CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14   Chelsea FC 2 sp 0 v 1 o 2 f 2 - 4 mål 1 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<transfers sommaren 2023>>

14 - 20 aug 2023
NÄSTA MATCH: 25 augusti kl 21.00 - LUTON Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 oktober kl 16.30 - TOTTENHAM se Spelschemat>

Nyheter v-33


SÖNDAG 20:
Chelsea gjorde en bra match MEN HUR KUNDE VI FÖRLORA DEN? Samma problem trots ny säsong. Svagt försvarsspel och usel effektivitet. När man inte ens kan slå en hyfsad straff. Den straffmisssen blev nog avgörande för matchutgången.
    Hur trevligt spelet än var.
    Caicedo började ok men avslutade sin debut rent katastrofalt.

Inget annat än vinst kan bli godkänt idag. Visst det är bortamatch, derby, mot ett lag som matchar bra nyförvärv, som vann EConL förra säsongen. Men Chelsea har bara vunnit fem av sina 30 senaste ligamatcher. En vinst är ett måste eller så börjar frågetecknen rada upp sig igen. Trots alla våra skador men det är inga ursäkter.

Fel, fel. Vi hade fel. Ingen Lavia alls och Caicedo startar på bänken.
Sanchez, Disasi, Colwill, Silva, Gusto, Chilwell, Fernandez, Gallagher, Sterling, Chukwuemeka, Jackson
    avb: Bergström, Cucurella, Mudryk, Madueke, Ugochukwu, Caicedo, Maatsen, Burstow, Humphreys 

Vi kunde inte förstå varför Thiago Silva inte blev kapten eller åtminstone vicekapten i Chelsea. Här försöker Pchettino förklara, ganska ynklig ursäkt tycker vi nog när han kallar Silva en kapten som inte inte behöver armbandet. Även om Silva är lagets riktige ledare>>

OFFICELLT
Hakim Ziyech är klar för Galatasaray. Den stora överraskningen är att det är ingen övergång utan bara ett lån. Det finns dock en s k obligatorisk köpoption, sådana brukar normalt utformas som om spelaren gör ett visst antal matcher måste låneklubben köpa nästa sommar, oftast till en förbestämd summa.
    Galatasarary köpoption lär vara att de får köpa honom gratis nästa sommar!!!
    **Vi förstår inte det här "lånet". Tydligen ingen annan heller. The Sun försöker förklara, vi vet inte om vi blev klokare. Läs här>>

Daily Mail har gjort ett porträtt av fotbollens störste spenderare, och det är ingen saudi, utan vår Todd Boehly. Läs mer om Boehly här>>

Vi blev väldigt uppmuntrade av Chelseas insats mot Liverpool i söndags. Vi hoppas få se något liknande, fast bättre idag. Det som kanske oroar lite är ändå mlgörandet även om de gjorde två, varav ett marginellt bortdömt för offside.
    CSFC tror Moises Caicedo gör debut idag, kanske får Romeo Lavia speltid beroende på hur matchen utvecklar sig. Oroande är förstås att vi återigen har Reece James skadad och en viktig detalj i vår offensiv är därmed borttagen. Malo Gusto har rätt stora skor att fylla och som hykomling och ung spelare kan det bli lite överväldigande. Vi ser honom som mindre offensiv kraft än James, men defensivt gör han nog inte bort sig, hoppas vi.

LÖRDAG 19:
Césare Casadei som vi fortfarande undrar över varför han lånades ut hade en debutsuccé för Leicester idag på hemmaplan då han gjorde vinstmålet 2-1 mot Cardiff på övertid.

Chelsea U18 log Crystal Palace med 2-1 efter ett par mycket sena mål. Målgörare: Donnell McNeilly 81, 90+9

Långa kontrakt, stora värvningar. Det spelar ingen roll för Mauricio Pochettino som gör det väldigt klart att varje spelare måste prestera varje dag i träning och match om de ska få spela. Helt rätt.

FREDAG 18:
Från presskonferensen:
Pochettino beskriver Romeo Lavia som en perfekt spelare för Chelseaprojektet (kan folk sluta prata om fotboll som ett projekt, snälla...).
    Han berömde också ledningen för att de lyckades värva en spelare som Caicedo.
    Reece James's skada kom väldigt olägligt, inte minst då han var så entusiastisk över utnämningen till kapten. De kommer bedöma skadan dag till dag.
    Han lite mer eller mindre avfärdade att försöket att värva Olise inte lyckades utan vände det till att handla om Broja som de hoppas ska kunna komma in och bidra stort. Särskilt som Nkunku också försvunnit. (CSFC. Vi har inte fått en tid för Broja men september verkar troligt att han kan bli aktuell).
    Så en del rundsnack om en ny målvakt. Klubben tittar på alla alternativ och allt sådant som sägs av alla.
    Att vi näpst Liverpool på värvningar ser han inte som en tävling utan att spelarna verkligen valt att komma till Chelsea.
Första reella besked om Reece James. Pochettino säger han kommer vara borta några veckor, ej månader.
    Han vänder sig mot beskrivningen att vara vän med spelarna men betonar hur viktigt det är att förstå spelarna även om han som coach måste vara tuff och klar. Med Chelseas superunga trupp kan ju de flesta av spelarna vara hans barn åldersmässigt.
    Han är mycket nöjd med truppstorleken nu, 22-23 spelare. Häromdagen använde de en del akademispelare i övningar och var glatt överraskade.
    Han betonade hur tuff PL är, mycket tuffare än någon annan liga i världen. Inte minst vad det gäller tempo och hur lite tid det finns för återhämtning.
    Han ville inte säga om Caicedo och Lavia kan bli aktuella mot West Ham. Han menade det varit en tuff tid för dem och de kommer utvärderas dagligen inför matchen. (CSFC tips: Caicedo startar och Lavia på bänken).

Skadesituation i Chelsea är nu sådan att klubben börjat med separata skadeuppdateringar inför matcherna. Just nu är sju spelare på listan. Det är väldigt många.
    Nära en återkomst lär Badiashile, Broja. Resten är borta en längre tid även om Chelsea inte anger hur länge. Allvarligast av dem ser vi förstås Nkunkus och James's skador vara för lagets skull.

Reece James' senaste hamstringskada är hans femte! hamstringskada. Han har under fyra år bara klarat av att spela 78 matcher trots sin talang och kvalitet, på grund av sina skadebekymmer. Kanske borde detta tagits i åtanke innan han också utsågs till kapten för vilket lag kan ha en kapten som tillbringar mest tid i behandlingsrummet. Reece James behöver verkligen en ordentlig medicinsk utvärdering för det här kan vara karriäravslutande för honom. Vi vet ännu inte hur länga, hur många månader han blir borta efter sin senaste skada ådragen på träning i veckan.

OFFICIELLT
Romeo Lavia är nu en Chelseaspelare. Den unge, 19 år, belgaren har skrivit på för sju år. Han kommer registreras idag och kan vara med i spelartruppen till söndagens match. Därmed har Chelsea skaffat sig ett helt nytt, framförallt defenivit mittfält i veckan.
    Övergångssumman påstås vara 58m pund. Hur Boehly trollar med redovisning och pengar har vi sedan länge upphört att försöka förstå. Vi bara accepterar. Och hoppas det inte ska komma tillbaka och bita oss därbak senare.
    Han har valt att ha nummer 45.
   
Idag ska Reece James ha magnetröntgas och vi hoppas få veta hans öde. Vi fruktar tyvärr att han är borta i månader igen. Han missade avslutningen på förra säsongen med samma skada.

TORSDAG 17:
Reece James drog igår på träning på sig en ny hamstringskada. Ännu är det inte klart hur länga han är borta men hans skadeproblem börjar verkligen bli ett riktigt problem för Chelsea.

Sky har en video om hur Chelseas akademi använder AI i sin rekrytering av unga spelare. Se videon och artikeln här>>

Spelare har bytt tröjnummer helt vilt i Chelsea i sommar så nu gör nyförvärvet Robert Sanchez det också och överger det nummer han tog först, 31, för att ta över Kepas nummer ett. En indikation kanske.

Trevoh Chalobah som bl a Inter jagat är skadad och kommer vara borta i flertalet veckor. Det är en hamstringskada, vi har haft väldgt många sådana sedan klubben bytte ägare. Tillfällighet eller inte.

Crystal Palace har bekräftat att Michael Olise har skrivit på för Crystal Palae för fyra nya år. Chelsea har alltså inte lyckats med den värvningen. Många frågetecken väcks nu efter att Chelsea ska mött utköpsklausulen och Palace ska ha klagat över någon form av "tapping up". Konstigt men hela den här silly season är konstig.

