CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14   Chelsea FC 6 sp 1 v 2 o 3 f 5 - 6 mål 5 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<transfers sommaren 2023>>

18 - 24 sep 2023
NÄSTA MATCH: 27 september kl 20.45 -BRIGHTON -LC Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 oktober kl 16.30 - TOTTENHAM se Spelschemat>

Nyheter v-38


SÖNDAG 24:
Chelseas målskygghet är fantastisk, tyvärr. Därtill tar man en avstängning för snack och ett rött som säkert ger flera matchers avstängning i vårt skadeläge. Man tycker synd om Pochettino då Chelsea fram till dess gjorde en bra match även om de vägrar göra mål på sina chanser. Hur mycket mer kan gå fel för honom i Chelsea? Vi kommer absolut inte lasta honom eller prata om managerbyte.
  Chelsea är ett lag i kris, en kris ledningen själva skapat. Sparka ledningen men ge spelare och manager chansen att vända.

En hemmavinst är facit för Chelsea och förra säsongen hade vi bara sexx stycken, vilket är det näst sämsta facit klubben haft hemma i PL. Så att vi har hemmaplan mot Aston Villa är kanske ingen fördel även om hemmaplan sägs vara en stor fördel normalt.
    Pochettino har dock bara använt 15 startspelare än så länge och det blir ingen ny idag. Dock är Moises Caicedo tillbaka efter skada. Och fortfarande två målvakter på bänken... Broja på bänken det är intressant.
    Sanchez, Gusto, Disasi, Silva, Colwill, Gallagher, Caicedo, Sterling, Fernandez, Mudryk, Jackson.
     avb: Bergström, Cucurella, Ugochukwu, Broja, Palmer, Chilwell, Petrovic, Maatsen, Washington.Chelsea har startat 37 olika spelare under 2023.(17 av dem har lämnat klubben och de har köpts in under sju olika managers). Blir det någon 38e idag under den skadekris som managern har? Det är nog inte underligt att Chelsea inte får till något ordentligt spel med en sådan rotation.

LÖRDAG 23:
Mauricio Pochettino försvarar Chelseas medicinska team. Självklart, det vore ju underligt annars men det innebär inte att vi köper hans försvar av den extrema skadefrekvensen Chelsea har haft sedan Boehly tog över och rensade ut det gamla medicinska teamet. Läs hans försvar här>>

FREDAG 22:
GRATTIS, CSFCs favorit Thiago Silva fyller idag 39 år. Det är förmodligen hans sista säsong hos oss men han håller fortfarande mycket hög klass som spelare och som person. Tänk om han hade kommit några år tidigare? Han har snart gjort 900 matcher på allra högsta nivå. Vi hoppas han stannar i klubben efter sin spelarkarriär och bidrar till Chelseas framtid även om vi förstår om han vill återvända hem till Brasilien.
    Här är vad hans medspelare tycker om att spela med honom. >>

Från en, kraftigt försenad, presskonferens:
Pochettino uppskattar att Chelsea inte spelat i Europa i veckan då de kunnat jobba hårt och rehabba spelare.
    Madueke har deltagit i träningarna men Pochettino antyder att både han och Broja behöver lite mer tid ändå innan han spelar dem.
    Badiashiles skada är en ny skada och inte allvarlig men den kräver sin tid. Chukwuemeke och James är nära comeback sa Pochettino, mycket bra nyheter.
    Han ville inte svara rakt ut på om Chelsea har en fördel av att Vila spelade match igår.
    Pochettino verkar nöjd med spelet förutom framför mål och att de inte omsätter chanser i mål, vilket som han säger är det viktigaste av allt. (Vi kan ju bara hålla med).
    Han menar att Broja inte är svaret då man inte kan lägga det ansvaret på en spelare som varit borta i nio månader utan det är hela laget som måste lösa det problemet. Det går inte att hänga på en enda spelare.
    Han för diskussioner med den sportsliga ledningen som inte är besvikna utan alla delar visionen med "projektet".
    Jackson och Enzo är nära avstängning för kort och när det gäller Jackson märker man en viss frustration även om Pochettino ursäktar honom. Men han har tagit fyra gula kort för snack nu och det måste förstås få ett slut omgående.

Skadelsitan har fortfarande nio namn, varav ett par är spelare vi trodde skulle vara tillbaka i spel redan. Listan har dock inte Moises Caicedo eller Noni Madueke så förhoppningsvis kan de spela liksom Marc Cucurella som är över sin sjukdom.

TORSDAG 21:
Aston Villa, söndagens motståndare verkar underskattat sitt motstånd i Conference League och förlorade, i deras ögon säkert överraskande, mot Legia Warsawa. Inget bra genrep inför söndagens match. De gjorde dock två mål viket är mer än vad Chelsea brukar åstadkomma.

Nations League för damerna i helgen men nästa helg startar säsongen mot Tottenham. CSFC har i vänster menyn en Inför-artikel där vi spekulerar lite i hur säsongen kommer sluta.

Chelsea, BlueCo, ska kommit överens med ett investmentbolag, Ares Management om en investering om 500m pund säger Financial Times enligt den här artikeln. Andra källor hävdar det handlar om 400m. >>

ONSDAG 20:
U21-laget vann mot Luton i PL Cup med 4-1 igår. Målen gjordes av Castledine 30, 89; Dylan Williams 39; George 90+4.

Sedan Boehly med kompanjoner tog över Chelsea har nästan varje beslut, varje policy, varje del gått fel för klubben. Det var ägare som inte fattade engelsk fotboll, de fattar nog inte fotboll över huvud taget. Visst de hade sporterfarenhet men från sporter som jobbar under helt andra förutsättningar, baseball och basket. De har sparkat kulturbärare i klubben, utarmat den medicinska avdelningen, gjort sig av med all kompetens i ledningen. De har ersatt den sportsliga ledningen med personer som är duktiga på rekrytering men utan erfarenhet av lagbygge. En manager känd för att utveckla spelare. Framförallt har de köpt upp unga oerfarna lovande spelare för lagerhållning i bulk. Ingen av dem har dock någon erfarenhet av att vinna. (Ja, Pochettino har väl en Ligue 1-titel men i sammanhanget är det inget).
    Chelsea har haft det värsta skadeläget, efter Boehly kom till klubben, i vår historia. Det är ingen slump, det är inte bara otur. Något är oerhört fel i Chelseas rehab och fysiska förberedelser samt behandlingen av skador som aldrig tycks läka till det datum vi först får veta.
    Allithop känns som ett experiment i att spendera otroligt stora pengar i förhoppning om att allt ska mirakulöst lösa sig bara för man lagt pengar på det. Så amerikanskt på något sätt, pengar löser allt (säger CSFC som bott och jobbat där).
    Så nu sitter vi och hoppas på mirakel efter en fullständigt usel säsongsinledning där vi borde haft minst elva-tolv poäng, vi har fem. Nu kommer tuffare matcher och vi hänger på en tråd av optimism att Chelsea ska göra bättre ifrån sig när ingen förväntar sig att de ska kunna vinna - det är ungefär som när vi spelar på lotto i hopp om den "där stunden då det plötsligt händer".
    Vi ser ingen utveckling, vi ser ingen förbättring vi har bara hopp just nu. Därmed inte sagt att det kanske kommer någon för hur nedstämda vi än är just nu så är det bara sex matcher in i säsongen. Någon titelstrid, vilket vi aldrig trott på, är dock utom all förhoppning och räckvidd redan. Den är nog avgjord innan jul. Vi är dock vidare i Ligacupen, tills vi möter Brighton...

TISDAG 19:
OFFICIELLT
Vi har redan vetat det ett tag men nu är det bekräftat av klubben. Alfie Gilchrist har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2025.

Chelsea vann budgivningen om Stoll Estate som ligger granne med Chelsea och har genomfört en nio veckor lång konsultation med boende och affärsidkare där. De har mött motstånd men presenterat lösningar. Läs mer här om processen som är viktig för en utbyggnad av Stamford Bridge.>>
    Resultatet kommer presenteras imorgon, sägs det.

MÅNDAG 18:
Chelsea visade verkligen en provkarta på hur man undviker att göra mål igår. Det är djupt oroande då det ju varit så här sedan början av förra säsongen, trots ny manager, nytt system och nästan helt nya spelare.
    Skadekrisen förklarar mycket men inte allt. Och vi kan inte anse att det bara är otur. Det känns som om något verkligen är fel med rehab och det medicinska teamet. Särskilt som vi nu får bakslag på bakslag och spelare blir borta längre än man först trodde gång på gång och nu har Caicedo också knäproblem.
    Det förklarar dock inte bristen på självförtroende och oförmågan att göra mål hos samtliga spelare. Vi såg under matchen också vid flera tillfällen hur de mer erfarna spelarna visade sin frustration mot medspelare - det är inget bra tecken. Det saknas balans på många sätt i Chelsea just nu.
    Säsongen började så lovande med bra spel även om resultaten inte gick vår väg helt och hållet. Spelet har dock blivit väldigt mycket sämre och sämre och Pochettino måste be till alla medicingudar han kan komma på för att han ska få tillbaka spelare vi saknar något oerhört som Reece James, Nkunku med flera.

Vi får inte ge upp ännu men än så länge är säsongen en ordentlig besvikelse och det måste vända, snart.
    Vi har ju inte räknat med att vara med i toppen men det är ju inte helt lätt efter de senaste tjugo+ åren att vänja sig vid att Chelsea som bäst är ett mittenlag. Den mentala omställningen kräver mycket även hos fansen. Boehly har gjort en nedmontering av Chelsesa vi aldrig kunde se komma även om de säger sig bygga för framtiden, men det kräver nog resultat att bygga på också. För inte får spelare eller klubb självförtroende av det som (inte) presteras nu. Chelsea kommer snart få ryktet att det är klubben där spelare (särskilt anfallare) kommer för att döda sin karriärer.

Aston Villa härnäst. En tuff uppgift även om de också varit lite sämre än förväntat. De är ändå dubbelt så bra som Chelsea i tabellen, sjua mot Chelseas 14e plats. De har nästan dubbelt så måna poäng också. Kanske är det räddningen för Chelseas spelare att ingen nu tror på dem så en del av pressen kanske släpper - ja, vi griper efter halmstrån. Men Chelseas bästa match för säsongen var väl ändå första matchen mot Liverpool, en match vi kanske borde vunnit men redan då syntes oförmågan att omsätta chanser. Det var dock en match vi inte var favoriter i. Vi kan inte sägas vara favoriter mot Aston Villa heller.

Champions League drar igång gruppspelet i veckan och Chelsea är inte med. Det svider något oerhört och som det ser ut just nu lär det dröja innan vi får uppleva det igen.

Damerna har landslagsuppehåll. Innan säsongen ens har börjat. Det känns också väldigt underligt men så har det blivit på grund av det sena VM-et.

 

Rykten, notiser m m, v-38


SÖNDAG 24:
Djurgårdens succévärvning, vänsterbacken Samuel Dahl som hyllats stort sedan han kom har avslöjat att han drömmer om att komma till Chelsea och spela fotboll. CSFCs stora dröm om Chelsea är ju att Chelsea en gång ska få en svensk startspelare, det har vi aldrig någonsin haft på herrsidan. Och han är ju bara 20 år så åldersmässigt passar han Boehlys filosofi om att lagerhålla talang.

Mauricio Pochettino tror på citroners hemliga kraft. Därför har han citroner på sitt kontor på Cobham liksom han hade i Tottenham. Han menar att de absorberar negativ energi. Just nu behövs nog en busslast citroner i Chelsea, bara för att dra ut negativ energi ur alla skador.

Ivan Toney i januari, Chelsea ska försökt värva Bruno Guimaeres för januari som ersättare till skadade Romeo Lavia och så ska vi värva Marcus Thuram från Inter i sommar. Det är några av dagens silly-rykten.

LÖRDAG 23:
Olika besked från Chelsea och från Pochettino om Armando Broja igår. Chelsea hade honom på skadelistan medan Pochettino antydde att han faktiskt skulle kunna förekomma i truppen mot V illa imorgon. Hoppas på det senare men med tanke på de återfall i skador som Chelsea skaffat sig vill vi nog att man skyndar långsamt med Broja för vibehöver en striker till och det ganska snart då Jacksom hamnat i en svag form.

Real Madrid, Manchester City och nu Bayern München är klubbar som bara den senaste veckan pekats ut som Reece James's näsa destination. Vi tror inte på någon av dem. Vi tror inte James är intresserad ens av att lämna Chelsea för någon av dem, hur bra och framgångsrika de än är.

Ett nytt rykte är Borussia Dortmunds 18-åring Youssoufa Moukoko i januri. Ryktet kommer dock från spanska Fichajes så vi tror inte mycket på det.

Ett annat nytt rykte om en ung oerfaren spelare är Blackburns 19-årige mittfältare Adam Wharton. Flera andra PL-klubbar är intresserade.

Ytterligare en yngling sägs vara i Chelseas sikte. Det verkar som är du lovande och ung så ska Chelsea värva. Det är Boca Juniors försvarare Valentin Barco, 19 år.

Trevoh Chalobah har uttalat sig om ryktet att hans PT-tränare skulle uttalat sig om hans skada och hur Chelsea felbehandlar den. Chalobah förnekar att personen ens är hans personlige tränare.

En superdator tror, om nu en dator tror på något, att tipsarna har fel och den ger Chelsea 45,3% chans att slå Villa imorgon, mot 26,2% för Villa-vinst. Vi får hoppas datorn vet mer än experterna.

FREDAG 22:
Skvallret säger att Chelsea försöker ordna ett låneavtal för Mykhailo Mudryk så denne ska få nödvändig speltid för att hitta sig själv igen.
    Andra säger att Pochettino tittar på att förändra Mudryks och Enzos spelroller för att få ut mer av dem.

TORSDAG 21:
Tipsarna: Skys Lewis Jones säger 2-1 till Aston Villa. Han hade helt rätt i söndags.
    Samma siffror tippar BBCs gästtippare (han är Villa-fan) medan Chris Sutton tror på 1-1.
    **Även Berbatov tror på 2-1 till Aston Villa.

Benoit Badiashile är den senaste spelaren som skulle vara spelklar men som fått problem igen och fortfarande är kvar på skadelistan. Fler och fler frågor måste ställas om Chelseas medicinska team idag.

Armando Broja ska vara tillräckligt bra nu för att testas med U21-laget inför en comeback till a-laget efter sin svåra knäskada.

Å andra sidan verkar Moises Caicedos knäproblem vara värre än de först trott då han fortfarande inte återvänt till träning efter sin landslagsskada.

Spanska rykten som vi tvivlar på hävdar att Chelsea kräver Fede Valverde från Real Madrid för att släppa Reece James. Vi förstår inte riktigt varför los Arrogantos tror de ska kunna köpa James men det är den sorts spanska arrogans som retar oss så, att de tror alla vill till Real.

ONSDAG 20:
John Terry har format en grupp som är intresserade av att investera i Chelsea. BlueCo dvs Boehly, Clearlake m fl sägs vara öppna för fler investerare.
    **De siktar på att köpa10% av klubben från BlueCo.

Sjuke Marc Cucurella och skadade Noni Madueke har återvänt till träning och kan bli aktuella mot Aston Villa på söndag.

Här bredvid tar vi upp hur Boehlys misskött rehab och den medicinska avdelningen hos Chelsea. (VI har upprepat detta i mer än ett halvårs tid nu). Något som styrks av läckor från Trevoh Chalobahs personlige tränare. Läs mer här>>

TISDAG 19:
Vi har hört mycket om Real Madrids stående intresse av Reece James. Nu sägs det att Manchester City för konkreta samtal med Chelsea om att värva honom. Tydligen, om vi ska tro ryktena, anser Chelseas nya ägare att han är för skadebenägen och antagligen att han har för hög lön (det pratas om 250k i veckan) och är därför villiga att sälja vår framtid, igen. Därtill är han ju egen produkt så övergångssumman blir ren vinst. Det är ett rykte men tyvärr fruktar vi att det finns sanning i det.

Utlånade Angelo Gabriel är med i Ligue 1s Veckans lag efter sin insats mot Montpellier, på lån i Strasbourg.

Reade Callum Hudson-Odoi fick en perfekt start i Nottingham då han gjorde mål och räddade en poäng åt de rödtröjade mot Burnley. Är vi extra känsliga men nog verkar det som sålda spelare från Chelsea i sommar just nu gör succé överallt utom i Arsenal och Man United. Särskilt i Milan som ju har fyra före detta Chelseaspelare i sitt lag.

Aaron Ramsdale fick stå tillbaka för nye David Raya i Arsenal i helgen. Omedelbart började ryktena om att Chelsea vill värva Ramsdale.

Akademispelaren som var på bänken mot Bournemouth Alfie Gilchrist ska enligt ryktena förlängt sitt kontrakt med Chelsea. Vi har inte sett något officiellt ännu. Sheffield United lär jagat honom i sommar.

MÅNDAG 18:
BBCs expert Jermaine Jenas ger sitt råd till hur Chelsea ska komma igång och gör sin jämförelse till egna erfarenheter. Han såg något i matchen igår vi kanske missade. Läs här>>

Omdömena i medierna och recensionerna av Chelseas insats igår är svidande, men på en punkt håller CSFC ändå med Pochettino. Det behövs tid och det är inte helt rättvist att döma ut Chelsea för starten. Problemet är väl snarast att det fina spelet i premiären fick många att tro att Chelsea skulle varabätttre än vad vi har rätt att kräva just nu. Inte ens City skulle imponera om de hade en motsvarande skadelista (även om vi tror de hade slagit Bournemouth ändå då de kan göra mål).

Caicedo har fått en smäll på knät och kommer undersökas närmare idag. Marc Cucurella var också borta igår på grund av feber. Noni Madueke var ännu en spelare som kom tillbaka från landslagsuppdrag med en skada, i hans fall en muskelskada. Det gjorde vår skadelista till 13-14 spelare även om vi inte kan skylla insatsen enbart på det. Vi kan bara hoppas skadorna är lindriga.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE