CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 1 sp 0 v 1 o 0 f 1 - 1 mål 1 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<transfers sommaren 2023>>

7 - 13 aug 2023
NÄSTA MATCH: 20 augusti kl 17.30 - West Ham Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 1 oktober kl 16.30 - TOTTENHAM se Spelschemat>

Nyheter v-32


SÖNDAG 13:
Chelsea var det bättre laget men målchanserna var inte tillräckligt bra, tydligen. Sjunde oavgjorda matchen på raken mellan Chelsea och Liverpool. Chelsea var mycket bättre än vad vi hade rätt att kräva med tanke på skadeläge och allt som hänt på sistone med klubben. Mycket lovande premiär.
Inte nog med att ingen längre vet hur långa fotbollsmatcher är och blir.
    Chelsea möter Liverpool i en svår match som fått massor med udda kryddor kring övergångar, ev, för Caicedo och Lavia som båda klubbarna jagar.     
    Men hur Flsahscore kan placera oss 12a bland de oavgjorda lagen är obegripligt hur man än räknar men vi låter det väl stå för nu. Andra tabeller säger delad 9.  

    Chelsea har oväntat och för oss idiotiskt släppt iväg Kepa och har nu bara en senior målvakt. De har också lånat ut den allra mest lovande unge målvakten, Slonina som gjort debut för Eupen idag. (Bettinelli, tredjemålvakten är skadad)
    Chelseas startelva, Pochettinos första tävlingselva för Chelsea: Några oväntade val är det som fembackslinje med Disasi.
    Sanchez, Disasi, Colwill, Silva, James, Chilwell, Fernandez, Gallagher, Sterling, Chukwuemeka, Jackson
  avb: Bergström, Cucurella, Mudryk, Madueke, Ugochukwu, Santos, Gusto, Maatsen, Burstow
    En defensivare uppställning än kanske väntat men förståeligt då alla tror Liverpool kommer satsa enormt framåt. De har ju sex anfallare i startelvan.

LÖRDAG 12:
De sex senaste mötena mellan Chelsea och Liverpool har slutat oavgjort. De senste fyra dessutom utan att någon av klubbarna lyckats göra mål.

Chelseas ännu yngre PL2-lag vann sin första PL2-match igår mot Blackbiurn med 6-1. Målen gjordes av Stutter 43, 63; Castledine 48; Olsen sjvmål 78; McNeilly 90+5; Sturge 90+8.

FREDAG 11:
Något måste göras för att förstärka och därmed förhndra alla skador. Chelsea går in i den nya säsongen med sex spelare skadade och inte tillgängliga. Det är långt från ok.
    Benoit Badiashile (snart spelklar, kanske), Marcus Bettinelli (okänt), Armando Broja (snart spelklar, kanske), Tevoh Chalobah (snart spelklar, kanske)), Wésley Fofana (kanske borta hela säsongen), Christopher Nkunku (kanske borta till jul)

Frän Mauricio Pochettinos första ligapresskonferens:
    Han började med att hylla valet av Reece James som kapten då han är en ledare och en som kommer att vara det länge i Chelsea.
    Självklart vägrade han prata om Caicedo.
    Han antydde att Chelsea fortfarande letar framförallt mittfältare då så många har lämnat.
    Han höll delvis med om att sommarens transferfönster varit ovanligt dramatisk (CSFC: särskilt idag). Beroende på nya aktörer som Saudiarabien inte minst.
    Pochettino kommer att sitta på samma bänk på Stamford Bridge som han gjorde när han var i Southampton och Tottenham. Detta då Chelsea bytt hemmabänk då den faktiskt är den större. Én detalj kanske men som han säger de gör skillnad.
    Så det vanliga berömmet till motståndarna. (CSFC, vad förväntar sig sportskrivarna att de ska säga egentligen?)
    Sedan öste han beröm över engelsk fotboll då den är så tävlingsinriktad och konkurrensmässig.
    Chelsea är i en ombyggnadsfas (nybyggnad?) medan Klopp varit i Liverpool i sju år. Det är ingen ursäkt, processen är att förbättras och det är målet.
    Chelsea tittar på olika lösningar, från korttids till längre efter Nkunkus skada, det erkänner Pochettino.
    Han pratade om Sanchez och den konkurrens han erbjuder men Kepa är före honbom just nu inte minst i träning.
  Fönstret är fortfarande öppet och det gäller alla. För Pochettino handlar vad som händer härnäst väldigt mycket om tro på vad man kan åstadkomma.

Ligacupmötet mot Wimbledon ska spelas onsdagen 30 augusti.

Se den, dokumentären som SVT sände igår kväll om Super League, Girighetens uppgång... Ni hittar den säkert på SVT Play.
    Vi skämdes oerhört över att Chelsea var med, men det var också ett av de stoltaste ögonblicken i en Chelseasupporters liv att Chelsea också var den första klubben som tackade nej och bröt sig ur vilket knäckte tanken på Super League hur mycket de spanska arroganterna och Juventus fortfarande drömmer om den.

TORSDAG 10:
OFFICIELLT
Det står nu klart att Gabriel "Gaga" Slonina lånas ut till belgiska K.A.S. Eupen för säsongen.

Daily Mail har en intervju med Levi Colwill som tagit John Terrys nummer 26 och spås stora saker i Chelsea. Läs den här>>

Då Chelsea placerade sig så dåligt i ligan förra säsongen går vi in tidigare än vad vi är vana vid i LIgacupen. Chelsea har lottats io andra omgången mot Wimbledon hemma. Matchen spelas 29 eller 30 augusti.

Det kan bli fem lag från Premier League i Champions League nästa säsong. Detta om de engelska lagen presterar väldigt bra i årets europeiska cuper. Läs mer här>>

ONSDAG 9:
Lite överraskaskade är vi även om vi inte är det. Reece James har utnämnts till Chelseas nye kapten efter César Azpilicueta. (Vi hade nog trott Thiago Silva skulle ta ett år med armbandet).
    Vilka som blir vice-kaptener har inte avslöjats.

Nu har det kommit bättre bilder på nya sponsorn. Se artikeln här>>

CSFC har fått tag i en dålig bild på vår nya tröjsonsors logo. Se här, vi har haft fulare.


Ännu en dålig nyhet. Matchen på söndag ska dömas av vår domarnemesis, Anthony Taylor. Förvänta er protester.

TISDAG 8:
Chelsea har hittat en tröjsponsor, ett avtal värt 40+m pund per år med amerikanska Infinite Athlete. (Nej, vi har aldrig hört talas om dem tidigare). Det måste godkännas av PL (PL stoppade ju Paramount+ tidigare). Chelsea kan inte bekräfta innan PL gett sitt godkännande. Läs mer här>>
  Vi kan inte hitta deras logo då flera företag har samma namn, varav ett jobbaer med hormoner och vi tvivlar på att det är samma företag då Chelseas Infinite Athlete sägs vara ett tech-företag specialiserat på sportdata. Vi får helt enkelt vänta och se hur tröjorna kommer se ut med deras logo.

OFFICIELLT
Angelo Gabriel lånas precis som väntat ut till Strasbourg för säsongen 2023-24.

Uefa bötfällde nyligen Chelsea för oegentligheter med agentarvoden under Abramovich-tiden. Nu ska FA som väntat undersöka samma sak. Läs mer här>>
    **Tabloiderna hävdar att det kommer leda till poängavdrag för Chelsea.

En mycket intressant artikel om det hjälper att sparka sin manager. Fler klubbar än någonsin väljer att sparka men är det lösningen? Det var det inte för Chelsea förra säsongen då resultaten bara blev sämer och sämre. Ibland hjälper det dock, Crystal Palace tog tillbaka Hodgson och det var onekligen ett bra drag eller Emery till Aston Villa. Läs mer här om det hjälper att sparka sin manager>>

Chelsea hade bekräftat att Christopher Nkunkus knäskada från USA-turnén var långt allvarligare än de först lät meddela. Nknunku har redan opererats och är borta en längre tid. De säger dock inte hur länge. Den här säsongen börjar inte bra.
    Times säger att det kommer handla om minst tre månader. Nkunku hade en knäskada som gjorde att han missade VM och ytterligare besvär senare på säsongen.