Chelsea fick tabellplaceringen 12 efter Liverpoolmatchen. I uppdaterade tabeller har vi nu placeringen 10.

ONSDAG 16:
Vi undsrar väl alla lite till mans över hur Chelsea och Boehly kan fortsätta spendera som han gör. Och han lär ju inte vara klar utan vi förväntar oss kanske fyra nya värvningar innan fönstret stänger (Lavia, Olise, Washington och en målvakt). Så här förklarar seriösa BBC hur det är möjligt>>

Moises Caicedo har liksom Levi Colwill brutit ett slags tabu och tagit ett tröjnummer som varit pensionerat sedan spelarna lämnade. Colwill tog JTs nummer och Caicedo har nu tagit Gianfranco Zolas nummer 25.
    **Zola har gett sitt bifall till Caicedo.

TISDAG 15:
Vi vet fortfarande inte helt vilka som blivit vice-kaptener till Reece James men i söndags var det Ben Chilwell som tog över armbandet.

OFFICIELLT
Vi håller inte med Chelsea om det här lånet heller, vi ville se honom i en bättre klubb men förhoppningsvis kommer han få massor med speltid i Leicester i Championship. Vi talar om mittfältaren Césare Casadei som vi blev imponerade av i våras i Reading och på USA-turnen. Det är ett säsongslån.

Efter sett Man U högst orättvist vinna över Wolves kan vi konstatera. Domarstandarden är pinsamt svag i Premier League den här säsongen också, och att behöva säga det i första omgången. Hade det inte varit United hade domsluten aldrig någonsin varit som de var i matchen.
    **Alla inblandade domare är nu avstängda från nästa omgång. De borde också få betala stora böter.
    **Vi gillade inte att Chelsea släppte pengatagaren Mason Mount till Man United. Men om Mounts insats igår definierar hur det blir i United så gjorde ledningen rätt.

MÅNDAG 14:
Independiente del Valle är lyckliga idag. De lär ha en bra vidareförsäljningsklausul på Caicedo och med tanke på prislappen bör det ge pengar. De har dessutom sålt Kendry Paez för en anmärkningsvärd summa, 17m pund trots att spelaren är så ung att han får inte ansluta till Chelsea förrän 2025.

Moises Caicedos första Chelsea-intervju>>
    Han har alltid varit en Chelseasupporter från Makeles tid, från Kantés tid.

OFFICIELLT
Chelsea har ännu en gång slagit transferrekord, Något som bara är att acceptera, om ledningen och ägarna anser det är rätt för klubben är vi tacksamma över de spelare de värvar. Enzo Fernandez och nu Caicedo är unga spelare som redan är färdiga världsspelare.
    MOISES CAICEDO ÄR NU HELT KLAR FÖR CHELSEA. Sommarens mest ihärdiga transferaffär är därmed avslutad ochBrightons lovande defensive mittfältare kommer nu representera Chelsea i åtta år fram. 21-åringens kontrakt har dessutom option på ett år till.
    Liverpool försökte kidnappa affären och bjöd extrema 111m pund. Caicedo gjorde dock klart att hans val var Chelsea och Chelsea har sedan förhandlat fram en övergång som mer insatta säger handlar om 100m plus 15m i add-ons, vilket medierna slår ihop när de skriver om detta. Ecuadorianen kom till Brighton för 4,5m pund 2021 och var en sensation hos Brighton. Brighton sägs också ha en vidareförsäljningsklausul i affären.
    **Liverpool-anknutna s k pundits (eperter, nästan alltid från Lvierpool eller Man U) dömer ut Caicedos val, men det var ju väntat. Kommentarer om Caicedo och hån mot Cheleaa svämmade över redan i fredags när nyheten om Liverpools bud bröt - de tystnade snart då spelaren valde bort klubben.

Uefa har stängt kryphålet med långa kontrakt och därmed långa avskrivningar. Chelsea har nu fått nu lett till att Premier League kommer följa detta och stänga kryphålet Boehly så extremt har utnyttjat - de kan dock inte genomföra det förrän nästa sommar. Läs mer här>>

OFFICIELLT
Vi kan inte förstå det, men det kan vi säga om det mesta kring Boehlys Chelsea. I vilket fall som har klubben lånat ut sin förstamålvakt Kepa Arrizabalaga till Real Madrid för säsongen. Inga som helst optioner om köp eller förlängningar. Måtte Chelsea fått riktigt bra betalt för lånet.

Vi påminner:
    Moises Caicedo är INTE klar för Chelsea.
    Romeo Lavia är INTE klar för Chelsea.
    Chelsea har ännu inte blivit av med Romelu Lukaku, eller Hakim Ziyech vars knäskada dock försvårar alla affärer.
    Kepa Arrizabalaga och till viss del Gabriel Slonina har obegripligt nog (som det verkar med Kepa, det är inte helt klart än) lånats ut.

Säsongen har dock börjat.

Chelsea gjorde en långt bättre match än vi hade förväntat oss mot Liverpool och då talar vi inte om resultatet för en vinst för Chelsea hade varit mer rättvis. Vi talar om inställning, optimism och vilja. Linjer i spelet och övertygelse. Det var väldigt roligt att se. Det kommer som sagt redan att kunna bli en väldigt spännande säsong.

Det oroar dock en hel del att Reece James redan är skadad. Förhoppningsvis klev han av mer av säkerhetsskäl än på grund av en allvarligare skada, men bra är det inte. Hans skadehistorik är inget vidare. Han började matchen lite svagt och kritiserades ordentligt i engelska medier för en slö insats vid Liverpools mål, men som han sedan spelade upp sig. Det var härligt att se.
    De första rapporterna säger dock att det var ingen skada. Han byttes ut på grund av trötthet, han är ännu inte fullt matchklar enligt Pochettino. Skönt att höra.

 

Rykten, notiser m m, v-33


SÖNDAG 20:
Ett skrällrykte. Juventus har tappat intresset för Lukaku och kommer satsa på Vlahovic som ingen ville ha i sommar. Det är dock inte skrällen, utan att West Ham ska ha förhört sig om Lukakus tillgänglighet nu när alla andra intressantar tappat intresset för den besvärlige belgaren.
    Det toppas kanske av att Daily Express en inte alltför trovärdig tabloid säger att Tottenham också intresserar sig för Lukaku.
    Vi har sagt hela sommaren att Lukaku är en surdeg som kommer jäsa till sista timmarna av Deadline Day. Vi har inte ändrat oss.
    **Pochettino har gjort det mycket klart, tack för det, att Lukaku har ingen som helst plats i hans Chelsea.

En av de brittiska självutnämnda transfergururna (som nästan aldrig har rätt annat än när de säger samma saker som alla andra) Philips påstår att Chelsea nu jagar Yeremy Pino från Villarreal. Det är en rätt målskygg anfallare som gjort många matcher för Villarreal trots att han bara är 20 år. Bara fyra mål på 46 matcher förra säsongen. Ses som ersättare till Mount. Vi tror inte alls på det här även om Boehly verkar dammsuga marknaden på unga spelare.

LÖRDAG 19:
Vår motståndare i morgon ska vara överens med Stuttgart om en övergång för Mavropanos (tidigare i Arsenal). Han kommer dock inte kunna vara aktuell för imorgon. Däremot ska Ajaxnobbat deras bud på Kudus.

The Athletic säger Chelsea för samtal om New Englands målvakt Djorde Petrovic. Den serbiske 23-åringen tros kosta inom 20m pund vilket ska vara Chelseas budget för en ny målvakt.
    **Tabloiden Evening Standard har satt en prislappom 12m pund.

Chelsea sägs gett sig in i jakten på Folarin Balogun, Arsenals utlånade anfallare.

FREDAG 18:
Det verkar nära nu. Äntligen har Hakim Ziyech hittat en klubb där han får bättre chans än i ett Chelsea där han aldrig kom in i det. Övergången till Galatasaray ska nu vara mycket nära. Som ryktet säger, släpper Chelsea honom gratis vilket säkert underlättat.

Ett helt nytt (otroligt många nya rykten och vi fattar inte ens hälften av dem då det är på positioner vi har massor av alternativ) är Real Valladolids försvarare Ivan Fresneda, 18. Han är högerback och med James skadad igen, kanske det är förklaringen. Många klubbar jagar honom dock, inkl Barcelona. Han har en låg utköpsklausul om 10m €.

