CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 4 sp 1 v 1 o 2 f 5 - 5 mål 4 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<transfers sommaren 2023>>

4 - 10 sep 2023
NÄSTA MATCH: 17 septemberi kl 15.00 - Bournemouth Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 oktober kl 16.30 - TOTTENHAM se Spelschemat>

Nyheter v-36


SÖNDAG 10:
Chelsea-legendarerna, mestadels 2012-spelare, slog det årets CL-motståndare Bayern München i en hyllningsmatch till den fantastiska Gianluca Vialli som tragiskt gick bort tidigare i år. Matchen slutade 4-0 och det var många som visade upp sig. Målen gjordes av Essien, 23; Terry, 26; Cahill, 60; Tiago (60+3). JTs mål i 26e minuten vilken onekligen var passande då det var hans ikoniska nummer som varit ledigt sedan han drog sig tillbaka till i år då Levi Colwill vågade ta sig an det.

LÖRDAG 9:
Det sägs att Romeo Lavias skada är en ligamentskada vilket förmodligen innebär att han är borta i ett par månader.

FREDAG 8:
Som om det behövdes. Chelsea har fått en ny skada. Det är Romeo Lavia som dragit på sig en vristskada under träning.

TORSDAG 7:
BBC säger att Chelsea har skapat sin egen apokalyps (undergång) och CSFC kan inte låta bli att tycka de har en poäng under Boehlys irrationella styre och lagerhållning av spelartalang. Läs mer här om hur andra ser det.>>

Det var väldigt mycket som kändes oklart och hemligt med att Chelsea bryter lånet av Maika Hamano med Hammarby. Idag har det framkommit att Hamano fick en svår axelskada i VM och har opererats. Då hon nu kommer rehabba tar Chelsea över det ansvaret då Hammarby inte har resurser för att sköta det ordentligt. Därför bryts lånekontraktet. Det här är ganska normalt när en lånespelare får en säsongsavbrytande skada.

ONSDAG 6:
Vi har alltid förundrats över hur Chelsea behandlas i media, inte minst i tabloider och särskilt Daily Mail. Chelsea kritiseras där i både artiklar och framförallt kommentarer om hur mycket pengar klubben spenderar och har spenderat medan andra klubbar tydligen aldrig kritiseras för det. Som CSFC påpekat flera gånger har t ex Manchester United spenderat bra mycket mer pengar än Chelsea utan att nämnvärt kritiseras som köpeklubb. Nu kommer siffror som bland annat Daily Mail publicerat som visar att United har spenderat 307m pund mer i netto än Chelsea de senaste tio åren (alltså trots Boehlys lagerinköp av unga spelare). Läs här>>
    Helt utan fog är dock inte vårt rykte, vi kommer ju in som tvåa på listan. Så visst förtjänar vi vårt rykte. Vi har dock vunnit betydligt mer än United så det har ju (till nu) fungerat också.

Tre Chelseaspelare har nominerats till Ballon d'Or av Uefa. Det är Millie Bright, Sam Kerr och Guro Reiten.

Damernas match mot West Ham har flyttats fram till lördagen 14 oktober på grund av tv-visning.

TISDAG 5:
Carney Chukwuemeka förväntas nu vara tillbaka på plan i början av oktober efter sin skada.
    Benoit Badiashile förväntas vara spelklar till vår nästa match på sydkusten mot Bournemouth. Det finns också hopp om att Romeo Lavia då ska hittat matchform och att Armando Broja är redo för en comeback efter sin knäskada.

MÅNDAG 4:
Chelsea ska ha återkallat Maika Hamano från sitt lån till Hammarby. Chelsea som inte är världens mest kommunikativa klubb har inget sagt. De har dock
OFFICIELLT
meddelat att de värvat Twentes nederländske mittfältare Wieke Kaptein, 18 år gammal. Hon lånas direkt tillbaka till Twente för säsongen.
    Hon är den yngste landslagsspelaren någonsin för Nederländerna när hon var med i VM. Hon har skrivit på för fyra år. (Det verkar alltså som Boehly besatthet i att värva unga spelare nu spridit sig till damlaget också, kontrakten är dock kortare då det kinte behövs någon avskrivningstid för stora övergångssummor).

Två veckor till nästa försök att få ordning på ett haltande, stammande ofunktionellt Chelsea.
    Vi brukar tycka ordentligt illa om landslagsuppehållen men just nu känns det som Chelsea behöver uppehållet. För vi kan ju inte ge säsongsinledningen godkänt. På pappret hade vi hoppats på tre vinster och ett bra resultat mot Liverpool. Vi har en vinst och som det visade sig ett på papper bättre resultat mot Liverpool än vad Liverpool förtjänade på plan som vi såg det. (Cupmatchen räknar vi inte in för Chelsea måste kunna slå ett lag av Wimbledons kaliber). Vi har samma tabellplacering idag som vi slutade förra säsongen med. Det är en riktigt svag inledning på säsongen trots vad vi trodde var ett positivt spelschema.
    Inte bara för att skadeläget ska förbättras vilket är nödvändigt utan för att Chelsea hr ju lyckats med enomöjlighet som vi såg det.
    Trots att nästan hela laget, jag hela truppen och ledningen har bytts ut ser det som förra säsongen slutade. De skapar målchanser men de är för dåliga chanser och de gör inga mål medan varenda försvarsmisstag känns det som leder till mål för motståndarna, Det känns också som om laget saknar ledarskap nu när Silva inte får leda dem som kapten och James är skadad.
    21 målchanser mot Nottingham och bara två svaga avslut av dem på mål. Det är inte i närheten av vad vi har rätt att förvänta oss av Boehlys mångmiljardbygge.
    Vi häpnar faktiskt över hur ett så annorlunda lagbygge kan spela så likt det förra lagbygget som svek förra säsongen.
    Kanske är vi för hårda men det lär sett ungefär likadant ut mot Wimbledon i cupen så Pochettino måste ju sett varningstecknen. Chelsea har spelat nästan sämre och sämre för varje match som gått redan. Vi var värda en vinst mot Liverpool och sedan kan vi diskutera om Chelsea inte borde vunnit varje spelad match, men det har de ju inte gjort. Trots stort statistisk övertag i allt utom gjorda mål i varje match.

Nu får Pochettino en chans att samla laget, ge dem riktning och förhoppningsvis lära dem spela fotboll med tempo. Utan distraktioner som transferfönster och annat. Problemet är ju dock att så många ändå kommer att saknas då de är iväg på landslagsuppdrag. Även Pochettino kan nog dock behöva några dagars ledigt för att samla sig och försöka hitta en lösning till hur han ska få ihop det skakiga bygge som Boehly köpt ihop åt honom.

 

Rykten, notiser m m, v-36


SÖNDAG 10:
Det verkar som Chelsea fått ännu en skada även om det inte konfirmerats. Mykhail Mudryk som just varit skadad sägs nu vara skadad igen efter landskampen mot England igår. Det ska vara en vadskada.

LÖRDAG 9:
Det pratas mycket om Ivan Toney i januari, (silly season tar inte ens semester längre) men nu sägs det vara Ollie Watkins från Aston Villa som ska bli Chelseas nya anfallare.

FREDAG 8:
Häromdagen talades mycket om att Club Brugges talang Antonio Nusa ska nobbat Chelsea trots stora pengar som han uttryckte det. Nu står det nog mer klart att klubben nobbade Chelseas bud om 23m. Chelsea lär dock noggrant följa spelaren fortfarande. så vi får nog höra mer om detta i nästa fönster.

TORSDAG 7:
Kepa Arrizabalaga ser inte ut att vilja komma tillbaka till Chelsea efter sitt lån till Real Madrid. Han sågar Todd Boehly och Chelseas "project" längs fotknölarnaom än ganska diplomatiskt och antyder att han inte gärna återvänder efter sitt lån. Läs mer här>>

Klubbens lånerapport>>

Ben Chilwell talar om att han fått en betydligt mer offensiv wing-backroll som han fortfarande försöker vänja sig vid, som att skjuta och försöka göra mål istället för att söka pass. Läs mer här>>

Mykhailo Mudryk har inte fått den start i Chelsea som vi hoppats på och det är ju uppenbart att han har problem. De som tränar med honom ser ju hans talang och Pochettino hyllar honom men det låser sig helt klart för honom, plus att han får ju bara speltid mot låga försvar som absolut inte passar hans spel. Som mot Nottingham senast som packade sitt straffområde efter sin ledning. Hans lagkamrater vill att han ska lugna ned sig och försöka lite mindre och istället lita på sin talang och förmåga, samt tydligen dra ned på tiden i gymmet. Läs mer här>>
    Medierna i England är grymma, det vet vi och de pekar ju hela tiden ut honom som en flopp. Inte minst med tanke på prislappen om runt 88m. Ingen lätt situation för en ung spelare.

Chelsea ska ha släppt Malang Sarr fri att lämna. Det säger The Atheltic. Sarr har kontrakt och Chelsea vill lösa honom från det så han kan gå gratis till någon annan klubb. Frågan är dock om någon klubb är beredd att matcha hans lön eller om spelaren gör en Winston Bogarde och bara försöker sitta ut kontraktet. Det verkar inte finnas någon direkt efterfrågan på honom trots att han beskrevs som ett stort löfte när han värvades. Han var på lån i Monaco förra säsongen men de ville inte förlänga. Turkiet och Saudiarabien har nämnts som alternativ nu, men det kanske är mest för att deras fönster varit öppna längre än det europeiska.

Nu efter fönstrets stängning dyker det upp massor med rykten om spelare som Chelsea ska försökt värva sent i fönstret. Sanningshalten ska nog bedömas som låg. Ett av dem var Taiwo Awoniyi  i Nottingham. En annan var Club Brugges unge Antonio Nusa som gått ut och sagt Chelsea erbjöd honom en massa pengar (summan var nog relativ till vad han har som junior i Belgien) men att han nobbat dem.

ONSDAG 6:
Chelseas tröjsponsoravtal dröjer och nu sägs det att det kanske inte blir Infinite Athletic som vi trott, utan det kan bli en saudisk sponsor, Riyadh Air. Det skulle handla om 60m pund om året, dvs 20m mer än vad Infinite-avtalet skulle ge.

Silly season är över men det hindrar tydligen inte Chelsea från att fortsätta lagra unga spelare. Det talades om Gabriel Moscardo redan innan fönstret stängde och nu ser affären ut att bli av även om klubbarna tydligen inte är helt ense om pengarna. Moscardo är bara 17 år gammal så han får inte ansluta enligt reglerna förrän nästa år, vilket kanske förklarar varför affären kan göras utanför fönstret (som egentligen bara reglerar när spelare för registreras för en klubb).
    Chelsea ska ha bjudit 21m € plus 4m i add-ons, Corinthians vill försöka få ut 30m €.

TISDAG 5:
Ian Maatsen är den tillsammans med Conor Gallaghermedierna helst vill sälja åt Chelsea. Chelsea själva har dock en lång artikel att läsa om Ian Maatsen idag. Kanske ska vi inte tro på medierna s rykten om att han försvinner snart. Läs den här>>

Några medier gör en stor sak över att Chelsea nobbade en spelare som vunnit Champions League fyra gånger och som hade kommit gratis i sommar. Vi fattar inte ens att de tar upp det, även om Sergio Ramos nu hittat en ny klubb i Sevilla. Men Ramos i all ära, han är ingen Silva. Ramos bäst-före har nog gått.

Fotboll har blivit rent löjlig. Redan i helgen hördes röster om att Pochettino skulle sparkas - säkerligen de flesta av dem kom från fans till andra klubbar. Nu sägs det att han kanske lämnar senast i sommar, för att ta över det jobb som Gareth Southgate sköter allt sämre, det vill säga som förbundskapten för England.
    **Favorit mtill jobbet sägs dock Graham Potter vara.

Enzo Fernandez är den spelare som gjort flest pasningar offensivt i Europa hittills den här säsongen. Han har gjort 47 lyckade pass, två mer än tvåan Joshua Kimmich i Bayern.

Silly season har knappt stängt förrän nya rykten om Ivan Toney till Chelsea i nästa fönster för 50m pund dyker upp (några sätter prislappen till 80m). Vi tror inte på det. Han är en etablerad spelare och äldre än 23 år och sådana köper inte Boehly.

MÅNDAG 4:
Chelsea ska ha blivit erbjuden Jadon Sancho som kommit på kant med sin manager i Man United. Delvis som del av en affär kring Cucurella. Det säger Fabrizio Romano nu efter Silly Season.

Vi har inte sett det hos Chelsea ännu men Chelsea Women ska ha skrivit proffskontrakt med den hittills yngste spelaren i England. 17-årige Lexi Potter som är en akademispelare har skrivit på till 2026 och lånas ut till Crystal Palace i andra division för speltid.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE