csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
always proud to be Blue
29 juni - 5 juli 2015

Nyheter v-27


TRANSFERS under silly season >>

LÖRDAG:
En annan bildexposé över Stamford Bridges historia och många bilder som inte fanns med i tidigare och andra tidningars versioner. Detta är Guardians >>

FREDAG:
En läsvärd artikel om Falcao och om han är en så stor chanstagning som vi fruktar i Chelsea efter våra erfarenheter med tidigare skadade storstjärnor som aldrig kom tillbaka (läs Torres, Shevchenko). Läs här >>

Klart. Det är nu officiellt att Falcao spelar i Chelsea nästa säsong, på lån tills vidare.
    Som vi så många gånger sagt känns detta som en ordentligt chansning vilket är helt ok, om det inte går ut över utvecklingen hos våra unga spelare. Vi ser Falcao som tredjealternativet bland anfallare men kan han komma i närheten av den spelare han var 2012 då är han en världsspelare som kan bidra till Chelsea, men som han spelade förra året i United och i sommaren Copa America är han absolut inte mer än ett tredjeval för oss.
    Vi får hoppas att Mourinho vet vad han gör för en bra Falcao är en jättevärvning, förra årets Falcao är bara ett stort hål i plånboken. Men än så länge litar vi på Mourinho och hans omdöme.

Mario Pasalic byter låneklubb från Elche i Spanien till Monaco i Frankrike. Lite överraskande. Inte att 20-åringen lånas ut igen för det har säkert med arbetstillstånd och annat att göra men att det blev Monaco som det inte talats om tidigare. Pasalic gjorde debut i kroatiska landslaget i september förra året och verkar vara en lovande spelare, men ärligt talat. Chelsea har många lovande spelare och det måste tas ett stort steg för att bli mer än lovande i Chelsea.
    Men självklart är det hela en del av lånet av Falcao.

Som väntat flyttas ett flertal Chelseamatcher för tv-sändningars skull. Många bara i tid men några flyttas till söndagen. Se även matchsschemat >>


TORSDAG:

Ett prisskåp modell imponerande.
jt priser
Det tillhör förstås John Terry.

ONSDAG:
Ett JÄTTEGRATTIS till de svenska hjältarna i U21-landslaget. Hoppas verkligen de andra landslagen lär från dem i fotbollen, för det är de unga som ska lära de gamla i svensk fotboll det är uppenbart. Europamästare, helt osannolikt, för U21. GRATTIS SVERIGE

TISDAG:
Ikväll är Chelsea Swedish Fan Club extra svensk. Vi kommer att heja som vansinniga på vårt underbara U21-lag, ett lag som verkligen är ett lag som Chelsea är när de är som bäst, inte spelare som ska spela för en enda stjärna eller huka sig för media som damerna i Canada. Sundhages damlandslag är tyvärr en stor besvikelse idag och bör verkligen lära av Håkan Ericsson U21. Halsduken Hamréns lag, tja, ingen vet väl ens vem som egentligen tar ut det eller bestämmer där, trots att de tack vare rysk kollaps är på väg till tidernas största EM, i antalet deltagande lag åtminstone?!
      Det U21-laget åstadkommit hittills är fantastiskt. De har varit nederlagstippade i varenda match (och i de flesta av de matcher som tog dem till EM också) och ändå rest sig, kämpat in i det sista och så har ju Djurgårdstibbling blivit en målskytt på kuppen...
      Så säger de att under inte händer, det beror kanske på hur vi definierar under. För CSFC är det svenska U21-landslaget en form av under och framförallt hopp om en framtid när inte allt fokus är på någon som ska vara större än laget.
      Så ikväll ska det hejas svenskt, och nej de är verkligen inte tippade att vinna men med det här laget ger vi inte upp hoppet om den första stora turneringsvinsten sedan hedenhös eller åtminstone när de spelade fotboll med läderkulor som vägde ett par kilo när det var vått. På Wembley, en arena (åtminstone plats) där Chelsea kanske kommer att spela sina hemmamatcher under en övergångsperiod i framtiden, i OS 1948!
      Portugal är ärligt talat jättefavoriter och en vinst mot dem är en ännu större sensation än finalplatsen i sig, men omöjligt är inte ett ord vi vill ta i vår mun idag. Måtte vårt gulblå landslag inspirera våra blå- (ibland) gula Chelsea inför nästa säsong. För Chelsea är också ett lag, trots stjärnor.
      Svenskar är vi allihopa idag oavsett var vi kommer från, men idag stöttar CSFC Sverige, trots bristen på svenska talanger i Chelsea. (Vi får hoppas på Colley framöver).

Daily Mail avslöjar hur planerna på nya Stamford Bridge ser ut. Vi får verkligen hoppas att alla problem går att lösa. Se mer här >>
    Oerhört intressant är det.
Sedan kan man säkert diskutera estetiken av arenan.

Fullständigt fantastiska bilder från Stamford Bridges historia. Se här >>

MÅNDAG:
OFFICIELLT. Petr Cech är nu en Arsenalspelare. Vi lämnar det där och kommenterar inte vidare. Övergångssumman lämnas som vanligt inte ut men anses ligga kring 11m pund.
      Petr Cechs avskedsbrev till Chelsea och Chelseasupportrarna. >>

Idag startar vi officiellt säsongen 2015-2016. Chelsea är regerande Champions och Ligacupmästare. Damerna är på god väg att vinna sin liga när den startar igen efter VM och de har en FA Cupfinal att spela. Ungdomarna har excellerat på alla sätt och håll. 2014-2015 var i det närmaste en perfekt säsong även om Chelsea åkte ur Champions League utan att förlora en enda match.

Att behålla ligatiteln måste vara det viktigaste målet men förutom den lär säkerligen en längre runda i Champions League väga tungt. För att klara det första har vi redan idag en trupp för, för att utmana de spanska jättarna (och ja, jag räknar nog bort Bayern i år även om man inte kan göra det i verkligheten) måste Chelsea förstärka inte bara truppen utan också tillföra någon spetskvalitet. Det enda rykte som CSFC ser som möjligt i det är Antoine Griezmann. Rykten om Pogba är inte särdeles trovärdiga. Övriga transferrykten, om än oändligt många, ser ut som truppförstärkningar.

Det är lite oroande att så lite har hänt på transferfronten i år, men kanske händer mer närmaste veckan då fönstret öppnar upp officiellt (inte för att det tycks hämmat någon hittills).

Kenedy verkar troligt, men liksom Nathan är han för framtiden och vi vet inte ens hur läget är med arbetstillståndet. Som det ser ut nu kommer varken Nathan eller Kenedy att få engelsk arbetstillstånd med de nya hårdare reglerna för icke-EU-spelare. Därför måste de lånas ut till europeiska klubbar där de får speltid.

Falcao verkar närmast vara en done-deal. Och en underlig affär är det. Falcao har varit en skugga av den spelare han var innan sin svåra knäskada. Både i Monaco, Manchester United och nu i Copa America med Columbia. Ärligt talat, han är inte ens på samma planhalva som den Falcao som nästan själv utklassade Chelsea i Supercupfinalen 2012.
      Nu blir det som lån han kommer vilket innebär att vi som supportrar är beredda att ta en chans och lita på Mourinhos omdöme i den här frågan. Visserligen ett svindyrt lån även om han sänkt sin lön runt hundratusen pund i veckan. Men 170.000 pund i lön till en spelare som inte kan ses annat än som tredje alternativ just nu.... det är dyrt det.
    Ibland får man känslan av att José Mourinho satsar en hel del av sin prestige i en spelare som han sett i Falcao men som få andra ser idag. Som om det vore ett personligt projekt att få Falcao att hitta tillbaka, och lyckas Mourinho få tillbaka Falcao i den formen då är han verkligen The Special One. Men sagor är sagor och Torres kom aldrig tillbaka, och det från en mindre allvarlig skada. Nu var Torres inte Mourinhos "spelare" och investering så kanske är det annorlunda, men kan verkligen ens José Mourinho få Falcao i närheten av Falcao anno 2012?
    Falcao känns som ett personligt prestigeprojekt för José Mourinho och vi får hoppas det är analytiskt underbyggt och inte bara stolthet och en smula övermod som driver det.
    Det är dock ändå ett sidoprojekt. Misslyckas det har det bara kostat stora lönepengar, lyckas det kommer hyllningarna bli enorma.

För CSFC är det dock inte direkt något som just nu ser ut att lyfta Chelsea till sista steget på Champions Leaguestegen. Barcelona har kanske den bästa anfallstrio som fotbollen sett just nu, Real Madrid är inte riktigt där och ärligt talat undrar nog många om Rafa Benitez är mannen att ta dem dit efter att de gjort sig av med Mourinho och Ancelotti. Var Peps Bayern tar vägen är svårare att sia om, hittills är det CSFCs åsikt att han gjort dem sämre med mer tveksamt och komplicerat spel än det som de hade under Jupp Heynckes och Bayerns stjärnor likt Citys har inte blivit yngre.

Petr Cechs övergång ser ut att bli klar den här veckan. Vi ska inte kommentera det särskilt mycket då det är vad det är, något som sker emot supportrarnas och managerns uttryckliga vilja. Samtidigt är det ju på något sätt en enormt fin gest av Roman att tillåta det.
      Men Petr Cech ser just nu ut att bli säsongens bästa värvning i Premier League och det kan verkligen komma tillbaka och bita Chelsea.

Ändå, CSFC är nog inte ensamma om att vänta på att det kommer fram en kanin av väldigt intressant värde och en stor överraskning ur Chelseas och Mourinhos hatt innan silly season är över. Frågan är vem det är och blir, för nog känns det som om det är någon som det inte talats mycket om hittills. Lite grann som värvningen av Cesc Fabregas förra sommaren, Costa visste vi ju liksom att han skulle komma även om bekräftelsen dröjde något. (Även om det nog känns som att det finns inte en enda spelare i världen som det inte redan spekulerats kring, inkl Messi och C Ronaldo.)


Rykten, notiser m m, v-27


SÖNDAG:
Det är osedvanlig t mycket snack om kidnappade affärer den här sommaren. Nu är det United som ska försöka "kidnappa" Chelseas avtal om målvakten Asmir Begovic.

Däremot ska United backat ur försöken att köpa Arda Turan efter att denne gjort klart för dem att han vill till Chelsea, inte till United. Däremot sägs Barcelona fortfarande vara med i leken trots deras transferförbud, som inte är värt mycket i verkligheten känns det som även om det innebär att ingen spelare de köper får spela före januari.

Charlie Austin vill bara byta klubb inom närområdet säger vår alltid så insiktsfulla (nä visst, det var ju en lögn) Metro. Austin vill bara gå till Chelsea, som mer än väl har fyllt sin kvot av anfallare vilket tyvärr verkar gå ut över Bamford, Solanke med flera unga spelare. Austin är en intressant spelare, men knappast bättre än Costa, Remy och Falcao (även om han gjorde fler mål än de sistnämnda, fast det kan ju bero på många omständigheter, inte minst att Austin var lika otvetydigt etta i QPR som en frisk Costa är det i Chelsea).

Mohamed Salahs beteende mot sin låneklubb Fiorentina får en att undra om han någonsin igen blir välkommen i Chelsea. Salah själv vill tydligen till Inter, men det kan kanske Fiorentina stoppa då det onekligen fanns ett kontrakt ang Salah med Chelsea och Salah avseende även nästa säsong. Salahs uppträdande och hans agents svartmålande av Fiorentina smutsar ned Chelseas namn och ledningen bör nog ta tag i den affären innan den blir ännu mer infekterad. Kanske är en rak försäljning av Salah nu enda lösningen. Vilket kanske också var dennes och hans agents taktik.?!

Hört talas om Leon Bailey från Trencin i Slovakien. Nä, trodde inte det men enligt Metro kommer han till Chelsea. Bailey är 17-årig jamaicansk anfallare. Det är alltså inte för a-laget utan för akademin, även om Metro fantasifullt presenterar det på ett något annorlunda sätt. Man kanske kan bli arg på deras journalistik men ändå är Metro rätt roande, så länge man tar dem för vad de är - sämst på sitt jobb i England bland papperstidningarna.

LÖRDAG:
Enligt Telegraph är Chelsea och Stoke överens om Asmir Begovics övergång till The Blues. Den lär bli officiell nästa vecka. En mycket kvalificerad övergång även om Begovic inte riktigt är i Cechs klass, men han är ändå en av ligans bästa målvakter och kommer tydligen för runt facila 6m pund.
    Begovic lär få mindre speltid än nu, men 27-åringen får en viss kompensation genom att han lär dubbla sin nuvarande lön.

Falcao har verkligen tagit en lönesänkning nu när han kom till Chelsea. Han lär tjänat 285k i veckan hos United men får bara hälften och mindre än det hos Chelsea. 140k anses vara hans nya lön. På något sätt visar det ett sällsynt engagemang som visar motivation och intresse från columbianen.

Dagens Arda Turan är att United lär gett sig in i jakten på turken. De anses dock chanslösa då det är Chelsea och att jobba med Mourinho som anses vara Turans preferens.

Marco van Ginkel kommer inte att lånas ut till Milan kommande säsong utan förväntas stanna hos Chelsea och slåss om en mittfältsplats. Hoppas det går bra för honom, hans Chelseakarriär förstördes ju snabbt av en svår skada men han har spelat bra i italien under våren efter att äntligen sluppit skadeeländena.

Chelsea smyger fortfarande i vassen runt sommarens stora transfersnackis, Paul Pogba. Beroende på vilken källa man vill tro så är Chelsea fortfarande med i leken kring den otroligt dyre, och lovande, mittfältaren. En fördel för Chelsea anses vara att klubben har flera spelare som Juventus är intresserade av.

Chelsea anses leda jakten på Fluminenses Kenedy och många ser det som en done deal, men Chelsea (och United) lär tydligen också jaga samma klubbs mittfältare Gerson.

Spanska rykten säljer nu Juan Cuadrado och hävdar att Chelsea bett superagenten Jorge Mendes att lösa det. Spanska rykten som sagt.

Ryktena om vänsterbacken Baba Rahman från Augsburg lever också fortfarande.

FREDAG:
Chelseas nya tröjor har dröjt extremt länge och ännu är de inte officiella men nu har de tydligen börjat dyka upp i en del butiker. De ser inte ut som de läckta bilderna. Borta verkar de hemska kritstrecksränderna vara och det blir inte bara Yokohama som sponsor utan Yokoham Tyres. De blir nog snart officiella.

Mohamed Salah kommer inte att fortsätta i Fiorentina utan verkar flytta till Inter, som lån förstås då han fortfarande är en Chelseaspelare. Hans sena nej har grymt förargat Fiorentina som tydligen överväger juridiska åtgärder mot Salah då de hade tydliga kontrakt med Chelsea. Chelsea som klubb kan nog inte beröras av någon stämning, men man vet ju aldrig med fotboll. Kan Blatter agera som han gör så kan allt hända i fotbollens juridiska snårskogar.

Juventus tror återigen att de kan få en av Chelseas brasilianare, de ska ju nästan köpt Oscar (om vi ska tro lögnaktiga italienska medier) och nu vill de även ha Willian. Inget av det lär hända.

TORSDAG:
Vem är förvånad? Inte jag för jag har hela tiden trott det varit lögn, som nästan varje ord utom möjligen punktering är i Sport, AS, Marca och andra spanska tidningar.
    Arda Turan förnekar nu helt det påstående som de tidningarna gått ut med om att han ska till Barcelona.
     Men som sagt, vem är förvånad. Det kommer nog aldrig att hända att något som kommer från de källorna eller Le10Sport eller Tuttomercatoweb någonsin kommer att hamna i vänstra kolumnen innan det är bekräftat av trovärdiga och helst officiella källor. Men från CSFCs erfarenhet - lita aldrig en enda sekund på ett rykte som hänförs till ovanstående källor!
    Arda Turan förnekar alltså på twitter och säger att ingenting är klart med något eller någon, utan han är på semester.

Italienska källor!!! säger att Juventus har lagt ett bud om 28m pund för Oscar. Hands off. Inte ens om Chelsea får Pogba får detta hända. Dessutom om Pogba ska kosta 100m euro måste Oscar kosta minst 60m euro (42-43m pund)! Absolut minimum.

Nu börjar även Madridtidningarna hävda att Turan väljer Barcelona även om det innebär att han inte får spela fotboll förrän i januari. Det verkar som Chelseas spelaraffärer i sommar inte går lika bra som förra året men än kan mycket hända och inget är säkert förrän det är officiellt.

Det är mycket om Arda Turan hit och dit och beroende på vem man vill tro på så är det Chelsea eller Barcelona. Oseriösa Metro hävdar att Turan redan tittar på hus i London...
      Daily Mail har ställt samman en profil på Turan >>

Kan inte låta bli att kommentera Sepp Blatters senaste grodor. Han åker ju inte till VM i Canada för att ge USA eller Japan (stackars engelska tjejerna, åka ut på det sättet i en match de enligt många rapporter nog var bäst i...) bucklan. Privata skäl sägs det, men sanningen är säkerligen snarast att han vågar inte. Han har inte heller vågat sig till USA de senaste åren då han är rädd att bli arresterad för sina mutaffärer (och börjar Jack Warner skvallra är nog risken väldigt stor även om Blatter än så länge lyckats hålla armbågs lucka till alla former av bevis).
    Blatter hävdar att han har ett rent samvete - vilket är en av sommarens roligaste och mest ironiska repliker. Finns det någon utanför afrikanska fotbollsförbund som ens tror Blatter har ett samvete?!

Imorgon ska det ges besked om Mo Salah stannar på lån hos Fiorentina en säsong till. Salah har tydligen krånglat kring lön, Montellas sparkning och rykten om att Gomez försvinner. Fiorentina lär dock redan betalat Chelsea 1m pund för lånet!

Inte för att det ens spekulerats i det i nämnvärd grad men plötsligt går skvallerryktena om att Chelsea till varje pris kommer att blockera (vilket ord, men det är det som används) en övergång för Loic Remy. Brukligt brukar annars vara att det finns ett bud eller en vilja hos en spelare att lämna - men under silly season gäller inga regler, bara blaskorna får klick. Det positiva är att beskedet från Chelsea är att Loic Remy är inte till salu. Helt rätt beslut.

Kanske inte en helt igenom seriös artikel, men visst väcker den några frågeställningar vi verkligen egentligen inte vill ha svaret på under nästa säsong. Läs >>

ONSDAG:
The Guardian, normalt trovärdiga, hävdar att Falcao-affären är klar nu och att Falcao ansluter till Chelseas träningsläger i Montreal 19-20 juli. Då han deltagit i Copa America ansluter han senare som övriga sommarturneringsspelare.
Det är dock andrahandsuppgifter, från Falcaos familj så vi kan inte officiellt lita på det ännu.
      Enligt Guardian blir lönen 180k i veckan och låneavgiften 4m pund. Bra mycket billigare än det var för United alltså. I lånet ingår en utköpsklausul nästa sommar.

Vill ni veta mer om hur en transfer går till, vilka steg den innehåller finns här en hyfsad sammanfattning. >>

Atletico Madrid har börjat intressera sig för Juan Cuadrado, plus de ständiga ryktena om att Felipe Luis ska återvända. Och då Chelsea är intresserade av Arda Turan (och förhoppningsvis har de inte gett upp om Antoine Griezmann) börjar det lukta bytesaffär.

Douglas Costa som så gärna ville till Chelsea, och som så länge knutits till Chelsea kommer inte till Chelsea, för han är klar för Bayern München.

Det vore ju inte Silly om inte en källa tvärsäkert slår fast en sak och en annan motsatsen. Arda Turan är dagens två-ansiktes rykte. En källa (och vi talar inte om de säkraste) slår fast att han skrivit ett för-kontrakt med Chelsea. Nästa källa hävdar att han ska till Barcelona och inte spela fotboll förrän nästa år (för det får ju ingen göra som går dit just nu!). Vi lär väl få se någon gång under sommaren vilka som har rätt. Eller fel, vilket måste vara utgångsläget för alla silly-rykten.

Falcao lär också skrivit kontrakt. Lån antar vi. Men det intressanta är löneryktet. Vi har hört många siffror även om de flesta verkar överens om att han hade 280k i veckan hos United. Nu ska lönen sjunkit till 130k hos Chelsea. Fortfarande makalösa pengar men kanske mer rimliga.

Chelsea ska också vara överens med Asmir Begovic. Det är många tvärsäkra uttalanden denna vecka, men som alltid får vi nog vänta till något blir officiellt. Men av de här tre ryktena är Begovic som back-up en mycket bra värvning. Turan är en bra förstärkning på mitten och Falcao en jättechansning där Mourinho sätter sitt ego och prestige på spel. Kanske för att "get one over" som man säger, på Louis van Gaal som inte kunde få Falcao att leverera. Skulle JM lyckas med det vinner han managerkampen på knock-out.

Metro är Metro och inte mycket att tro på när det gäller silly season, men här är för en gångs skull en artikel som inte snackar skit om Chelseas lånepolicy utan visar förståelse för den. Läs >>

TISDAG:
Att tröjor och utrustning byter utseende varje år har vi fått vänja oss vid, liksom att designen sällan alltid är av den sort man önskar sig. Därmed följer reor när nästa säsongs tröjor ska in. I år har Chelsea reat ovanligt mycket, och nu säljer de tröjorna i en form av brandrea på plats i London (Megastores) för tio pund! Vilket verkligen tyder på att förra årets design var ingen höjdare (värst var ju den svarta med aktiestrecken - den gula däremot en av de bästa hittills) och nobbades klart av fansen.
    Ovanligt nog, och kanske har det med den nya sponsorn Yokohama, har Chelsea inte officiellt presenterat sin nya tröja ännu. Det är extremt sent enligt Chelseastandard, de flesta år spelas de två sista omgångarna i den nya tröjan. (Tyvärr av bilder som läckt blir det en rätt hemsk variant av rkitstreckströja, nästan lika obehaglig som de skjortor med vit krage engelska bankirer gillar - men vi får hoppas läckorna är felaktiga).

Arda Turan lämnar Atletico, det är klart och innan helgen ska han bestämma sig för vilken klubb det blir. De flesta av de stora elefanterna dansar därför, men enligt vissa källor är Turans föredragna destination Stamford Bridge för att han vill jobba med José Mourinho. Strax under 30m pund lär han kosta enligt svenska källor, anmärkningsvärt högt för en spelare som deklarerat att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt oavsett om det finns tid på det - men marknaden lär av Real och Man U just nu. Turan däremot är en bra värvning, särskilt om Mikel försvinner. Då stärker vi upp mittfältet inte minst defensivt men även offensivt då han i det påminner något om Fabregas att han klarar båda uppgifterna.

Två affärer förväntas bli klara denna vecka; Asmir Begovic och Falcao. Begovic är en synnerligen dyr men mycket kompetent målvakt, ändå måste han vara den kostsammaste back-upmålvakt som någonsin köpts om det blir så. Falcaoaffären får mer och mer frågetecken och kritik efter dennes, igen, pinsamma insats under Copa America. Och även om det är en chansning Chelsea kanske har råd med och kan göra börjar det kännas som om det vore bättre att satsa på någon av klubbens ungdomar istället.

Mikel verkade vara på väg till Abu Dhabi men det kan bli bättre än så för honom (om än kanske mindre pengar), då Inter nu har honom som alternativ till Melo om de inte kan få loss denne.

MÅNDAG:
Chelsea sägs, av normalt rätt seriösa Telegraph lagt ett bud om 80m sek (6m pund) på Asmir Begovic idag. Stoke förväntar sig ett högre bud, kring 105m sek (8m pund). Telegraph tror affären ska bli klar senast onsdag! Det är onekligen ett högklassigt andrahandsval om än ej Petr Cech. Lite förvånande dock om Begovic vid 27 års ålder är beredd att ta andrahandsfiolen, fast han kanske såg att Courtois ändå var borta rätt många matcher förra året.

En "scouting report" om Kenedy som alltmer ser ut att bli en Chelseaspelare. Läs mer >>

José Mourinho semestrar hemma i Portugal och förväntas vara tillbaka på Cobham i början av nästa vecka. Kanske lär det bli ont om övergångar innan han är tillbaka.

Ryktena om (dyre) Aleksandar Mitrovic från Anderlecht växer, vilket inte på något sätt behöver innebära att de är sanna.

MLS-klubben Sporting KC (Kansas City) visar intresse för Marko Marin, som knappast lär ta en plats i Chelseas trupp även nästa säsong. Hans karriär har tyvärr inte tagit den riktning man trodde efter sett honom i tyska U21-laget.

Kenedy verkar nästan helt klar för Chelsea efter oväntat snabba förhandlingar (det brukar det inte bli med sydamerikanska klubbar bl a beroende på ägarstrukturer som tredjepartsägande som är förbjudet i många länder). 6,3m pund lär Kenedy kosta men arbetstillstånd lär bli en svårare fråga just nu. Men Barcelona har dragit sig ur och säger nu att de inte är intresserade, självklart då Kenedy istället valde Chelsea!!!

Som väntat är det lite problem kring Andreas Christensens utlåning till Borussia Mönchengladbach. Mourinho och Chelsea vill nämligen att Christensen först förlänger sitt kontrakt med Chelsea men som många ungdomar som lånas ut är Christensen tveksam till sina chanser i Chelsea så kontraktsskrivandet drar ut på tiden. Å andra sidan har Christensen tid nu när Sverige sparkade ut Danmark ur U21-EM. Christensens nuvarande kontrakt går ut nästa sommar.

Inter hoppas få låna Mo Salah och Juan Cuadrado nästa säsong. Knappast troligt.

Chelsea lär leda jakten på Asmir Begovic som har ett kontrakt som går ut nästa sommar. Stoke lär vilja ha 8m pund för målvakten.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!