Kyra Cooney-Cross som gjort braksuccé i VM lär vara aktuell för Chelsea Women. Hon är just nu klubbkamrat med från Chelsea utlånade Mayka Hamano i Hammarby damer.

Chelsea lär titta på Rennes' Jeremy Doku efter Olise nobbat oss.

Newcastle ska vara överens om en permanent övergång för Lewis Hall. Det lär handla om 28m pund plus 7m i add-ons beroende på hur bra det går för Hall. Vi är ledsna att se honom gå men förstår honom med tanke på konkurrensen på vänstersidan.
    Det lär alltså vara ett lån med obligatorisk köpoption för att Newcastle ska klara sina FFP-krav.
    Ännu inget från Chelsea.

Nottingham hoppas få Ian Maatsen i utbyte om Brennan Johnson går till Chelsea. De tankarna bör Chelsea se till att avfärdas.

Ett nytt rykte är Lyons ytter Bradley Barcola. Han ses som en ersättare för Olise som valde att stanna hos Crystal Palace. Även Man City och PSG är intresserade av 20-åringen.

Ingen bekräftelse om Romeo Lavia igår. Vi antar det kommer idag. Han måste registreras hos Premier League under dagen om han ska få vara med i matchtruppen mot West Ham på söndag. Vi väntar också på besked om Deivid Washington, Chelsea har dock sällan varit särskilt angelägna om att upplysa fansen om vad som händer.

Det senaste om Hakim Ziyech till Galatasaray är att Chelsea släpper honom gratis, utan övergångssumma. Han kostade 33,3m när han kom från Ajax 2020 men alla håller nog med om att han haft svårt att uppfylla förväntningarna.

Tipsarna: BBCs Sutton tror på 2-1 till Chelsea mot West Ham. Hans gäst (Newcastle-fan) tror också på vinst, 2-0.
    Lewis Jones i Sky tror skadan på James kommer stoppa vår offensiv och vi får bara 0-0 mot West Ham.
    Betfairs Dimitar Berbatov säger 2-0 till Chelsea.

TORSDAG 17:
Ett helt nytt rykte är Nottinghams Brennan Johnson för 45m pund.

Söndagens motståndare West Ham ska vara nära övergångar för Mavropanos, försvarare, och Kudus mittfältare. Ingen av dem ser dock ut att kunna registeras imorgon för att vara aktuella på söndag.

Hakim Ziyech ska ha gjort hela sin läkarundersökning hos Galatasaray nu men klubbarna diskuterar fortfarande strukturen på övergången och transfersumman.

Det senaste om Lewis Hall och Newcastle är de nu diskuterar ett lån med obligatorisk köpoption. Detta då Newcastle har problem med att möta klubbens FFP-gränser.

Chelsea betalade 100m plus 15m i add-ons för Moisess Caicedo. Daily Mail som aldrig någonsin väljer att redovisa lägre siffror för Chelsea-transfers i synnerhet säger idag att han kostade 155m pund. Vi misstänker felskrivning men med Daily Mail vet man aldrig.

Milan jagar Armando Broja, men det tror vi inte kommer att hända.

Newcastle har lagt ett permanent bud till Chelsea för Lewis Hall. Det är okänt hur högt det är, det sägs Chelsea vill ha 30m pund.
    **Metro skriver att Newcastle erbjudit 28m pund. Hall ska vara öppen för en transfer och lär varit Newcastle-fan som liten. Affären ser trovärdig ut.

Romeo Lavia har avslutat sin läkarundersökning hos Chelsea så nu handlar det bara om kontrakt och annat.

Hakim Ziyech hade första delen av sin läkarundersökning hos Galatasaray igår. Han fortsätter undersökningen idag. Hoppas han äntligen hittar en klubb han får spela i.
Surdegen Lukakus agent börjar bli alltmer desperat och ska nu erbjudit Real Madrid att värva belgaren för 40m pund. Det är ett av de stora frågetecknen nu, ska Chelsea lyckas bli av med Lukaku och om inte, hur tänker de göra?

Ett helt nytt målvaktsrykte är serben Djordje Petrovic, 23, från New England Revolution.

Fulham har jagat Callum Hudson-Odoi hela sommaren utan att mycket har hänt. Nu har, ännu okänd PL-klubb, gett sig in i jakten, (Kan det vara Nottingham som det talades om tidigt?) vilket kanske får fart på förhandlingarna nu när det är ett par veckor kvar på fönstret.

Nu kommer uppgifter om att Chelsea är villiga att sälja Lewis Hall, inte bara låna ut honom. 30m pund ska han kosta. Newcastle och Crystal Palace är intresserade men då har det talats om lån.

Han kostar 865m pund. Ja, ni såg rätt. Ändå påstår spanska medier att Chelsea försöker värva Gavi från Barcelona.

Medierna har hela sommaren försökt sälja Conor Gallagher, som var en av de absolut bästa i söndags. Det har inte upphört ännu. Extra lockande är det ju då han är home-grown och en försäljning är alltså ren vinst. Evening Standard, en måttligt trovärdig tabloid, tillhör de mest aggressiva Gallagher-säljarna. De påstår också att Carney Chukwuemeka och Lesley Ugochukwu kommer lånas ut i sommar. Vi tvivlar.

ONSDAG 16:
Deivid Washington, 18, från Santos kommer att göra sin läkarundersökning imorgon. Han förväntas skriva på för 17m och sedan lånas ut till Strasbourg.

Crystal Palace har klagomål över hur Chelsea ska ha uppträtt kring Michael Olise och utlösandet av hans utköpsklausul. Detaljerna vet vi inte men det innebär att Palace har ännu inte gått med på att låta Chelsea prata direkt med Olise vilket utlösandet av utköpsklausulen ska tillåta.

Crystal Palace har länge velat låna Lewis Hall. Nu ger sig Newcastle in i leken och vill också låna honom. Köp är inte aktuellt för Newcastle pga FFP-reglerna.

Romeo Lavia ska gjort sin läkarundersökning hos Chelsea idag, men inget har bekräftats.
    **Chelsea lär få betala 58m för Lavia, det är över 8m mer än den sk prislappen var på.

Galatasaray ska vara överens med Chelsea om Hakim Ziyech. Ziyech lär redan vara på väg till Turkiet för en läkarundersökning (han har redan missat två på grund av ett knäproblem).

Jose Mourinho och Roma har gjort ett försök att få låna Armando Broja men skjutits ned direkt av Chelsea. Broja kommer inte lämna Chelsea.

TISDAG 15:
Chelsea ska ha aktiverat Michael Olises utköpskausul från Crystal Palace om 35m pund. Olise är för tillfället skadad. Det innebär att Chelsea har rätt att diskutera personliga villkor och prata direkt med spelaren.
    **De flesta seriösa medier betraktar affären som klar. Det är den inte, men det är ju faktiskt en Chelseaspelare som återvänder till Chelsea om den blir av. Visserligen var Olise bara 14 när han lämnacde akademin men en gång Blue, always Blue.

Spelare borde verkligen tänka sig för när de uttalar sig. Kepa, en spelare vi alltid hållit ganska högt trots att han fått mer än lovligt dålig kritik ibland. Han var kapten många gånger örra säsongen och nu står han och säger vid sitt lån för säsongen till Real att han hoppas det kommer att bli fler år där. Tänk först, prata sedan - ett gott råd till alla men allra mest tydligen till fotbollsspelare. Sådana uttalande kan sänka en karriär.
    **Vi förstår behovet av att ställa in sig hos nya fans, men om man bara är på ett strikt bestämt tidsbestämt lån börman vakta sin tunga.

Juventus ska fortfarande vara intresserade av att värva Romelu Lukaku men har svårt att få fram pengarna. Chelsea däremot är inte alls längre intresserade av Vlahovic så något spelarbyte kommer inte ske.

Fabrizio Romano har gått ut och förnekat att det skulle finnas en överenskommelse mellan Liverpool och Southampton om Romeo Lavia vilket gick som en skogsbrand igår. Enligt den ende transferguru vi lyssnar till är det helt klart att Lavia föredrar att gå till Chelsea.

Malik Mothersille  som vägrat nytt kontrakt med Chelsea tränar nu med Everton. Mothersille tillhörde de bättre i akademin men såg sin väg fram i Chelsea blockerad.

Harvey Vale är nära ett lån till Bristol Rovers.

Armando Broja dras fortfarande med skada även om han är nära en comeback. Det har talats en del om att han skulle lämna Chelsea i sommar. Det kan vi nog avfärda då Pochettino gett rätt klart besked att han vill att Broja ska stanna och slåss om en plats som målgörare för Chelesa.

Romeo Lavia förväntas göra sin läkarundersökning hos Chelsea idag. Vi följer utvecklingen. Det verkar helt klart att även Lavia föredragit Chelsea före Liverpool trots Liverpools rekordbud.
    Någon självutnämnd transfernisse hävdar att Lavia söker lägenhet i London och att Chelsea erbjudit det bästa kontraktet och högsta lönen. Vad vi vet om Chelseas nya lönestrategi är vi tveksamma till det sista påståendet.
    Eden Hazard som var på matchen i söndags lär gett lysande rekommendationer om Chelsea till sin unge landsman, Lavia.

Nya rykten om Portos målvakt Diogo Costa. Men 65m för en ny målvakt när man lånat ut Kepa verkar bara galet. Misstänker Costas agent är inblandad.

Césare Casadeis lån till Leicester och Lewis Halls till Crystal Palace närmar sig ett avgörande.

Det är oerhört mycket sura rönnbär från Merseyside just nu och de slår sig för bröstet och påstår de är så stora. Rätt kul.

MÅNDAG 14:
Newcastle vill låna Marc Cucurella.

Nästan samtidigt som Caicedo blev helt klar för Chelsea gick Daily Mail ut och hävdade att även Romeo Lavia, 19 år, vägrar gå till högstbjudande Liverpool utan väljer Chelsea. Frågan är vad övergångssumman kommer bli, 50m säger DM trots Liverpools bud om 60m.
    Medierna säger att det är inte klart där, Mchael Olise lär inte vara långt bort och Kasper Schmeichel som bck-upmålvakt. Att säga att vi förstår vore en lögn men vi är ju tacksamma för den otroliga kvalitet, ung och utvecklingsbar kvalitet, som kommer till klubben.
*
Det kommer inte från den mest seriösa källa ((Evening Standard) men de påstår Chelsea är nära personliga villkor med Michael Olise och en övergång om 45m pund för Crystal Palacespelaren. Boehly tycks ha bottenlösa tillgångar och vägar kring och med FFP.
    **Olise sägs ha nobbat Manchester City!!!

Callum Hudson-Odois övergång till Fulham kryper, mycket långsamt, närmare ett avgörande. Man tror nu den kan bli klar den här veckan.

Sky har meddelat att Moises Caicedo har avslutat sin läkarundersökning hos Chelsea.

Vi vet inte hur trovärdiga de är, men flera medier säger att Romeo Lavia precis som Moises Caicedo föredrar att gå till Chelsea före Liverpool. Chelsea måste dock matcha Liverpools 60m-bud då Liverpools bud ska blivit accepterat av Southampton.
    Bortser man från pengarna som är bortom fattningsförmåga är det ju onekligen rätt rolig utveckling om Chelsea är klubben unga spelare föredrar.
    En av de självutnämnda brittiska transfergurus, som oftare har fel än rätt, säger dock tvärtom, att Lavia föredrar Liverpool. Vi lär väl få se.

Liverpool ska vara överens med Southampton om en värvning av Romeo Lavia för 60m pund.
    De har dock inte övertygat Romeo Lavia själv ännu.
    Chelsea lär dock inte gett upp ännu. Det är verkligen "krig" mellan Chelsea och Liverpool nu om Caicedo och Lavia.
    Sky påstår (just innan) att en affär mellan Southampton och Chelsea var mycket nära kring Lavia vilket förklarar varför Liverpool nu bjudit 10m över prislappen.
    Det är verkligen full fart på Silly Season just nu, och inte bara för oss och Scousers.

Vi tror på det när det är bekräftat men Moises Caicedo sägs undergå en läkarundersökning hos Chelsea idag.

Liverpool hade bara 35% bollinnehav igår. Det är tydligen den sämsta siffra de har haft under Jürgen Klopp.

Det är sista VM-veckan i Oceanien och Chelsea har fortfarande många spelare kvar i alla länder utom Spanien som möter Sverige imorgon i den första semifinalen.
    Chelsea Women har börjat försäsongsträningen utan de här spelarna men vi undrar onekligen lite över planeringen. Säsongen börjar mot Tottenham 1 oktober, men Chelsea har bara en enda träningsmatch planerad. Mot Roma 3 september. Det kommer nog ändras.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE