CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0p

<<transfers sommaren 2023>>

3 - 9 julli 2023
NÄSTA MATCH: 13 augusti - LIVERPOOL se Spelschemat>
NÄSTA MATCH WOMEN    

Nyheter v-27


TORSDAG 6:
Chelsea har ett nytt partnerskap med Oman Air.

ONSDAG 5:
OFFICIELLT
Det är nu officiellt att Mason Mount aldrig ville fortsätta i Chelsea då de inte ville betala den jättelön han krävde. Han har nulämnat för Manchester United. Någort som varit känt en tid men nu har Chelsea bekräftat det. Chelsea lär få 60m pund för honom.

TISDAG 4:
OFFICIELLT
Chelsea Women har värvat Aston Villas landslagsmålvakt Hannah Hampton Det är en fri transfer. Chelsea Women har nu fyra landslagsmålvakter, vilket inte kan vara idealt. 22-åringen har skrivit på för tre år.

MÅNDAG 3:
Andra delen av Pochettinos första intervju för Chelsea. Läs den här>>

Chelseas spelare kommer att anlända för försäsongsträningen de närmaste tio dagarnai oliak faser. De första kommer in för tester på onsdag.

Chelseas webb har gjort en intervju i två delar med nye mnagern Mauricio Pochettino. Här hittar du första delen>>
  Han har retat upp framförallt Spurs fans något oerhört genom att säga att Chelsea är Englands greatest team. Alltid lika kul om än inte helt diplomatiskt.

Mauricio Pochettino gör sin första "riktiga" arbetsdag vilket Chelsea visar med video på sin hemsida.

I lördags öppnades det internationella transferfönstret. Nu har det gjorts internationella affärer i hela juni men de kan registreras först nu.

Vi byter officiellt säsong här på CSFC.SE idag. Nu har utgående kontrakt gått ut, vi har fått ännu en ny manager och försäsongsträningen sätts snart igång för alla utom de som spelat landskamper, som Levi Colwill och Noni Madueke som tagit England till semifinal i U21-EM mot Israel. Liksom Mykhailo Mudryk var med och tog sitt Ukraina till semi mot Spanien.

Chelsea har ägnat sig åt att förstärka våra främsta konkurrenter i Premier League. Mount förväntas bli klar idag för Manchester United och vi hoppas innerligt det är sista försäljningen av våra bästa spelare till konkurrenter.
    Chelsea måste dock fortsätta sälja spelare. Pulisic sägs närma sig Milan. Aubamyeang, ja där saknas plötsligt alla rykten efter att en övergång till Saudiarabien verkar spruckit. Azplicueta sägs nära Atletico och många jagar Colwill och Gallagher, spelare vi absolut inte ska sälja. Hakim Ziyech har plötsligt och olustigt blivit osäljbar då han har en underliggande knäskada som fått klubbarna att dra tillbaka allt intresse. Lukaku ser ut att försöka strejka sig bort från Chelsea som inte vill låna ut honom utan enbart sälja. Inter dit Lukaku vill kan inte köpa. Den sorgliga historien kan nog pågå ändå fram i kaklet på fönstret. Det ska bli intressant att se om Lukaku ens inställer sig till träning nu när hans lån till Inter är avslutat och han åter är Chelseaspelare.
    Chelsea behöver också förstärka och ersätta åtminstone några av de mittfältare som försvunnit. Vi behöver nog enmålgörare med tanke på hur veka och pinsamt dåliga vi var framför mål senaste säsongen.
    Helst med någon erfaren kvalitetsspelare för vi har en konstig åldersstruktur i klubben nu med väldigt många unga och helt oerfarna spelare. Något som sägs vara Pochettinos specialitet att jobba med, men han måste ju ha tid också att jobba med dem och det är bara dryga sex veckor kvar till ligapremiären mot Liverpool.

Det pratas mycket om att Pochettino kräver en helt annan fysisk träning och förberedelse än vad Potter gjorde. Lampard klagade ju över spelarnas fysiska form och Pochettino är känd för stenhård försäsongsträning. Nog tyckte vi det såg ut som Lampard hade fog för sin kritik under hans korta tid i klubben då han omöjligt kunde göra något åt det som måste ske långt tidigare under säsongen.

19 juli spelar Chelsea sin första träningsmatch under försäsongen, mot nyblivna division fyra-laget Wrexham i USA. Inte direkt kvalificerat motstånd men som det är just nu är det kanske klokt med lätt motstånd i en första match.

Chelsea är en av mycket få klubbar som inte presenterat någon tröja alls inför nästa säsong. Dett beror ju på, antar vi, att Chelsea inte har någon huvudsponsor klar för säsongen 2023-24.
    Det talas om ett spelbolag vilket vi hoppas är osant. Vi gillar verkligen inte att spelbolag ens får göra reklam på tröjorna och vill absolut inte att Chelsa ska göra reklam för spel. De kommer inte få att vara huvudsponsor på tröjor, utan bara på tröjarmar, från nästa säsong, 2025-. Det talades om tyska försäkringsbolaget Allianz men de verkar mer intresserade av att köpa namnrättigheterna till Stamford Bridge efter en ombyggnad.

 

Rykten, notiser m m, v-27


TORSDAG 6:
César Azpiicueta ska ha anlänt till Altetico Madrids träninganläggning för att skriva kontrakt med Madridklubben.

Chelsea är den senasteklubben som intresserar sig för Arsenals Folarin Balugun, som varit mycket bra på lån och som tydligen inte villl återvända till klubben.

Det sägs att Pochettino vill att Chelsea ska lösa ut Paulo Dybalas utöpsklausuL.

ONSDAG 5:
Milan ha rlagt ett andra bud om 18,9m pund för Christian Pulisic.

Ett,s vagt, rykte om Aubameyang är Steven Gerrards nya klubb Al-Ettifaq i Saudiaarabien.

Calllum Hudson-Odoi är den senaste Chelseaspelaren som Milan visar intresse för. Fulham är också intresserade men Nottingham verkar dragit sig ur.

Newcastle tror och hoppas de kan värva Trevoh Chalobah från Chelsea.

Nu jagar även Liverpool Levi Colwill men Ledningen kan väl ändå inte vara så idotiska att de säljer honom dit? (Akademisk fråga då de redan visat hur idiotiska de är).

Mason Mount ska ha laddat upp en avskedsvideo till Chelsea men vi kan inte hitta att Chelsea bekräftat övergången ännu även om vi tror den är klar.

Andrey Santos som är en av spelarna som inställt sig för försäsongsträningen sägs oavsiktligt röjt Chelseas nästa värvning, av landsmannen Angelo Gabriel.

Före detta Chelseaprodukten Alessia Russo har tyvärr valt våra värsta konkurrenter Arsenal Women. Arsenal har värvat stort och får tillbaka långtidsskadade spelare, just nu ser de nästan ut som favoriter till titeln nästa år.

TISDAG 4:
Ett sensationellt rykte är att Chelsea nu vill värva tillbaka Tino Livramento från Southampton. Han såldes för 8m 2021 och är nu värderad till 38m pund. Han skulle köpas och lånas ut till Southampton enligt ryktet. Newcastle är också intresserade och Chelsea lär ha en stor vidareförsäljningsklausul på Livramento så prislappen får tas med hänsyn till det, för köper Chelsea är det ju exklusive den vidareförsäljningsklausulen. Newcastle sägs bjudit 21m. Livramento har knappt spelat det senaste året på grund av en allvarlig knäskada menhade en framgångsrik första säsong.

Värvningen av Nicolas Jackson har inte gått hem bland alla spelare i Chelsea. Framförallt lär Armando Broja vara mycket upprörd då han ser det som att Chelsea väljer bort honom. Han vill därför lämna och inte på lån utan permanent. West Ham och Crystal Palace väntar i kulisserna. Om vi ska tro TeamTalk.

Många har uppfattat (även vi) Pochettinos uttalande om att han vill jobba med spelare som vill spela för Chelsea som en referens till Mason Mount som väljer pengarna han får i United framför att spela i Chelsea.

Pulisic vill inte dit men Chelsea vill väldigt gärna att han går till Lyon. Inte bara för att Lyon erbjudit klart mer än Milan för Pulisic utan, spekuleras det, därför att det skulle göra det lättare för Chelsea att värva franska stjärnskottet Rayan Cherki.

Ett nytt rykte är Flamengos mittfältare Matheus Franca som lär ha en prislapp om 25m. Newcastle, West Ham och Crystal Palace är också intresserade.

MÅNDAG 3:
Inter visar intresse för Trevoh Chalobah, vilket även engelska klubbar gör. Han vill dock stanna enligt rapporter. Ethan Ampadu är Monza intresserade av och Malang Sarr har intresse från Strasbourg. Hudson-Odoi har engelsk intresse (Nottingham?) men även saudierna är där och rycker. Så har vi Lukakusörjan som vi ju tror kommer dra ut länge vilket är usla nyheter då Pochettino och Chelsea behöver en anfallare förutom Broja och Jackson. Vi tror ju inte Aubameyang är kvar heller även om det ser ut som han försöker vänta ut att han ska släppas utan övergångssumma. Inga klubbar visar intresse att betala för honom vilket säkert beror på lönen. Azp som vi berättat tidigare kanske hamnar i Atletico. Mount som gjort läkarundersökning hos Man United idag har vi redan räknat bort, han har valt pengarna över Chelsea.

Baba Rahman ser ut att vara klar för PAOK. Och det verkar som Chelsea rivit hans kontrakt för att släppa honom gratis. Inget bekräftat ännu förstås.

Patrick Vieira är klar som manager för Chelseas systerklubb Racing Strasbourg.

Lyon sägs erbjudit mer för Christian Pulisic än Milan. Vi får se vad den dragkampen slutar. Skillnaden är markant. Lyon ska lagt ett bud om 21,5m mot Milans 12m. Milans bud ska dock vara närmare totalt förutsatt om en massa add-ons faller ut.
    **Enligt Daily Mail vägrar dock Pulisic att gå till Lyon. (Pulisic kostade 58m när han kom från Dortmund)

Mykhailo Mudryk hade två assist, varav en var riktigt fin och en var till en straff i Ukrainas skrällseger igår i U21-EM. Något han förklarade med att man spelar annorlunda när man spelar med vänner vi kan bara ta det som en gliring till hur han utnyttjats i Chelsea.
    Båda målen gjordes av Gergoy Sudakov, 20, som Mudryk nu rekommenderar att Chelsea värvar. Han spelar i Shaktar Donetsk.

Ett helt nytt rykte men inte oväntat är att Chelsea nu intresserar sig för Kai Havertz efterträdare i Bayer Leverkusen, Florian Wirtz. Han sägs bli bättre än Havertz, en sorts uttalande man ska ta med skopor av salt men det är helt klart en intressant spelare. Prislappen ska tydligen ligga runt 60m pund.

Ett annat helt nytt rykte är Sportings försvarare Goncalo Inacio. 21-åringen lär kosta 45m €. Han jagas av flera klubbar, inte minst av Atletico Madrid och Liverpool. Nu när Chelsea nämns kommer han snart att knytas till Man United också misstänker vi.

Målvakten Diogo Costa som intresserar Chelsea (och Man United) har en prislapp om 65m pund. Lite billigare än vad Chelsea tvingades panikköpa Kepa Arrizabalaga för när Courtois strejkade bort sig. Costa är helt klar en mycket dyr målvakt att värva. Vi ser inte heller riktigt behovet av att köpa en ny målvakt trots försäljningen av Mendy. Vi ser hellre att man lyfte rupp Gabriel Slonina till en av de tre målvakterna och satsar pengarna där de behövs, på anfallare och/eller mittfältare. (Varför inte ta in den frie agenten David de Gea som reservmålvakt?)

Chelsea sägs ha bjudit 60m € för Juventus Dusan Vlahovic. Juventus ska ha nobbat det och kräver mer. Vi ser inte riktigt varför Chelsea är intresserade av Vlahovic då han inte övertygat oss under tiden i Juventus.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE