelare efter skador, som med Lauren James när hon kom. Vi har också fått veta att hennes amerikanska landslagskamrat Mia Fishel var klubbkamrat med henne redan i ungdomsåren i San Diego och är stor Chelseafan sedan barndomen. Läs mer här>>

Sky har en artikel om den av Gerhardsson utan förklaring petade Zecira Musovic. Läs den här>>

Nu sägs det att sponsoravtalet med Infinite Athletic är klart. Vi tror på det när vi ser det på tröjorna. Fansen har dock gillat de sponsorlösa tröjorna, de är slutsålda lite överallt. FA ska äntligengodkänt avtalet och Chelea förväntas spela med sponsor på tröjorna på måndag mot Fulham.

Tammy Abraham som inte riktigt längre platsar i Roma lär vara aktuell för en återkomst till Chelsea. Varför?'

Victor Osinhem är förbannad på Napoli efter att klubben på sociala medier drivit med honom. Omedelbart startade spekulationerna om att han ska lämna i januari. En jakt alla tror Chelsea är inblandad i.

TISDAG 26:
I en riktigt usel insats av Sveriges damlandslag var Musovic petad och Gerhardsson kallar det en hemlighet varför. Mycket konstig uttagning av Gerhardsson, ville han vara snäll eller vad handlar det om. Straff för misstaget mot Spanien? Sverige vann tack vare ett mål av Chelseas Johanna Rytting Kaneryd. Men de såg inte ut som världsettor, snarare ett b-lag från en obskyr liga.

Daily Mail målar upp en svart bild av Chelsea och vår framtid. Det är deras mer eller mindre Chelsea-expert Adrian Kajumba som står för den, men vi är alltid skeptiska då vi vet att Daily Mail har en form av agenda när det gäller Chelsea och har haft så länge vi kan komma ihåg. Dock, det är alltid värt att läsa även motståndarnas åsikter så att säga. Och han har ju inte fel i analysen om var vi står just nu>>

Aaron Lennon, fd Spudsspelare hävdar att Chelseas tuffa start på ligan beror på att Pochettino pushar spelarna för hårt i träning. Om det vore så lätt borde landslagsuppehållet hjälpt dem men det gjorde det ju absolut inte. Läs mer om hans teori här>>

Vi har fått veta att ägarna fortsätter vara "hands on" och besöker spelare och manager i omklädningsrummet efter matcherna. Något som fördöms av de flesta och det sades att Pochettino aldrig skulle acceptera - de gör det ändå. Senast behdad Eghbali som var inne och tjafsade efter Aston Villa-matchen.
    **Pochettino har uttalat sig om det och säger att han är OK med de besöken och till och med uppskattar dem. Vad annat kan han säga om chefen kräver att få göra dem?

Arsenal förväntas nu konkurrera med Chelsea om Ivan Toney i januari. Om siffrorna för Toney är rätt är Brentford redo att sälja honom och om siffrorna är likvärdiga lär Toney säkerligen välja Arsenal med tanke på lagens inbördes läge just nu. Chelsea har ju också slutat konkurrera med stora löner för spelare, de har valt långa kontrakt istället något som säkerligen inte intresserar en etablerad spelare i sin bästa ålder på samma sätt.

Det har muttrats och s k experter har fått backa från tips och åsikter kring Chelsea från vad som var rätt stor optimism särskilt efter Liverpoolmatchen. Nu har de s k experterna kommit fram till att felet är Mauricio Pochettino och att han redan lever på lånad tid. CSFC har kanske fel, det har vi haft förr, men vi tror inte just nu att Chelseas beprövade metod med att byta manager är rätt. Lugn och ro och en viss tilltro är nog en bättre metod. Åtminstone framåt jul, men är vi då i en nedflyttningsstrid är alla odds och tips strukna. Det är dock alltid lika trist att läsa dessa "enkla" lösningar att sparka och ersätta är enda vägen att gå. Vi har aldrig trott på det, men ibland går klubbar in i ett rum och hittar aldrig ut och då är det lösningen. Riktigt där tycker vi ändå inte Chelsea är ännu, men om det ser likadant ut när huvuddelen av de skadade spelarna är tillbaka - då lär vi nog få yla med resten av flocken. För trillar Chelsea ur är det en ren katastrof för klubben.

MÅNDAG 25:
Chelsea ska ha sparkat assisterande coachen Bruno Saltor som faktiskt ledde laget ett tag efter Potter lämnade. Chelsea har inget sagt utåt men detta ska skett flera veckor tillbaka och klubben ville hålla det hemligt.

Vi berättade om en ung vänsterback som drömmer om Chelsea i helgen (Samuel Dahl). En annan är Lecces 18-årige Patrick Dorgu som vill till Chelsea trots intresse från andra storklubbar som Barcelona, Man City och Liverpool - om nu Chelsea just nu kan räknas som en storklubb.

Julen Lopetegui lär varit på matchen igår och ni vet hur det fungerar. Genast startade rykten om att han ska ta över från Pochettino.

CSFC är inte glada över Chelsea och hur de inlett säsongen, redan förstört säsongen. Vi lägger dock skulden på ledningen även om spelarna och Pochettino självklart har del i fiaskot än så länge. Andra fans är dock betydligt mer kritiska än vi och medierna har julafton med det som i den här artikeln i i Daily Mail som väldigt gärna hoppar på Chelsea>>
    Pochettino ber redan om tålamod från ägare och fans. Aldrig ett bra tecken. Vi tror dock inte en ny manager är lösningen, å andra sidan har vi absolut ingen annan lösning att erbjuda än tålamod och det är inget Chelsea eller fotbollfans är kända för. Det är dock det enda vi kan erbjuda åtminstone till skadeläget är mer normalt.
    Boehly kan inte heller köpa sig ur krisen. Dels för det uppenbara att fönstret är stängt men vi misstänker att mycket få kvalitetsspelare idag ens skulle överväga en flytt till Chelsea i januari. Boehly jobba rhårt på att ge Chelsea stämpeln, klubben dit man går för att döda sin karriär.
    Att sparka Pochettino är inte heller på något sätt lösningen för vem ska ersätta? Vi ser då snarare att man sparkar sportcheferna Paul Winstanley och Laurence Stewart som sålt av och bara köpt oerfarenhet, för sparka sig själv som ägare lär nog Boehly inte göra.

Vi trodde Nicolas Jackson vansinnigt onödiga femte gula kort kom från snack med domaren, men det kan ha varit helt enkelt för att han ställde sig i vägen för målvakten när denne skulle spela ut. Det är nästan lika idiotiskt som att tjafsa så omdömet är ändå att Jackson måste växa upp och prestera istället för att bara frustrera. Han gör mycket bra men han missar ju även de allra bästa chanserna som alla andra anfallare gjort i Chelsea efter Diego Costa.

En läsvärd intervju med Zecira Musovic som vi tror kommer bli Emma Hayes förstaval den här säsongen. På Chelseas hemsida>>

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE