CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 38 sp 11 v 11 o 16 f 38 - 47 mål 44 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 19 v 1 o 2 f 66 - 15 mål 58 p

CHELSEA WOMEN FA CUPMÄSTARE, tredje året i rad
CHELSEA WOMEN MÄSTARE - IGEN, fjärde året i rad

<<transfers sommaren 2023>>

26 juni-2 julli 2023
NÄSTA MATCH: 13 augusti - LIVERPOOL se Spelschemat>
NÄSTA MATCH WOMEN    

Nyheter v-26


SÖNDAG 2:
De flesta klubbarna har nu presenterat åtminstone en av sina nya tröjor. Chelsea har inte presenterat någon även om läckta bilder har kommit. Förr bytte man vartannat år, nu byter man tre tröjor varje år för att klämma supportrarna så mycket som möjligt. Skamligt nog. Men vi sa kanske ändå inte skylla på klubbarna. Det visar sig nämligen att klubbarna får bara behålla en bråkdel av pengarna en ny tröja kostar supportrarna. Snittpriset på en tröja just nu verkar vara 80 pund, av den summan får klubben behålla ynkliga 4,80 pund! Säljs tröjan av klubben själva stiger vinsten väsentligt till 26,40 pund, plus de 4,80. Tillverkningskostnaden är 8 pund. Läs mer här>>

LÖRDAG 1:
Ruben Loftus-Cheeks farväl till Chelsea och fansen>>

Idag är det Mauricio Pochettino första officiella dag som Chelsea-manager. Vi misstänker att han den senaste veckan tänkt både en och flera gånger; Vad har jag gett mig in på?
    Å andrsa sidan gillar man en utmaning så finns det kanske ingen större än Chelsea just nu. Problemet är ju, åtminstone för oss utomstående, att ingen vet egentligen vad han har för befogenhet eller om han kommer bli överkörd av Ledningen precis som de tidigare managerna. Oddsen just nu är att han har väldigt lite att säga till om även om han säkert blir tillrågad.

Chelsea har fortsatt värva som galningar det senaste dygnet.

OFFICIELLT
Chelsea har värvat portugisen Diego Moreira, 18 år gammal. Han är ytter och kommer från Benfica. Han har representerat Portugals U21-landslag. Liksom Matos är han väl främst tänkt för framtiden i akademin.

OFFICIELLT
Alex Matos har kommit från Norwich. Ynglingen är värvad framförallt för akademin den närmaste tiden. Han är 18 år gammal. Han är attackerande mittfältare och målfarlig.

FREDAG 30:
Chelsea´släppte många nyehter sent fredag:

OFFICIELLT
Nicolas Jackson är klar för Chelsae. De släppte nyheten sent fredag kväll. Anfallaren kommer från Villarreal i La Liga. Han är 22 år.
    Han har skrivit på för åtta år. Chelsea fortsätter alltså med sina extremlånga kontrakt även efter att Uefa tagit bort möjligheten att skriva av sådana på mer än fem år.
    Chelea lär fått betala 32m pund för senegalesen.

OFFICIELLT
Ruben Loftus-Cheek är inte längre en Chelseaspelare utan kommer representera Milan de närmaste åren. Den mågnsidige mittfältaren har varit populär hos managers men just hans mångsidighet har kanske hindrat honom från att fullt ut få fram sin talang.
    Vi tackar Ruben som är en egen produkt och önskar honom lycka till i Italien.
    Övergånggsumman tros vara 18,5m pund.

OFFICIELLT
Chelsea Womens försvar blir mer kanadensiskt. Chelsea har värvat Ashley Lawrence från PSG. 28-åringen är välmeriterad och kommer alltså närmast från sex år med Frankrikes näst bästa klubb PSG. Hon har skrivit på för tre år.
    Hon kan spela både vänster- och högerback.
    Här är med Buchanan och Fleming med i Canadas landslagstrupp till VM.

Vilken vecka. Chelsea har förstärkt tre av de bästa lagen i Premier League, direkta konkurrewnter allihopa, den här veckan och gjort affärer vi ser som närmast vansinniga. Det känns otroligt att Pochettino som börjar imorgon verkligen har gått med på detta utan känslan är ju att det gått över huvudet på honom. Det kan inte heller beskrivas som bra affärer även om det så att säga blir en nettoförtjänst på egna produkten Mount när den affären blir bekräftad.
    Chelsea har nu bara två mittfältare kvar i truppen (om affärer på gång också sker) och ryktena fortsätter om att klubben planerar att sälja också Conor Gallagher mot hans vilja. Vilket innebär att vi kanske bara har Enzo Fernandez kvar som central mittfältare. Så Chelsea måste spendera och förmodligen spendera mycket stort för att ens försöka reparera det som de redan förstört.

TORSDAG 29:
Kai Havertz's farväl till Chelsea och fansen. >>

ONSDAG 28:
OFFICIELLT
Kai Havertz har lämnat Chelsea för Arsenal. Ett stort misstag av Chelseas Ledning tycker vi. Havertz har blivit felaktigt utnyttjad nästan hela tiden sedan han kom till Chelsea och spelats i posiioner som inte passat honom, nu lär han tydligen få en nr åtta-roll i Arsenal. Vi tror detta är en affär som kommer bita Chelsea där bak och vi baklagar den djupt. Havertz har varit en av CSFCs favoritspelare trots att målproduktionen kanske inte varit den största, men hans mål har varit desto viktigare. Inte minst i Champions Leaguefinalen som han avgjorde.
    Vi tackar Kai Havertz för hans tid i Chelsea. Vi kan ju inte önska honom lycka till i en direkt lokal konkurrent, det går ju bara inte.
    Chelsea lär fått 65m för Havertz vilket förmodligen är varför Ledningen skeppade iväg honom. Det är den spelare de sålt med minst förlust nu då han kostade 72 när han kom.
  Det här kan vara den dummaste av alla dumma affärer de nya ägarna har gjort sedan de tog över klubben.

OFFICIELLT
Edouard Mendy har lämnat Chelsea för saudiarabiska Al-Ahli. Det är nu officiellt. Det var en väntad övergång.
    Mendy har haft tre säsonger i Chelsea, två bra och en ärligt talat rent svag då han också var skadedrabbad. Hans flytt var väntad, inte minst efter hans krav på omförhandlingar av sin lön och att Kepa återtagit platsen som förstemålvakt.
    Vi har ännu ingen övergångssumma, eller gissning kring vad den är, vi får återkomma om det.
    **Vi har hittat en trolig uppgift som säger att Chelsea får 16m pund för Mendy.
    Vi önskar 31-åringen lycka till och tack för tiden som var.

Uefa har bekräftat att en klubb kan inte längre skriva av en spelare på mer än fem år oavsett om kontraktet som skrivs är längre än fem år. Tidigare uppfattade vi det som att kontraktslängden skulle begränsas men det är avskrivningen av en övergång som begränsas vilket till stor del onekligen påverkar eventuellt behov eller motiv till ännu längre kontrakt. Men Chelsea kan alltså som det spekuleras i skriva ett längre kontrakt med Nicolas Jackson om de så vill, men de kan inte fördela övergångssumman om troliga 32m pund på mer än fem år.
    Redan skrivan längre kontrakt påverkas inte. Detta gäller bara kontrakt som skrivs nu detta transferfönster.

Mateo Kovacics adjö till Chelsea och supportrarna.>>

TISDAG 27:
OFFICIELLT
Mateo Kovacic "byter upp" sig till trippelmästarna. Övergången till Manchester City är nu klar och han ansluter till deras försäsongsläger som ersättare för Gundogan antar vi. Det är svårt att klandra honom för det valet som situationen är i Chelsea just nu.
    Övergångssumman spekuleras i vara ca 15m mindre än vad Chelsea betalade för Kovacic 2019. (Några källor påstår dock att City får betala 30m och inte de väntade 25m)
    Kovacic gjorde mer än 200 matcher i Chelsea och vi kan bara önska honom lycka till i hans fortsatta karriär även om det är ännu en konstig transfer från Chelseas sida. Tack för tiden i Chelsea.

David Squires i Guardian kommenterar på sitt sätt hur Chelsea blivit en multi-klubb, en av flera med samma ägare. Se här>>
    Detta efter att BlueCo köpt Racing Strasbourg. BlueCo är bolaget bakom Chelsea, de vi vanligen kallar Boehly, Eghbali och Clearlake.

MÅNDAG 26:
Idag öppnar damernas silly season, dvs transferfönstret. Chelsea Women har redan värvat Evrard, Macario, Nuskens och Berbane, varav den sistnämde redan lånats ut. Den de flesta undrar över nu är vart går Alessia Russo som lämnar Man United, Russo som kom fram i Chelseas akademi.
    Arsenal ser annars ut som det lag som kommer vara mest aggressivt på transfermarknaden, bl a sägs ju Ilestedt vara på väg dit.

På lördag tillträder vår femte manager under den nya Ledningen, även om han säkerligen har jobbat en hel del med spelartransfers bakom kulisserna. Även om det fortfarande ser mest ut som om transfers bestäms fortfarande över huvudet på managerna i Chelsea.
    Den inkommande spelare som ser närmast ut att komma är Villarreals unge anfallare Nicolas Jacksom.
    Ut ser det ut som Mateo Kovacic blir näste som går, eller kanske Edouard Mendy till en saudiklubb? Det sägs dock att Kai Havertz är väldigt nära Arsenal. En övergång vi är våldsamt emot även om det är den utgående spelare så att säga förlorar minst pengar på. Vi får nog fortsatta rykten om Mount, Pulisic och kanske även om Loftus-Cheek vars övergång till Milan tycks helt spruckit. Azpilicueta sägs nära Inter så det kommer fortsätta hända mycket nu när det europeiska transferfönstret nu också öppnar på lördag.

Chelsea har släppt Kanté gratis, sålt Koulibaly till en kraftig förlust (minus 12m), ser ut att göra en extrem förlust på Lukaku (det talas om en förlust om 58m), Kovacic (-15m?) Pulisic (-30m?) och förlora pengar på andra spelare. Och de påstod våra nya ägare var bra affärsmän. Det återstår nog att bevisa. Men helt klart är att de rensar ordentligt i lönekostnaderna.

 

Rykten, notiser m m, v-26


SÖNDAG 2:
Ett nytt rykte är Lyons unge anfallare Rayan Cherki. Han har bara ett år kvar på sitt kontrakt men Lyon vill ha ca 50m € för honom.

Hetaste målvaktsryktet nu är Portos Diogo Costa som också Manchester United väldigt gärna vill ha. United har dock problem med att bli av med spelare och få utrymme för värvningar efter tagit in Mount (som vi tyvärr ser som en klar affär även om den inte är bekräftad).

LÖRDAG 1:
Det talades om Inter, nu sägs det att César Azpilicuerta är överens med Atletico Madrid om ett tvåårskontrakt.

Många rycker i Levi Colwill och det pratas väldigt mycket om honom. Inte minst Brighton som lär bjudit 30m. I den här artikeln får han prata själv också. Läs här>>

Christian Pulisic ska vara överens med Milan om en övergång. Däremot är klubbarna ännu inte ense om övergångssumman.

FREDAG 30:
Första rundan av damernas Champions League har lottats. Chelsea går in först i gruppspelet. Arsenal däremot måste kvala in och de ska möta Linköping.

Det kommer signaler från Chelsea, enligt skvallermaskinen, att Chelsea kommer inte gå med på något nytt lån för Romelu Lukaku. Antingen säljs han elller så spelar han i Chelsea nästa säsong. Lukaku själv ser ut att välja att göra som Courtois och försöka strejka sig bort från Chelsea.

Nicolas Jackson lär gjort sin läkarundersökning hos Chelsea i måndags, sedan dess har det varit knäpptyst. Vi kan förstå om klubben väntar till det internationella fönstret öppnar imorgon med en bekräftelse men vi hade nog väntat oss lite mer rykten/skvaller. Vi kan behöva lite goda nyheter om spelare efter en förfärlig vecka då Chelsea ägnat sig att förstärka våra konkurrenter genom att sälja tre av våra allra bästa spelare.

Hakim Ziyech var aktuell för Al-Nassr men den affären ser ut att spricka då klubben lär hittat ett knäproblem under den obligatoriska läkarundersökningen.
    Det kan kosta Ziyech nio miljoner pund netto i lön som han lär varit erbjuden. Knäskadan ska även spelat rolll i den spruckna (även om den sprack av adminstrativa klantigheter från Chelsea) vi det planerade lånet till PSG i januari.

Mason Mount som valt att lämna Chelsea för pengarna lär få 300.000 pund i veckan i Man United. Han förväntas bli helt klar i början av nästa vecka, läkarundersöks på måndag.

Ett nytt rykte är nu Evertons Amadou Onana. Det har nämnts förut men bara i förbigående men då Ledningen säljer av alla våra mittfältare måste klubben ersätta dem, vilket kommer bli dyrt.
    De hetaste namnen för att ersätta avsålda mittfältare är annars oerhört dyre Moises Caicedo samt Romeo Lavia som många klubbar jagar.

Ryktet säger att Mauricio Pochettino som officiellt startar sin Chelseakarriär på lördag ska gett tillåtelse till César Azpiöicueta till att bryta sitt kontrakt och lämna Chelsea på fri transfer. Det talas om att han kommer gå till Inter.

Milan lär hållit en läkarundersökning för Ruben Loftus-Cheek men de är också intresserade av Christian Pulisic.

TORSDAG 29:
The Athletic säger att Manchester United och Chelsea är överens om en övergång för Mason Mount. Ännu en vansinnesaffär från Chelseas Ledning. De ska vara överens om 55m pund plus 5m pund i add-ons.
    Chelsea har nu förstärkt två av de klubbar vi hade behövt vara bättre än kommande säsong för att ta en CL-plats, något som blir alltmer omöjligt att tro på.
    Det är ännu inte bekräftat.

Tyska rykten säger också att Chelsea erbjudit Bayern Münchewn att köpa Wesley Fofana. Den tyska klubben ska tackat nej då de anser honom vara för dyr.

Ruben Loftus-Cheek lär vara i Milano för en läkarundersökning hos Milan.

Det sägs att affären om brasilanaren Angelo nu redan är klar för 15m. Inget har bekräftats. Han förväntas bli utlånad till systerklubben Strasbourg första säsongen. Strasbourg som ser ut att utnämna Patrick Vieira till ny manager.

Manchester United som sades backat ur förhandlingarna om Mason Mount ska nu förhandla om Mason Mount igen trots att Chelsea nobbat deras tre bud på spelaren.

Edouard Mendy har som spelare alltid gör tackat Chelsea för sin tid, men han tackar Roman Abramovich och nämner inte Boehly i sitt avsked. Vi kan inte heller se att Chelseas webb publicerat hans avsked... Påminner om Kouliablys mindre smickrade avsked till klubben.

ONSDAG 28:
Ett intressant rykte har dykt upp, även om det är överspelat redan. Chelsea lär varit intresserade av Roberto Firmino som lämnar Liverpool som fri agent i sommar. En övergång vi hade hälsat med glädje då vi hyser stor beundran för brasilianaren. Dock backade Chelsea snabbt ur på grund av dennes lönekrav, istället ser Firmino ut att bli klubbkamrat med Mendy i Al-Ahli.

Tino Livramento i Southampton intresserar flera klubbar men han har en dyr prislapp. Mycket för att Chelsea har en stegrad viadareförsäljnignsklausul. Säljs han för 30m pund går 12m till Chelsea, blir summan högre får Chelsea mer pengar.

Ett nytt rykte är Santos unge anfallare Angelo Gabriel, 18 (19 i december). En tonåring fortfarande som enligt de nya reglerna kan få speltillstånd i England. Det lär handla om en affär på 15m pund. Det talas också om en direkt utlåning i så fall. För att vara en anfallare är han dock rätt målskygg, bara fem mål på över hundra matcher för Santos.

Det sägs att Pochettino verkligen vill värva Adama Bojang, 19, för 3m pund. Detta då denne kan bli den nye Didier Drogba. Fast, uppgiften kommer från spelarens agent så det finns inte mycket att verkligen tro på. Ryktet är dock inte nytt, det dök upp tidigare i somras och dog snabbt ut. Vi tvivlar på att det verkligen har fog för sig men att Chelsea dammsuger marknaden för unga talanger är nu känt och kanske är det något kluibben suger upp för att placera i Strasbourg?!

Ett nytt rykte är dock Valencias amerikanske mittfältare Yunus Musah, 20. Ännu en ung spelare med potential. Arsenal lär vara intresserade också. Ryktet kommer från Fabrizio Romano som säger att Musah ses som ett komplement till Moises Caicedo.

TISDAG 27:
Kalidou Koulibaly har inte positiva saker att säga om sin tid i Chelsea efter att han lämnat för spel i Saudiarabien. Vi kan förstå honom på många sätt men han är ju inte den ende som varit offer för turbulensen i klubben. Läs mer om vad han säger här>>

Chelsea ska ha nått full överenskommelse med Moises Caicedo om de personlgia villkoren. Det är nog den lätta delen. Men då Chelsea också sägs ha sagt att de kommer inte erbjuda de 80m pund Brighton kräver är vi ännu långt från en övergång.

Bilder på Kai Havertz i en Arsenaltröja har läckt. Nu är ju det en enekel sak att fejka sådant men vi tror tyvärr Kai lämnar Chelsea och det är bara så fel.

Enligt Sky ska Chelsea och Milan nu nått en överenskommelse om 18,5m pund för Ruben Loftus-Cheek.

Chelsea lär ha nobbat ett bud från Galatasaray på Pierre-Emerick Aubameyang. Det sägs inget om budets storlek.

MÅNDAG 26:
Chelsea har inget sagt ännu men Formano säger det är helt klart med Hakim Ziyech till Al-Nassr nu. Vi vet inget om övergångssumma eller sådant.

Di Marzio som säger sig veta en massa om övergångar säger att Manchester City kommer presentera Mateo Kovacic idag måndag.

Enligt Sky har Nicolas Jackson genomfört sin läkarundersökning med Chelsea. Det lär dock återstå en del detaljer om övergången med Villarreal, vi gissar att de rör sig om struktureringen om hur betalningen ska genomföras.
    Jackson är 22 år gammal, har fina siffror för Villarreal den senaste säsongen, framförallt i avslutningen av serien. Han var mycket nära en övergång till Bournemouth i vintras men klarade då inte läkarundersökningen då han drogs med en skada som gjorde att sydkustarna drog sig ur. (Det sägs att prislappen då var 21m och att Chelsea nu betalar 32m). Han är född och uppvuxen i Gambia men representerar Senegal internationellt.

Daily Mail säger att Milan åter är nära en affär för Ruben Loftus-Cheek, en affär som verkade död när Milan sparkade Maldini som sportchef. RLC lär kosta dem 13m pund.

Chelsea sägs gjort klart för Brighton att de kommer inte möta deras prislapp om 80m pund för Moises Caicedo. Det är ett förnuftigt beslut som vi ser det.

Vi spekulerar här bredvid om Edouard Mendy är näste att lämna. Fabrizio Romano säger att han blir klar idag för Al-Ahli (samma namn men annan stavning än den egyptiska storklubben) för 16m pund, vilket är 6m mindre än vad Chelsea betalade för honom när de värvade honom från Rennes. Vilket nog kanske ses som en realistiskt värdeminskning på ett par säsonger.

Chelsea ska bjudit 60m pund för Moises Caicedo. Enligt ryktena vill Pochettino att Chelsea lägger ett nytt högre bud till Brighton, som lär begära minst 80m. Särskilt nu när Man U sägs gett sig in i leken.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat