CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 3 sp 1 v 1 o 1 f 5 - 4 mål 4 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<transfers sommaren 2023>>

21 - 27 aug 2023
NÄSTA MATCH: 30 augusti kl 20.45 - WIMBLEDON -LC -
NÄSTA MATCH WOMEN 1 oktober kl 16.30 - TOTTENHAM se Spelschemat>

Nyheter v-34


LÖRDAG 26:
OFFICIELLT
Djordje Petrovic är Chelseas nye målvakt som ersättare till Kepa Arrizabalaga. Det blev klart idag. Han kommer från New England Revolution i MLS i USA.
    Den 23-årige serben har skrivit ett sjuårskontrakt med Chelsea.
    Affären sägs hamna på 14m pund inkl add-ons.
    **Han har valt nummer 28 som tröjnummer.

Vår nästa ligamotståndare Nottingham kommer intekunna spela sitt lån Andrey Santos mot oss. De hade en dröm/mardröm mot Man United idag. De visade hur giftigt deras omställningsspel är, något Chelsea verkligen måste se upp med. De tog ledningen med två mål inom fyra minuter och fick se allt rasa i andra halvlek med utvisning (som kändes tveksam) och en straff emot sig. Engelska domare är ju som de är, inte bra. I sin helhet dock ser Nottingham ut som ett bättre lag den här säsongen än förra så Chelsea får se upp. Först ska vi dock spela andra omgången av Ligacupen, något vi inte gjort på många år då Chelsea inte gått in förrän i tredje omgången som Europalagen normalt gör. Motståndare är Wimbledon och vi förväntar oss rotation och kanske experimenterande från Pochettino på onsdag. (Än vet vi inte om matchen kommer visas i svensk tv).

FREDAG 25:
Det finns så mycket att gilla hos det här Pochettino-laget, men de måste utnyttja sitt fina spel bättre. Mycket bättre. Väldigt mycket bättre. det belv bättre i andra.
  Fortfarande dock, Chelseas bara sjätte vinst under hela 2023. (En var i CL). Det är patetiskt dåligt men förhoppningsvis kan de bygga på det.
  Chelsea har länge saknat den hänsynslöshet, den förmågan att avsluta och döda matcher vi var vana vid under så länge. Chelsea just nu är ett lite vekt lag. (ja, vi hatade att skriva det men det är sant även in sifrorna blev trevliga.).
    Spelet är trevligt men vi är mil från att vara imponerade av det här då vinna är vad som betyder något.
    Sterling dock spelaren vi drömde om när han kom från City. Har han varit bättre? Kanske 18-19 men vi tar honom som han är just nu. Jacksons första mål tror vi kommer betyda en hel del.

Chelseas startelva mot nykomlingarna Luton. Som väntat startar Caicedo
Sanchez, Disasi, Colwill, Silva, Gusto, Chilwell, Caicedo, Fernandez, Gallagher, Sterling, Jackson  -avb: Bergström, Beach, Cucurella, Madueke, Ugochukwu, Moreira, Maatsen, Burstow, Humphreys

Sam Kerr är nominerad till Uefas Årets Spelare, tillsammans med Aitana Bonmati and Olga Carmona . Vi vet att landslagsspel värderas mycket högre än klubblagsspel trots att kvaliteten ofta är högre i klubblagen så vi tror favoriten är Bonmati då Kerr var skadad större delen av VM.

OFFICIELLT
Det är nu klart att ryktena stämde. Andrey Santos lämnar Chelsea för ett säsongslångt lån till Nottingham Forest. Vi hoppas Steve Cooper ger honom den speltid han behöver där.

Chelsea startade det näst yngsta laget i helgen, 24 år 342 dagar. (Då hade vi Thiago Silva som påverkade den statistiken ordentligt då han snart fyller 39). Arsenal, lite oväntat ändå hade ettlag 31dagar yngre. Skillnaden är att Arsenals lag har tillsammans 400 fler PL-matcher än Chelseas. Det är en avgörande faktor.

