csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


15 - 21 julli 2019
    NÄSTA MATCH:

     23 juli Barcelona - kl 12.30

   -

Nyheter v-29


SÖNDAG 21:
Läsvärt om den kanske minst kände coachen i Chelsea, Joe Edwards. Läs mer här>>

N'Golo Kanté har lämnat Chelseas trupp för att istället ägna sig åt rehab i London. Hans knäskada vill tydligen inte läka ordentligt. Tammy Abraham och Kepa som varit sjuka är dock tillbaka i träning.

LÖRDAG 20:
Enligt Sky anser Premier League och FA att VAR är redo för England. VI lär få se, överdrivet självförtroende från engelskt håll har gett vissa bakslag förr. Men vi hoppas förstås för det är bra för fotbollen när det fungerar som det ska, Vårt förtroende för engelska domare ligger ju också i bottenkategorin. Läs mer här>>

FREDAG 19:
Frank Lampard har gjort klart att Kurt Zouma kommer inte att lämna Chelsea i sommar. Vilket förhoppningsvis sätter stopp för vissa rykten.
    Han gav inga klara besked om Kenedy utan sa bara att med transferförbudet är det angeläget för honom (Lamps) att ha spelarna med sig så länge som möjligt för att kunna utvärdera dem.
    Kepa och Tammy Abraham var sjuka inför matchen och det fanns ingen anledning att spela dem.
    Lampard var nöjd med spelarna under tuffa förhållanden med värmen och hög luftfuktighet.

(Chelsea borde vunnit matchen men var trubbiga framåt. Tappade koncentrationen helt i hettan och fuktigheten mot slutet av halvlekarna, annars gjorde de en helt ok match med tanke på att de mötte ett lag mitt under deras säsong).

KAWASAKI FRONTALE vs CHELSEA       1 - 0
Laget: Cabellero, Azpilicueta, Luiz, Zouma, Alonso, Kovacic, Jorginho, Mount, Kenedy, Pedro, Batshuayi.
    avb: Cumming, Zappacosta, Christensen, Emerson, Tomori, Drinkwater, Barkley, Pulisic, Palmer, Bakayoko, Giroud.
    Chelsea spelar i sin just visade vita andratröja, med vita shorts och blå strumpor.
    Kawasaki är mitt i sin säsong och bör ge lite tuggare motstånd och av de första minuterna att döma gör de det också. De är också ett av de absolut topplagen i Japan.
    Chelsea har nu tagit över matchen och skapat några riktigt farliga chanser. Inte minst efter en underbr boll av Jorginho till Pedro men även Bats. 17
  Chelsea möter andra kvarten av matchen ett lag som stänger ned och har folk bakom varje boll, ungefär som de kan se ut mot många lag på hemmaplan. Chelsea måste hitta en väg att bryta igenom. Vi har ju ingen Hazard som genom individuell briljans kan göra det jobbet nu.
    Kawasaki överlistar Zouma och skapar en farlighet. 24
    Pedro åter efter samspel med Jorginho som har en klart mer offensiv roll idag sätter den i burtaket, precis över ribban. 29
    Vi ser tecken på hur vi tror Lampard vill spela, inte minst hur han vill att laget ska pressa motståndarna. Ett krävande spel men det är ju ett sätt att snabbt vända spelet och hitta luckor. Kenedy har haft ett par fina sådana lägen nu och ett bra skott. 34
    Bra spel av Chelsea och bara ett sent ben hindrade Mount från att göra mål igen. 39
    Caballero får sträcka ut då Kawasaki får en rätt billig chans, försvaret är den del som inte imponerat ännu. Oprövade som de varit i tidigare matcher. 44 Bätrre försvar på hörnan. Kawasaki avslutar bäst.
    Några spelare i första som velat visa Lamps framfötterna idag är åter Mount, Bats, Alonso, Jorginho, Pedro och kanske idag framförallt Kenedy.
ANDRA - Många byten, dock ej hela laget.Mest försvaret då Emerson, Zappacosta, Christensen kommer in. Liksom Barkley och Giroud. Mount är en av de som är kvar och han är nära att vinkla in bollen på en fin boll från Barkley. 48
    Chelsea startar andra mer aktivt och skapar direkt några farligheter. Det är dock en klart öppnare match de första minuterna. Försvaret har också redan ställts för utmaningar av bättre kvalitet än i första. Chelsea försvarar sig bättre på fasta än vad vi såg många gånger förra säsongen om vi ska dra någon slutsats.
    Jorginho ut för Drinkwater. Kovacic av för Bakayoko. 56
    Barkley är spelaren som satt sin stämpel på matchen i andra för Chelsea. Än så länge.
    Christian Pulisic in för Mount. 65. Han börjar på högerkanten.
    Underbart pass av Barkley till Kenedy men målvakten hinner ut och täcker med bröstet. 69
    Nu luftar Lampard bänken och spelet lider förstås. Kenedy som gjort vad han kan för att övertyga Lamps, förutom mål, får lämna för Palmer. 70
    Giroud tar en frispark till höger, målvakten får verkligen sträcka ut men hinner dit. 74
    Bakayoko visar bra försvarsspel och som tack skadar han sig och får gå av. Kommer han kunna fortsätta? 77 Han försöker.
    Giroud nickar men målvakten kan rädda. 84
    Nick i ribban av Kawasak. Zappacostas stör hon tillräckligt. 85 Det närmaste vi varit mål i en målmässigt trist tillställning. Följs upp av en mycket bra räddning av Cabaellero som hinner ned vid stolpen trots att han är skymd. 86 På hörnan får sedan Luiz inte bort bollen och Kawaskis Damiao kan göra mål. Svagt försvarsspel de sista minuterna är en besvikelse.    
    Pulisic nära att få en riktigt bra chans, blir hörna. Han tar den. 90 Bort. Chelsea spelar med lite mer angelägenhet nu när de släppt till en onödigt mål.
    En förlust som inte brode varit. Frank Lampard kan verkligen inte vara nöjd med det. Det oroar honom nog inte för resultatet spelar ju ingen som helst roll när säsongen väl startar. Det som oroar är nog hur den kom till.