Chelsea har släppt de nya numren på alla nyförvärven och flera spelare som Enzo, Cucurella, Sterling och Mudryk m fl har passat på att byta nummer också. Det kommer bli många nya tryck i Megastore när Chelsea väl släpper nya tröjorna (om och när de ordnat en ny tröjsponsor). Ni ser de nya tröjnumren här>>
    Ingen vill dock ha nummer 9. Levi Colwill däremot bangar inte, han har tagit John Terrys gamla nummer, 26. Noterbart är att Bashir Humphreys inte fått något tröjnummer trots att flera andra unga spelare har fått det (lån på gång eller?)
    **Lukaku, Hudson-Odoi och Ziyech har inte fått några tröjnummer.

Det har införts nya regler i Premier League. Vi kommer få dessa otroligt irriterande extrema tillägg i varje halvlek framöver då varje maskningsförsök ska bestraffas. De flesta regeländringar är kosmetika och ingen tar upp de stora problemen, vad är egentligen hands till exempel. En ännu mer svårtollkad regel blir det vid offside då den ytterligare kompliceras om en annan spelare rör bollen, kan ändå en spelare bli offside. En bra regel är att spelare som tjafsar med domaren ska varnas direkt. Läs mer här>>

MÅNDAG 7:
Liverpool vann över tyska Darmstadt med 3-1 i sin sista träningsmatch innan ligan startar.

DAGS.
    Så är det dags igen. För förhoppningar (och tyvärr besvikelser). En säsong för första gången som vi kan komma ihåg utan europaspel men förhoppningsvis ska det gynna oss i en säsong som nästan helt kommer handla om ombyggnad. Med en superung trupp, en obalanserad trupp, kort om tid och ännu en ny manager Mauricio Pochettino.
    Starten är stentuff om än på Stamford Bridge. Mot Liverpool som dock har problem med att bygga om sitt mittfält då deras extremt viktiga veteraner har lämnat. Klopp är kanske inte lika osäker på sitt lag och dess spel som Pochettino men säker känner han sig säkert inte.
    Vi drömmer om en chockstart och att Chelsea kanske till och med slår Liverpool. Vi sätter dock inga pengar på det, men Klopp kommer inte på något sätt kunnat analysera det lag han kommer att möta utan får koncentrera sig på sitt eget lag. Det är vi övertygade om, i bästa fall kanske gissar Liverpool rätt om 5-6 positioner i Chelsea.

 

Rykten, notiser m m, v-32


SÖNDAG 13:
Nu sägs det att Chelsea planerar att ersätta Kepa med Dortmunds Gregor Kobel eller Valencias Giorgi Mamardashvili. Några påstår att de kommer värva båda!!

Fabrizio Romano säger att Chelsea kommer att gno salt i ögonen på Liverpool idag genom att presentera Moises Caicedo före matchen.

Liverpool ska nu vara överens med Romeo Lavia om personliga villkor. Vi är inte helrt säkra men tror att den biten är klar även med Chelsea. Chelsea harbjuydiut över den prislapp Southampton satt på Lavia men ännu är affären inte klar.

West Ham verkar mer och mer optimistiska om att få låna Ian Maatsen. På lån.

Då det ser ut som Kepa kommer lånas ut till Real Madrid i en affär vi absolut inte kan förstå men hoppas Chelsea får en bra lånesumma för honom, behöver Chelsea en ny back-up målvakt till Robert Sanchez. Det kan bli Kasper Schmeichel som lämnar Nice. Det talas också om David de Gea.
    Kepa förväntas inte spela idag.

LÖRDAG 12:
Fotbollsvärlden är tokig och visar inga tecken på att bli sundare. Chelsea ska nu ha bjudit över Liverpool och enligt ryktena vara överens om en ecuadoriansk 21-åring för 115 (etthundrafemton) miljoner pund. Vi talar förstås om Moises Caicedo.
    De personliga villkoren mellan Caicedo och Chelsea har varit klara sedan länge. Det talas om ett åtta-årskontrakt med ett års förlängningsoption.
    Enligt de flesta medier nu på lördagkvällen ska affären vara klar. Chelsea har inte bekräftat något.
    Några medier tror fortfarande det finns fler vändningar i affären och vi har en liknande situation med Romeo Lavia och Southampton.

Ryktena om Kepa till Real ökar och det sägs han kommer flyga till Madrid imorgon. Vi får väl se när laguppställningarna mot Liverpool kommer. Om hanlånas ut till Real mot allt sunt förnuft sägs det att Chelsea kommer försöka värva David de Gea.