Att yrkesmänniskor håller varandra bakom ryggen och myglar och ljuger för att skydda sina kamrater är tyvärr något som alltid funnits men som nästan börjar verka vanligare idag. Igår erkände domaren Mike Dean att han vägrade skicka Anthony Taylor till VAR-skärmen i inledningen av förra säsongen när Tottenham fick fuska sig till en vinst mot Chelsea efer att bland annat Romero slitit Cucurella i håret och dragit ned honom vilket gav Harry Kane ett mål på övertid mot Chelsea. Det är på ren svenska för jävligt och ännu ett argument för att VAR-domare ska vara helt skilda från matchdomarna. Vänskapskorruption är ett problem, i samhället och inom sporten också uppenbarligen. Läs mer här>>

Daily Mail ställer frågan vi också ställt. Varför säljer Chelsea sina egna produkter för att värva andra unga spelare? Obegripligt på alla sätt utom att vinsten på att sälja en egen produkt är större än normalt att sälja en invärvad spelare. Läs mer här>>

Vi vet ärligt talat mer om Lutons hemmarena som byggs om för medierna just nu än om själva laget. De startade med en storförlust till Brighton men spelade inte i helgen. Vi Chelseafans känner bäst till Ross Barkley som lämnade Chelsea förra sommren och som aldrig riktigt levde upp till sitt löfte i Chelsea.
    Vi är storfavoriter till att vinna men som alltid i början av en serie måste man kraftfullt varna för nykomplingarna som då spelar med mod och entusiasm. Och med tanke på att i princip varje skott på mål (fyra av fem) från våra motståndarna och vi själva fortsätter förra säsongens vägran att göra mål tar inte CSFC ut någon vinst i förskott ikväll.
    En förlust kommer hissa nödsignal kring Chelsea så vill Pochettino och hans ungpojkar ha minsta arbetsro framöver måste de vinna. De måste börja göra mål och sluta göra fjantiga pojklagsmisstag där bak.
    Vi tror Moises Caicedo startar och vi är inte direkt oroliga även om hans insats i debutinhoppet mot West Ham var långt ifrån godkänd, den slutade närmast på ett rent pinsamt sätt. Å andra sidan hade Thiago Silva en långt värre debut i Chelsea när han var i allra högsta grad inblandad i tre baklängesmål, och han har ju visat vad han går för sedan dess. Caicedo ville nog för mycket och det är sällan lyckat i en debut som han demonstrerade.

TORSDAG 24:
OFFICIELLT
Deivid Washington, 18, är nu en Chelseaspelare, åtminstone en stund. Han förväntas lånas ut. 18-åringen kommer från brasilinska Santos precis som Angelo Gabriel som redan lånats ut till Strasbourg, vår systerklubb.
    Han har skrivit på ett som vanligt långt kontrakt, 7+1 år.
    Han är anfallare, vilket Chelsea pga skador fått stor brist på plötsligt. (Målgörare har vi saknat i åratal).
    Han förmodas kosta 17m pund inkl add-ons.

Från presskonferensen:
Pochettino är positiv men erkänner att skadeläget är besvärligt, inte minst offensivt.
    Chukwuenekas skada handlar mer om veckor än månader. Mudryks skada är inte allvarlig men han kan inte spela imorgon.
    Han har inte pratat med Lukaku och situationen kring belgaren har inte förändrats.
    Han vill inte prata om nya värvningar. Men formulerar sig så att fönstret är öppet och klubben är öppen.
    Broja är i slutet av sin rehab vilket Pochettino menar är en kritisk period då det gäller att vara väldigt försiktig efter den knäskada som Broja fick.
    Caicedo är startklar för imorgon men Romeo Lavia behöver några veckor innan han är startklar efter sin övergång.
    Han tilstår att Chelsea behöver en målvakt. Klubben har många unga lovande målvakter men de behöver tid. De diskuterar en offensiv spelare men vill vara noga med att en värvning inte står ivägen för någon annan.
    Han vill inte skylla skadorna på något utan menar att det helt enkelt bara är otur.
   
På skadelistan: Benoit Badiashile, Marcus Bettinelli, Armando Broja, Trevoh Chalobah, Carney Chukwuemeka, Wesley Fofana, Reece James, Christopher Nkunku and Mykhailo Mudryk.

De nya lånereglerna är förvirrande men så här är läget för Chelsea.
    Klubbar får numer bara låna ut sex seniorspelare, om vi ska förenkla reglerna ordentligt. Chelsea har redan lånat ut Kepa, Ziyech och Datro Fofana inom den gruppen. De räknar med att låna ut Deivid Washington när den transfern är klar och tydligen räknas han också in i gruppen. (Lewis Hall räknas inte in då han är egen produkt). Chelsea vill absolut inte låna ut Romelu Lukaku men det börjar se ut som det är sista chansen och då får de offra en låneplats till.
  (Varför Omari Hutchinson, Angelo Gabriel, Césare Casadei och Gabriel Slonina inte räknas, det kan vi inte svara på utan vi får hänvisa till vår källa, Mirror, som vi hämtat uppgifterna från. De säger inget om dem.).

ONSDAG 23:
En ny skada, nu är även Mykhailo Mudryk skadad. Han saknades i alla fall från träningen idag.

OFFICIELLT
Chelsea Women lånar ut Alsu Abdullina till Paris FC för säsongen 2023-24.

TISDAG 22:
OFFICIELLT
Lewis Hall lånas ut.Till Newcastle och det finns ett köpvillkor kopplat till lånet. (För 35m sägs det). Den här affären var väntad men ändå trist att se unga löften lämna för att Boehly ska handla nytt hela tiden. Vi önskar Hall lycka till, han får ju inte heller spela mot Chelsea enligt reglerna den här säsongen.
    Att det är ett lån med mer eller mindre obligatorisk köpoption är ju för att Newcastle ligger på sin gräns för vad de kan göra inom FFP-reglerna. (Chelsea verkar ju inte ha någon sådant gräns).
    Det är dock väldigt svårt att förstå Chelseas strategi att stärka konkurrenterna om CL-platser. Kovacic till City, Havertz till Arsenal, Mount till Man U och nu Hall till Newcastle. Undrar vem Liverpool får köpa?
    **Vissa uppgifter säger att Newcastle betalar 7m pund ilåneavgift och sedan har ett köppris om 28m.

Carney Chukwuemekas knäskada krävde operation som redan har genomförts. Han kommer vara borta mycket länge och skadelistan börjr åter bli hur lång som helst. Exakt hur länge säger inte Chelsea.
    **Guardian säger Chuk kommer vara borta i sex veckor.

Damernas seriepremiär mot Tottenham 1 oktober kommer spelas på Stamford Bridge. Det är planerat att Chelsea Women spelar sju matcher på the bridge under säsongen, fyra ligamatcher och tre CL-matcher. Emma Hayes tycker antalet ska ökas för att utnyttja intresset för damfotboll idag.

MÅNDAG 21:
Dagens stora fråga är om sjukrummet på Cobham blir ännu mer överfyllt de närmaste veckorna, månaderna. Chukwuemekas knäskada såg inte bra ut igår. Det kan varit knä mot knä vilket gör väldigt ont men inte är så farligt.
    Pochettinos första uttalande säger att han inget kan säga om skadan utan att den ska utvärderas idag.

West Ham har tydligen blivit vårt bogeyteam.
    Som om vi behöver något med tanke på hur klubben presterat sedan Boehly tog över.
    Chelsea spelade väldigt trevlig fotboll. En stor del av tiden. Ändå...
    De bara kunde inte försvara sig på fasta situationer.
    De kunde inte låta bli att se sina misstag omsättas i mål. Det var pojklagsklass på försvarsspelet vid alla målen.
    De hade fullständigt överlägsen statistik - men det visade sig att det hjälper inte till att vinna matcher. Det ser trevligt ut ända tills man kommer till det absolut enda som betyder något - resultatet.
    Effektiviteten i att göra mål är lika usel som förra säsongen. Försvarsspelet är lika ihåligt. Däremellan ser vi en förbättring, men det är föga tröst då fotboll går ut på att prestera resultat.
    Chelsea har nya kläder men det är samma skräp bakom om vi ska hårddra det hela.
    Moises Caicedo gjorde en ganska solid debut tills hans sista minuter som var fullständigt katastrofala. Nu kan det bara gå uppåt för honom. Däremot har vi väldigt svårt att förstå att man byter in en defensiv mittfältare när laget skriker efter att göra mål och kvittera en match?
    Enzo Fernandez är klassen bättre nu än i våras i en mer framskjuten position. Men ska han verkligen slå straffar? Den var riktigt usel. Och förmodligen helt matchavgörande, för hade Chelsea satt den just före paus hade de nog kunnat växla upp och vinna övertygande på ett sätt som motsvarande statistiken.
  Boehly kaninte köpa sig ur problemen, det står klart. Men också att vi måste vara tålmodiga och glömma de förhoppningar spelet gett då ombyggnaden verkligenkommer blilång och besvärlig, det finns ingenquick fix för Chelsea.

På fredag väntar det lag alla tippar bli det absoluta bottenlaget, Luton som inte ens får spela hemma just nu då de bygger om. Chelsea får nog svårt att vinna den matchen också om vi ska döma av hur det här såg ut och utspelade sig. Vi underskattar aldrig nykomlingar i början av serien, förhoppningsvis gör inte laget och Pochettino det heller.

 

Rykten, notiser m m, v-34


SÖNDAG 27:
Ett udda rykte är att Man United vill ersätta skadade Luke Shaw med Marc Cucurella. På lån. Det kan nog bli svårt då Chelseas lånekvot snabbt fyller upp just nu.

Chelsea och Roma lär föra intensiva förhandlingar för att ordna ett lån för Romelu Lukaku. Det är inte helt enkla förhandlingar tydligen.

Nya rykten, eller återkommande rykten om Rayan Cherki från Lyon. Det pratades en del om honom i början av sommaren och nu tas det upp igen. Cherki sägs passa den profil Pochettino pratar om, en flexibel ytter som också kan spela centralt. Chelsea är inte ensamma om att vara intresseade, det finns en lång kö av klubbar som gärna vill värva honom. Han lär kosta 43m pund.

Ett helt nytt rykte som inte direkt känns hett och också kommer från spanska Fichajes som inte är särdeles trovärdiga är 22-årige nederländaren Jeremie Frimpong. En försvarare och det är väl inte direkt var Chelsea behöver förstärka, de snarare försöker ju sälja försvarare om vi ska tro ryktena om Chalobah.

LÖRDAG 26:
Det är fascinerande det där med hur spelare funkar i vissa klubbar och inte i andra. Pulisic och Giroud, och även Loftus-Cheek gör braksuccé i Milan osh står för nästan hela deras målgörande just nu. Det gjorde de inte (Giroud undantagen) i Chelsea och Premier league. (OK. Serie A är inte i närheten av kvalitet med PL men ändå).

Telegraph hävdar att Chelsea kräver 8-10m pund i låneavgift från Roma för Romelu Lukaku. De kräver också att Lukaku sänker sin lön (som lär vara, om vi ska tro det, 325.000 i veckan). Chelsea vill dock inte betala någon del av Lukakus lön så vi förstår inte riktigt resonemanget. I så fall måste väl Lukaku diskutera lön med Roma?
    Lukaku som bara får träna med U21 är i Belgien för att se sin son spela fotboll men förväntas flyga rill Rom imorgon för att diskutera med Roma.

Intressant läsning (innan Expressen låser in den) om gåtan med Chelseas spenderande och hur det i ett större sammanhang inte ses som anmärkningsvärt hur mycket vi supportrar än förundras över penningkarusellen. Läs här>>

Raheem Sterling har satt som mål att bli Chelseas bäste målgörare den här säsongen. Han har startat den strålande och fortsätter han så här är det nog mycket möjligt.

Daily Mail! har en hyllningsartikel till Moises Caicedo som kan vara värd att läsa>>

FREDAG 25:
Romelu Lukaku är aktuell för Roma och deras ledning har rest till London och matchen ikväll. Lukaku däremot drar fötterna efter sig och säger sig vilja ha mer tid för att bestämma sig. Inser han inte att tåget är på väldigt god väg att lämna stationen för hans karriär? Nobbar han Roma lär han, i bästa fall få spela U21-fotboll i PL2 kommande säsong.
   **Andra källor säger ikväll att Lukaku vill till Roma. Vi avvaktar för som vi sagt hela sommaren, den här surdegen kan gå hela vägen till Deadline Day.

Nottingham har redan lånat Andrey Santos idag och nu är de nära en permanent övergång för Callum Hudson-Odoi. Diskussionerna gör hur betalningarna ska struktureras men de personliga villkoren för CHO lär inte bli ett problem enligt bedömarna.

Djordje Petrovic kommer anlända till London inom 24 tmimar för att slutföra sin övergång till Chelsea. Större delen av hans läkarundersökning lär redan vara gjord men pappersarbetet återstår. Övergången lär kosta 14m pund.

Lämnar Pavard Bayern München ser de Trevoh Chalobah som ett alternativ. Inter lär vara nära att värva Pavard. Chalobah är på Chelseas skadelista.

Andrey Santos ser ut att gå på lån, till Nottingham. Vet inte om det är bästa valet. Mest för att vi undrar över om han får tillräcklig speltid där.

Inte Chelsea men.... det kommer rykten om att Crystal Palace är intresserade av Eden Hazard som lämnade Real Madrid i förtid i somras. Hazard som ska varit avgörande för att Romeo Lavia skulle välja Chelsea.

Låter för bra för att vara sant men tydligen har Roma nappat på Lukaku. De kan tänka sig ta honom på lån och täcka hans lön. De är även villiga att ha en köpoption på honom. Vi hoppas verkligen detta löser sig.
    **Däremot tror vi inte alls på att PSG och Barcelona skulle vara intresserade av honom, ens på lån.

Ett nytt rykte som vi inte tror mycket på är Portimonenses Felipe Relvas. Han är dock, för fotbollssammanhang, billig med en prislapp om 9m. Det är en välväxt 23-årig mittback.

TORSDAG 24:
Tipsarna: BBCs Sutton tror på 3-0 för Chelsea mot Luton, det gör även hans gästtippare (Arsenal-fan).
    Skys Lewis Jones tror Luton slår Chelsea med 2-1.
Han motiverar det med att Chelsea har usel statistik mot lag som spelar rakt och direkt som Luton.
    SportsKeedas Paul Merson säger också 3-0 till Chelsea.
    Dimitar Berbatov säger 2-0. Och att det måste bli seger.

Romelu Lukaku ska själv varit i kontakt med Roma i sin alltmer desperata jakt över en klubb som vill ha honom.

Sky säger Djordje Petrovic kommer genomgå sin läkarundersökning inom 48 timmar. Övergången lär kosta 14m pund inkl add-ons.
     De säger också att det är mycket nära med Deivid Washington men att ännu har inget beslutats om han ska stanna eller lånas ut direkt.

PSG med flera jagar Lyons Bradley Barcola, inkl Chelsea. Lyon lär vilja ha pengar och spelare vilket håller upp en eventuell affär just nu. Chelsea har spelare till övers men vill någon till Ligue 1 och Lyon? Kan vi byta honom mot Lukaku?

Chelsea ska gjort klart för Trevoh Chalobah att klubben kommer acceptera bud på honom före fönstrets stängning nästa vecka. Chalobah själv sägs dock inte vilja lämna.
    Vi är mer än kluvna till policyn att Boehly säljer av klubbens egna talanger för att han tjänar mer pengar på att göra så, pengar som läggs på att köpa in vem som helst som anses lovande och är ung känns det som. Bara han passar klubbens datormodeller.

Några mindre kända källor säger att Pochettino ska vara öppen till att prata med Lukaku som tränar med ungdomslagen på Cobham om en ev fortsättning i Chelsea. Får se vad fansen säger om det?

Chelsea väntar fortfarande på att Premier League ska godkänna den nya tröjsponsorn, Infinite Athletic. Telgraph säger nu att det lär dock vara när nu då allt underlag ska ha lämnats in. Det ska vara värt runt 40m pund.

Vi väntar ju på att Chelsea ska bekräfta värvningen av Deivid Washington. Däremot råder det olika uppfattning om vilken prislapp han har. Fabrizio Romano säger att han kostar 16m € plus 4m € i add-ons, vilket är mindre än de 20m pund engelska medier spekulerar i. (Det är ca 17m pund).

ONSDAG 23:
Vi skrev om det redan under VM. Australiens Kyra Cooney-Cross, som var mycket bra i VM, och som just nu spelar med Chelsealånet Maika Hamano i Hammarby i damallsvenskan är aktuell för Chelsea. Hennes kontrakt med Hammarby går ut efter säsongen och Chelsea lär redan vara i kontakt med henne om en övergång. Det bekräftas nu av nya källor i England.

Ett nytt rykte är Dinamo Zagrebs Dino Klapija. Chelsea tävlar som alltid, med Man U om honom. Det är dock ingen för a-laget utan akademin då anfallaren som är född i USA bara är 16 år.

Arsenal lär vara villiga att sänka priset på Folarin Balogun till 40m.

Chelsea har förstås inget sagt men flera medier säger att värvningen av Devid Washington är klar från Santos. Läkarundersökningen är gjord. Chelsea ska dock ännu inte bestämt sig om han ska ansluta till Chelsea eller lånas ut till Strasbourg direkt.
    Med add-ons lär han kosta 20m pund.

Chelsea ska lagt ned intresset för Nottinghams Brennan Johnson. De anser prislappen är orealistisk (tänk att man skulle få skriva det efter sett Boehly lägga ut en miljard pund på spelare sedan de tog över).

Djordje Petrovic är enligt ryktena mer eller mindre klar för Chelsea, men på grund av visum-problem kan han tydligen inte ansluta för sin läkarundersökning ännu. Andra säger att han kommer vara klar och sitta på bänken på fredag. Vi avvaktar tills fakta kommer fram.

Roma vill värva Zapata från Atalanta, går inte det funderar de enligt ryktena på att pröva med att låna Romelu Lukaku., Chelsea vill ju sälja Lukaku så det är nog tveksamt men, det är ju silly season.
    Det sägs också att Chelsea tvingas sänka det redan låga priset på 35m pund för Lukaku på grund av att ingen vill ha honom. Vi får väl se.

TISDAG 22:
Fulham ska dragit sig ur jakten på Callum Hudson-Odoi, trots att denne sägs säljas till rena reapriset. Nottingham och Everton lär fortfarande ha intresse.

Chelsea och New England Revolution ska vara överens om en övergång för målvakten Djordje Petrovic. Det kommer handla om 14m pund. Läkarundersökning förväntas göras inom de närmaste 48 timmarna.

Paniken sprider sig och 90 min som inte är de vi litar på mest hävdar nu att Chelseas ledning vill tvinga Pochettino att integrera Lukaku i truppen om vi inte blir av med honom. Pochettino är inte ett dugg road av det.

En transfer det pratats om hela sommaren är Callum Hudson-Odoi till Fulham. Ändå har inget hänt alls. Nu ger sig tydligen Nottingham och Everton in i jakten och hoppas få fart på något.

Portsmouth hoppas få låna Tino Anjorin på lån från Chelsea.

Vi tror inte på det men vissa "källor" trumpetar nu ut att Chelsea värvar Arsenals Folarin Balogun för 50m pund. De ska vara överens.

Chelsea vill förlänga kontraktet med Ian Maatsen som trots succé på försäsongen ännu inte fått speltid. Maatsen själv är osäker då han ser klubbens agerande och det faktum att han jagas av klubbar som Dortmund och West Ham.

Ännu en rykte som är omöjligt att förstå annat än under rubriken att Boehly ska köpa alla unga spelare. Det är Monacos Youssouf Fofana som tvekar om en övergång till Nottingeham som vill ha honom för han tror Chelsea är intresserade. Chelsea behöver inte ännu en central mittfältare. Vi behöver en målvakt som back-up och en målgörare.

Ännu inga besked om Carney Chukwuemekas skada.

Ett sent rykte igår kväll känns fullständigt taget ur rena rymden. Chelsea ska jaga Rennes Jeremy Doku, det har vi hört förut men att vi ska göra det efter att Manchester City tydligen är överens med Rennes och Doku om en övergång känns som dessa transfergurus helt tappat sina byggklossar.

MÅNDAG 21:
Skvallret säger att Chelsea kan tänka sig använa Andrey Santos som lockbete för att värva Brennan Johnson från Nottingham. Hmm.
    Som tur var verkar det vara frågan om ett lån plus kontanter för Johnson. Inte en försäljning av Santos. Ett lån om det nu fungerar under nya reglerna (Chelsea har redan lånat ut spelare) är betydligt mer förnuftigt för plötsligt har vi ju gott om mittfältare.

Även för den mest Doomsday-benägne är det löjligt att läsa engelsk sportmedia nu. Efter två omgångar döms Chelsea redan ut och sportskrivarna närmast tävlar i om att ha sina åsikter. Inte ens CSFC som kan känna viss förtvivlan över Chelsea post-2021 tror att vi ska studsa tillbaka och tävla om topp-4 redan den här säsongen. Det vore för oss sensationellt bra om Chelsea skulle nå dit.
    Lugna ner er, i december kan vi börja dra slutsatser. Inte innan dess. Dock, vi vill väldigt gärna slippa må som igår och se Chelsea spela ut ett lag för att sedan förlora med rätt stora siffror. Sådant tar på en.

Michael Olise-jakten gick inte bra och Chelsea anklagades för s k tapping-up. NU börjar detaljer om varför det hela sprack sippra ut och lite amatörnivå verkar det vara på det hela, plus hur olika och komplicerat kontrakt skrivs. Den utköpsklausul som Chelsea utlöste fick inte utlösas av en fotbollsklubb, endast Olise själv kunde utlösa den, bl a. Något som tyder på att Palace ville hålla den hemlig, men någonläckte den ju ändå utan att veta detaljerna. Läs mer här>>

Boehly, Clearlake, dvs BlueCo har spenderat mer än många länder känns det som. Ändå kan de inte vinna ens när de spelar skjortan av motståndarna. Daily Mail har förstås lösningen, - Spendera mer! Läs deras recept här>>

Pochettino betonar gång på gång att det är bara början och vi ska inte döma Chelsea ännu. Problemet är ju att de problem vi ser var samma som Potter och Lampard hade - fast med andra spelare. Avgörande försvarsmisstag som gränsar till det löjliga och kraftig ineffektivitet när det gäller att göra mål.Två avgörande saker i fotboll.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE