csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
16 Chelsea FC 8 sp 2 v 2 o 4 f 12 - 17 mål 8 p
always proud to be Blue - även nu!
klubben är alltid större än de som skämmer ut den
28 september - 4 oktober 2015

Nyheter v- 40

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
CHELSEA LADIES ÄR NU LIGAMÄSTARE FÖR FÖRSTA GÅNGEN. De vann Women Super League. Detta genom att också vinna sista matchen och därmed hålla undan för jagande Manchester City.
STORT GRATTIS. Liksom herrarna tog de en dubbel med både ligatiteln och en cuptitel. Fantastiskt bra gjort.

C H A M P I O N S
Två svenska spelare har bidragit till titeln, målvakten Hedvig Lindahl och Marija Banusic.

Chelsea Ladies vs Sunderland 4-0
Ji So-Yun 8
Fran Kirby 56
Fran Kirby 62
Gemma Davison 87


Chelsea gör oss inte glada just nu, snarare förtvivlade men som tur var har vi också Chelsea Ladies som ikväll kan bli Mästare för allra första gången. Det krävs en poäng mot Sunderland för det hemma på Staines. Matchen börjar kl 19 svenskt tid. Förra året snuvades vi nesligt på titeln av Liverpool på målskillnad när nerverna slog till och damerna förlorade sista matchen. I år verkar dock laget klart stabilare men inget är klart innan det är över. Man City är enda lag som kan sätta käppar i hjulet. De möter Notts County. City ligger två poäng efter Chelsea och har sämre målskillnad.
    Noterbart är att just idag är det 23 år sedan Chelsea Ladies spelade sin första tävlingsmatch!

LÖRDAG:
Landslagsuppehåll och för första gången någonsin tror jag att jag längtar efter det. För det Chelsea som just försöker spela fotboll är samma som var nästan oövervinnerliga för några månader sedan. Men det är det sämsta Chelsea jag sett sedan 80-talet. Och man mår dåligt av att se dem!
    Det är inte bara resultaten (för jag tror fortfarande att årets mästare kan ha upp till 5-6 förluster som den här säsongen sett ut) utan sättet hur de spelar och hur managern uppträder. Både som coach och som ledare. Jag skäms å hans vägnar för mitt älskade Chelsea. Han förnedrar sina spelare och sin personal i år.
    Personligen är jag inte ett dugg förvånad om Chelsea har en annan manager när fotbollen återvänder om två veckor. Jag kan nog till och med välkomna det med tanke på Mourinhos uppträdande den här säsongen och rapporterna om att han helt tappat spelarnas och övrig personals förtroende som läckt ut verkar onekligen sanna. Frågan är dock om han ännu har Abramovichs eller om det nya treårskontraktet var ett dyrt misslyckande?
Kanske ska managers aldrig ha långa kontrakt?!

U18 hämtade upp ett underläge och slog Tottenham borta med 4-3. Målgörare: Ali 34, 64; Christie-Davies 59; Ugbo 77

FREDAG:
Det var en tjurig Mourinho som egentligen inte sa något av värde på presskonferensen idag. Förutom att han erkände att han genomgår sin tuffaste tid någonsin som manager med de sämsta resultat han haft. Han ser det dock som en lärorik erfarenhet...

Southampton imorgon. De har inte heller rosat marknaden i år och en vinst skulle innebära att vi passerar dem i tabellen. Saints har ju brandskattats av andra klubbar i åratal nu och till slut måste det väl kännas även för dem. Dock ska vi ha i minnet att Chelsea under mästarsäsongen faktiskt aldrig klarade av att slå dem!
    Chelsea har släppt till flest skott på mål i hela PL. 45 stycken. Southampton minst, 17 stycken så statistiskt sett är Southampton bra mycket bättre än Chelsea försvarsmässigt.

ONSDAG:
John Swift har lånats ut till Brentford på en månad.

Jag har inte tidigare tvivlat på Mourinho som manager och coach. Mina invändningar mot honom har varit mer på andra håll. Nu börjar jag tvivla.
    Dels för att han tjurskalligt och emot alla bevis envisas med att spela vissa spelare fast de är så ur form att form inte ens syns på horisonten. Ännu mer för att han spelar Ivanovic som nu visar klara tecken på att inte bara tappat all tillstymmelse till form utan också nu börjar tappa självförtroendet. Det kan förstöra honom som spelare - och Mourinho har alternativ. Azpilicueta är idag klart bättre både som höger- och vänsterback. Plus att Baba Rahman kan fylla Azpis plats just nu. Särskilt som varenda lag vi möter identifierat att Ivanovic är största problemet. Mourinhos sätt att fortsätta spela honom kan förstöra Ivanovics karriär helt enkelt.
    Varför JT inte får spela är en gåta. De få minuter han har spelat den här säsongen har han inte varit sämre än någon annan spelare även om han var lite osäker mot Walsall, som alla spelare som inte spelar regelbundet kan vara. Dock absolut inget allvarligt. Dessutom, Zouma är ett stort löfte men i mitt tycke har han stagnerat i sin utveckling senaste matcherna, särskilt med att han bli bolltittande. Det är min fasta övertygelse om att Zouma utvecklas mer med JT än med Cahill.
    Just nu verkar inte Mourinho ha de rätta verktygen i lådan. Han verkar inte nå fram till spelarna. I lördags var de otroligt usla före paus. Igår var de klart sämre efter paus, vilket får en att undra om Mourinho åter gav order om att de skulle spela på det oavgjorda resultatet - vilket absolut inte fungerar när försvaret läcker värre än ett såll.
    Mourinhos inställning är att försvarsspel är en laginsats, vilket han har helt rätt i också. Men då resten av laget uppenbart inte litar på de fyra längst bak med skölden (vare sig det är Matic eller värre Mikel) framför... Azpilicueta har varit Chelseas särklass jämnaste och därmed bäste spelare i år. (kanske med Begovic) Så han kan undantas på sätt och vis men ändå inte då de fyra där bak faktiskt också är en enhet som måste fungera - men Mourinho vägrar tydligen särbehandla försvaret och förväntar sig att offensiva spelare ska sköta uppgifterna när försvarsspelarna inte kan spela försvar!
    Frågan måste ställas, kan Mourinho verkligen ta sig ur det här hålet för nog har han grävt det själv? Eller är det dags att titta på en annan lösning?
  Vi har inte lösningen, bara frågor. Ingen annan verkar heller ha den - men problemet måste lösas för som det ser ut just nu är Chelsea där de förtjänar i tabellen och långt från Champions Leaguespel i vår eller nästa år.
    Därtill tycker jag det är rent uselt man-management som det kallas att plocka ut tre spelare som inte ens får resa med truppen till en viktig bortamatch. Vore jag Oscar så tackar jag ja till Juventus nästa gång de kommer. Remy och Falcao har nog svårare att hitta nya klubbar. (Falcao är ju dock bara lån som mer och mer ser ut som om Mourinho försökte göra sin agent, och Falcaos, en personlig tjänst genom att ge Falcao ännu en chans.)

TISDAG:
Det är nog dags att på allvar börja diskutera om José Mourinho faktiskt kan ändra på det här. Han vägrar göra det som krävs känns det som och spelarna svarar inte på det han vill göra. Plus att han fortsätter ta ut spelare i usel form. Det är banne mig tjänstefel att spela Ivanovic i den form han inte är i just nu.

UEFA YOUTH LEAGUE
Porto vs Chelsea U19       3 - 3
Bra start av Chelsea när Kasey Palmer gör första målet på ett skottretur efter att Tammy Abraham testat målvakten. Min 9. Tvåan kom när Josimar Quintero (Ecuador) sprang sig fri och iskallt lobbade över målvakten. 17 Trean satte Kyle Scott framspelad av Palmer, lugnt in vid stolproten när målvakten var bortspelad. 26
      Porto reducerade på en otroligt feldömd straff i 3e minuten. Cardoso. Löjeväckande dåligt dömt av domaren. Porto klev upp ordentligt efter det gratis straffmålet.
      Allt har dock inte varit Chelsea då Nathan Baxter gjort två kvalificerade räddningar som borde blivit mål.
ANDRA
Avslagen start som blev ännu mer avslaget när Djim på ett perfekt inlägg nickarin 2-3. 52.
    I en match som vimlade av gula kort från den spanske domaren drog Kasey Palmer på sig två och åkte ut i 67e minuten.
    Så kommer kvitteringen i en halvlek där Chelsea varit rent ut dåliga. Macedo 71.
    Vi har kanske sett mer subjektiva domarinsatser, Øvrebøe till exempel, men det är inte ofta man ser en domare så konsekvent enbart gynnar det ena laget. Välkommen till den stora världen ungdomar! Det ursäktar dock inte att ungdomarna spelade andra halvlek nästan lika uselt som Chelsea spelade första mot Newcastle i lördags!


Mourinho hävdar före kvällens match att det finns inga untouchables i dagens Chelsea. Vi får väl se, startar han Branislav Ivanovic tror vi inte ett ord av vad han säger, för serbens form är tyvärr fasansfull. Han har säkert varit direkt inblandad i kanske hälften av alla baklängesmål och de är fler än på många år. Det är en statistik som ingen försvarare kan hålla uppe och ändå hävda att de ska ha en startplats. Särskilt inte när lagets bäste försvarsspelare kan spela den positionen.
    Så vi får se hur många Untouchables som står på planen kl 20.45 ikväll. Det behövs betydligt mer nu än vad laget visat hittills. Hittills den här säsongen har nog bara matchen mot Arsenal levt upp till våra förväntningar och efterspelet till den har varit allt annat än trevligt.
    Spelarna själva är också medvetna om att de har krav att leva upp till och att de måste visa vad de går för. Men de har de sagt hela tiden, ord är ändå bara ord - det är på plan de måste visa att orden är sanna och verkligen gäller. De har en hel del att visa för mestadels den här säsongen har de spelat som det bottenlag Chelsea just nu är i tabellen, det vill säga väldigt långt från vad de verkligen är och kan och som de spelade förra året.

MÅNDAG:
En intressant vecka väntar. Inte minst för damlaget som kan vinna sin första titel om de tar en poäng på söndag.

Men även för herrarna som har den på papper svåraste matchen i Champions Leaguegruppspelet och som de spelar vem vet vilket lag som kommer ut. Det fullständigt värdelösa lag som ställde ut skorna i första halvlek i Newcastle eller det lag som skämdes nog för att verkligen försöka i andra halvlek (åtminstone framåt, av målet att döma prioriteras fortfarande inte försvarsspelet)? Ingen vet och det är otroligt frustrerande, särskilt nu när vi trodde laget var på gång igen - men det var de ju inte.
    Så det är bara att hålla tummarna imorgon, för det kan sluta hur som helst.

Den mest positiva signalen efteråt är dock att José Mourinho verkar äntligen beredd att bryta sin stockkonservativa uppfattning att samma elva spelare ska spela oavsett. Han talar nu om att han ville göra sex byten till andra halvlek i Newcastle.
    Att han vaskar om ser vi som nödvändigt och det börjar nu bli närmast situationskomik av det faktum att Branislav Ivanovic inte bara får spela utan också bära kaptensbindeln när han så otroligt uppenbart är helt ur slag och nu börjat tappa sitt orubbliga självförtroende också.
    Som jag ser det är de enda givna från Newcastlematchen Azpilicueta (i särklass bakåt i laget), Begovic (duktig och ärligt talat enda alternativet), Oscar, Hazard och så inhopparna Willian och Ramires. Resten kan må bra av en vila, även om vi möter Porto på bortaplan. Diego kommer självklart att spela. Och jag ser mycket hellre Zouma med JT än med Cahill, för med JT tvingas han av kaptenen att göra annat än att titta boll som är Zoumas stora fel. Han har allt för att bli en riktigt duktig mittback, förutom detta - han blir stående och tittar boll på tok för ofta nästan som en pojklagsspelare. Sådant tillåter inte JT. Även om han kanske har nog med att visa form själv nu.


Rykten, notiser m m, v-40


SÖNDAG:
Dagen kostade en andra manager hans jobb. Mourinhos förre assistent Brendan Rodgers fick ikväll sparken från Liverpool.

Mourinho däremot är kvar.
      Styrelsen möttes idag och självklart stod managerns vara eller inte vara på dagordningen. Chelsea beslöt dock behålla Mourinho och ge honom en chans att vända det här. Men vända måste det nog, och det snart efter uppehållet.
Läs mer >>

José Mourinho blev i alla fall inte förste manager att lämna då Dick Advocaat, den motvillige managern som blev övertalad att stanna i Sunderland kastade in handduken och avgick. Mourinho har dock klart sagt ifrån att han tänker inte själv välja att lämna utan han vill stanna kvar och kämpa. Men hur han ska få laget att vända, det säger han dock inte.

John Terry har uttalat sig och gett José Mourinho sitt fulla stöd. Han hävdar att allt är väl och att hela truppen står bakom managern. Det finns förstås massor av besvikelse men det är bara tillsammans som Chelsea kan ta sig ur sin prekära situation. Uttalandet lär nog tyvärr inte stoppa någon spekulation men det är ändå viktigt att det sägs oavsett. Läs själva hans uttalande på Chelseas hemsida >>

LÖRDAG:
Det har pratats mycket om att Chelsea ska värva från Porto, och det har varit flera spelare i snacket. Mest handlar det dock om Ruben Neves för 29m. Det var knappast den spelare som imponerade mest mot Chelsea men det är säkert andra skäl till varför han skulle vara aktuell.

FREDAG:
Den för alla inblandade så trista Carneiroaffären fortsätter. CSFC skrev redan igår om att FA inte ens brydde sig om att intervjua de inblandade även om det är oklart om enbart Mourinho fick yttra sig. Carneiro har idag gått ut och gjort klart att ingen från FA brydde sig om att kolla något med henne, vilket FA nu gör en pudel kring. Läs mer här. Inte kul läsning men inget kring Mourinhos uppträdande i detta är kul. >>

Hur sant det är vet vi inte, men om det är sant får Mourinhos rykte om att vara en excellent man-manager en ordentlig knock. Hans sätt att kritisera spelare inför laget och välja ut individer som fått ta emot hans kritik kan aldrig vara bra för ett lag, om det som står i neil Ashtons artikel stämmer. Ashton är en känd Mourinho-skeptiker (om vi ska säga det väldigt snällt) och Daily Mails specielle Chelseabevakare. Läs mer själva och bilda er en egen uppfattning. >>

Marco Amelia, målvakt med förflutet i Milan är nära ett säsongskontrakt med Chelsea. Amelia som är kontraktslös kan värvas som back-up till Begovic under Courtois' skada, vilekt låter som en utmärkt lösning. Den påminner om när Magnus Hedman togs in när Petr Cechf ick sin otäcka huvudskada.
    Amelia har provtränat med Chelsea och kommer enligt uppgift att genomgå läkarundersökning inom kort.

Courtois själv har gett en uppdatering och säger att han kommer att vara borta till minst i början av december.

Utlånade Andreas Christensen slipper "skammen" över att gjort självmål mot City. Målet har nu ändrats till ett mål gjort av Demichelis.

Kan det vara en förklaring till varför Chelseas spelare visar dålig koncentration och motivation. Det är en babyboom just nu; Ramires, Hazard, Mikel och Zouma har alla blivit fäder de senaste veckorna!

TORSDAG:
Man upphör aldrig att förvånas över FA. De dömer utan bevis och uppenbarligen friar de utan att undersöka. Det har nämligen under dagen framkommit att FA friade José Mourinho från anklagelserna om utbrott mot dr Carneiro utan att undersökt några bevis eller genomfört några intervjuer med berörda parter! Rättvisa a la fotbollsförbund. FA kan väl ställa sig i kö men andra utskämda fotbollsförbund som Fifa, Uefa, SvFF nu...
    Tyvärr är vi inte ett dugg förvånade, vi har ju sett hur Diego Costa två gånger på extremt subjektiva grunder blivit dömd till avstängning enligt i förväg fastställt antal matcher utan att ärendet på något sätt prövats eller kunnat överklagas. FA lever tydligen redan i Orwells framtid.

Flera kinesiska klubbar och Fenerbahce har intensifierat jakten på John Terry som just nu mobbas av Mourinho. Det handlar tydligen om stora pengar och JT kan skriva kontrakt redan i januari.
    Samtidigt växer protesterna både utanför klubben och framförallt inom klubben och supporterkåren över behandlingen av JT. Inte minst påtaglig genom det fullständigt usla försvarsspel Chelsea presterar just nu. CSFC anser ju också att han är en bra mycket bättre och viktigare mentor till Kurt Zouma som har det mesta som behövs för att bli en stor försvarare, utom just den fantastiska blicken och positionsspelet som JT har.

Inte oväntat, med tanken på att skilja på ett a och ett o i portugisiska vid läppläsning har FA friat Mourinho från att ha sagt väldigt fula saker riktade mot dr Eva Carneiro. Att han sa något väldigt fult har han själv erkänt men att det var generellt riktat.
    FAs beslut har självklart kritiserats hårt redan, men ärligt talat men bara filmbilder och läppläsning som bevis var nog läget inte sådant att det kunde bevisas även om det kan finnas fog för att tro att det var sant med tanke på hur Mourinho behandlade Carneiro för övrigt.

ONSDAG:
Inte nog med att Chelsea spelar usel fotboll just nu, våra utlånade spelare hjälper våra konkurrenter. Vi kanske inte ska skoja men visst är det oerhört trist när utlånade Andreas Christensen hjälper City med ett självmål och så får City en sen straff, det som Chelsea fullständigt bestals på igår...

Chelsea ska gett sig in i jakten på William Carvalho, den lovande portusisiske defensive mittfältaren från Sporting.

Rio Ferdinand är inte en spelare jag gillade eller ens en person jag respekterat, men han har helt rätt i en sak. Dagens Chelsea saknar ledarskap eftersom Mourinho vägrar spela John Terry och istället satt Ivanovic som kapten! De vek ned sig igår och det märks att det finns ingen på plan just nu som kan ta tag i saker. Chelsea behöver John Terry mer än någonsin just nu och ändå vägrar Mourinho av skäl som ingen kan förstå att spela honom! Chelsea behöver en ledare, inte ett gäng får som inte ens kan försvara en hörna som de var medvetna om skulle komma. För Chelsea visste mycket väl att exakt den hörnvariant som Porto gjorde andra målet på, skulle komma under matchen. Detta hade Mourinho gjort klart både före och efter matchen!
    Chelsea har i det här avseendet blivit ett Arsenal.

TISDAG:
Lånerapporten från helgen >>

Porto har bara släpp in ett enda mål på hemmaplan sedan i april. (Bayern Münchens Alcantara gjorde det). Inte siffror som ett målskyggt Chelsea som ett såll till försvar finenr tröst i.
    Förhoppningarna inför kvällens match är helt nedtonade mot normalt.

Samtidigt hävdas det att Chelsea är intresserade av Portos Yacine Brahimi, Algeriet till i januari. Mycket tveksamt men då Arsenal lär vara intresserade är misstanken helt att det är ett agentrykte för att öka övergångssumman som agenten har provision på. Han5 lrä dessutom kosta löjeväckande 44,1m pund!

Annars är det ju mycket tjafs om att Iker Casillas ställs mot Mourinho ikväll. Det beskrivs som ett hatmöte/antagonistmöte i klass med Whiner Wenger. Vilket det knappast är även om det är allmänt känt att Mourinho ansåg att Casillas var läckan i Real Madrids omklädningsrum och inte dolde sina känslor om vad han tyckte om det.

Mourinho har tagit upp att det pågår en häxjakt på Diego. Vilket man måste hålla med om. Diego är knappast en helt oskyldig spelare men jämfört med vad försvarare får göra, ex 1 Koscielnys tvåfotare som inte ens diskuterades i Arsenalmatchen mot Diegos viftande armar och bröstbump... Dubbelmoralen är helt enkelt skrämmande i engelsk fotboll idag, för att inte tala om förnärmade sportjournalister i Sverige som gärna tar ställning men aldrig vågar stå upp mot svenska huliganer som kallas fans.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!