csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 17 sp 5 v 3 o 9 f 21 - 27 mål 18 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
14- 20 dec 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 51

SÖNDAG:
Guus Hiddink tränade Chelsea för första gången idag och bekräftade samtidigt att Chelsea planerar att försöka få tillbaka Didier Drogba, som hans assistent. Det innebär att få Drogba att bryta sitt kontrakt med Montreal och sluta sin spelarkarriär.
    Vet inte om det händer men det kan vara ett mycket smart drag då vi alla vet hur viktig Drogba är som influens i omklädningsrummen. Och kanske kan han lära våra anfallare något om att göra (viktiga) mål.

LÖRDAG:
LITE KORT OM GUUS HIDDINK
Guus Hiddink är ju en manager som återvänder för att ännu en gång vara interimmanager för Chelsea. Det är en av de stora internationella tränarna med en mycket fin meritlista även om det efter han förra sejour i Chelsea inte gått så bra. Senast var han ansvarig för det holländska landslag, åtminstone under första halvan av kvalspelet, som totalfloppade i EM-kvalet,.
      Han efterträdde ju Luis Felipe Scolari i februari 2009 och var i klubben fram till i FA-Cupfinalen i maj. (Som Chelsea vann mot Everton).
      Under hans tid i klubben förlorade Chelsea bara en enda match (typiskt nog mot Tottenham med enda målet). Han tog Chelsea till semifinal i Champions League där Chelsea åkte ut på bortamål mot Barcelona (den ökända Øvrebøematchen som är den mest skandallösa domarinsats vi någonsin sett på klubbnivå, hävdar jag fortfarande).
      Att beskriva hans stil är jättesvårt att säga egentligen då han inte har en lika tydlig spelfilosofi som t ex Guardiola, Mourinho eller van Gaal. Dessutom handlar det alltid väldigt mycket om vilka spelare som finns till hands för en manager, och han har ju inte själv valt ut några av dem.
    Holländskt är faktiskt det närmaste man kan säga. Han kommer ju ur den holländska totalfotbollen som dominerade så stort på 70-talet. Idag finns delar av det i all fotboll då varje spelare inte har lika klart definierade roller idag som då.
    Jag tror han kommer att passa vår brasilianska och spanska kontingent väldigt bra.  Han kommer att ge mer individuell frihet till enskilda spelare, något vi kanske faktiskt fick en försmak av redan idag när vi såg Oscar.
      Grunden är förstås offensiv men han är noggrann även med försvarsspel men inte lika noga som Mourinho kanske.
      Spelarna talar om att hans träningar är väldigt intensiva, kanske förbereder han sig mindre taktiskt än vad Mourinho gjort. Hiddink är inte känd för att taktiskt manövrera ut andra lag.
    Den stora skillnaden tror jag blir, hoppas jag blir, att det kommer att bli mer  spelglädje. Mer som Chelsea spelade förra hösten än i våras om vi säger så.  Därför tror jag att han kommer att passa de spelartyper som vi har i truppen idag. Han är en duktig matchcoach, kan förändra ett skeende under matcherna. Han är en manager som inte kommer att orsaka en massa konflikter, han är väldigt bra på att ta människor. Så medierna kommer att lugna ned sig framöver och sluta måla ut oss som fotbollens fiender.  Han är mycket duktig man-manager. Jag hoppas han kan utveckla vårt kontringsspel som Chelsea varit väldigt duktiga på senaste åren men som saknats lite i år.
   Hans viktigaste uppgift blir ju att få våra anfallare att göra mål igen. Han kommer nog att passa Hazard bra om denne är kvar i klubben, vi såg ju inte minst idag att många fans vänt sig mot honom.  Det kan han dock vinna tillbaka om han hittar tillbaka till förra årets spel.
    Vi får också hoppas att han satsar mer på ungdomarna än vad Mourinho vågade/ville.
    Han känner klubben, ledningen och flera spelare som var med oss 2009. Han träffade några spelare efter matchen idag, även om några hade hunnit lämna omklädningsrummet efter matchen.
    Han tar officiellt över imorgon med Steve Holland och Eddie Newton som assisterande. Hans första match blir mot Watford på annandagen.

Det är en manager jag personligen tycker väldigt mycket om, men ändå är 69 år gammal så förmodligen blir han sejour bara den här säsongen, även om det går väldigt bra och Chelsea inte får loss den de vill ha (Simeone? Guardiola? absolut inte Rodgers) kanske det kan bli ytterligare en säsong. Kontraktet gäller dock enbart den här säsongen ut.


OFFICIELLT
Guus Hiddink tar över som manager resten av säsongen.
    Förmodligen bästa möjliga lösning som situationen har blivit. Han kan klubben, han är bra på man-management och en duktig coach. Även om han floppat med det mesta sedan han senast lämnade Chelsea.
    Han sitter med Didier Drogba och Roman på gräddhyllan under dagens match.

Publiken på stamford Bridge har helt klart gjort sina känslor klara för klubbledningen och anklagar spelarna för det som har hänt. Särskilt pekas Hazard, Fabregas och Costa ut. Rätt eller fel, vem vet men det följer onekligen vad media antyder.

FREDAG:
Roman ville inte sparka Mourinho enligt vad han sa till spelarna personligen på Cobham idag. Men att han hade inget val. Mourinho var där också för att säga adjö. Artikeln är dock skriven av Neil Ashton, värste Mourinhohataren i engelsk press så läs med egna värderingar. Läs här >>

Jag har kanske fel, men jag tror faktiskt inte sagan om Mourinho och Chelsea är över, även om den kan sluta pga ersättningssnack. Men jag ser, till skillnad från många en möjlighet för Mourinho att vara manager igen för Chelsea. Men först måste han lära sig uppträda utanför plan s a s. Det lär inte hända de närmaste åren dock.

Hazard och Falcao tränade inte idag pga skada.

Business as usual, om än utan manager:
Två matcher har bytt dag pga tv-sändning framöver, och en har bytt tid till kvällsmatch men den bryr vi oss inte om.
Matchen mot Watford borta blir nu 3e februari och hemmamatchen mot Man United 7 februari.

Chelsea har sagt att de kommer inte vidare att kommentera, men sportchefen Michael Emenalo gjorde det ändå i en intervju med Chelsea TV igår kväll. Han säger inte så mycket men trycker på att det var resultaten som gjorde det. (Vad annars ska han säga?!) Han antyder, ja närmast erkänner, också att det är problem mellan Mourinho och vissa spelare i truppen. Något som i verkligheten säkert var minst lika avgörande och med tanke på Mourinhos beklagliga uppträdande utanför plan - tja de upplevde nog att de tyvärr inte hade något val även om få i klubben egentligen ville det här

TORSDAG:
OFFICIELLT
Kärlekssagan mellan José Mourinho och Chelsea är över. Klubben har officiellt bekräftat att han har fått lämna sitt jobb.

    Klubben anger att det är ömsesidigt. Något vi undrar över men det lär dröja innan vi vet det exakta svaret.
    Ingen ersättare är utsedd, inte ens tillfälligt över matchen mot Sunderland.
    Chelsea FC har en informationspolicy som är under all kritik, det vet vi sedan åratal - och de fortsätter den traditionen genom att säga att de vägrar göra vidare uttalande innan en ersättare är utsedd. Chelsea enbart tackar José Mourinho och ger inga förklaringar.

Spekulationerna lär vara enorma redan. Men ärligt talat, det är väl bara Carlo Ancelotti som har de meriter som krävs för att ta över Chelsea, och som är ledig bland tränare. Eller kommer Chelsea att överraska stort? Troligt är att det kan bli en interimtränare bara fram till sommaren och då är kanske Guus Hiddink ett namn igen.
    Någor har gått fel i klubben och en ny managers viktigaste uppgift lär bli att vinna spelarnas förtroende igen.
    Spiken för Mourinho var nog uttalandet i besvikelsen efter Leicestermatchen om att spelare hade förrått honom.
    José Mourinho är en fantastisk manager som betytt enormt, otroligt mycket för Chelsea. Men där han går följer också kontrovers efter kontrovers.
    CSFC har ingen som helst uppfattning om detta är bra för Chelsea eller inte. Absolut ingen aning. Det brukar dock sägas att förändringar är välkomna. Vi får se, men då det verkar som det uppstått problem mellan manager och spelare var detta kanske oundvikligt, men om det är bra....?!
    Vi får dock se vem som efterträder José Mourinho. Och var han går. Men årets säsong har nog skadat hans rykte, inte minst pga allt vid sidan om plan som följer honom. Vi önskar dock honom all lycka till, om han inte dyker upp i en engelsk konkurrentklubb.
     ETT STORT STORT TACK dock för allt han gjort för Chelsea och så otroligt trist och ledsamt och rent ut sagt faktiskt tragiskt att det skulle sluta så här. Men efter allt bråk och alla hemska resultat....
    Ändå får vi aldrig någonsin glömma att han är den störste manager klubben någonsin har haft och det är oerhört sorgligt att det slutar så här. Mourinho var den som gjorde det moderna Chelsea till vad det är idag. Nu gäller det att hitta någon som kan ta klubben vidare.

    För mig personligen är José Mourinho en fantastisk manager, en av de bästa absolut. Med några svagheter, som att han alltid vill stänga matcher och sällan vågar chansa med spelare. Däremot har jag mycket liten respekt för honom som människa efter alla uppträdanden och dåliga uppförande mot press, andra, personal. Det sagt, han är en Chelsealegend som ska hyllas för det han gjort bra mer än något annat. Och så kommer CSFC alltid att se på honom.

Storseger för U18-grabbarna när de började sitt försvar av sin FA Youthcup-titel. 6-1 mot Huddersfield heter duga. Tammy Abraham, årsgruppens stora stjärna började och avslutade målskyttet.
Målgörare: Abraham 3, 33, 90+4; Hanson (sjvm) 63; Ugbo 81; Sterling 90+1
    Noterbart är att Chelsea mötte Huddersfield i andra rundan förra säsongen och vann med 6-1!!!

ONSDAG:
Det blir Scunthorpe som Chelsea möter i första (eg. tredje) omgången av FA Cupen. Matchen är flyttad till 10 januari och kommer att tv-sändas i England så goda chanser att vi får se den här också.

U18 är mästare i FA Youth Cup och det är en titel som de ska börja försvara ikväll mot Huddersfield.

TISDAG:
Vi publicerar Mourinhos presskonferens ordagrant på den här sidan (Mourinhos ord, även i högermenyn). Läs själva och dra era egna slutsatser. >>

Helst vill man inte beröra det, helst vill man glömma Chelseas insats mot Leicester i första halvlek. Men något är generalfel i Chelsea nu och det verkar blivit öppet krig mellan vissa spelare och José Mourinho. Särskilt konstigt var ju Hazards uppträdande då han klev av trots att ingen egentligen trodde han var skadad. Nu hoppas vi innerligt att det inte var felet, att han inte ville spela. Det ser dock ut som om vissa spelare inte vill spela fotboll just nu. Det saknas helt glädje, det liknar mest ångest när de är på plan.
    Efter matchen förklarade Mourinho krig mot spelarna genom att hävda att de förrådde honom genom att inte följa hans taktik. Vilket kan vara fullkomligt sant för matchen, särskilt i första saknade helt taktiskt grepp och allra mest det som vi förväntade oss från Mourinho. Läs mer här >>
    Det kan dock inte fortsätta; därför är saken på sitt sätt väldigt enkel nu - antingen lämnar Mourinho eller lämnar ett flertal spelare redan i januari och säsongen får börja om i ett omöjligt läge. En kamp ingen manager ännu vunnit.

Det finns nu anledning att allvarligt börja oroa oss. För en maktkamp mellan ledning, Mourinho och spelarna kan helt förstöra klubben.

MÅNDAG:
Det är bara att inse, Chelsea måste nu ställa in sig på nedflyttningsstrid och glömma nästa års Champions League eller någon form av titlar. Jag blir faktiskt rent förbannad på inställningen som Chelsea visade i första halvlek. Bara Matic och Willian och kanske Azpi (trots att han förlorade nog kampen mot Mahrez ändå pga målet) visade hjärta och inställning.
    Vi måste inse fakta. Just nu är Chelsea ett lag i nedflyttningsläge. Jag skäms faktiskt å mitt älskade lags vägnar. Dags att verkligen ifrågasätta Mourinho för hans taktik, inte bara för hans sätt. Men jag ger nog officiellt upp om Costa nu. Hämta tillbaka ungdomarna om Mourinho vägrar tro på Remy.
    Får han inte starta i nästa match vill jag att Chelseafansen anmäler Mourinho för tjänstefel då han vägrar låta Remy visa vad han kan.
  Som jag ser det är felet att laget, Mourinho och framförallt ledningen blev arroganta skitstövlar som trodde det räckte med att vinna ligan överlägset och inte bry sig om framtiden.

Det börjar nu stå väldigt klart att Chelsea var feta, övermodiga och arroganta inför den här säsongen. Laget borde förstärkt men sket i det. Frågan är om det var managern eller ledningens fel: Förmodligen ledningens eftersom managern sitter kvar. Flera spelare borde nog slussats vidare och ersatts av sådana som verkligen vill något.

VÄRSTA MÖJLIGA LOTTNING I CHAMPIONS LEAGUES åttondel:
Vi möter PSG och börjar borta i februari.
Övriga åttondelar:
Arsenal - Barcelona
Roma - Real Madrid
Gent - Wolfsburg
Juventus - Bayern München
PSV - Atletico
Benfica - Zenit St Petersburg
Dynamo Kiev - Manchester City
    Det är verkligen en fråga om att vissa lag dragit vinstlott och andra nitlott. Värsta nitlotten bland gruppsegrare drog Chelsea i all synnerhet och bland grupptvåorna är det väl hugget som stucket om förra årets finalist Juventus eller Arsenal hade värsta oturen.
    Just nu är Bayern och Barcelona stora favoriter till att vinna turneringen. Men vi har sett att mycket kan hända mellan gruppspel och playoff. Framförallt innebär det att Chelsea får tid på sig att hitta form och självförtroende igen.

Vi har visserligen gruvlig revansch att fordar på PSG från förra säsongens åttondel, fast ändå mest på oss själva då Chelsea genom fegspel slarvade bort avancemanget och åkte ut ur turneringen utan en enda förlust, bar apå bortamål. Vi mötte PSG året innan också och var då de som gick vidare.
    PSG är i år ett bättre lag än förra året, bättre samspelt och bättre fungerande. Chelsea är just nu många klasser sämre än förra året. DOCK, mycket kan hända till mitten av februari då första matchen ska spelas och tre veckor senare retur på Stamford Bridge. Vi har redan sett förbättringar hos Chelsea och kanske blir det även förändringar i spelartrupperna hos många lag inför slutspelet.
    Speldatum är redan fastslagna. Vi möter PSG på Parc de Prince 16 februari och returen är hemma på the Bridge 9 mars.

Chelsea är nere på 16e plats i ligan då flera lag bakom oss tog sig förbi i helgen, då resultaten i Premier League fortsätter att överraska hela tiden.

Leicester ledde ligan fram till helgen på 32 poäng. Chelsea ligger på 14:e plats med ynka 15 poäng. Leicester spelar hemma och Chelsea spelar borta. Leicester har gjort 32 mål, Chelsea pinsamma 17 mål. James Vardy har nästan själv gjort lika många mål som hela Chelsea.
    Ändå verkar det som om Chelsea kallas favorit till matchen ikväll. Märkvärdigt, men engelsk fotboll är långt från logisk just nu. Tittar man på oddsen verkar Chelsea till och med vara stora favoriter - man fattar ingenting.
    Leicester är det lag som har minst bollinnehav, men ändå gör de så många mål. Vilket verkligen understryker det faktum att de behärskar kontringsspelet till fullo för ögonblicket. Något som varit en styrka hos Chelsea men som vi saknat en hel del av i år.
    Allra värst är kanske att vår store målskytt förra året Diego Costa bara åstadkommit fyra mål hittills i år. Ännu värre är statistiken för förra säsongens absolut bäste spelare i Premier League. Eden Hazard har nu inte gjort mål på 26 matcher. Ett fruktansvärt facit för en spelare av hans talang och skicklighet. Och vi ser resultatet av det, hans spel saknar en hel del av den självklarhet och självförtroende som präglade allt han gjorde tidigare. Det kom naturligt, nu har tankarna kommit och det är helt klart att en del av hans misstag beror på att han hinner tänka först istället för bara göra det naturliga.
    Så vi hoppas det äntligen lossnar för de två. Fabregas dåliga form innebär nog en fortsätta bänkning, även om vi vet att Mourinho väldigt gärna gynnar sina favoriter särskilt på bekostnad av ungdom.
    CSFC hoppas få se en taktik som kanske använder Zouma med sin snabbhet på defensiva mitten för att stoppa Vardy och Mahrez.
    Så vi får hoppas att det är CL-Chelsea som dyker upp ikväll. Och inte PL-Chelsea.

 


Rykten, notiser m m, v-51


SÖNDAG:
Ryktescirkusen kring Chelsea är vild just nu och det sägs det mest häpnadsväckande saker i efterdyningarna till veckans händelser, så vi gallrar rätt hårt med sådana rykten för närvarande. JT har dock gått ut och dementerat att spelarna skulle vänt sig mot Mourinho. Men den frågan lär inga dementier i världen få folk att sluta tro på, särskilt inte efter gårdagens match.

Spanska rykten. Egentligen räcker det väl med att säga det. De är dock rätt sanslösa så vi låter väl er få höra det. I Spanien påstår de att Chelsea tagit kontakt med Manuel Pellegrini och att bli Chelseas nästa manager. Det låter helt vansinnigt och är det nog också. Men City vill ju ha Guardiola, det är ingen hemlighet så Pellegrini är väl Dead-Man-Walking oavsett om City slår Arsenal imorgon och då tippats bli det lag som vinner ligan. Dock att Chelsea skulle kontaktat en aktiv konkurrentmanager är väl emot alla regler så det tror vi inte ett dugg på, särskilt inte i det här läget.

Engelska källor hävdar att Chelsea vill ha Liverpools petade anfallare Christian Benteke i januari. Helst på lån. Har vi inte nog med anfallare som inte får till det? Vore det inte bättre att satsa på en som spelar och faktiskt gör mål?

Arsene Wenger är ju de missade affärernas störste mästare. Det har väl ännu inte varit en toppspelare i andra klubbar som han inte en gång försökt värva om han får säga det själv. Nu är Raheem Sterling han säger att han skulle värvat innan denne hamnade i Liverpool...

Nu lär jakten sätta igång. Bayern München har meddelat att Pep Guardiola lämnar och ersätts av vår Carlo Ancelotti. Det innebär att Pellegrini, van Gaal och kanske till och med Wenger nu ser sig över axeln och undrar om de förlorar jobbet till sommaren, oavsett vad som händer under våren. Även Chelsea lär nog ställa sig i kön även om tipsen är att Guardiola är tveksam till Chelsea, inte minst pga managerkatapulten som finns i vår klubb.

LÖRDAG:
Louis van Gaal lär sitta löst i Manchester United och Mourinho sägs vara favorit att efterträda honom. Vilket faktiskt kan innebära det bisarra scenariot att vi möter vår legendariske manager redan i julhelgerna fast på motståndarna bänk. Det är en så sjuk tanke att magen faktiskt vänder sig lite om på en. För om det är något jag inte vill uppleva är det Mourinho som manager i en engelsk klubb, men då han redan deklarerat att han vill börja jobba så fort som möjligt och att han och familjen kommer att bo kvar i London är det snarare troligt än oväntat. Hemska tanke...

Ryktena går om att Didier Drogba kommer tillbaka till Chelsea i januari. De minskade ju inte av att han satt med Roman och Guus Hiddink på räkhyllan idag. Frågan är om det blir som spelare för att höja moralen i truppen eller som brygga mellan det gamla och nya, eller som ledare med ansvar för anfallarna.
    Ändå är det nog rätt långsökt att tro på det. Han har nyligen skrivit kontrakt med Montreal där han gjorde storsuccé och tog dem till slutspel i MLS i år. Han har också flera gånger sagt att han vill spela något år till. Men vem vet, i Chelsea vet man aldrig vad nästa dag innebär.

I efterdyningarna till Mourinhos försvinnande visar publiken och fansen sitt missnöje med spelarna som de helt klart ger skulden för vad som hänt.

Diego Simeone anses tydligen vara det första valet som efterträdare till Mourinho, om vi ska tro media. Han lär också vara intresserad men har ju ett kontrakt som han måste köpas loss från i sommar i så fall. Dyra managerbyten för Chelsea. En stor fråga for oss är dock, har han börjat lära sig engelska för det måste han nog om han ska ha en chans att klara jobbet.

Kanske oväsentligt men CSFCs artikel om Varför (se menyn bredvid) har plockats upp och kommer att publiceras på en av de största engelskspråkiga Chelseasajterna i världen, Chelsea Vital.

FREDAG:
Det är ju fritt fall på rykten just nu, inte ens tomten kan reda ut dem alla. Nu ska Didier Drogba bryta sitt kontrakt med Montreal för att bli ledare och humörhöjare i Chelsea. Expressen står för ryktet men vägrar uppge källa, så förmodligen kommer det från fikarummet i Marieberg.

Vi tror ju alla (så gott som) att det blir Guus Hiddink som tar över som interimmanager. Han lär enligt uppgift nu anlänt i London med flyg. Vi får se om Chelsea bekräftar under eftermiddagen.
    Det blri nog inte så då Hiddink gör klart att han vill prata med Chelsea först och se vad som väntas och förväntas. Inget är alltså klart. Om samtalet i eftermiddag och kväll går bra kommer han att stanna i London och följa Chelseas match på läktarplats.

Chelseas spelare såg inte lyckliga ut på de bilder som pressen har från dem när de anlände till Cobham idag. Ingen har vad vi sett ännu gett den obligatoriska presskonferensen innan match så vi vet inget om skadeläget (Hazard?) eller något annat just nu. Gissningsvis tar Steve Holland ansvar vid matchen, frågan är hur många av Josés medhjälpare som kommer att finnas där.

Var försiktiga med vad ni tror på just nu, för lögnerna haglar kring Chelsea. Till exempel är alla artiklar om att Carlo Ancelotti skulle tackat nej till Chelsea genomfalska. Han har inte ens pratat med Chelsea om att ta över. Så sila allt och tro på mindre än 3% av vad tidningarna säger om Chelsea just nu. Fakta får ni här (liksom rykten och skvaller som ändå måste redovisas som just det).

Allt händer nu och anklagelser, förklaringar och allt som hör till flyger runt i medierna. Det här är åtminstone en återhållen (inte som Mourinhohatarnas artiklar) syn på det hela av sk experter i Daily Mail. Se >>
    Tyvärr kan CSFC inte bevaka det hela så intensivt som vi kanske önskar pga andra åtaganden, men vi kommer att försöka samla ihop till CSFCs syn på det hela senare idag. Under tiden försökt gallra hårt och se och förstå varför en viss journalist skriver som han/hon gör när ni läser om Chelsea just nu.

TORSDAG:
Oerhört mindre trovärdiga Daily Express säger det är 90% klart med Pep Guardiola till sommaren.
Nog vore det en utmaning för honom och en slags spark mellan benen på en konkurrent som han haft sina kontroverser med, att ta över efter Mourinho i Mourinhos "egen klubb". Men som sagt, sanningshalten är säkerligen mindre än Express procentsiffra.
    Daily Mails vinkling på det hela är att Chelsea är i kontakt med Guardiola som lär gett Bayern besked att han inte förlänger. Men att Guardiola kräver stora förändringar och upp emot tio nya spelare.... (Samtidigt hävdar DM att City ska köpa Messi och Neymar med Guardiola som manager....! i en artikeln skriven tidigare idag).

Times påstår att Juande Ramos har blivit tillfrågad om att ta över Chelsea, Ramos ska dock krävt et längre kontrakt. Ett mycket oväntat och knappast intressant val. Ramos var en flopp hos Tottenham och har inte övertygat särdeles efter det heller.

Just nu är Guus Hiddink favorit till att bli en övergångslösning för Chelsea resten av säsongen. Ungefär som han gjorde när Scolari försvann. Bland annat hävdar Telegraph att det blir så.
    Guus Hiddink är inte på något sätt en långsiktig lösning. Han är 69 år gammal och misslyckades totalt med sitt senaste jobb som förbundskapten för Holland. Men som interimlösning är han vid sidan av Ancelotti bästa alternativet. Han har redan varit i klubben, har bra kontakter med ledningen och känner ett antal av spelarna. Han är erkänt lätt att ha kontakt med och just nu är det nog väldigt viktigt. Viktigare än taktik och allt sådant. Han är en utmärkt matchcoach, en av de främsta på det området.
   Det talas om att ersättaren presenteras redan i morgon, och som sagt de flesta tippar nu att det blir Hiddink.

BBC, normalt trovärdiga, hävdar att Chelsea sparkat José Mourinho.
    "Nyheten" har inte på något sätt bekräftas ännu men vi får följa utvecklingen.
    Även Daily Mail och Mirror samt Guardian hävdar att han är sparkad. Sky sports är försiktigare.

ONSDAG:
Chelseas ägare och ledning lär hållit långa möten om framtiden idag. Vi får väl se vad det leder till, men oddsen på att Mourinho får gå lär sjunkit ordentligt efter de ryktena kom ut.
    Även Mourinho säger nu att han kanske kan få sparken. Det är nytt då han tidigare varit klar med att han känner stöd.

MÅNDAG:
De som sägs veta något spår nu att verkligheten hinner ifatt några av fotbollens alla korrumperade koryféer. Enligt tipsen blir nämligen Sepp Blatter och Michel Platini avstängda sju år framåt för sina skumma affärer på fotbollens bekostnad. Ett mycket gott tecken.

Lånerapporten för helgens spel >>

Om ni undrar över vissa citat om att Diego Costa ska tillbaka till Atletico eller vill veta vad Mourinho själv gör före matcherna, läs här >>

Metro är ute och hittar på igen. Enlgit dem överväger Chelsea att byta Eden Hazard mot James Rodriguez. Det tror vi inte på. dessutom kommer det från lögnarsajten Fichajes.

Lika osannolikt är ryktet att dr Eva Carneiros advokater går ut med kravet på att hon återfår sitt jobb som läkare för laget och sitta på bänken. Något som låter väldigt osannolikt så länge Mourinho är kvar i klubben. Särskilt då rättegångsförhandlingarna 6:e januari omfattar sexuella trakasserier av just Mourinho mot Carneiro pga JMs uppträdande (vi menar då att hon sparkades, något annat känner vi inte till även om ryktena gick, som alltid när en kvinna är inblandad i en manlig miljö. Skitsnacket gick ju högt där, något som den nygifte dr Carneiro säkert tog mycket illa upp). Chelsea är också anklagade för felaktig uppsägning/omplacering. Något som klubben nog verkar svårt att bortförklara i sammanhanget då dr Carneiro aldrig gjorde något fel utan agerade på domarens uppmaning.

Chelsea och Juventus lär ju ha ett gentlemen's agreement angående en övergång för Juan Cuadrado till en fast summa om 22m pund. Ca 5m mindre än vad Chelsea betalade. Det var snack om att detta skulle utlösas i januari men nu har förhandlingarna flyttas fram till i mars. Det spekuleras i att det ingår i Juventus spel i att försöka få ned priset ytterligare. Särskilt som de på sistone bänkat honom mer än i inledningen av säsongen. Han gjorde dock mål tidigt i matchen mot Fiorentina igår så... det är ju kanske en taktik som kan slå bakut.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!