CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14   Chelsea FC 5 sp 1 v 2 o 2 f 5 - 5 mål 5 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<transfers sommaren 2023>>

11 - 17 sep 2023
NÄSTA MATCH: 24 september kl 15.00 - ASTON VILLA Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 oktober kl 16.30 - TOTTENHAM se Spelschemat>

Nyheter v-37


SÖNDAG 17:
Vi kan bara citera ett reklaminslag: "Chelseas oförmåga att göra mål är frapperande":

Det har spelats 52 PL-matcher sedan en match slutade 0-0.

Moises Caicedo är skadad, han har ett knäproblem som Pochettino uttrycker det.

Mauricio Pochettinos bortaform är inget vidare. Han har inte vunnit på bortaplan på tretton matcher med Tottenham och Chelsea nu. Chelsea har tre raka bortaplansförluster.

Caicedo saknas helt (skadad i landskamperna eller?) och Mudryk och Ugochukwu startar. En ung bänk. Oväntat men laget ska, måste ändå vinna mot Bournemouth.
    Sanchez; Gusto, Disasi, Silva, Colwill; Gallagher, Ugochukwu; Sterling, Fernandez, Mudryk; Jackson.
    avb: Petrovic, Bergström, Gilchrist, Chilwell, Maatsen, Matos, Palmer, Stutter, Washington.
    Som engelska tidningar säger efter laguttagningen och en titt på bänken. En miljard pund köper inte mycket längre. Chelseas skadeläge är rent löjligt och det efter ett uppehåll dessutom.

Chelsea ligger på 14e plats eftr fyra matcher. Långt sämre än vi hade tänkt och hoppats efter ett gynnsamt spelschema. Nu möter vi, näst Luton, det sämsta laget på de inledande matcherna och en vinst är inte bara något att hoppas på. Vi måste kräva en vinst mot Bournemouth annars får vi sänka våra lågt ställda förväntningar på säsongen ytterligare.
    Vi har ett riktigt dåligt skadeläge och Pochettino lär få fylla ut bänken med akademispelare. Men det är ingen ursäkt för han ska ändå få ihop en elva som ska kunna slå Bournemouth.
    Man City har redan rusat ifrån i serien och även om de också kommer få en formsvacka tror vi inga kan rubba dem från att ta ännu en rak titel. Man kan kritisera ägandet men ingen kan annat säga än att det är en oerhört välskött fotbollsklubb som tillsammans med Brighton är de som får mest rätt i sin rekrytering hela tiden. De har också bästa managern men det är också rekrytering. Chelsea har under de ny ägarna ägnat sig åt bulkköp av unga orutinerade spelare, och tappat kulturbärarna i klubben, de som gjorde laget till vinnare under så många år. Vi har spelare som nog kommer växa in i de rollerna, vi tänker främst på Reece James och Enzo Fernandez men vi måste också få till ett bättre skadeläge för det går inte att prestera på topp om tiotalet spelare varav många startspelare hela tiden ska vara skadade. De kommer dock inte vara ledande spelare vid sidan av plan och de blir det inte på de första åren i klubben.

LÖRDAG 16:
Paul Winstanley och Laurence Stewart, sportdirektörer i Chelsea, försöker förklara filosofin med att lagerhålla unga spelare även om de kanske ändå mest handlar om hur de valde Pochettino att leda klubben framåt. CSFC köper inte helt deras argument men intressant ändå. Läs själva och avgör>>
    Vi ansluter dock till deras vision, vad vall har vi och på lång sikt är den nog mer rätt än just på kortare sikt som vi fans oftast ser. Kan de bara också se till att få till den medicinska avdelningen igen så skador kan begränas för nu börjar det bli löjligt hur mycket skador Chelsea drar på sig och dagit på sig sedan Boehly tog över och allt kan inte skyllas på otur. Något känns fel i den förebyggande medicinska behandlingen.

Chelsea U18 förlorade till Fulhams U18 med 3-1 igår. Tröstmålet gjordes väldigt sent av Shumaira Mhueka 90+6.

FREDAG 15:
Två novembermatcher har redan flyttats av tv-bolagen. Vi ska nu möta Tottenham måndagen 6 nov och Man City söndagen 12 november.

OFFICIELLT
Unga Lucy Watson har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Women till 2025 men kommer lånas ut till Crystal Palace för speltid den kommande säsongen.

Från presskonferensen:
Pochettino bekräftar att varken Broja eller Badiashile är spelklara.
    Enzo Fernandez lär nog dock spela på söndag om vi tolkar managern rätt. Trots sen ankomst efter landskamperna (där han gjorde mål). Däremot finns det lite frågetecken om Caicedo som utvärderas senare.
    Reece James förväntas nu vara spelklar till just före nästa landslagsuppehåll i november.
    Pochettino är övertygad om att Chelsea kommer spela europafotboll nästa säsong men för ögonblicket med alla skador är det närmast bra för klubben att vi inte är det.
    Han berömmer Jackson och tror på honom men påpekar att som anfallare behöver han göra mål för att få självförtroendet.
    Pochettino pratar om att de spelat bra, att alla data ser bra ut men att göra mål är en av de viktigaste sakerna i fotboll och det gör de inte. (Vi vill nog hävda att det är den allra viktigaste delen av fotboll utan konkurrens). Hanmenar att Chelsea förtjänat fler poäng (vilket kan diskuteras då det ju som sagt ändå går ut på att göra mål, inte ha 21 målchanser och bara träffa mål två gånger som senast).
    Han tycker inte laget är för snällt (nice) men att de måste tävla bättre.
    Han påpekar att säsongen är bara i sin allra första början och det finns tid att förändra och nå målen.
    Han motsäger medierna och menar att Chalobah i allra högsta grad är del av hans planer för säsongen.   
   
Chelsea har fortfarande nio spelare på skadelistan. Det är verkligen inte bra nyheter. Vi hade hoppats lätta den listan över uppehållet. Både Badiashile och Broja som vi hade hoppats skulle bli spelklara är kvar på skadelistan. Nyskadade Lavia får inte sin "dom" förrän på måndag angående sin vristskada.

TORSDAG 14:
OFFICIELLT
Chelsea Women har lånat ut sin nye målvakt Nicky Evrard, 28, belgisk landslagsmålvakt till Brighton för säsongen. Hon utsågs just nyligen tilll Belgiens bäste damspelare.

Både Zecira Musovic och Ann-Katrin Berger har nominerats till Fifa Bäste målvakt. Favorit är dock Mary Earps efter hennes VM.
    Sam Kerr och Lauren James har nominerats ute på plan. Tyvärr lär Kerr inte vinna då hon var skadad större delen av VM och landslagsfotboll tilldöms löjligt mycket värde i de här utmärkelserna.
    Emma Hayes är nominerad som manager. Hon har konkurrens av Tony Gustavsson och Peter Gerhardsson.

Deadline Day för damfotbollen i England är idag. Det är helt tyst om fler spelare till eller från Chelsea Women. Fönstret stänger vid midnatt men det kommer inte uppmärksammas lika mycket som den för männen då få stora affärer verkar vara på gång. Förutom möjligen Earps från Man U till Arsenal.

ONSDAG 13:
Chelsea har presenterat sin nya tredjetröja. Fortfarande utan sponsor. Den är ljus i något de kallar Eton blue (men som ser mer vit ut på deras bilder) med svart trim. Se den här>>
    Den ska påminna om de ljusblå tröjor Chelsea spelade i under sina allra första år efter bildandet 1905.
    **Tröjan ska tydligen bäras vid matchen mot Bournemouth på söndag.

TISDAG 12:
Maika Hamano som tagits tillbaka från lån till Hammarby har fått nummer 23 i Chelsea Women. Trots att hon inte kommer kunna spela i höst efter en operation av en axelskada. Se truppen här>>

Vi kanske kan sägas vara lite part i målet (vi drömmer fortfarande om att få uppleva en svensk i Chelseas herrlag) men nog är det rätt roligt att läsa ett porträtt och presentation av Johanna Rytting-Kaneryd inför den kommande WSL-säsongen. Hon gjorde stora framsteg förra säsongen spelmässigt men måste börja göra mål också. Läs mer här>>

MÅNDAG 11:
Cole Palmer gjorde ett av målen då England U21 vann över Luxembourg med 3-0. Noni Madueke ska också haft en väldigt bra match.