Om vi ska börja dra några slutsatser.
    Försvarsspelet stämmer ännu inte men de har inte heller testats särskilt mycket. För att inte tala om att konstellationerna varierat. Där krävs mer samspel och mer kontinuitet. De har dock försvarat sig bättre på fasta situationer än många gånger förra säsongen. De var dock inte övertygande varken i slutet av första och slutet av andra när Kawasaki verkligen satsade framåt.
    Mittfältet behöver vi inte oroa oss över. Massor med konkurrens, massor med talang och ännu har Kanté inte spelat. (Eller RLC)
    Pulisics allra första minuter lovar mer även om man såg att han behöver mer tid med laget och spelidéen.
    Anfallsspelet kommer dock att oroa oss, särskilt målgörandet. Även denna säsong. Och vi har inte han som kan göra det själv längre. Bats har visat framfötterna men han gör inte tillräckligt med mål. Giroud är det pålitliga alternativet. Men kommer Abraham kunna ta steget från mycket bra i Championship till PL?!
    De som övertygade mest idag var Kenedy och Barkley men många får med beröm godkänt med tanke på läget på säsongen.
    Nästa match är Barcelona och Lampard måste nog börja spela ihop färre spelare än som fått chansen hittills. Fler minuter till de som han jus tnu ser som en möjlig start-XI mot United.

 

TORSDAG 18:
OFFICIELLT
Det här nu helt klart att Daishawn Redan lämnar Chelsea och går till Hertha Berlin i Tyskland. Övergången lär ge Cheslea runt 5m pund. Okänt om det finns en buy-back-klausul.

OFFICIELLT
Chelsea har förlängt kontraktet med Luke McCormick till 2022 och lånat ut honom till Shrewsbury Town för fortsatt utveckling i League One.

"I don’t care about age, I just care about performance and how people train and play. It’s up to those young players to show what they can do." Orden är Frank Lampards om de unga spelarna. Vi önskar bara att klubben också tar de till sig vad det gäller de lite äldre spelarna och inte bara tittar på passets ålder.

Chelsea lanserar sin nya vita andratröja (lite blek) med en ovanligt trevlig video om vad Chelsea är. Se den här>>

OFFICIELLT
Damlaget förlorar ännu en spelare, Ali Riley som kom förra sommaren lämnar nu för Bayern München.

TISDAG 16:
Christian Pulisic ska ha anlänt till Chelseas träningsläger i Japan.

Här är truppen till Japan, mycket intressant och en klar indikation till hur Chelsea kommer att se ut under säsongen.
Kepa Arrizabalaga
Willy Caballero
Jamie Cumming
Cesar Azpilicueta
David Luiz
Davide Zappacosta
Kurt Zouma
Marcos Alonso
Andreas Christensen
Emerson
Fikayo Tomori
Kenedy
N’Golo Kante
Jorginho
Danny Drinkwater
Tiemoue Bakayoko
Ross Barkley
Mateo Kovacic
Mason Mount
Kasey Palmer
Pedro
Michy Batshuayi
Olivier Giroud
Tammy Abraham
Christian Pulisic , ansluter senare direkt från USA

(Däremot tror vi Kasey Palmer kommer att lånas ut efter turnén, kanske ytterligare några spelare då plats måste göras för de skadade; Willian, CHO, RLC, Reece James. Vi saknar Billy Gilmour som vi trodde skulle få en chans till.)

Ethan Ampadu följde inte med till Japan därför Frank Lampard menar att det bästa för honom just nu i hans utveckling är att få speltid genom ett lån. Lampard försökte låna honom till Derby förra året och han vill att Ampadu ska få mycket mer speltid än han kan ge honom i Chelsea för den unge walesarens utveckling. Lampard ville jobba med honom i år men menar att han måste se till varje enskild spelares bästa.
    Lampard bekräftade också att Mason Mount kommer att vara en del av a-truppen.

Premier League inför en ny regel för att avgöra ligan. Om två lag har lika poäng, lika målskillnad och lika många gjorda mål avgörs nu ligan av resultaten i deras inbördes möten. Skulle det också vara lika gäller bortamål. Och är det absolut llika också så blir det play-off på neutral plan. Känns som det ska rätt mycket till för att leda till det.

MÅNDAG 15:
Lizzie Durack som kom från Everton som tredjemålvakt har vid 25 års ålder bestämt sig för att lägga ned sin karriär. Hon ska istället ägna sig åt en karriär inom finanssektorn. Vi får önska henne lycka till inom sin nya karriär.

OFFICIELLT
Mason Mount har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2024.
    Han har varit Chelsea trogen sedan han började i klubben som sexåring.

Chelsea ska ut och resa långt. Nästa skede i försäsongsförberedelsrena är läger och två matcher i Japan. En match mot Kawasaki Frontale på fredag och sedan en betydligt tuffare uppgift på tisdag nästa vecka mot Barcelona.
    Christian Pulisic ska ansluta till truppen imorgon vilket vi ser fram emot. Vi är mycket nyfikna på vårt enda riktiga nyförvärv. Kovacic känns fortfarande lite grann som en värvning som gjordes bara för att det var den enda värvning klubben kunde göra.
    Vi är också mycket nyfikna på vilka som följer med till Japan. Det var 33 spelare, tror vi, som var med till Irland även om Kanté bara rehabade där. Han ska dock matchas in i matchspel under Japanlägret har Lampard förvarnat om. Japantruppen blir nog stor men inte så stor. Vi kan inte heller glömma att vi har ett ovanligt stort antal skadade spelare som rehabbar på Cobham och som förmodligen inte blir aktuella förrän i slutet av augusti och framåt.
    Vilket påminner oss om, var är förra säsongens enda riktigt långtidsskadade spelare; Marco van Ginkel för någonstans? Lämnar han klubben eller?

I övrigt vill vi framförallt ha klart med Callum Hudson-Odois kontraktssituation. Vi är djupt oroade över hans brors=agents involvering i Bayern München som nu förväntas lägga ännu ett bud, långt högre än det som tidigare lades i sommar. Brodern har redan lockat över två unga Chelseaspelare till Bayern i sommar.
    Tidigare lär Bayern bjudit 25m pund, det talas nu om att de höjer det till 45m. Vilket är stora pengar för en 18-åring med bara ett år kvar på kontraktet. Så stora att Chelsea har en ekonomisk skyldighet att överväga det om de inte kan få CHO att förbinda sig till en kontraksförlängning innan fönstret stänger 8 augusti (det engelska för det tyska är öppet ännu längre). Chelsea kan nog inte avvakta till i januari då priset naturligt nog sjunker kraftigt om CHO inte skriver under ett kontrakt.
    Ärligt talat, vill inte CHO förbinda sig för Chelsea redan i sommar då anser vi nog att Chelsea ska sälja om de får de pengarna. Han är ett jättestort löfte och vi vill inget hellre än att se honom spela för den klubb han varit i sedan pojkåldern. Men vill han inte skriva kontrakt utan spela ut klubben mot andra då är det lika bra att han lämnar och vi glömmer honom som vi glömmer alla andra spelare som valt att lämna klubben av olika skäl i förtid så att säga. Chelsea FC är alltid, precis alltid, större än någon enskild spelare och särskilt en som ännu bara är lovande och inte en färdig världsklasspelare på långa vägar.

 

 

Rykten, notiser m m, v-29


SÖNDAG 21:
Mason Mount talar om hur han inspireras av Frank Lampard som manager och spelare. Läs mer här>>

Chelsea ska ha nobbat ett bud om 20m pund för Reece James från Crystal Palace.

De mindre trovärdiga tabloiderna som Daily Star hävdar att Kurt Zouma kommer att lämna in en transferbegäran för att få lämna Chelsea för Everton. Detta för att han tror han får mer speltid där och bättre chans att ta en plats i Frankrikes EM-trupp nästa sommar.

LÖRDAG 20:
Phillip Cocu hoppas kunna låna tre Chelseaspelare till Derby kommande säsong; Fiakyo Tomori, Ethan Ampadu och Mason Mount. Han kommer att bli väldigt besviken för han kommer inte att få låna någon av dem. (Kanske det finns en liten liten chans på Tomori). Ampadu är närmast Leipzig enligt alla källor och ska ha setts i stan i helgen. Mount kommer absolut att ingå i a-truppen för Chelsea efter sin succé hittills under försäsongen och med vad Lamps vet om hans kapacitet.

Frank Lampard har satt ett tufft mål för Chelsea men det visar också vilken tilltro han har till Chelseas trupp. Han menar att målet måste ändå vara att vinna Premier League! Läs mer här>>

Medierna har redan hängt skylten runt Pulisics hals som ersättare till eller den näste Hazard. Självklart vänder sig Christian Pulisic mot den beteckningen och hoppas klokare folk än sportskrivare ska se honom sin egen spelare. Läs mer här>>
    Samtidigt har los arrogantos blancos Zidane uttalat sig om att hazard var tvungen att lämna Chelsea för att bli en bättre spelare, underförstått i deras klubb för bara där blir man ju det! Enda sanningen i det är att spelar du i någon av de spanska arroganterna då uppmärksammas du betydligt mer än om du spelar i andra klubbar. Något som styrs av medierna.

Då resultatet inte var så mycket att snacka om har eftersnacket till matchen i Yokohama handlat om vissa spelare, främst Mount och Barkley men också om en ännu inte presenterad värm-up tröja som väckt uppmärksamhet genom sin snygga design. Se den här>>

FREDAG 19:
Daily Mail hävdar att CHO och Chelsea är mycket nära en kontraktsförlängning. Vi avvaktar med spänning (och en viss irritation över att det drar ut).

Apropå DM, så var smekmånaden kort. De har redan börjat slagga Chelsea men de gillar verkligen den nya andratröjan, vilket väl var det enda vettiga man fick ur deras matchbevakning. Förutom att de hävdade att Bakayoko gick av, vilket var mer än vad verkligheten visade.

The Sun! menar att Red Bull Leipzig är favoriter till att få låna Ethan Ampadu.

Officiella nummer har inte tilldelats ännu och många undrar om Hazards nummer 10 hamnar hos CHO eller Pulisic. Idag i vilket fall som spelar Pulisic med nummer 24. Vilket inte innebär att frågan är avgjord.     Även Christensen kanske byter tröja då han spelar med annat nummer idag.

Kepa vilar idag pga sjukdom.

TORSDAG 18:
Ross Barkley är den senaste som uttalar sig om nya managern och de unga spelarna. Läs mer här>>

ONSDAG 17:
Solskjaer har redan börjat prata om sin laguttagning i första matchen mot Chelsea i ligan. Det handlar om unge Mason Greenwood som förväntas eventuellt få ta över efter Lukaku som vill lämna United. Lite tidigt tycker nog vi. Kanske dags att hålla igen laguttagningarna till närmare matchdatun.

De flesta bookmakers har Chelsea som fjärdefavoriter till att vinna ligan. De håller det dock troligare att vi hittar utomjordningar på jorden än att Arsenal vinner kommande säsong. Något att reflektera på för en del vänner till oss. Läs mer här>>

En amerikansk biljonär Todd Boehly som är delägare i baseballaget L A Dodgers sägs vara intresserad av att köpa Chelsea eller Tottenham. Det vill säga samma klubbar som Roman Abramovich sägs ha valt mellan en gång i tiden. Vi vill verkligen inte ha en amerikansk ägare som bara ser sportlag som affärer. Famljen Glazer i United och Stan Kroenke i Arsenal är tillräcklig avskräckande exempel även om vi kan nämna ett antal till med amerikanska ägare som bara vill ta ut pengar ur klubbarna och sedan överger dem. Sunderland är ett exempel, det finns många fler tyvärr.

Vi tar det för vad det är, ett rykte, även om det kommer från en rätt seriös källa, The Independent. De hävdar att Bayern München nu gett upp hoppet om att värva Callum Hudson-Odoi i sommar.
    Vi får hoppas det följs av det efterlängtade beskedet att han äntligen förlänger.

Chelsea håller på att förlora ännu en lovande ung spelare. Det är Daishawn Redan, holländaren som varit så duktig i akademin men som känner sig förbisedd i klubben nu. Han är tydligen mycket nära ett kontrakt med Hertha Berlin. Han lär kosta 5m pund.

Hedvig Lindahl som Chelsea dumt nog släppt för att satsa på den sämre Berger är nu klar för en av Europas 3-4 bästa klubbar, Wolfsburg.

Newcastle har en ny manager, Steve Bruce är nu offentligt efterträdaren till Rafa Benitez. Han får en svår uppgift då vi redan nu tippar att Newcastle är en av nedflyttningskandidaterna om de inte värvar rätt de kommande veckorna.
  Det sker dock inte utan protester och hot om juridiska åtgärder från Bruces förra klubb Sheffield Wednesday.

Antonio Rüdiger tros nu vara tillbaka i mitten av september efter första landslagsuppehållet.

Telefonen ringer hos Chelsea från klubbar som vill låna Ethan Ampadu nu när det är känt att han är tillgänglig för lån närmaste säsong.

Trots att Lampard offentliggjort sina medarbetare spekuleras det i att Ashley Cole kommer att bli en av dem. Inte minst nu när han flugit till Japan av någon anledning. Samtidigt som Chelsea är där. Sponsorsgrej eller...

TISDAG 16:
Nostalgi är tungt just nu. Lamps tilbaka i Chelsea och Steve Bruce sa igår upp sig från Sheffeldl Wednesday för att få chansen att ta över den klubb han växte upp och älskade, Newcastle (trots Ashley och massor med förlorade spelare). Villasupportern Dean Smith lämnade Brentford under förra säsongen för att ta över sin barndomsklubb, och tog upp dem i PL. Nu väntar vi bara på att Gerrard går tillbaka till Liverpool och tar över när Klopp lämnar för tyska landslaget.

Inter tror inte längre de kan värva Lukaku. United ser också ut att behålla Pogba. Två missnöjda spelare som uttryckt att de vill lämna - känns det sunt?!

MÅNDAG 15:
Läs Mason Mounts första intervju efter det nya kontraktet. >>

PSGs intresse för Tiemoue Bakayoko verkar vara som lånespelare med möjlig köpoption.

Vi har fått många intyganden redan från spelarna om den nya gaffern och de är verkligen positiva (även om det är svårt att tro annat när en spelare ska uttala sig om nya chefen). Olivier Giroud i BBC är den senaste att prata om Lampards första vecka som manager>>

Det rör inte Chelsea men vi är nog ganska förbluffade över ryktet att Harry Maguire är klar för United och läkarundersöks idag. Inte av vöergången för United är desperata att förstärka försvaret (även om Arsenal kanske borde vara ännu mer desperata att göra det och knappt ens jagar försvarare) utan över prislappen. Maguire skulle bli världens dyraste försvarare med 80m pund. En summa vi absolut inte kan tycka han är värd, men han är engelsman och det innebär ju alltid minst 15-20% mer verkar det som. Vi kan dock inte ranka honom som ens i närheten av van Dijks klass eller bättre än de Ligt. Faktum är att vi skulle inte med gott samvete kunna klämma in honom bland världens tio-femton bästa. Leicester kan göra affärer, förutom kanske Kanté som Chelsea ändå fick för ett bra pris.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!