Det har bekräftats att Real Madrid och Chelsea diskuterar ett lån av Kepa Arrizabalaga. CSFC anser att det inte ska ske. Vi har nu två bra målvakter och det behövs särskilt som klubben lånat ut Slonina.

Oväntat tyst om Moises Caicedo idag. Medierna verkar dock övertygade om att Caicedo har nobbat Liverpool och att Chelsea förbereder att matcha Liverpools bud om spelaren. Det talas om enorma 115m pund från Chelsea. Fotbollen är galen.

Igår var det Bayern, idag sägs Kepa ersätta Courtois i Real Madrid. På lån. Inget alls är klart.

Chelsea ska ha bjudit 48m för Romeo Lavia, Southanpton kräver 50. Det sägs nu att Chelsea höjer sitt bud till 55m. Vi får se. De tävlar med Liverpool om 19-åringen.

Det verkar som Chelsea backade ur affären om Tyler Adams. Inte att det var något om kontrakt eller så. Det lär bero på att Adams har en hamstring, lårmuskelskada, som kan ta minst fyra månader att läka. Vi behöver ju inte direkt fler skador.

FREDAG 11:
I Tyskland säger man att Kepa vill till Bayern. CSFC är långt ifrån övertygade om det. Affären är rätt usel för Chelsea då det som föreslås är ett lån med rätt låg utköpsklausul.

Kl 18. Caicedo-affären är fortfarande helt i limbo. Spelaren lär befinna sig i London och vill inte åka till Liverpool som lär vunnit en slags auktion som Brighton höll igår kväll och natt. Bayern lär bjudit 90m, Chelsea 100 och Liverpool 111. Men Caicedo vill enligt så gott som alla uppgifter enbaert till Chelsea.
    Kommer Chelsea höja budet som vad vi tror är vad Brighton krävde och satte som prislapp? Kommer spelarens önskemål att spela någon roll? Det finns många fler frågor men svaren lyser ännu med sin frånvaro. Det är verkligen som en Deadline Day. Det enda vi är helt säkra på är att han kommer inte spela för varken Chelsea eller Liverpool på söndag då ingen registrering kunnat göras.
    Bollen ligger nog hos Brighton i första hand, Caicedo i andra och Chelsea i tredje (ökar de sitt bud).

Övergången för Tyler Adams och Chelsea lär kollapsat trots att Chelsea lär mött utköpsklausulen. Vi kan inte förstå vad som kan kollapsat om villkoren för ett utköp ät mötta. Medierna gör oss inte klokare.
    **Adams ska gjort största delen av sin läkarundersökning hos Chelsea när detta hände.

14.30 Enligt seriösa Sky har Moises Caicedo gjort klart för Brighton att han vill endast lämna för Chelsea. Som sagt, det är nog många turer kvar i den här affären också. Det är nästan som deadline day idag.

Som sagt det kommer att bli fler turer kring Caicedo., det senaste runt lunch idag enligt seriösa medier är attt Caicedo fortfarande helst vill till Chelsea ochtvekar om en övergång till Liverpool. (Vi misstänker att alternativen är att Chelsea matchar Liverpools bud eller att Liverpool erbjuder bättre personliga villkor, de personliga villkoren mellan Caicedo och Liverpool är inte på något sätt klara ännu medan de sägs vara klara med Chelsea. DEt sägs dock att Liverpool kommer betala mer än Chelsea, som jobbat hårt på att hålla lönekostnaderna nere).... I slutändan vinner väl pengarna som vanligt.
    Om det blir Liverpool lär Caicedo inte spela på söndag då registreringen knappast blir klar inom kontorstid idag vilkert är kravet.
    Det här är vad Daily Mail skrev 12.30 idag>>

Marco Verratti sägs vara överflöd hos PSG och självklart dyker rykten om honom till Chelsea upp. Men 70m pund för en trettioåring låter inte som en bra affär ävenom CSFC helt klart är positiva till Verratti som spelare.

Italienska, förstås, rykten är vilda. De menar att världens mest svårförståeliga klubbdirektör vill ersätta Harry Kane med Romelu Lukaku. Ve, kan tro det?

Liverpool ska ha vunnit kampen om Moises Caicedo genom att erbjuda 110m pund. Chelsea sägs följt med upp till 100m.
    Moises Caicedo sägs dock av vissa källor fortfarande föredra Chelsea. Det är nog några turer kvar i den här affären.

Det sägs att Lewis Hall har förlängt sitt kontrakt med Chelsea sex år. Detta innan han lånas ut till Crystal Palace för säsongen.

West Ham som äntligen börjat röra på sig på transfermarknaden sägs intressera sig för Trevoh Chalobah.

Väldigt mycket förstås om Liverpools försök att värva Moises Caicedo under näsan på Chelsea. Liverpool påstås lagt ett högre bud, andra säger att Liverpool har inte alls lagt något bud utan bara förhört sig om spelaren. Caicedo själv anses föredra Chelsea. Vi kommer få höra massor om detta idag och närmaste tiden. Särskilt som båda klubbarna möts på söndag och det ligger inte bara rekrytering utan minst lika mycket prestige i att kunna presentera spelaren till dess. Brighton gnuggar händerna och ser sin helt orealistiska prislapp bli möjlig genom ett budgivningskrig där dessutom Bayern sägs vara intresserade. (De brukar dock sällan luras iväg i budgivningar).
    Brighton å sin sida hade siktat in sig på Ajax Mohamed Kudus som ersättare och lär enligt vissa rykten varit överens med Ajax. De har dock misslyckats att nå personliga villkor med Kudus och affären ser just nu död ut.
    Att den affären spricker är ännu en usel nyhet för Hakim Ziyech som tippades gå tillbaka till Ajax om Kudus säljs. (Ziyech sägs också blivit erbjuden till Besiktas. Ännu ett vilt rykte säger att Ziyech kräver en lön om 4,5m per år pund för att lämna Chelsea.)

Italienska skvallrare säger Chelsea nu kommer använda en 30m spelare för att ersätta Nkunku istället för att låna ut honom till Strabourg. Det är bara ett litet, ja kanske inte ett litet utan ett enormt stort problem. Elye Wahi som de pratar om är ingen Chelseaspelare.

Tipsarna: Skys Lewis Jones ger segern till Liverpool på söndag med 2-1.
    BBCs Chris Sutton tror på 2-3 till Liverpool. Hans gäster boxaren Anthony Joshua och dennes manager (ingen klubbaffiliation ges) tror båda på 1-1.

TORSDAG 10:
Bayern ska lagt ett bud om ett årslån för Kepa Arrizabalaga med option att köpa. Chelsea ska självklart nobba; 1 att låta Kepa lämna 2 och absolut inte på ett lån utan enbart direkta köp ska diskuteras för spelare just nu.
    Även Real Madrid lär nu jaga Kepa Arrizabalaga då Courtois ådragit sig en långvarig skada. De lär dock också intressera sig för David de Gea, som dessutom är helt gratis som fri agent.

Även Bayern är inblandade i Moises Caicedo nu. Brighton gnuggar händerna som en Scrooge. De betalade 5m för Caicedo ochkräver nu 100-105m pund något år senare. Ju fler klubbar som är med i jakten desto chans att de kan klämma ut det också.

Tyler Adams lär genomgå en läkarundersökning idag efter att Chelsea utlöst hans utköpsklausul från Leeds.

Vi är inne i de dagar då alla tippar Premier League. (Vårt tips finns här bredvid i Inför-artikeln). Chelsea är tydligen kontroversiellt. Många ser oss som årets kommande flopp, några tror vi kan komma tillbaka till topp-4. Man City toppar tipsen men oväntat många tippar Liverpool som vi ska möta på söndag. Liverpool är klara favoriter hos nästan alla. De har sprutat in mål på försäsongen med hela 18 stycken. Chelsea har gjort fler mål än under förra säsongen åtminstone. Det kan bli en intressant säsong.

Sky säger Chelsea har mött Leeds utköpsklausul för Tyler Adams.

Liverpool har försökt och misslyckats. Nu har Chelsea klivit in med ett jättebud på Romeo Lavia och hela bilden har ändrats väsentligt. Chelsea är nu stora favoriter till att värva honom.
    **Å andra sidan sägs Liverpool nu bjudit över Chelsea när det gäller Moises Caicedo.

Italienska rykten säger Chelsea och Juventus ska vara överens om en summa för Dusan Vlahovic (inget sägs om Lukaku mellan). Nu säger de dock att Vlahovic inte vill till Chelsea då de inte har Champions Leaguefotboll, som om Juventus har det. CSFC vidhåller sin skepsis till spelaren och den minskade ju inte direkt nu.
    Andra källor säger Chelsea avslutat förhandlingarna och inte vill ha Vlahovic då Pochettino inte tror på honom. Vi tror mer på detta.
    Detta rykte är så infekterat på så många sätt att det går inte att följa och varje självutnämnd transferguru (och de är många numer) och tabloid och även seriösa medier ger fullständigt olika versioner.

Överraskande nog verkar det som surdegen Romelu Lukaku befinner sig på Cobham. Han har gjort sig illa omtyckt (läs hatad) av Chelseasupportrar, Intersupportrar och Juventussupportrar demonstrerar mot ryktena om att han ska ansluta sig till Den Gamla Damen. Vi trodde nog han fick träna på egen hand.
  Det talas mycket om en övergång till Juventus och Lukaku ska vara överens med dem om personligt kontrakt. Juventus vill sälja DusanVlahovic till Chelsea för 30-40m pund mellan och ta Lukaku. Pochettino verkar inte särdeles intresserad och som vi sagt hela sommaren, Lukakuaffären om den ens blir av kommer att fortsätta förmodligen hela transferfönstret.
    Läs mer här>>

Enligt Fabrizio Romano gör förhandlingarna med Tyler Adams, Leeds, framåt. Spelaren vill till Chelsea och lär ha en utköpsklausul om 20m pund. Leeds fick ju också köpa Ethan Ampadu billigt...

Enligt samma källa ska Santos och Chelsea vara överens om Deivid Washington som redan lär ha de personliga villkoren ordnade. Han förmodas vid ett köp lånas ut direkt till systerklubben Strasbourg. Det lär slutat kring 17,2m för den unge anfallaren.

ONSDAG 9:
Inte Chelsea men ändå. Vår förre spelare Ross Barkley som aldrig fick ut sin kvalitet har skrivit på för nykomlingarna Luton.
    Det står också klart att det blev Gary O'Neil som efterträder Lopetegui som manager i Wolverhampton.

CSFC tyckte 25m pund för Robert Sanchez var mycket för en målvakt som bara fick träna med juniorerna. Arsenal betalade sedan 30m för Raya som kan sägas hålla samma kvalitet som Sanchez och då såg det bättre ut. Faktum är dock att inte alltför länge sedan begärde Brighton (som verkligen lärt sig ta betalt för sina spelare) 70m pund för Sanchez. Läs mer här om hur priset till slut hamnade på 25m (vilket sägs egentligen vara 20m plus add-ons)>>

Varken Burnley eller nu West Ham har gett upp hoppet om att få låna Ian Maatsen den här säsongen.

Mycket överraskande påstås Bayern Mıünchen försöka värva Kepa Arrizabalaga från Chelsea.

Deivid Washington har fått bud från både Chelsea och Monaco som motsvarar vad klubben Santos vill ha. Det är nu upp till spelaren att bestämma sig.

Marco Verratti ska gått ut och sagt (som snart alla i PSG) att han vill bort. Automatiskt kopplas han därmed till Chelsea. Fast till skillnad från Mbappé och Neymarrykten kan det vara intressant på ett möjligt sätt.

Genoa är den senaste klubben att vilja ha Cesare Casadei. På lån. Casadei tillhörde inte de som fick tröjnummer igår.

Efter de usla nyheterna om Nkunkus skada har italienska rykten om Vlahaovic exploderat. Som ersättare till den nu skadade Nkunku. Pochettino sägs vara tveksam men då Juventus vill ha Lukaku kanske Chelsea kör över managern som så ofta förr.

Ett nytt rykte vi inte dierkt tror på utan det kommer från en av de självutnämnda engelska transferpåståarna. Det är Leicesters Kiernan Dewsbury-Hall.

Säsongen har inte ens börjat och den första managern har fått sparken. Eller som vi tror frivilligt valt att lämna. Det handlar om meriterade Julen Lopetegui som lämnar Wolverhampton i protest mot uteblivna satsningar. Han förväntas ersättas av Bournemouths Gary O'Neil.

TISDAG 8:
Väldigt många är i Oceanien på VM. Andra har spelat landskamper sent. Men övriga i Chelsea Women har nu påbörjat sin försäsongsträning. Bland annat tidigare knäskadade Fran Kirby som missade VM pga sin skada. Säsongstarten är inte förrän 1 oktober.

Gabriel Slonina fick inget nummer och nu säger Romano att han är mer eller mindre klar för lån till belgiska KAS Eupen.

Nyheterna om Nkunku är hit och dit som bara den. De flesta går nu ut och säger att även om han inte är aktuell för matchen mot Liverpool handlar det om några få veckor. Express däremot hävdar att Nkunku måste opereras och då är han borta i månader.
    **Fler och mer trovärdiga källor säger nu att Nkunku kan behöva opereras och kan bli borta i två månader. När ska skadeeländet i Chelsea sluta?

West Ham tror de kan värva Ian Maatsen för 15m pund. Tänk, det tror vi inte alls.

Vilda, och vi tror inte särdeles mycket på dem, spekulationer just nu om att Moises Caicedo försöker tvinga fram en övergång från Brighton till Chelsea. De antyder han vägrade spela mot Vallecano i söndags (Brighton sa han var skadad). Han lär inte ha tränat med Brighton igår för att sätta ytterligare press. Alla sådana här rykten måste ses med största möjliga skepsis. Plus att vi tror inte de påverkar Brighton det minsta. De har alla kort på handen då Caicedo förlängde sitt kontrakt med fyra år tidigt i våras.

Neymar ska ha sagt till PSG att han vill lämna i sommar. Ni vet alla att det innebär att han nu kopplas och ska vara aktuell för Chelsea.
    **Senare rykten säger att Pochettino säger nej till en sådan övergång.

MyClub, en s k adult-webbsajt ska ha lagt ett bud om 40m pund för att sponsra Chelseas tröjor kommande säsong. Det får förstås inte ske.
    Chelsea har totalt blåst sponsorsavtalet. De bröt ett avtal med 3 om 40m pund och trodde de kunde ersätta dem med Paramount+. Något som stoppades av ligan då tv-film-bolaget sågs som en konkurrent till nuvarande sändingsrättighetsinnehavare. Då började det talas om ett avtal med Stake, ett bettingbolag. Något som förbjuds nästa sommar.
    Nu sägs det att Boehly rear ut tröjsponsorsavtalet frö 25m pund. Vi får se vad som händer?! Välskött är det inte, som så mycket i Chelsea sedan amerikanerna tog över.

MÅNDAG 7:
Daily Mail påstår att Chelseas Pochettino kräver fyra nya spelare. Det talas om Tyeler Adams, alltid Moises Caicedo, Michael Olise och Dusan Vlahovic. Det är ju nästan tre veckor kvar på fönstret men spelare ska ut också, framförallt surdegen. Ziyech är osäljbar med sin knäskada, men Hudson-Odoi och kanske någon till är kanske aktuell för försäljning. Därtill måste lån sorteras. Vilket inte är lika enkelt som förut då reglerna har begränsats och ändrats.

Englands hjältinna i de tidigare matcherna skämde ut sig något oerhört genom att stämpla ryggen på en liggande motståndare i Nigeria och bli utvisad. Skäms Lauren James.

Det påstås Trevoh Chalobah kommer lämna Chelsea, för West Ham eller Everton. Vi avvaktar nog med någon sådan förutsägelse. Däremot undrar vi varför Hudson-odois övergång till Fulham aldrig blir av. För att inte tala om surdegen, vi vill bli av med Lukaku omgående.

Fabrizio Romano säger att Moises Caicedo ska gett Brighton någon form av ulitmatum att han vill bli såld till Chelsea. Vi lär få se, men sådana utspel fungerar sällan eller är sällan trovärdiga.

Monaco försöker kidnappa Chelseas eventuella affär för Deivid Washington. De måste dock inkomma med ett bud snarast. Chelsea lär bjudit 15m € plus ev 5m i add-ons.

Bashir Humprhreys lär diskutera en kontraktsförlängning med Chelsea. Vi kan inte låta bli att tolka det som ett nytt lån för honom är på väg.

Sam Kerr är skadefri och lär spela mot Danmark i Australiens åttondel i VM. Här är intressant läsning om hennes resa till detta ögonblick.>>
    Även om den skrevs innan VM startade. Kerrs VM har dock inte startat än.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE