csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
13 Chelsea FC 6 sp 2 v 1 o 3 f 9 - 12 mål 7 p
always proud to be Blue - även nu
14 - 20 september 2015

Nyheter v-38


CHELSEA TRANSFERS
under silly season >>

Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

LÖRDAG:
Tack Victor Moses (och Hammers). Som gjorde första målet mot Man City för West Ham. Det lär säkert ge upphov till mer tjafs om lånesystemet då det var en Chelseaspelare som var viktig i att Chelsea tog in tre poäng på ligaledarna.
    Jakten har börjat!

Graham Poll anser (förstås) att Costa borde blivit utvisad och jag tror inte ens vi hade protesterat mot det efter att sett tv-bilderna i efterhand. DOCK det handlar om vad domaren sätter gränserna och vad domaren ser. Det kan ingen någonsin komma förbi och matcher ska inte dömas i efterhand av förbundet. Ändå - det är nog snarare när inte om FA kommer att bestraffa honom efteråt. Allt hänger ju på Deans matchrapport. Såg Dean vad som hände kan nog inte ens FA ändra reglerna och fälla Costa, såg han det inte kommer Costa att bli avstängd och säkert länge då han (felaktigt för det var inte avsiktligt tramp det syntes tydligt på de bilderna, idag var det dock inte mycket att snacka om i de vinklar som tv-bolagen föredrog att visa) redan en gång blivit dömd i efterhand.
    CSFC försvarar inte Costas uppträdande i vissa saker och vi önskar att han precis som Mourinho borde försöka tona ned sina sämsta sidor en del. Alla inser att det är en viktig del av hans spel, men det går ibland på tok för långt när han försöker provocera fram reaktioner. Det är synd för han är för övrigt en väldigt bra spelare, och var mer än en handfull för Arsenal på alla sätt idag. Men som sagt, det känns inte alltid bra när han vill provocera. Costa var matchens spelare för oss trots provokationerna men det innebär inte att CSFC försvarar allt han gör.

Vi ska idag inte bara njuta över derbyvinsten utan också vara mycket stolta över våra supportrar som hyllade Petr Cech enormt före matchen och även hade stora banners som hyllade honom under den. Tänk så annorlunda våra fans uppträder mot flyktade spelare jämfört med t ex goonerfansens uppträdande mot Cesc Fabregas som Wenger inte ens ville ha tillbaka...
     Något att vara stolta över. Liksom det faktum att Chelsea till skillnad från t ex Everton aldrig någonsin stoppat spelare som vill iväg för att få spela någon annanstans.
      Särskilt idag när goonerfans och Chelseahatare vräker ut sitt vidriga hat mot Costa överallt utan att acceptera att gränserna faktiskt sätts av domarna.

Vi lär få läsa många hatartiklar och vedervärdigt näthat väntar oss kring Diego Costa. Själv älskar vi ju honom förstås även om det nog inte skadar om han lugnar ned sig åtminstone 10%. Pantominskurk, Bondskurk eller vad Chelseahatarna och fotbollsmoralisterna kommer att kalla honom. JT slipper äntligen vara den mest hatade Chelseaspelaren antar vi nu. Chelseahatet lär dock knappast minska med Costa, Mourinho och JT i klubben...
    Vi älskar dem dock, även om vi kanske inte försvarar allt kring dem! :)

Chelsea Ladies förbereder sig för nästa säsong genom att signera nya kontrakt med flera spelare, bland annat Hedvig Lindahl som förlängt med två år.

U18-laget förlorade idag för första gången, mot West Ham med 2-0.

Pedro är lite överraskande spelklar. Det trodde vi nog inte riktigt av Mourinhos sätt att uttrycka sig igår. Tyvärr är Mourinho också tillbaka; till sin vanliga fega, trygga laguttagningsmetodik.

FREDAG:
Willian är definitivt borta men både Pedro och Falcao är möjliga för sen test inför Arsenalmatchen meddelar Mourinho vid dagens presskonferens (fast varje gång han sagt så har spelarna inte ens nått bänken så räkna inte med någon av dem).
    Som vanligt är det mest plattityder och klichéer som sägs under presskonferenserna och så tolkar sportjournalisterna det som de vill. Lite roligt dock att är Mourinho kommenterar Hazards straffspark med; att Hazard kanske hade någon överenskommelse med en sponsor för VM i rugby! (som startar snart i England).
    Han menar också att Gerrards kommentarer om att det ska skurit sig mellan Mourinho och JT är BS. (Vårt ord inte Mourinhos, men se gärna i högerspalten vad vi tyckte om den debatten).<
    Mest intressant är att han antyder att han föredrar att använda Oscar frmaförallt mot defensivt inriktade lag. Vet inte riktigt hur vi ska tolka det?

TORSDAG:
Uefa planerar att starta en ny turnering. Den ska omfatta lagen som inte lyckas kvalificera sig för CL eller EL-spel. Detta för att ytterligare bredda fotbollen i Europa och ge mindre länder fler chanser att möta internationellt motstånd.

Tyvärr är det klart att Willian missar matchen mot Arsenal på lördag. Ett avbräck med tanke på hur han startade matchen igår. Pedro verkar tyvärr också missa matchen. Två riktiga avbräck. Vår skadesituation är verkligen annorluna mot förra säsongen, vilket självklart bidragit till att inledningen blivit som den blivit.

En efterlängtad och skön vinst även om Tel Aviv nog var snäppet sämre än väntat, och väldigt tagna av allvaret. Detta i en CL-omgång som bjöd på fler straffar än någonsin (antar vi utan att ha statistiken), för många vad det verkligen. Dock utan att våra stjärnor höjde sitt spel. Både Fabregas och Hazard var fortfarande stora besvikelser, ävenom Fabregas hade både assist och mål - men spelmässigt glänste han inte som vi vill se eller ärjag för hård? Särskilt Hazard vars attityd och inställning till straffen mest påminde om någon som inte ens ville vara på plan. Något är fel och det är knappast fysiskt så frågan är vad felet är? Har det skurit sig totalt med Mourinho eller? Det är nog lika bra att bänka Hazard mot Arsenal även om han alltid kan blixtra till och avgöra. Men kanske han bör pröva jobbet som inhoppare om han inte vill spela.
    Försvaret sattes inte på någon test alls så den nykomponerade backlinjen kan vi inte uttala oss om. Men moralen har definitivt höjts och vi kan se fram emot Arsenal på tidig lördag utan fruktan nu, även om de fortfarande självklart måste bära favoritskapet baserat på inhemsk form.
    Otroligt skönt att Diego Costa äntligen spräckte sin Europanolla för Chelsea och med tanke på skickligheten och skönheten i målet vaknade nog målinstinkten till där hos honom.

Att manc-lagen och Arsenal förlorar är glädjande för ett Chelseafan på en nivå, men djupt beklagligt för engelsk fotboll. Fortsatter engelska lag underprestera i Champions League och gör som Tottenham verkar göra, skiter i Europa League - då har England mycket snart bara tre CL-platser att slåss om. Därför vill jag att alla engelska lag ska gå vidare till playoff även om jag sedan inte unnar dem vidare framgångar - det reserverar jag för mitt Chelsea.

ONSDAG:
Äntligen en seger. Och Oscar tillbaka. Nu kanske tvivlarna fattar hur fruktansvärt bra han är.

Mourinho betonar före matchen att han inte straffar någon spelare efter att gjort sex förändringar mellan lördag och idag. Och självklart är det så även om media tänker vinkla det som de själva vill.

Två mål av Kasey Palmer och ett av Tammy Abraham och Chelsea U19 vann över Maccabi Tel Aviv idag. Ungdomarnas försvar av sin Europa- titel har börjat lovande, hoppas a-laget känner sig inspirerade av det.
    Dynamo Kiev slog Porto med 2-1.

Chelseas köp av Kingsmeadow Stadium verkar gå igenom mot slutet av september. Det är AFC Wimbledon som säljer arenan när de flyttar tillbaka till sitt originalhem framöver. Chelsea köper Kingsmeadow för att där ha en hemmaplan för dam- och ungdomslagen som nu spelar på andra inhyrda arenor i London.

Det är ett problem med hälsenan för Falcao som stoppar honom ikväll. Pedro har också ett mindre problem med låret och väntas vilas också plus spekulationerna om att ytterligare fyra normala startspelare får sitta på bänken ikväll.

En viktig nyhet är att Fulham och Hammersmiths fullmäktige har gett Chelsea klartecken att gå vidare med ombyggnaden av Stamford Bridge. Något som bör leda till att officiellt byggnadstillstånd sökes snarast.

Falcaos skada är inte allvarlig men han kommer inte att spela idag. Däremot ser det ut som Baba Rahman kommer att göra debut, vi får se om han får starta eller det blir ett inhopp.

Även ungdomarna, U19, startar sitt Champions Leaguespel idag mot Maccabi Tel Aviv. Nytt i år är att tre överåriga spelare får delta och Chelsea har valt mästarna från förra året; Ola Aina, Charlie Colkett och Kasey Palmer att vara de tre. matchen visas på Chelsea TV från kl 14 idag. Då inleder Chelsea sitt försvar av titeln. Bedömningen är dock att det blir svårare i år; dels för att fler lag deltar nu då en knock-out turnering också ingår vid sidan av gruppspelet som imiterar förstalagets. Det gör att fler bra lag väntar i slutspelet. Dels så är känslan att Chelsea inte är riktigt lika bra i år som förra året. Väldigt många ovanligt unga spelare har lånats ut redan.

Chelsea mötte Maccabi Tel Aviv i Uefa-cupen 2001. Och åkte ut. Länge sedan men med tanke på vår säsongsinledning inte en omöjlig tanke just nu.
    Manager i Tel Aviv idag är vår förre mittfältare Slavisa Jokanovic som fick sparken från Watford trots att han tog upp dem i Premier League i våras.
    Matchen innebär också att Tal Ben Haim kommer tillbaka till Stamford Bridge, denna gång som gäst.

Chelseas bästa spelare just nu är uppenbarligen våra lånespelare. Juan Cuadrado mycket duktig i Juventus igår, en helt annan spelare än under sina cameos i Chelsea i våras. Victor Moses likaså i West Ham i måndags. Ungdomarna i Vitesse är mycket uppskattade. Vem har varit mycket duktig i Chelsea?!
    Luke Shaw, Chelseasupporter som barn tippades komma till Chelsea förra sommaren. Så blev det inte utan United köpte honom och han hade en förfärlig säsong. I år har han börjat bra, och så åkte han på ett otäckt benbrott i sin första Champions Leaguematch. Så trist för honom.

Båda Manc-lagen förlorade med 2-1. Gött som göteborgarna säger. Vi får hoppas det innebär att Citys säsong vänder och ikväll hoppas vi Chelseas säsong vänder. För trots allt, Juventus har ju börjat sin säsong (till igår) till och med sämre än vad Chelsea har. Så vi får hoppas Chelsea hämtar mod och inspiration från gårdagens resultat.

TISDAG:
Chelsea är självklart en av de klubbar som följer Portos initiativ och skänker en euro till flyktinghjälpen i Europa, för varje åskådare på första omgångens matcher i Champions League (men varför bara på första, borde inte andra också göra det så alla lag skänker...). Chelsea gör dessutom samma sak till Plan International i lördagens match mot Arsenal (fast då ett pund).

Mirrors skribenter ger sina åsikter om varför Chelsea är så urusla just nu, och ger en möjlighet att rösta kring detta. Det är absolut inte en enda orsak och de tar upp många möjliga som bidrar. Olyckliga omständigheter och avsaknad av flyt finns dock inte med och inget kan få mig att tro att flyt inte är en av de viktigaste sakerna för ett framstående lag också, även om någon berör att förlora kan bli en vana liksom att vinna.
    Självklart är den viktigaste orsaken att våra nyckelspelare från Eden Hazard nedåt har varit rent ut sagt urusla hittills (i något fall är det omdömet faktiskt t o m snällt) och det har också smittat av sig på en av de få av dem som började säsongen hyfsat, Diego Costa. Det är ett faktum som inte kan komma förbi, men ingen kan heller svara på varför de underpresterar på ett sådant anmärkningsvärt sätt.
    Jag har ingen aning om jag har rätt men själv sätter jag nog sedan bråket kring fysteamet och hur patetiskt och pinsamt småaktigt, barnsligt och hämndlystet Mourinho hanterade det. Jag tror det sände ut en signal till spelarna och alla i klubben att de inte kan lita på Mourinho just nu eller kanske alls - och det betyder otroligt mycket. Mer än vad vi vill erkänna kanske i en klubb där alla egentligen är beroende av varandra, och om man inte kan lita på mannen som styr det hela utan måste vara rädd för hans humörskiften och utbrott... då presterar man helt enkelt sämre. Man vågar inte heller prestera mer än förväntat för det innebär risktagande och om egna initiativ belönas med att man sparkas... (Särskilt Hazard tror jag lider särskilt av detta då jag inbillar mig att han är en spelare som behöver förtroende och tillit, vilket han inte känner nu).
    Men döm själva, läs, rösta kanske och överväg. >>
    Något enskilt enda rätt svar finns med absolut största säkerhet inte alls men risken är att när alla stenar rullar åt ett enda håll kan en laving bli katastrofal.
    Så vinn för alla blå fans, hela Chelsea FCs skull imorgon mot Maccabi.


Det kan nog spöka en del för Mourinho just nu. Efter två års jobb, en vunnen titel har tredje säsongen (som överallt han varit) börjat uselt. Faktiskt ännu sämre den här gången och i första omgången av Champions League möter Chelsea ett lag de bara ska slå.
    2007 slog inte Chelsea Rosenborg, det blev 1-1 och två dagar senare var José Mourinho sparkad, ävne om det fortfarande är oklart om han hann säga upp sig först. (Sedan tog ersättaren Avram Grant Chelsea till final i Moskva där Drogba drog på sig en idiotisk utvisning, där JT halkade och där Anelka slog en usel straff som gav Manchesterborna titeln).
      Är jag den ende som är nervös? Jag var dessutom där för två år sedan när Chelsea bara skulle slå Basel och åkte dit med 1-2 efter en insats som påminner om alla spelade matcher hittills den här säsongen. Samma Basel som Maccabi Tel Aviv slog ut ur årets CL-kval!
    Som Guardian pekar ut, det finns många paralleller inför onsdagens match. Läs mer >>

MÅNDAG:
Daily Mail ställer tio frågeställningar som vi berört men de är giltiga och därför läsvärda. >>>

José Mourinho är inte en man i balans, och har inte varit ännu på säsongen. Spekulationer om att han tappat förtroendet hos spelarna växer. Efter Evertonmatchen hade han en ny sammanstötning med Martinez, även om det nog verkar som om Martinez provocerade fram den som hämnd för Stonesaffären. Men lägg det uppe på de usla resultaten, de dåliga bortförklaringarna och att han gjort sig mycket illa omtyckt hos personalen i Chelsea och hos väldigt inflytelserika personer i klubben kring behandlingen av fysteamet. Nej, José Mourinho är inte en man i balans och då hjälper det inte när han eskorterar en dotter med usel smak som ska visa upp allt när hon går på gala - till pappas klart visade missnöje.
      Vi hade hoppats att uppehållet skulle bli en förbättring men det känns som 2007 när Mourinho envist, tjurskalligt och dumdristigt till varje pris skulle köra huvudet i väggen.

Chelsea på nästan-nedflyttningsplats. Sjuttonde plats!
      Det är bra många år sedan man såg en sådan skräcktabell. Det känns inte bra. Det är Chelseas, mästarnas, sämsta ligastart sedan 1986. Då slutade man dock sexa till slut - men det är inte bra nog för oss idag.

Vi får hoppas Chelsea hittar ur den här otroliga formsvackan snarast. Senast på onsdag.
    Vi vill se ett offensivare grepp från Mourinho. Han måste börja bänka spelarna som inte presterar och låta nya och unga spelare få chansen nu. Helst också stuva om i de taktiska dispositionerna.
    Vi förstår greppet med att sätta Mikel i defensiven på mitten i lördags för att stärka skölden framför backlinjen, men det fungerade inte. Matic var bättre utan Mikel, men problemet är nog mer Matics form än taktiken just där. Vi ser gärna Loftus-Cheek spela i den positionen mot Maccabi och varför inte starta med två anfallare och se om de kan trigga igång varandra? Oscar istället för Fabregas ser vi också gärna just nu. Chelsea och Mourinho har inte längre råd att försöka spela spelarna tillbaka i form, den måste de hitta på träningsplanen och ge andra chansen att utmärka sig nu.
      Dags att lossa handbromsen och chansa helt enkelt. Att pröva något nytt och inte bara hoppas vissa spelare magiskt nog ska hitta formen, målet och att resultaten ska trilla in. Det är nu det avgörs vilka kvaliteter Chelsea och Mourinho har i år, det är i motgång kvaliteten, moralen och karaktären visas.

Visst är det spel för galleriet när Mourinho hävdar att Chelsea inte varit lika dåliga som resultaten. Se hä >> Visst kan man objektivt hålla med om att Chelsea stundtals spelat bra fotboll i de här matcherna, men enbart stundtals och när man envisas med att släppa in en för vår klubb otrolig mängd mål. Förra året släppte Chelsea in 32 mål på 38 matcher, hittills i år 12 mål på ynka fem matcher. Ännu mer oroande är kanske att Chelsea inte gör mål. Bara marginellt mer än ett mål per match.
    Att då sticka huvudet i sanden och hävda att laget inte är så dåligt är kanske psykologi gentemot spelarna, men det är sannerligen inte sant. Fotboll handlar om resultat, om lagspel, om att prestera, särskilt om att prestera under press och det gör inte Chelsea just nu.
    Maccabi Tel Avi är nästa motståndare. Alla förväntar sig en seger hemma mot förra årets israeliska mästare och just nu trea i deras liga. De som tror det är så enkelt bör kanske notera att Maccabi slog ut Basel som i första matchen i CL på Stamford Bridge för två år sedan besegrade Chelsea! I Chelseas nuvarande form satsar åtminstone inte jag några stora pengar på en seger.


Rykten, notiser m m, v-38


SÖNDAG:
Det kommer från Italien, så tro på det om ni vill. Vi gör det inte. Det sägs dock att Juan Cuadrados lån till Juventus innehåller ett s k gentlemen's agreement. Normalt hade kanske en utköpsklausul lagts i i låneavtalet, men det skedde inte i det här fallet, kanske pga tidsskäl då lånet skedde sent i fönstret. Överenskommelsen lär gå ut på att Juventus ska få köpa Cuadrado efter lånet. Cuadrado som redan visat helt andra takter i Juventus än han gjorde i Chelsea där tajmingen absolut inte stämde för hans övergång. Påståendet, som gör det så svårt att tro på, är att Juve ska få köpa Cuadrado för 16m pund, när Chelsea betalade närmare 22m för honom. Vi lär få se vad som händer, men knappast före nästa sommar. Chelsea har ju också ett intresse av en Juventusspelare även om de flesta nog tror Paul Pogba köps av Barcelona redan i januari.

LÖRDAG:
Trevlig läsning om Dave, en intervju med César Azpilicueta, en spelare som får massor med beröm men ändå inte riktigt den uppskattning han ändå förtjänar. Läs mer>>

Det lär bli en otrevlig fortsättning på historien kring dr Eva Carneiro.
    Hon skulle på klubbens anmodan återvänt till träningsanläggningen igår men gjorde inte så. Det förmodas att hon agerat på juridisk rådgivning i detta vilket tyder på att alla rykten om en ordentlig stämning mot Chelsea och Mourinho är på väg.
    FA undersöker också, men lär säkerligen inte agera då det inte handlar om rasism utan sexism, om Mourinho använde en mycket ful fras om henne vilket framgår av videoinspelningar. Det handlar om Mourinho sa Filho eller Filha (maskulin resp feminim form) da Puta (son eller dotter till en hora, alltså...) Mourinho hävdar det första och för en icke-portugisk talande är nog skillnaden svårbedömd.

FREDAG:
Diego Costa har återigen fått förneka att han vill återvända till Spanien, men spanjackerna ger sig tydligen inte. Igår fick han ännu en gång förneka sådana spanska rykten. Tröttsamt.

GiveMeSport vet minsann att Roman har okejat att Chelsea bjuder 49m euro! för Valencias José Gaya redan i januari. Dvs lika dyr ungefär som John Stones fast utan fördelen att räknas som home-grown. Låter ganska korkat om man ser det så, men Gaya är ett stor löfte det är ju klart.

Expertkommentatorn och krönikören och förre högerspringaren i Chelsea Pat Nevin tycker som CSFC. Att Oscar är Chelseas just nu viktigaste spelare. Trevligt att notera. Läs >>

TORSDAG:
Hmm, möjligen var CSFC ute och cyklade för inte kan vi tycka att Cesc Fabregas förtjänade att bli utsedd till omgångens lag i Champions League. Diego Costa, Oscar kanske men inte Cesc. Men en fin assist och ett enkelt mål räckte uppenbarligen för de som tog ut det laget. Dock, hoppas det gör att Fabregas hittar formen och spellusten igen, då bjuder vi alla på att vi har fel.

Ryktet går att Chelsea har skickat ut sina scouter för att hitta en ersättare till Branislav Ivanovic. Det låter dramatiskt och koppas till Branas (som spelarna kallar honom) eller Ivas (som vi kallar honom) form. Det är mer komplicerat än så. För oavsett form så går Ivanovics kontrakt ut nästa sommar. Det innebär att om han vill kan han diskutera med andra klubbar och skriva förkontrakt redan i januari. Chelsea hade planerat att förlänga hans kontrakt (ettårs då han fyllt 30 och Chelsea har sin idiotiska åldersregel) redan i våras men av någon anledning hände det inte.
    César Azpilicueta, som kallas Dave, är ju engetligen högerback men gjorde vänsterbacken till sin. Nu får han skarp, hoppas vi, konkurrens där när Baba Rahman blir varm i kläderna. Men Chelsea saknar en ytterback. Azpi, som vi kallar honom, kan spela på båda positionerna men inte samtidigt. Det gör att 18-årige Ola Aina är ende högerbacken så att säga bakom Ivanovic och han är visserligen med i truppen och tränar med a-laget men ännu är han knappast färdig.
    Så vi lär få höra mer om Ivanovics kontraktssituation med tiden.

'I'm fantastic when I'm not winning... and I'm fantastic when I am!' Jose back on track as Special One salutes himself after revival
    José Mourinhos begrepp om ödmjukhet och blygsamhet är nog rätt obefintligt av det citatet att döma. Men det är kanske en attityd Chelsea behöver just nu. ;)

Media, inkl Steven Gerrard gör en stor affär av att JT inte spelade igår. Varför? Det var uppenbart redan vid säsongsstarten att JT kommer att vilas i den här typen av matcher, dvs mot motståndare vi förväntas slå. Det var dessutom klart redan i lördags när Mourinho klart sa ifrån att det var Cahill som skulle spela igår. Så där gör media ännu en tjock höna av en ynka fjäder känns det som.

ONSDAG:
Adrian Durham är en (ibland outhärdlig) pratmakare men det kanske ändå är intressant att läsa hans högst privata teori (som berör andras punkter) om vad som händer i Chelsea. Om inte annat för att få upp blodtrycket inför ikväll. Läs här >>
    Den här gången är han dock inte helt ute och cyklar som han (alldeles för ofta) annars är.
    För det går inte att förneka att kvällens match är långt viktigare än en första gruppmatch i CL mellan den tippade ettan och sistalaget.

Tidningarna i England vet, ingen annan, att Ivanovic, JT, Costa och Matic bänkas ikväll. Att Cahill skulle spela, liksom Begovic var klart redan i helgen då Mourinho klart sa att Cahill spelar ikväll. I övrigt avvaktar vi nog till kl 20 innan vi spekulerar. Dock, hade CSFC bänkat spelare hade det blivit Ivanovic och Fabregas. För Matic finns ingen ersättare även om det hade varit intressant att se honom spela med Loftus-Cheek. Mikel är för rostig just nu, det visade han i helgen, där Matic faktiskt blev bättre när Mikel inte var på plan än med honom där.
      Men vi tror det är bra om Mourinho skakar om i laget, bara han skakar om rätt spelare. Han söker en annan dynamik - en annan frågar vi, vi vill ha dynamik överhuvudtaget.

Chelsea jagar, enligt spansk media, Valencias unge försvarare Jose Gaya. 20-åringen sk avara aktuell för övergång i januari...

Italienska skvallermedier säger att Chelsea kommer att köpa Röda Stjärnans mittfältare Marko Grujic i januari. Chelsea kommer att handla mycket i januari om vi ska döma av skvallrarnas snack redan nu.

TISDAG:
Mourinho indikerade att Falcao kanske spelar imorgon, men på officiella sajten står det att han inte kan... så vi får se vem vi ska lita på.

Oroande, med tanke på hur Ivanovic (inte) spelat hittills är att Maccabis bäste spelare kommer på hans kant. Eran Zahavi lär påminna om Frank Lampard och viker gärna av inåt och sätter bollarna. Med tanke på hur Iva (inte) försvarat så skrämmer det mig om Mourinho inte gör den rockad vi alla vill se. Dvs Baba till vänster och Azpi till höger, men med tanke på JMs svar på presskonferensen tidigare idag ser det inte ut som Baba lär spela då JM dömde ut honom som inte i matchkondition (som om våra stjärnor varit det?).

Från Mourinhos presskonferens nu vid lunchtid inför Maccabi-matchen. Vi lär få höra mer om Telegraphs rykte även om vi inte tror på det, för ingen ledare är väl så dum att han förbjuder spelarna att skratta och skoja?! Mirror t ex pekar ut att Chelseas träning idag var en allvarlig affär! Som om det vore bevis!
    (Vi återkommer live med det intressanta som sägs).
    Mourinho har en ny frisyr som för att markera att något ska hända.
    Mourinhos kommentar till löjeryktet är att man ska inte förvänta sig att folk är lyckliga och glada när saker och ting går dåligt. Logiskt nog.
    Sedan avfärdar han rykten om att han skulle sitta löst på ett lite arrogant sätt genom att säga att han är Champion of England så varför skulle han ha problem.
    Ang Champions League tar han upp förlusten mot Basel och den oavgjorda starten förra året och menar på att det är viktigt att starta bättre i år.
    Det blir förändringar i laget till imorgon, men han vägrar säga vilka ännu. Vilket ju är naturligt.
    Chelsea har studerat Maccabi Tel Aviv och uppenbarligen misstänker de att israelerna kommer att ställa upp med fem försvarare (parkerad buss alltså) vilket Chelsea är förberedda på.
    Och så tappade han humöret när frågan om hans tredje år (som debatterats livligt) kom upp. Han pekar tillbaka på tidigare tredje år och avfärdar sedan frågan som dum/fånig och att reportrarna borde sluta ställa dumma frågor.
    Chelsea jobbar som vanligt med att träna och analysera matcher. Enda skillnaden är att klubben inte är nöjda. Det finns inga teorier till varför det gått så dåligt, men han själv, spelare och ledare har förstås åsikter.
    Så äntligen lite konkret information. Oscar är spelklar. Baba är inte skadad men inte spelklar verkar det som konditionsmässigt (vilket är konstigt då tyska ligan startade ungefär samtidigt med engelska). Falcao har ett litet problem men kan nog spela.
    Asmir Begovic säger att stämningen i omklädningsrummet är normal och att de minsann inte tänker sitta och tycka synd om sig själva utan är högt motiverade att vända detta.
    Som väntat med de frågor som förväntades en något tjurig och defensiv föreställning, som tyvärr gav oerhört lite faktisk konkret information.

Telegraph som tidigare ansetts som en seriös tidning men som gått ned i källaren i sommar under Silly Seasons går nu ut med ryktet att Mourinho har förbjudit spelarna att skämta (banter). Vilket självklart blixtsnabbt har plockats upp av de allra minst seriösa som Expressen och Sportbladet. Men ärligt talat, tror man på det då tror man på jultomten, påskharen och blåkullakärringar också.

Det har spekulerats i att Chelseas ledning vill ha in Victor Valdes från United som back-up till Begovic nu när Courtois är skadad. Det är tillåtet, om även Blackman skulle få en skada. Chelsea gjorde så när de tog in Magnus Hedman som fjärdemålvakt när Petr Cech fick sin otäcka huvudskada. Men Mourinho lär nixat idéen.

Ryktena har gått om att JT och Costa ska ha en dust på träningsplanen. Som nästan alltid när det snackas skit om Chelsea var det en ren lögn. Chelsea har förnekat det och ännu viktigare är kanske att f d spelaren Stan Collymore som var den som hittade på rykten har bett om ursäkt för att han just det, hittade på det. Men vi får nog vänja oss vid många falska rykten nu. Nästan varje media har ju en artikel om att Mourinho ska sparkas, när man sedan läser den visar det sig att de ändå tror han sitter säkert...
    The nature of the beast, som man säger och psykopater och numer om sportjournalistiken. Allt för ett klick.

Vicotr Moses säger att hans mål är fortfarande att ta en ordinarie plats i Chelsea och det trodde vi länge han var nära i somras, tills Pedro kom. Och ska vi döma av Moses insats mot Newcastle så skulle han utan vidare gå rakt in i det Chelsea som velat omkring på plan hittills den här säsongen.

Vi har redan nått en punkt där alla skyller på varandra och på alla andra. Spelare hackas i bitar i medierna och alla vet vad som är fel men inte en enda gnällspik har något positivt att säga om hur man ska ändra saker och ting - då den enda lösning de erbjuder är att Chelsea måste köpa spelare. Många hävdar också att Mourinhos ovanligt långdragna tjurighet just nu beror på att han minsann inte fick köpa Pogba. Som om det är så lätt att få köpa världsspelare, men det är klart bygger man sitt uppfattning om fotboll på videospel så kanske det är så lätt för sådana människor att tro att det bara handlar om att köpa och sälja.

Fast för Daily Express & Star är det förstås så. Därför är nu Chelsea favoriter att köpa Pogba före Arsenal. De flesta tycks helt förbise det faktum att om det finns någon favorit till att köpa Pogba är det väl ändå Barcelona. Det är som silly season aldrig stängt.

Och självklart börjar nu ryktena om Pep Guardiola till Chelsea igen... Personligen, om nu Chelsea ska byta manager och det sker på tok för ofta och för lätt, så ser jag hellre Jürgen Klopp. Eller varför inte Gentlemannen Ancelotti, för hur bra manager Mourinho än är blir det lite väl mycket annat kring honom...

MÅNDAG:
Lånerapporten från CFC >>

Det kan vara rent skvaller, illasinnat förtal, påhitt eller ha både ett eller flera korn av sanning om José Mourinhos regim på Cobham och i Chelsea just nu. Daily Mail påstår sig i alla fall ha en bakom-kulisserna insyn. Läs själva och skapa er er egen uppfattning. Det är ingen rolig läsning för den som vill Chelsea väl men CSFC är inte en officiell fan klubb som bara håller klubben bakom ryggen därför tycker vi ni kan läsa det, men gör det med öppet sinne och inse varifrån det kommer. Dock, tyvärr finns det nog en del vi kan tro på här. >>
    PS notera att den är skriven av DMs s a s Chelseareporter Neil Ashton - som inte är någon vän av José Mourinho.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!