Sam Kerr som fyllde 30 år igår presenteras närmare på Chelseas hemsida. Läs mer här>>

En match återstår för de flesta landslagsspelarna och vi har redan fått skaderapporter från den första spelade landskampen. Vi kan bara hoppas att rapporterna inte stämmer för vi börjar verkligen tröttna på alla skador Chelsea dragit på sig även den här säsongen.
    På pluskontot är att någon eller kanske till och med några spelare är på väg tillbaka och kan bli aktuella mot Bournemouth på söndag. En match Chelsea bara helt enkelt måste vinna om inte den här säsongen ska bli lika påfrestande usel som förra.
    Vi accepterar att Chelsea är ett lag i total ombyggnad men det fanns det fler lag vi trodde skulle vara det och minst två av dem toppar nu serien medan Chelsea ligger på bottenhalvan. Trots ett gynnsamt spelschema före uppehållet.

På torsdag stänger transferfönstret för damspelare. Vi vet inte om Chelsea har något på gång. Det talas om Kyra Coonery-Cross från Hammarby men det ser ut att bli en eventuell övergång i januari.
    Den stora frågan tycks bli om Arsenal ska lyckas värva ännu en av Man Uniteds bästa spelare, målvakten Mary Earps. Arsenal som storsatsat i sommar. United vill inte sälja men hon har utgående kontrakt efter säsongen och tvingades ju släppa Alessia Russo till Arsenal under liknande premisser i sommar. Samma Arsenal som något chockartat åkte ut ur Champions League redan i andra kvalrundan i helgen.

 

Rykten, notiser m m, v-37


SÖNDAG 17:
Kanske är det bara tvn men nog är det svårt att kalla Chelseas tredjetröja blå även om färgen heter Eton Blue. WIkipecdia kallar den en guaktig grön färg...

Robert Sanchez var petad och i frysboxen i Brighton. Nu är han Chelseas förstemålvakt. Han berättar för Sky om den resan här>>

Nocolas Jackson möter idag den klubb han kanske hade spelat för hade han inte haft ett problem under läkarundersökningen hos Bournemouth i vintras under januarifönstret.
    **Sky har också en läsvärd artikel om Jackson idag. Ni hittar den här>>

Ett nytt anfallsrykte är 22-årige mexikanen Santiago Gimenez som spelar i Feyenoord.

LÖRDAG 16:
Inte Chelsea, längre men intressant frågeställning. CSFC har i åratal förundrats över hur vissa spelare kan se medelmåttia ut i vissa klubbar och under vissa managers för att efter klubbyte se ut som nästan världsspelare. En sådan från Chelsea just nu är Ruben Loftus-Cheek som talar om hur Chelsea missbrukade hans förmåga och styrkor (samma gäller nog Christian Pulisic hans lagkamrat i Milan). Läs här>>

FREDAG 15:
Vi har tagit upp det tidigare men nu växer ryktena om att Chelsea, eller snarare BlueCo, företaget bakom Chelsea planerar att köpa in sig i Sporting Lissabon.

Långresenärerna Moises Caicedo och Enzo Fernadez saknades på träningen igår. Normalt brukar det innebära att spelare vilas i kommande match men då matchen kommer först på söndag tror vi nog båda ändå är med i startelvan.

TORSDAG 14:
Tipsarna: BBCs Chris Sutton (fd Chelsea bl a) har tappat tron på Chelsea och tror att vi bara kan få 1-1 mot Bournemouth. Hans gästtippare, Man U-fan, tror dock på 2-0 till Chelsea.
    Inte heller Skys Lewis Jones tror på Chelsea och då Chelsea inte kan göra mål den här säsongen heller så tippar han 0-0.
   ** Inte heller Berbatov tror på Chelsea även om vi nog inte håller med om att de varit så dåliga som han säger. 1-1.

Det verkar som Arsenal Women lyckas värva Kyra Cooney-Cross som varit aktuell för Chelsea. De ska ha kommit överens med Hammarby om en övergångssumma trots att Cooney-Cross sitter på utgående kontrakt. Arsenal verkligen storsatsar även om de redan är ute ur Champions League.

Vi förväntar oss ingen spelare in till Chelsea men målvaktssituationen verkar bli lite klarare då Nicky Evrard ser ut att gå på lån till Brighton. Chelsea har fyra landslagmålvakter just nu; Musovic, Berger, Evrard och Hampton.

Det pratas mycket om att Kepa Arrizabalaga inte vill återvända till Chelsea efter sitt Real Madridlån och han har uttalat sig skeptiskt till vad som sker i dagens Chelsea under Boehly. Nu kommer uppgifter om att han kommer kosta Real Madrid 20-25m €. Kepa har en hög lön som han är villig att sänka för att underlätta en övergång och vi vet ju hur Boehly gjort sig av med spelare på hög lön redan.

Några av de självutnämnda engelska transferskrivarna pushar väldigt hårt för att Ivan Toney kommer till Chelsea i januari. De till och med påstår att Chelsea kommer göra klar affären innan transferfönstret. Toney är ju avstängd fram till i december efter ägnat sig åt förbjuden vadhållning. Han tros kosta 70m pund. CSFC håller sig rätt skeptiska till de här ryktena men fortsätter Chelsea låta bli att göra mål på alla sina chanser kan ju mycket hända även om Broja snart är tillbaka och Nkunku kommer också kunna spela fram emot jul.

ONSDAG 13:
Real Madrid fortsätter drömma om att värva Reece James. Men de är bara villiga att betala högst 34m pund. Det måste vara ett rent skämt. Inte ens tre gånger den summan räcker.

Chelseas Kendry Paez (han är ju Chelseaspelare även om han inte får ansluta ännu på ett par år) har gjort landslagsdebut för Ecuador bara 16 år gammal.

Medierna har bestämt sig, Trevoh Chalobah ska bort från Chelsea senast i januari. Flera klubbar sägs vara intresserade som t ex Tottenham.

TISDAG 12:
Skvallertabloiden Evening Standard hävdar att Trevoh Chalobah och Marc Cucurella kommer att frysas ut i Chelsea den här säsongen efter att deras "förmodade" övergångar till olika klubbar inte blev av. Ett av den där sortens rykten som känns lögnaktiga men framförallt oerhört obehagliga både för klubb och spelare. De är bara ute för att så split och söndring i klubbarna.

Nu sprids ett rykte om att Victor Osinhem redan är klar och kommer ansluta från Napoli sommaren 2024.
    Det talas om 150m pund. Osinhem har nästa sommar bara ett år kvar på sitt kontrakt och trots andra rykten har han inte velat förlänga ännu.
    Det ska vara anledningen till att Chelsea bara värvade Nicolas Jackson som anfallare i sommar.
    Vi lär får höra väldigt mycket mer om detta.Tills det blir klart eller inte.

Därmed minskar säkert ryktena om 70m pund för Ivan Toney i januari.

Ett nytt anfallsrykte är Benjamin Sesko. Ja kanske inte så nytt då han var aktuell redan i Salzburg innan han skrev på för Leipzig, men nu ska han återkomma till sommar för 36m pund.

Turkiets transferfönster är fortfarande öppet och Chelsea hoppas någon turkisk klubb ska nappa på att ta Malang Sarr som kom till Chelsea på fri transfer med ett gott rykte som han aldrig levt upp till. Han har dock sägs det, en lön om 110.000 pund i veckan vilket förklarar varför han inte är så intresserad av att lämna eller intresse från någon klubb.

MÅNDAG 11:
Mykhail Mudryks befarade skada verkar inte vara allvarlig då han har tränat med landslaget idag.

Den redan skadade Carney Chukwuemeka trodde vi var på väg tillbaka kort efter uppehållet. Nu går ryktet att han fått problem och inte kommer att vara spelklar på ännu en tid. Det kanske är tur att Chelsea har en överstor trupp med tanke på alla skador.

Romeo Lavia förväntas vara borta i sex veckor med den skada han ådrog sig i träning förra veckan.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE