CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 4 sp 1 v 1 o 2 f 5 - 5 mål 4 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<transfers sommaren 2023>>

28 aug-3 sep 2023
NÄSTA MATCH: 17 septemberi kl 15.00 - Bournemouth Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 oktober kl 16.30 - TOTTENHAM se Spelschemat>

Nyheter v-35


SÖNDAG 3:
Chelsea Women spelade träningsmatch mot Roma på Kingsmeadow ikväll. Roma tog ledningen men Guro Reiten kvitterade i 26e minuten med ett kanonmål. Mia Fishel (med nr 2 som anfallare) och Ashley Lawrence gjorde debut. Roma tog sedan ledningen på nytt med ett överraskande skruvat långskott. Sedan kom ett fantastiskt lobbskott av Lauren James över målvakten från 20-23m. 38 min. Alla målen har varits nygga.
    Första halvlek bjöd inte ens i närheten av det bästa försvarsspel vi sett av Chelsea så Zecira Musovic fick visa lie VM-form.
matchen pågår
    Träningsmatch så massor av byten i halvtid. In kom Cankogvic, Fleming, Perisset, Berger, Nusken gjorde sin debut,
    Vid timmen kom Beever-Jones och Brown in. Två unga spelare i olka ändor av plan.
    En form av VAR testades och Chelseas straff blev istället en frispark på linjen. 68
    Som alltid nästan, i träningsmatcher blev andra halvlek klart mer avslagen efter alla byten och skiften. Några Vm-spelare vilades som Kerr, Bright, Charles, Carter., Rytting-Kaneryd, Cuthbert (som inte spelade VM). Tyvärr fick vi inte se Macario som vi är nyfikna på, hon verkar ännu inte vara helt spelklar efter sin svåra knäskada förra säsongen.
    Aggie Beever-Jones svepte in vinstmålet på övertid efter en hörnvariant.
    Slutresultatet blev 3-2.

Nästa hemmamatch, mot Aston Villa har flyttats fram till söndag då Villa spelar i Europa på torsdagen innan. Nytt datum 24 september.

Mauricio Pochettino säger att Chelsea spelade inte så illa igår. Vi undrar om han såg samma match som vi gjorde. Att sticka huvudet i sanden är inget bra tecken inför framtiden.

LÖRDAG 2:
Chelseas hittills sämsta match under Pochettino? Säkerligen. En pinsam insats, 21 målchanser men bara två på mål. Vi kan inte ge starten på säsongen godkänt. Långt ifrån. Oerhört mycket arbete att göra under uppehållet.

Chelseaär i våra ögon oväntat stora favoriter i dagens match, kanske baserat på att Nottinghams bortafacit förra säsongen var förfärlig. I vilket fall som är det en ganska väntad elva som Pochettino matchar, Palmer dock med på bänken (liksom de andsra nykomlingarna Petrovic och Washington):
    Sanchez, Disasi, Silva, Sterling, Fernandez, Jackson, Chilwell, Gallagher, Caicedo, Colwill, Gusto.
    avb: Bergström, Petrovic, Cucurella, Mudryk, Madueke, Ugochukwu, Palmer, Maatsen, Washington

Chelsea Women spelar en träningsmatch mot Roma på söndag kväll, 21.00. Den ska gå att följa via Chelseas hemsida/app säger de.

Vi har inte sett Chelsea bekräfta men tydligen ska Bashir Humphreys gått på lån till Swansea. Detta efter förlängt med Chelsea för fyra år.
    **Det har nu bekräftats.

Ingen sen övergång för Chelsea efter Cole Palmer men som alltid massor av rykten med mycket lite substans. Nottingham var mycket aktiva sista dagen och försökte värva Chalobah. Tottenham också, efter fattat att de inte skulle få Conor Gallagher. De fick nobben på Chalobah också.
    Dagens största överraskning var dock att Ian Maatsen vägrade gå till Burnley där han gjorde stor succé förra säsongen på lån. Burnley och Chelsea var överens om ett lån med obligatorisk köpklausul om 31,5m. Maatsen är nog föga poppis på Boehlys kontor just nu men på den positiva sidan lär han nog förlänga sitt kontrakt nu vilket Chelsea ville. Plus förstås att vi fick behålla en väldigt lovande akademiprodukt.

Nottingham tappade sin kanske bäste spelare i Brennan Johnson, men vi får se om Callum Hudson-Odoi gör debut mot Chelsea idag. Pappersarbetet lär vara klart.
    Däremot får utlånade Andrey Santos inte spela på grund av regelverket.

Chelsea lånade ut en del spelare sista dagarna men har varit mycket stingsliga med information om det. Den ende de pratat om är Mason Burstow, som får pröva på spel i Championship och Sunderland. Och sent igår Diego Moreira till Lyon, Vi hoppas få fler bekräftelser idag.

Några mycket sena övergångar kan ha skett efter vi sa godnatt igår, då klubbarna alltid får en timme extra med pappersarbetet efter Deadline förutsatt att de lämnat in papper på att en affär nästan är färdig men inte underskriven.

Chelsea U21 slog West Bromwich i PL2 igår med 3-0. Målgörare: Morgan 34; Castledine 37; McNeilly 89

FREDAG 1:
Transferfönstret i England och en stor del av Europa har nu stängt.

OFFICIELLT
Diego Moreira som spelade en halvlek mot Wimbledon har lånats ut till franska Lyon i Ligue 1.

OFFICIELLT
Chelsea har ännu inget sagt men vi har sett bilderna på Callum Hudson-Odoi i Nottinghams tröja. Nottingham har också bekräftat övergången. Frågan är om han hunnit bli registrerad och kommer spela mot Chelsea imorgon. Han lär kosta Nottingham 8m pund.
    Chelsea har sent omsider också bekräftat övergången.

Från presskonferensen:
Inte ens Pochettino vet om det är slut nu. Han tror att Palmer är vår sista värvning i det här fönstret men vet gör han inte.
    Palmer är inte aktuell för spel redan imorgon utan kommer bäddas in i klubben försiktigt.
    Mudryk är dock aktuell för laget imorgon efter sin skada. Pochettino betonade att Mudryk varit skadad och inte helt förberedd fysiskt för spel så det är nu viktigt att bygga upp hans fysik så den matchar hans talang.
    Romeo Lavia är inte heller spelklar för matchen imorgon. (Landslagsuppehållet hur illa vi än tycker om dem, kommer ovanligt läglig t för Chelsea med nya spelare som söker matchform och alla våra skadade spelare).
   
OFFICIELLT
Så var det klart, sista värvningen (???). Cole Palmer lämnar Manchester City för att spela för Chelsea. Den engelske U21-spelaren har skrivit på för 7+1 år. Han är 21 år och sägs kosta 40+2,5m i add-ons.
    **Han kommer att ha nummer 20 i Chelsea. Ett nummer Andrey Santos först hade innan han lånades ut till Nottingham.

DEADLINE DAY
Vid midnatt stänger de flesta europeiska transferfönster. Och otroligt nog väntar vi oss ännu en värvning från Chelsea. Trots att de redan värvat 14 spelare och förlängt Thaigo Silvas kontrakt, även om några av dem inte ansluter ännu på några år. (Det kan bli ännu en om Corinthians godtar Chelseas but på Gabriel Moscardo, 17 som inte får komma förrän han fyllt 18).
    Vi undrar också om Hudson-Odoi försvinner liksom Trevoh Chalobah, Däremot är vi rätt säkra på att Tottenham kommer misslyckas att värva Conor Gallagher. (Eller är det bara som vi hoppas då vi inte vill se Gallagher lämna och speciellt inte till en lokal konkurrent, vi tror dock helt på att Galagher inte vill gå dit eller överhuvudtaget lämna Chelsea).
    Förmodligen blir det några lån av unga spelare som behöver matchtid i tuffare konkurrens. Två lär ju gjorts igår även om vi ännu inte fått det bekräftat av Chelsea (Tino Anjorin och Zak Sturge).
    Lite intressant är det kanske också att se vad vår nästa motståndare, Nottingham tar för sig. De har varit aktiva sent i fönstret och andra klubbar har ryckt i deras kanske bäste spelare Brennan Johnson. Igårvärvade de enförsvarare Murillo från Corinthians.

TORSDAG 31:
Chelsea har presenterat sin nya bortatröja. Utan sponsor men den är oväntat nog blå (och svart) precis som förstatröjan om än mörkare med intrikat mönster. Fast då byxorna har samma mönster ger hela ensamblen lite av en pyjamaskänsla. Se den här>>

Att förstå sig på förbundskaptener är omöjligt. Som att Harry Maguire fortsatt är landslagsspelare för England medan Raheem Sterling nobbas trots sin sensationellt fina start på säsongen. Chelsea har dock med Conor Gallagher och Levi Colwill får göra landslagsdebut, åtminstone i truppen. Även Ben Chilwell är med i truppen.
    För den oinsatte känns det lite som "pay-back" till Sterling för att han hoppade av de två senaste uttagningarna. Särskilt när Southgate hänvisar till konkurrensen och ändå tar ut spelare som Nketiah.

Chelseas nästa motståndare i Ligacupen blir Brighton på Stamford Bridge. Brighton som just lånat Barcelonas löfte Ansu Fati. Matchen spelas 27 september.

Levi Colwill 'är den senaste Chelseaspelaren som är skadad. Han skadade sig i gårdagens cupmatch men Pochettino menar att det är ingen allvarlig skada. Det har vi dock hört förr och det har visat sig vara tvärtom. Pochettino tror han kommer spela på lördag.

OFFCIELLT
Romelu Lukaku har lämnat Chelsea om än bara tillfälligt igen. Detta då han har lånats ut till Roma i Serie A.
    Lånet kan komma att ge Chelsea 7-8m pund. Lukaku ska gått med på en lönesänkning vilket gör att Roma betalar hela hans lön. Däremot finns ingen köpklausul även om Lukaku nu officiellt har en utköpsklausul med Chelsea om 38m pund.

Ligacupen bjöd på en ordentlig skräll igår då PL-laget Cheffield United åkte ut mot lilla Lincoln efter straffar. På hemmaplan. Nottingham åkte också ut menmot ett annat PL-lag, Burnley.

ONSDAG 30:
Det började inte bra för det unga Chelsea. De orsakade en straff som gav Wimbledon ledningen i 19e. Tilley slog in den.
  Nästa straff till Chelsea.Maudke slog in den 45+1
    Enzo gjorde sitt första mål i 72: Chelsea vann med 2-1.

Arbetstillståndet för Petrovic är tydligen ordnat men han startar på bänken. Ett roterat och ungt Chelsea ställs mot Wimbledon: (Gallagher kapten, vilket känns som ett finger till Boehly som vill sälja honom).
   Sanchez, Disasi, Humphreys, Colwill, Cucurella, Moreira, Ugochukwu, Gallagher (k), Madueke, Burstow, Maatsen
    avb Petrovic, Bergstöom, Samuels-Smith, Silva, Chilwell, Gusto, Enzo, Caicedo, Jackson


En trevlig artikel att läsa inför kvällens match om vår U21-coach Mark Robinson som har ett stort förflutet i i båda klubbarna. >>

Lauren James blev utsedd till Årets Unga Spelare av PFA. Sam Kerr och Guro Reiten blev uttagna till Årets Lag.

TISDAG 29:
U21-laget åkte p stryk mot MK Dons i EFL Trophy. 4-1 slutade matchen. Chelesas tröstmål gjordes av Morgan 32.

Inga jätteskrällar i kvällens ligacupmatcher. Bara ett PL-lag åkte ut och det var liksom tvingat då Fulham och Tottenham mötte varandra. Fulham vann på straffar. (Brentford räddade sig från fiasko på straffar mot Newport).

Matchen mot Wimbledon visas inte av Viaplay som föredrar Doncaster mot Everton, den visas inte heller i England så det kommer bli svårt att återge något annat än statistik från matchen.

Pochettino kommer har 4-5 spelare från akademin imorgon. Detta på grund av skadeläget.
    Petrovics arbetstillstånd är ännu inte klart så han kommer inte kunna spela mot Wimbledon.
    Vad han inte sa på presskonferensen är att Chelsea inte jobbar på fler nykomplingar. däremot sa han att truppen är spikad vilket borde ta död på ryktet om Cucurella (men inte kommer göra det). //Lukaku, Hudson-Odoi tillhör ju inte truppen//

Benoit Badiashile, Mykhailo Mudryk och Armando Broja är de spelare som är närmast att återkomma i spel men ännu är ingen aktuell för spel och vi ska nog inte förvänta oss att de är det den här veckan heller. Nio spelare är på skadelistan.
    Plus förstås Romeo Lavia som inte är i matchform än.

Källan är inte den trovärdigaste, Evening Standard, men vi gillar nyheten för den säger att Reece James's skada är inte så allvarlig som först rapporterat. Han kanske är tillbaka efter landslagsuppehållet.

MÅNDAG 28:
Äntligen. Transferfönstret stänger på fredag och silly season är över. Nästan, för det är fortfarande öppet i vissa länder, som Saudiarabien vilket oroar framförallt Klopp i Liverpool. Chelsea önskar nog mest att någon därifrån skulle kunnat övertala Lukaku att komma dit så vi fick honom såld. Nu ser det istället ut att bli ännu ett lån till italien, Roma. Att det blir ett lån trots Chelseas uttalade vilja att endast sälja lär bero på att Boehly är god vän med Romas amerikanske ägare.

Lukaku är dock inte den ende som väntar på ny klubb. Callum Hudson-Odoi har väntat hela sommaren och varför det sprack med Fulham vet vi inte.
    Det kan bli fler lån, men inte många utan bara något enskilt beroende på de nya lånereglerna. Däremot kan akademispelare fortfarande lånas ut.

Chelsea har även i sommar handlat som ett barn i en godisbutik men inte alltid, långt ifrån, spelare på positioner där vi behövt spelare även om mittfältet på slutet förstärkes väldigt kraftfullt (och dyrt).
    Anfallsmässigt vill Pochettino ha förstärkning. Vi har svårt att se att det händer men inger förvånar ju så kanske kommer det in en ny ung anfallare, vi blir dock betydligt mer förvånade om det blir ett etablerat namn. Rayan Cherki ser ut att vara ett möjligt namn. Eller Bradley Barcola, också han från Lyon.
    Orsaken är självklart att Chelseas makalöst dåliga facit med skador sedan Boehly slaktade den medicinska avdelningen. Några är dock på väg tillbaka så lite panik andas det behovet.
    På målvaktssidan var det ju dock givet att vi behövde förstärka då Slonina lånades ut och Boehly såg chansen att minska lönekontot genom att låna ut Kepa till Real Madrid (för det är enda anledningen vi kan se till det lånet som annars är obegripligt).

Spelmässigt kan vi äntligen ta säsongen på allvar och i veckan väntar AFC Wimbledon i Ligacupen. En match som självklart ska vinnas även om Pochettino nog kommer rotera ordentligt och ge välbehövlig matchtid till nykomlingar och bänkspelare.
    Vi behöver en bra cuprunda i år. Förra året hade vi ju maxotur i lotten i första omgångarna genom att vi lottade mot Man City varje gång. En cuptitel skulle verkligen inte sitta illa för oss någon gång i mars eller maj. Vi behöver dock tur i lotten för det finns lag vi inte vill möta före en eventuell final.
    Till helgen väntar Nottingham Forest som i våra ögon nog blev lite bortdömda mot Manchester United (som om sådant inte hänt förr för de mindre klubbarna på Old Trafford i den så uselt dömda Premier League). Forest såg intressanta ut och med tanke på hur svårt Chelsea hade det mot West Ham och deras omställningar och fasta situationer är favoritskapet för Chelsea inte helt givet. Forest hade mycket vassa omställningar. De gjorde mål på en och det andra målet var en fast situation. Därtill har de till skillnad från Chelsea hög effektivitet.
    Chelsea lär ju försökt värva Forests Brennan Johnson som visade varför mot United. De drog sig dock ur då han kostade för mycket enligt Chelsea. Tottenham lär dock vara mer villiga att spendera Kane-pengar på Johnson så kanske är han borta till vårt möte på lördag.
    En vinst där och vi kan trots fiaskot på Olympiastadion vara nöjda med ligastarten och efter Nottingham väntar ju ett landslagsuppehåll också. Mer tid för Pochettino att drilla sitt lag. Och få tillbaka spelare från skador. Hur illa vi fans än tycker om dem.

Vi tror att avtalet med nya tröjsponsorn Infinite Athletic kommer bli klart den här veckan. Det ska vara värt 40m pund.

 

Rykten, notiser m m, v-35


SÖNDAG 3:
James Maddison i Tottenham och Ward-Prowse i West Ham gör storsuccé i sina nya klubbar. Nu avslöjas det, som om vi inte redan misstänkte det, att Chelsea avstod från att jaga dem för de är för gamla för Boehly. Han vägrar värva spelare som är äldre än 25 år. Något vi lätt kunnat konstatera. Han samlar unga spelare som andra samlar mumim-muggar.

LÖRDAG 2:
Dagens motståndare tappade en spelare men värvade sju stycken på Deadline Day. Nottingham har dessutom värvat innan. Vi talar om en för stor trupp i Chelsea, men Nottingham har väl en ännu större..,?
    Frågan är hur många av dem ställs mot Chelsea idag?

Det talas, med rätta, massor om Chelseas köp till rekordsummor och allt. Chelsea var också framgångsrika (kanske lite för mycket framgångsrika) med att göra sig av med spelare, väldigt många av dem på höga löner och det skedde mestadels tidigt i fönstret. Ryktet är att Chelsea sänkt sina lönekostnader med imponerande 75m pund per år.

FREDAG 1:
Tottenham gör ett sent försök att värva Trevoh Chalobah då det sprack med Bayern och Nottingham. Vår inställning är som alltid att vi ska inte sälja dit, särskilt inte våra akademiprodukter. kl 22.50
    Det ska handlat om ett lån men Chelsea nobbade det direkt rapporterar Fabrizio Romano.
   ** Nottingham ska inte heller gett upp ännu En timme kvar på fönstret...

Nottingham gjorde ett sent försök att värva Trevoh Chalobah då affären med Bayern inte blev av. Det ser dock inte ut som de kommer lyckas. Forest har värvat åtta spelare än så länge tror vi det är, och de bytte ju ut nästan hela sin trupp förra säsongen.De är inte heller klara utan jagar ännu fler under kvällen. Så de har nästan lika intensiv spelaromsättning som Chelsea, - fast till helt andra kostnader. De har dock tappat sin kanske bäste spelare Brennan Johnson till Tottenham idag, även om affären ännu inte är officiell.

Daily Mail som väldigt gärna vinklar saker negativt för Chelsea påstår och vi tror dem inte alls, att Conor Gallagher till Tottenham sprack då Chelsea begärde för mycket betalt. Detta trots att DM gick ut och sa att de var överens om priset tidigare i veckan. Vi är övertygade om att Gallagher själv tackade nej redan direkt när ryktet dök upp.

BlueCo, dvs ägarbolaget till Chelsea och Strasbourg lär föra samtal om att köpa en del av Sporting Lissabon. Tidigare var ju Portimonense aktuella i Portugal och vi vet ju att de letar klubb att investera i där. Boehly drömmer ju om ett klubbimperium.

Tipsarna: BBCs Sutton tror på 2-0 till Chelsea och hans gästtippare (Man U-fan) tror på 4-0.
    Skys Lewis Jones tror också på 2-0 till Chelsea. Liksom Dimitar Berbatov. 2-0 är helt klart ett gångbart tips som vi hoppas håller.

Bashir Humphreys sägs bli utlånad till Stoke.

Sunderland har bekräftat lånet av Mason Burstow. Vilket även Chelsea nu har gjort.

Vi trodde affären var död men det sägs att Chelsea och Bayern fortfarande diskuterar Trevoh Chalobah som ersättare för Pavard.
    **kl 18.30 Affären är nu död, detta då det tyska fönstret har stängt. Däremot ska Nottingham förhört sig om Chalobah men det verkar inte ligga mycket bakom.

Callum Hudson-Odoi kan faktiskt teoretiskt spela mot Chelsea imorgon. Han ska ha avslutat sin läkarundersökning hos Nottingham nu. Bara kontraktunderskriften saknas.

Mason Burstow lånas ut till Sunderland. Ingen bekräftelse har skett.

Inte Chelsea utan våra motståndare imorgon som ser ut att förlora Brennan Johnson till Tottenham. Han sägs vara där för läkarundersökning nu.

Det ryktas att Ian Maatsen lånas ut till Burnley idag. Kontraktet ska innehålla en köpklausul om 31,5m pund. Vi har lite svårt att förstå det här men det verkar ha att göra med Maatsens ovilja att förlänga sitt kontrakt. Telegraph säger att affären är klar. Ingen bekräftelse har kommit.
    **Maatsen själv bestämmer och enligt senare rykten lutar det åt att han vill stanna hos Chelsea.
    ***kl 20 och ryktena säger att affären fortfarande kan ske då Burnley släppt den spelare som Maatsen skulle ersätta. Vi får nog vänta med klart besked.

Mauricio Pochettino har uttryckt hur nöjd han och ledarna är med Conor Gallagher. Hoppas det tar stopp på ryktena om Gallagher till andra klubbar, men tyvärr fungerar inte medierna så när de bestämt sig för att de ska försöka sälja en spelare till andra.

Det råder osäkerhet kring Ian Maatsen, åtminstone i medierna som gärna ser att han lämnar Chelsea för West Ham eller Burnley. Detta då det sägs att Maatsen är osäker på att förlänga sitt kontrakt med Chelsea. Vi tror inte så mycket på det här ryktet men vem vet denna konstiga dag som kallas Deadline Day.

Cole Palmer har passerat sin läkarundersökning hos Chelsea och det förväntas att han presenteras idag.

Milan sägs vilja låna Mason Burstow om deras affär kring Mehdi Taremi inte blir av. Mycket Chelsea i Milan numer.

TORSDAG 31:
Bayern München och Chelsea kan inte komma överens om Trevoh Chalobah. Bayern vill låna men Chelsea vill bara sälja.

Man United har lagt ned intresset för Marc Cucurella då de inte vill betala vad Chelsea vill ha i låneavgift (7m sägs det).

Plötsligt är Fulham tillbaka och jagar Callum Hudson-Odoi som vi trodde skulle bli klar för Nottingham idag eller imorgon.

Tino Anjorin lånas ut till Portsmouth. Chelsea har ännu inte bekräftat lånet.

Peterborough har värvat akademispelaren Zak Sturge på ett säsongslån. Inte bekräftat av Chelsea ännu.

Chelsea ska lagt ett bud på Corinthians tonåring Gabriel Moscardo. Budet ska vara på 25m € trots att spelaren inte kan ansluta förrän tidigast 2024 på grund av reglerna. Han är bara 17 år och mittfältare.

Cole Palmer sägs göra en läkarundersökning hos Chelsea idag inför en övergång från Manchester City.
Han lär kosta 40-45m pund.

Tottenham ska gjort ett sent försök att värva Conor Gallagher men Gallagher har gjort klart att han vill inte lämna Chelsea. Boehly vill gärna sälja men han kan inte sälja Gallagher mot dennes vilja även om prislappen sägs ligga på 45m pund. Pochettino gjorde Gallagher till kapten igår och har visat att han vill behålla honom, han öste beröm över Gallagher efter matchen igår.

ONSDAG 30:
Callum Hudson-Odoi till Nottingham lär vara mycket nära nu så det kan mycket möjligt bli så att CHO spelar mot Chelsea på lördag. Även om vimisstänker att han inte är matchredo ännu då han bara tränat i sommar, ej matchat. (Nottingham har också lånat Nuno Tavares från Arsenal så det är svårt att tippa vilket lag vi får möta på lördag).

Den stora överraskningen kan vara Man Citys löfte Cole Palmer. Vi talar alltså om den skräll som Romano förutspått de sista transferdagarna.
    **Man City ska nobbat Chelseas öppningsbud (uppskattningsvis på 35m) på Palmer, Citylär begärt 50m men tipset är att klubbarna kommer mötas vid 45m pund.

Ansu Fati sägs vara villig att lämna Barcelona och Chelsea, och Tottenham sägs tillhöra intressenterna.

Fabrizio Romano säger Chelsea överväger tio olika spelare och att nästa värvning kan bli sommarens största överrraskning. Klubben att tre dagar på sig att ordna den överraskningen i så fall.

Nog trodde vi det var ett stendött rykte. Den till i jul avstängde Ivan Toney till Chelsea. Ska Chelsea lägga jättebelopp på att värva en anfallare som inte kan spela för klubben till nästan halva säsongen gått?! När Nkunku, Broja och andra då är spelklara efter sina skador. Nog är det svårt att tro. (Toney sägs kosta 80m pund!)

Nottingham, våra motståndare på lördag kan ha en Chelseaspelare spelklar då mot oss. De måste dock registrera honom tidig fredag eftermiddag för det. Det handlar om Callum Hudson-Odoi där det nu sägs att Nottingham ska accepterat Chelseas prislapp om 8m pund. De personliga villkoren sägs inte bli ett problem även om CHO nog lär få ta en lönesäkning som är rätt kraftig.

Många av de mindre trovärdiga källorna hävdar att Man United är överens med Marc Cucurella om ett lån. Vi är inte lika säkra på att klubbarna är det. Men om de är det är det skamligt att Chelsea av ekonomiska skäl förstärker våra största konkurrenter om europaplatser.

Samtidigt har Chelsea dragit in och lagt ned de subventioner klubben gett resande fans vid bortamatcherna. Nästan ännu mer skamligt än så mycket annat som händer i Boehlys Chelsea. Man betalar gärna rekordsummor för spelare men vill inte stödja sina största fans med småsummor.

TISDAG 29:
Man United ska lagt ett konkret bud på Marc Cucurella. Det är dock inte sagt om det är en övergång eller som vi tror, bara ett lån och till och med ett kortsiktigt lån. Vi förstår oss inte på det här med att Chelsea ska hjälpa till och förbättra konkurrenterna men idag handlar det bara om det ekonomiska inte det sportsliga i Chelsea.
  **United lär erbjudit 2,5m pund i låneavtal. Skämtar de med oss? Ska vi förstärka en av våra främsta konkurrenter om en topplats för vad i fotbollssammanhang är kaffepengar?!

Romas lån av Lukaku närmar sig alltmer och summan för lånet sjunker för varje timme. Den är nu nere på 4,5-5m pund från startat på tio. Boehly måste verkligen vara god vän med Romas ägare.
    Fast Sky som vi tror mer på än de flesta säger fortfarande 8m. De säger också att Lukaku anländer i Rom kl 15 idag för att slutföra affären.

En av de av oss så föga trovärdiga brittiska transferjournalisterna säger nu att Jadon Sancho ska från Man United till Chelsea. No comments.
      Förutom: de här nissarna Ben Jacobs och Simon Phillips i synnerhet har fått in i turboläge med sina rykten och de är vildare och vildare.

Ett mer trovärdigt rykte börjar pratet om Emile Smith-Rowe från Arsenal bli, åtminstone är källorna mer trovärdiga.
    **Det senaste är dock att Arsenal avslagit det helt och hållet. VI förstår dem, självklart vill de inte förstärka en konkurrent, sådant sysslar bara Chelsea med.

Joao Feix som hamnat i limbo vill gärna tillbaka till Chelsea, men Pochettino ska inte vara så intreserad.
Så dålig var inte Felix under sitt lån, men prislappen är superhög och målfabrikationen var ju inte den bästa.

Chelsea ska ha avfärdat Bayerns första bud på Trevoh Chalobah. Bayern vill ha till ett lån, Chelsea vill sälja för pengarnas (FFP-regler också) skull. Övergången sägs vara avhängig om Benjamin Pavard lämnar för Inter, vilekt ser troligt ut.
    Vi tror dock mindre på ryktet att Bayern också vill ha Conor Gallagher.

Fyra dagar kvar på fönstret och det känns verkligen som det går på tomgång. Medierna vräker ur sig namn. Det är som de tar en laguppställning och kastar pil på dem och träffar det en ytter eller en anfallare så ska han till Chelsea.
    Däremot börjar det se lovande ut, att vi blir av med Lukaku, åtminstone för en säsong till. Alla ville ha en försäljning men som han spelat sedan dagen då Chelsea värvade tillbaka honom var det en omöjlighet. Ett lån var det bästa klubben kunde lyckas med.
    Däremot är vil mer nyfikna på om Callum Hudson-Odoi som sägs vara till salu för reapriset 4,5-8m pund hittar en klubb. Det var inte så många år sedan det talades om att Bayern ville ge 70m för honom.
  Visst kan man som en del föredrar att se det som, att Chelsea som behöver en anfallare inte ens försökt behålla Lukaku men som Lukaku har uppfört sig och som Pochettino mycket väl har sagt; att han enbart vill ha spelare som vill spela för Chelsea - vilket Lukaku inte vill. Då har klubben föga val oavsett vad tyckare tycker.

Fabrizio Romano, en av de mest trovärdiga, säger att Bayern nu gjort en förfrågan om en övergång för Trevoh Chalobah. Lite osäkert om de söker ett lån men Chelsea sägs enbart vara öppna för en ren försäljning. (Det ska ju göras pengar på de egna produkterna.).

Ett nytt rykte är Boca Junios unge försvarare Valentine Barco. Föga trovärdigt, inte ens de som pushar för det verkar tro det utan tror det blir Man City som vinner den kampen. (Chelsea verkar snarare försöka bli av med försvarare än värva dem de sista dagarna).

En av de här figurerna som kallar sig transferexperter i England säger nu att Chelsea ska värva Sporting Marcus Edwards. (Vi ler alltid dock när fan-sajter, CSFC verkligen undantagen, hänvisar till dem som väl respekterade sportskrivare. Det är ett rent skämt, de har så gott som aldrig rätt. Utom med de mest uppenbara transfermålen som Caicedo).

MÅNDAG 28:
Kl 21.10 Chelsea och Roma ska ha en principöverenskommelse om ett lån för Romelu Lukaku. Låneavgiften blir 8m pund.

Chelsea ska ha haft scouter som kollade in fyra spelare i helgen imötet mellan Lyonoch Nice. Det lär varit Bradley Barcola och i Nice kollade de in Kephren Thuram, Jean-Clair Todbio (mycket prat om honom till Man U), och yttern Sophiane Diop. Alla unga spelare vilket ju Boehlys Chelsea vill lagerhålla.

Spanska rykten säger Marc Cucurella är nära ett lån till Manchester United. Vi kan inte på något sätt förstå resonemanget att Chelsea ska förstärka våra närmaste konkurrenter med spelare. Särskilt inte på lån. Scenariot är ju att Man U efter värvat Mount och ev då lånat Cucurella tar en CL-plats i direkt konkurrensmed Chelsea. Då har det lånet kostat oss jättesummor i prispengar. Girigheten hos Boehly och ledningen måste begränsas. De måste lära sig titta på det sportsliga, inte bara pengarna,
    Vi har inget direkt mot att Cucurella lånas ut, det är till vilka vi lånar ut spelare.
    Cucurella är inte den ende Man U jagar. Även Marcos Alonso är intressanta för dem och några andra, icke-chelseas-relataderade spelare.

Mycket lösa rykten känns det som men några medier hävdar att Chelsea är intresserade av Barcelonas Ferran Torres och Raphinha samt Arsenals Smith-Rowe. Inget känns troligt alls.

Det pratades i helgen om Man U för Marc Cucurella. Newcastle lär också vara intresserade.

Vi fattar inte, det är sant om det mesta kring Boehlys sätt att driva Chelsea, men enligt medierna är Conor Gallagher som varit en av de bästa men sällan får kredd för det i serieinledningen fortfarande till salu om de får ett bra erbjudande. Vi gillar inte det här sättet att driva Chelsea, göra sig av med egna produkter bara för att maximera vinsterna på försäljningen. Vi borde vårda våra egna istället.
    Tottenham vill ha honom men Gallagher vill inte lämna Chelsea trots Boehlys uppenbara försök att tvinga bort honom. Heja Gallagher.

Dortmund ska gjort ett sent försök att locka till sig Romelu Lukaku men denne är inte intresserad utan vill till Italien.

En ny mittfältare är på gång till Chelsea om vi ska tro ryktena. Från Middlsbrough. Det är dock en akademivärvning och inget för a-laget. Fin Cartwright heter spelaren, 16 år gammal.

Boehly och Clearlake i form av BlueCo som officiellt äger Chelsea också, vill ju bygga ett multiklubb-konsortie likt Red Bull och City. Därför köpte de i somras Strasbourg. Något klubbens fans inte alls uppskattar. De protesterade mot Boehly och den idéen igår vid matchen mot Toulouse. Läs mer här>>
    Lånet Angelo fick ingen speltid i matchen.

Bayern ska ha intresse av Trevoh Chalobah men så vitt vi vet har de inte kontaktat Chelsea om en övergång. Vi har ju dock sett hur gärna Boehly vill sälja våra akademiprodukter då de ger större vinst.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE