csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  16 sp 9 v 2 o 5 f 31 -24 mål 29 p

- always proud to be Blue -


2 - 8 dec 2019
    NÄSTA MATCH:

     10 dec     LILLE - CL   - kl 21.00

  TV

Nyheter v-49


SÖNDAG 8:
Tre av fyra Chelsealag leder sina serier just nu. (Arsenal kan förbi med en match mer spelad senare i WSL). Det är verkligen bevis för var klubben står just nu. Kan vi bra få Lampards XI att spela försvarsspel kan det bli ännu bättre framöver.

CHELSEA W   vs  MAN CITY W    2 - 1
Dwet är blåsigt på Kingsmeadow vilket säkert kan påverka splet.
    Matchen har börjat med extremt många offside för Chelsea. Om det är vinden eller för mycket vilja är svårt att säga.
    Ji sätter ett skott i utmärkt läge utanför. 9 Chelsea har börjat bäst med den mycket starka sidvinden påverkar onekligen spelet.
    Det har varit Chelsea helt första kvarten. Citys första riktiga anfall kommer just efter den och slutar i en hörna som oroar en del.
    Spelet har jämnats ut ordentligt även om det fortfarande är plus för Chelsea. 25 Man förstår varför det blivit så många oavgjorda matcher mellan de här två lagen.
    Weir varnas för en stämpling på sin skotska landslagskompis Ciuthbert. 33
    Jättebra av England och ännu bättre kanske av Roebuck som lyckas få till en benparad. 36 England borde nog gjort mål där. Matchens bästa chans. Kaos på efterföljande hörna, dubbelhörna. Trippel.
    Hemp varnas. 45 Hon har jobbat ihop till det verkligen och en ful spark på Ji ger kortet. Tre minuter tillägg.
    England igen i svår vinkel, Roebuck räddar igen. 45+2 Sedan en ribbträff av Mjelde på ett skott från långt håll. SÅ NÄRA.
    Chelsea har varit det bättre laget och borde lett efter Englands fina fint och skott i boxen, men målvakten har räddat City än så länge. Berger har haft klart mindre att göra. Chelsea måste få till lite bättre kvalitet i avsluten dock.
    - ANDRA-
Stolpträff av Ji. 53 Chelsea är verkligen värda mål nu.
    Matchen är lite mer öppen i andra. Chelsea domienrar men... City får en hörna och när Bachmann sedan tappar boll kan Weir göra mål. Det är väl deras första riktiga chans i hela matchen och det blir mål efter ett Chelseramisstag. Fotboll alltså. 59
    En tam nick av England ger inget. 61
    Rörigt i Citys box men alla skott täcks. Tungt tryck dock från Chelsea. 65
    City byeter in Stanway., offensivt byte.
    Bachmann siktar och skjuter och Roebuck gör en riktigt bra räddning igen. Roebuck har varit skillnaden, och trävirket. 69
     Chelsea måste trycka på vilket öppnat upp en del för City. reiten av för Spence. 72
    Chelsea skapar men kvaliteten i avsluten räcker inte till. Det börjar se mörkt ut det här.
    Hann inte mer än skriva det när Ji skjuter och Roebuck gör ännu en bra räddning men England får in returen med en nick. ÄNTLIGEN. Därmed är Citys insläppta mål dubblerat. 79
    Hörna. 80 Lång och när Roebuck går ut får England in bollen till Mjelde som gör mål. Rättvist. Styrning in. 81
    City nära kvittera, Eriksson får ett ben på skottet och dämpar det och Berger kan rädda. 82 Allt händer nu.
    Campbell in för Stokes. Allt framåt för City förstås nu. 84
    Bachmann får gå av när Chelsea vill säkra. Carter in. 86
    Hayes är lika nervös som vi är. Chelsea förtjänar att leda, att vinna men det är City de möter och det återstår tid. Som tur var är deras anfall dåligt och sista bollen ut över linjen. 87
    Bra av Spence. 90 Men till slut lyckas City vinna tillbaka bollen men Chelsea bryter. Det är övertid nu och vi vet inte hur mycket.
    Långt inkast av City 90+2. Farligt. Chelsea rensar och City skjuter farligt. Skottet blockeras dock av offrande spelare. 90+2 Tre minuter var tillägget. 30 sek kvar. Chelsea stressar dem högt. Gult kort till Ingle. 90+3. Carter till hörna som domaren tillåter trots en minut över tiden. Nervöst.
    Rörigt värre men Chelsea reder ut det.
    Chelsea har varit bra och förtjänade vinsten. City hade inte så mycket som oroade Chelsea men fick ett mål på ett av sina få bra chanser. Två träträffar för ett Chelsea där alla förtjänar bra betyg. Enb riktigt bra fotbollsmatch.
    Chelsea leder WSL igen, om än kanske tillfälligt då vi har en match mindre spelad och Arsenal spelar senare idag. Det var en riktigt viktig seger dock och rätt sällsynt då Chelsea har haft svårt med City.


Lite oroande är att Fran Kirby helt saknas i truppen idag. Är hon skadad igen? Chelsea startar annars ett väntat lag med båda svenskorna Eriksson och Andersson i backlinjen. Framåt är det Bachmann och England understödda av Reiten, Ji och Cuthbert.

Om en liten stund är det en tidig seriefinal i WSL mellan Chelsea och Manchester City. Chelsea har en match mindre spelad och ligger därmed på tredje plats. Inför matchen har Guardian gjort sin årliga lista om de 100 bästa damspelarna i världen. Chelsea har åtta spelare på den listan. I topp finns en spelare som inte får ansluta förrän i januari men som har skrivit på sitt 2,5 års kontrakt redan; Sam Kerr. Dessutom finns Fran Kirby, Magdalena Eriksson, Ji So-Yun, Guro Reiten Erin Cuthbert och Bethany England  med på listan.
  Matchen visas kl 13 på Viasat fotboll.

Frank Lampard gör klart vad som behövs nu:
"Work. We had it nice, we were winning games but this is the Premier League and we went to City and played pretty well and lost the game but the two defeats since then are signs of where we need to get better, because we played two teams that have been having a tough time and we have allowed the games to go away from us for different reasons, and they are big lessons for us."
    Han medgav också att Chelsea var slarviga och ansåg att två av målen som släpptes in var "sloppy". Vilket nog är snällare sagt av honom än vad vi säger om hur de kom till.

Avgjordes ligan igår. Vi är extremt ovilliga att säga sådana saker före helgperioden har spelats, men vi tror tyvärr det är så. Manchester City står helt enkelt inte att känna igen i år. Kanske ligger deras fokus helt på Champions League, kanske har de missat att förnya sig i tid. Kanske är det bara så att de som Lampard nästan verkar ha gjort, mest tänker framåt och har negligerat det där med försvarsspel som inte bygger på bollinnehav. Kanske, kanske. Fakta är dock att de ligger trea och hela fjorton poäng efter Liverpool som ångar på redan innan halva serien har spelats. Det är för mycket att ta igen. Liverpool måste krascha värre än den meteorit som dödade dinosaurierna för att missa titeln nu. Leicester i all ära, de ska ju möta Liverpool i helgperioden och är väl snart de enda som kan hota. En Leicestervinst kan ge ett litet hopp om att det finns något att spela om efter nyår. Chelsea har själva hamnat i en kris (mini hoppas vi och att det vänder snarast) och kan inte hota sjutton poäng bakom. Frågan har nu vänt till om Liverpool verkligen kan gå genom säsongen obesegrade? (De är enda laget i de stora ligorna som är obesegrat nu när Sarris Juventus förlorade igår).

LÖRDAG 7:
Var vänlig föreslå inte en enda värvning innan Chelsea fått ordning på sin sil till försvar.
    Tre förluster på de senaste fyra matcher. Är det KRIS? Förtroendet inför avgörandet mot Lille på tisdag är inte direkt hundraprocentigt!

Lampard MÅSTE börja tänka på att få Chelsea att spela försvarsspel. Det är skrämmande hur dåliga vi är på det just nu. Särskilt på inläggen. Något måste ske där och vi kan inte bara vänta på att Rüdiger ska komma tillbaka och magiskt förändra det. Chelseas försvarsspel kommer annars kosta oss CL-platsen under helgperioden. För inte en chans att Chelsea varken ska gå vidare i Champions League eller klara en ny CL-plats med ett försvarsspel som det nuvarande.
    Chelsea skulle klara sig bättre utan sina försvarsspelare och en målvakt som börjar tappa självförtroendet efter några tveksamma utsparkar.
    Underskatta dock aldrig vilja och det hade Everton, inte Chelsea. Chelsea har nu räddat två lag i nedflyttningsstriden under en vecka, West Ham och Everton genom att inte vilja tillräckligt mycket.

Många Chelsea spelade idag. Representationslaget har spelat Everton. U18-laget har spelat borta mot Swansea och U23, reservlaget, har mött Derby hemma.
    Matcherna slutade så här. U18 - Swansea vs Chelsea 0-8. Nunn målgörare i minut 5, Peart-Harris 48, 55, Haigh 52, 79, 84, Rankine 82, Bate 88. Chelsea leder sin serie, Swansea ligger sist.
     U23, Chelsea vs Derby 3-3. Russel kvitterade Derbys ledning minut 33. Han reducerade sedan i 60e. Charlie Brown kvitterade 78. Chelsea leder sin liga.
    Premier League. Everton vs Chelsea 3-1. Chelsea är en bra bit bakom Liverpool men på en viktig CL-plats trots allt men är kanske på väg att slarva bort den nu lagom till den viktiga helgperioden. De var bättre men oj så slarviga och försvaret...jui mindre vi pratar om dem desto bättre mår vårt blodtryck.

Stor osäkerhet råder inför mötet med Everton senare idag. För två dagar sedan var Chelsea klar favorit men det är alltid osäkert när ett lag byter manager. Hur kommer de att reagera? Blir det bara mer av samma som när Ljungberg tog över Arsenal eller en uppryckning i första matcherna som när Mourinho tog över Tottenham? Blir det ett nytänt, galvaniserat Everton som vill visa sin gamle legendar Duncan Ferguson vad de verkligen går för eller blir det det Everton som ligger på nedflyttningsplats?
    Det kräver att Chelsea är på tårna och helst sätter sina chanser och låter bli att skänka bort mål som laget tyvärr har ovanan att göra. Vi vill inte uppleva en ny insats liknande den patetiska mot West Ham förra helgen.
    Samtidigt väntar ju en än viktigare match, den på tisdag redan mot Lille i Champions League. En match som avgör om det blir Champions League eller Europa League efter helgerna.
    Läs gärna om hur Duncan Ferguson hoppas att spelarna ska blöda lika mycket för klubben som han själv. >>

Viasat Fotboll/Viaplay visar seriefinalen i WSL mellan Chelsea och Manchester City. Matchen startar kl 13.00 imorgon söndag.
    Chelsea är obesegrade men ligger två poäng och en del mål efter Arsenal och Man City. En match mindre spelad. City har bara släppt in ett enda mål på hela säsongen, men har en förlust. De har gjort lika många mål som Chelsea, 18 (Chelsea har dock släppt till tre mål). Ligan avgörs inte på söndag men ett bra resultat kommer att bli avgörande viktigt. Samtidigt har Sam Kerr, som anländer till Chelsea i januarifönstret utsetts till Årets Spelare av vissa organisationer. (även om Megan Rapinoe rättvist vann Ballon d'Or). Vilken värvning Kerr är. Den är faktiskt att jämföra med om herrlaget skulle lyckas värva spelare som Messi, Ronaldo eller Mbappé. (Här hittar ni en artikel om att Kerr ska vara bäst>>)

FREDAG 6:
Chelseas officiella uttalanden kring CAS halvering av Chelseas straff från Fifa. Läs här, vi håller helt med klubben i deras uttalande om hur orättvist Fifa har behandlat Chelsea jämfört med Manchester City. Thomas Bodström och hans kommitté borde ta sig en oerhört lång titt i spegeln när det slutliga domslutet kommer. >> (Det blir ju lite extra konstigt när man ser hur annorlunda Bodström resonerar inom Fifa kring straff jämfört med i den svenska politiken!).

Tammy Abrahams mål i vinstmatchen mot Watford är nominerat till Månadens Mål för november.

Från presskonferensen:
Självklart handlade första frågan om CAS-domen och ev värvningar. Lampard var nöjd med att klubben nu vet vad som gäller men det finns inga klara planer ännu utan det ska diskuteras framöver.
    Domen påverkar inte dagens situation menar Lampard. Han har den trupp han har och det är den han jobbar med.
    Han utesluter inte att stärka truppen då hans och klubbens ambitioner är stora och högre än var Chelsea ligger just nu. Det handlar ju om vad som kan hända, vilka som är tillgängliga etc.
    Ju bättre konkurrens i truppen desto mer höjer det kvaliteten på de spelare som redan finns. Där drog han paralleller till de första åren under Roman.
    Han var lite cynisk kring att Everton sparkar sin manager just innan Chelsea kommer, vilket han tror kanske ger deras trupp extra energi.
    Tisdagens match mot Lille blir en stor test för klubben.
    Han vill inte säga om han kommer att rotera, bara att det är en tuff spelperiod just nu.
    Åter till värvningar och allt Lampard vill säga att det handlar inte om nu i januari, utan det handlar om att få in rätt spelare med rätt kvaliteter.
    Ang CHO menar han att denne har sitt bästa framför sig. Han är tålmodig med honom och ser honom ge sitt allt (på träning).
    Barkley och Abraham är tillgängliga. Toni Rüdiger är dock inte helt spelklar ännu.

CAS har lyft Chelseas transferförbud. Chelsea kan värva spelare i januari igen. CAS har funnit att Chelsea brutit mot reglerna men bara för en tredjedel av alla de regelbrott som Fifa påstod de har gjort.
    Vi vet inte ännu om även bötesbeloppet har reducerats.
    Vi har nu fått reda på att bötesbeloppet har också halverats av CAS.
    Vi hade ju hoppats att Chelsea skulle friats helt, vilket CAS inte gör. De menar att Chelsea bröt mot reglerna fast för bara en tredjedel av de spelare som Fifa påstod. Så något klart besked om vad som är officiell match och träningsmatch för att få se en spelare i fick världen kanske inte i det här utslaget.

Daily Mail säger att CAS kommer att ge sitt utslag i målet mellan Chelsea och Fifa senare idag.

Everton har en ny manager, om än tillfällig, och det innebär att spelare kommer att vilja imponera och försöka spela till sig en plats i Duncan Fergusons lagbygge. Det är stolthet också att spela för. Det är alltid svårt att möta ett lag som just bytt manager, ingen kan bedöma hur det påverkar laget. Ville spelarna bli av med den förre managern har de massor att spela för, å andra sidan har den nya managern en enda dag på sig att få laget att fungera och det är inte direkt utrymme för att experimentera pch pröva nytt.
    Som Everton spelat hittills och som Chelsea spelat ska Chelsea vinna, men nu är läget helt nytt.

TORSDAG 5:
Chelsea möter ett managerlöst Everton på lördag. Ikväll fick Marco Silva inte oväntat sparken som manager i Everton. David Moyes nämns som den stora favoriten att ta över men fansen gillar det inte alls så det är inte säkert.
    Gamle Everton-legendaren Duncan Ferguson är den som tar över åtminstone tillfälligt.

Kommer vi att vakna upp till två nya sparkningar i Premier League. Många tror att det var sista chansen för Marco Silva och Manuel Pellegrini. Båda lagen förlorade.

ONSDAG 4:
Everton är nu ett nedflyttningslag. Det kunde vi nog aldrig tro innan säsongen började. Ryktena om Marco Silva är legio och de har ett riktigt tufft spelschema dessutom framöver. Chelsea vann igen och som vanligt fanns det att bli imponerad av, och saker att bli förskräckt av. Det sistnämnda är förstås försvarsspelet och oförmågan att spela av matcher. Vi måste ju ta upp det för vi ser inga framsteg i det hela. Så nervöst och stressigt som det var mot Villa i slutet av matchen smittar av sig hela vägen genom tv-rutan.

Man United slog Tottenham vilket nog var bra för Chelsea då Tottenham närmat sig oss. Det är målkalas på Anfield där det står 4-2 i halvtid.

Tänk om, Chelsea kunde låta bli att skänka motståndarna mål. De får gärna föra matchslutet mindre nervösa också.

Guilbert får inte spela för Aston Villa då han har dragit på sig för många gula kort. Jed Steer och Keinan Davis är långtidsskadade. El Ghazi skadade sig i helgen, det stora hotet är ändå Jack Grealish. Han har varit inblandad i sex av Villas sju senaste mål.
    Chelsea har inte vänt en enda match i år, det är ett facit som måste förbättras framöver. Släpper Chelsea in mål förlorar vi, åtminstone har vi gjort det i de fyra matcher det har hänt.

Damernas Champions League kommer att förändras 2021-22 och införa gruppspel liknande herrarnas. De sex topprankade nationerna kommer också att få med tre lag i turneringen mot två idag. De topprankade nationernas mästarlag ska också gå in först i slutspelet. Läs mer här>>

Utvecklingslaget blev utslagen ut EFL Trophy eller som den numer heter leasing.com Cup av Walsall. Matchen slutade 3-2 till hemmalaget efter att Chelsea tagit en tidig ledning med 2-0 genom Tariq Lamptey (3 & 10)

TISDAG 3:
Aston Villa kommer att vara utan duktige Anwar El Ghazi som är viktig för deras spel. Han skadades i helgen. De får tillbaka mittfältaren Jota från skada.

Emma Hayes är nominerad som Månadens Manager i WSL och Millie Bright som Månadens Spelare.

Tammy Abraham är spelklar för matchen mot Aston Villa. Förmodligen. Hna har fortfarande en viss stelhet och Lampard tar ett sent beslut. Klubben han representerade på lån förra säsongen med stor framgång. Matchen är också en återkomst för John Terry som lär få en hjältes välkomnade som assisterande manager för Aston Villa.
    Ross Barkley som var sjuk i helgen och därför inte var spelklar kommer inte att kunna medverka imorgon heller. Den vi kanske längtar mest efter (tillsammans med Loftus-Cheek) är Toni Rüdiger som enligt Lampard är spelklar om en vecka till tio dagar.

MÅNDAG 2:
Chelsea möter Nottingham Forest i FA Cupen på nyåret. Det är en hemmamatch. FA Cupen känns kanske som största chansen till en titel för Lampard nu. Om man inte slarvar bort det som Ligacupen.

Kommer Chelsea att studsa tillbaka mot Aston Villa eller har laget hamnat i en forrmsvacka? Att vissa spelare gjort det är helt klart, inte minst Jorginho och Willian. Även Callum Hudson-Odoi är långt från den spelare han var före fotskadan.
    Ska vi dessutom oroa oss för att det är en hemmamatch. Chelsea har inte presterat sin bästa fotboll på hemmaplan direkt. Tre av våra fem förluster har kommit på hemmaplan (vi räknar inte Supercupen). Därtill tre av våra fyra oavgjorda matcher har spelats på hemmaplan. Stamford Bridge är inte direkt den borg det var, inte minst under Mourinho I.
  Till det positiva är att Tammy Abraham är tillbaka, förhoppningsvis. Olivier Giroud tog sannerligen inte chansen och bytet av honom för CHO var direkt ifrågasättande av Lampards matchcoachning. Han vilade för många spelare och gjorde konstiga byten mot West Ham. Det var som om han underskattade dem, vilket var lätt gjort efter deras senaste matcher. Pellegrini däremot fick utdelning på sin rotation och framförallt fick han till försvarsspelet även om Chelsea var osannolikt tandlösa i matchen.
    Chelsea är ett bygge, ett ombygge och vi får räkna med att några spikar hamnar väldigt snett ibland. Bara det inte blir för många för jakten är igång bakifrån nu. Mourinho har fått en mycket bra start i Tottenham och andra lag imponerar också, om än inte Man United (de slår dock oss varje gång de möter oss vilket kanske också säger något även om vi inte är säkra på vad).
    På lördag väntar Everton i en tidig match. Frågan är vem som är manager för dem då? Vi tror inte tränarkarusellen har snurrat färdig före jul.
    Båda matcher har vi en viss rätt att kräva att Chelsea ska vinna, eller ska vi säga kunna vinna.
    Sedan väntar en match Chelsea måste vinna fast den är på hemmaplan. För det krävs vinst mot Lille för att Chelsea ska vara säkra på att få spela slutspel i Champions League.
    Mycket matcher är det, det är det som är så härligt med helgperioden i engelsk fotboll. Resultaten brukar också kunna bli mer överraskande då, vi hoppas i positiv riktning för Chelsea som har flera derbyn som väntar. Det är inte direkt några långa resor till bortamatcherna heller.

Damerna fick ledigt i helgen då planen i Liverpool inte gick att spela på. Vi vet inte om de hade rest redan till Liverpool för att möta Everton när beskedet kom eller om de slapp det. De tappade därmed också serieledningen då både Arsenal, storseger, och Manchester City vann och gick förbi.
    Manchester City som bara släppt till tre mål väntar damerna härnäst, på bortaplan. Det är en riktigt tuff uppgift i en liga där tre lag utmärker sig men där många fler har höjt sin standard.
    Damerna spelar också hemma, på Kingsmeadow även om man kanske tycker den matchen kunde gått på The Brdige, men med vinter och det tuffa matchandet är kanske klubben extra försiktig om gräsmattan.
    Matchen visas på Viasat Fotboll på söndag klockan 13.00.

 

 

Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG 8:
Det kanske är en bagatell men det vore ju trevligt om Viasat kunde lära sig något. Som att Chelsea Women spelar på Kingsmeadow, inte The Cherry Red Records Stadium. Det är visserligen samma fysiska arena, men den har bara sponsorsnamn när Wimbledon spelar där, inte när Chelsea spelar på arenan som de äger men just nu delar med Wimbledon tills deras nya arena blir klar.

Silly season är ryktesmässigt självklart redan i full fart och det är samma spelare hela tiden till Chelsea. Inga dåliga namn men tveksamt om de går att värva i januari eller överhuvudtaget. Det är Jadon Sancho, Ben Chilwell, Fedor Chalov (som sägs vara en Roman-favorit, det har vi hört förr), Wilfried Zaha. Därtill har Nathan Aké, vår förre spelare åter kommit i ropet. Särskilt som det sägs att Chelsea har en återköpsklausul om 40m pund för honom. Chilwell och framförallt Aké är spelare i positioner som behövs. Allihopa skulle dock kosta väldigt mycket mer än de 150m pund som medierna påstår att Lampard har i kassan för spelarköp just nu.
    Därtill pratas det om flera andra men få försvarsspelare. Timo Werner är ett namn. Moussa Dembele, Callum Wilson. Det är som vanligt mer en önskelista än en realistisk värdering av vad det är Chelsea just nu verkligen behöver.

LÖRDAG 7:
Spanska rykten hävdar att Barcelonas flopp Ousmane Dembele ska varit i kontakt med Chelsea (och City) om en eventuell flytt från den spanska klubben. V i misstänker dock att prislappen lär sätta många hinder i vägen för fransmannen i hans försök att komma iväg till en klubb där han får spela. Han är också svårt skadedrabbad vilket nog får klubbar att tänka sig för.

Nigel Pearson som tog upp Leicester till PL och fick sparken är nu Watfords nya manager. Oväntat, utan tvekan. Hans kontrakt verkar vara vara till slutet av säsongen. Han tog upp Leicester i PL och har ett rykte om att ha en tuff ledarstil.

FREDAG 6:
Inte Chelsea men i all managerspekulation som förekommer nu har Brendan Rodgers i alla fall gjort helt klart hur han vill ha det. Det blir inget Arsenal utan han har förlängt med 5,5 år med Leicester.

Jadon Sancho som medierna anser att Chelsea kommer att försöka värva i januari nu (enligt Daily Mail ska Chelsea värva för 150m pund i januari - vi tror mer på tomten än just det kanske), ska ha berättat för Telegraph att han faktiskt är Chelseafan. Sancho kommer ursprungligen från London men startade sin karriär i Man City innan Dortmund. (Även Zaha ska köpas nu om medierna får sin vilja fram - en sak är dock säker, Chelsea har nog aldrig haft en större kassa för ev värvningar än just nu efter framgångsrika försäljningar och återhållsamhet de senaste åren).
    Som medierna och amerikanska fansajter framförallt kommer att upptäcka räcker det inte med att önska sig spelare, att ordna en transfer särskilt i januari är oerhört mycket mer komplicerat än så. CSFC förväntar sig inte många nya spelare men kanske någon lovande anfallare för att klubben ska kunna släppa Giroud. Vi tvivlar på att de spelare som nämns oftast i medierna är tillgängliga i januari.

Atletico Madrid ska enligt spanska källor vara intresserade av Giroud. Vi tror dock knappast han är intresserad av att komma bakom Morata, Costa, Felix i Atleti.

Charlie Nichols (arsenalfan) i Sky har inte många rätt när det gäller Chelsea men det hindrar honom inte från att tippa att Chelsea förlorar igen, mot Everton. Hoppas han inte satsar pengar på sina egna tips för det kan adlrig sluta väl för honom. Vi undrar om han lyckats få ens fem rätt angående Chelsea hittills den här säsongen.
    BBCs scouserfan Mark Lawrenson tror på oavgjort. Vi hoppas på bättre än så.

Igår var det David Moyes, idag är det Vitor Pereira som ska ta över Everton. Han har visserligen kontrakt med en kinesisk klubb och de brukar inte släppa sina tränare gratis direkt.

The Sun är i farten. Wilfried Zaha ska värvas, i sommar. Olivier Giroud blir kvar för ingen betala för att lösa honom från Chelsea i januari. De hävdar att Alonso är satt i kylskåpet och att Chelsea kommer värva en vänsterback i januari om CAS lyfter förbudet. Det blir Ben Chilwell eller Alex Telles (ett tag sedan vi hörde det ryktet senast) eller Ajaxs Nicolas Tagliafico. Chelsea ska värva Jadon Sancho (ett rykte som går i de flesta tabloider just nu). De har också sagt, rakt emot sig själva att Giroud ersätts av Lyons (tid Fulham och Celtics) Moussa Dembele.
    Däremot gillar vi att de påstår att Antonio Rüdiger är spelklar mot Everton. Vi får se.

TORSDAG 5:
John Terry är ingen bra förlorare om vi säger så, inte ens när det handlar om Chelsea. Så när Mateo Kovacic ville skaka hand med honom efter matchen fick han en s k benkrossare av JT. Med största säkerhet inget ont menat utan bara ett utslag av besvikelse från en kille som inte gillar att förlora. Läs mer>>

Ruben Loftus-Cheeks skada tycks inte läka som väntat. Vi hade nog väntat att han skulle vara mer eller mindre spelklar redan nu men det kommer att dröja erkänner Lamaprd efter matchen igår. Chelsea kan inte ge någon tidtabell.

TISDAG 3:
Bortser vi från lördagens match mot Everton har Chelsea anmärkningsvärt korta resor framöver. Fram tilll 18 januari (Newcastle då, vilket är det lag längst från SW6 i PL) är längsta resan Chelsea behöver göra de 15 milen till Bournemouth. Ovanligt.
   
Danny Drinkwater gör PL-premiär för Burnley ikväll mot Manchester City. Ett bra tillfälle att visa upp sig på.

Det har gått bra för Mario Pasalic i Atalanta på sistone och därför pratas det i Italien om att klubben kommer att utnyttja förköpsoptionen och värva honom permanent i sommar. Det lär handla om 15m € i övergångssumma, klart prisvärt om vi säger så.

Chelsea påstås erbjudit Olivier Giroud till Milan i januari, hur ska det gå om den där Z också ska gå dit? Vi är dock rätt övertygade om att Giroud lämnar i januari och då söker sig till en klubb där han får speltid inför EM, förmodligen hans sista stora turnering.

Fansajterna är nu värre än medierna vad det gäller att hitta på spelare som de anser ska till Chelsea. De kanske istället borde spela videospel. Som vanligt är de amerikanska allra värst men det är väl ett arv av deras sportvärld där klubbar aldrig utvecklar spelare utan bara köper och byter.

MÅNDAG 2:
Både Mark Lawrenson och Charlie Nichols (Liverpool och Arsenal) tror att Chelsea vinner över Aston Villa. Hoppas de har rätt. Vi tar inget för givet efter fiaskot mot West Ham.

Klubbens lånerapport, bl a om Ethan Ampadus första start>>

Mycket Wilfriedf Zaha igen, det är tydligen honom sillysäsongen ska handla om. Först kanske vi dock ska se om vi får någon sillysäsong i januari. CAS's beksed kanske kommer nästa vecka. 70m pund ska det kosta.

Många rekommenderar Jack Grealish att gå till Chelsea. Det skulle vi hellre se kanske än Zaha, men det handlar ju om positioner, behov och om han ens vill lämna Aston Villa. Vi möter honom dock på onsdag. 80m pund ska det kosta.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!