1 juni 2009

Klart med Ancelotti som ny manager

Det är ingen direkt överraskning, det har stått klart en tid att vår nye manager och efterträdaren till mirakelmannen Guus Hiddink blir Milans förre manager Carlo Ancelotti, 49 år.

Chelsea offentliggjorde detta idag, dagen efter att Milan offentliggjorde att Ancelotti lämnar och efterträds där av Leonardo.

Chelsea har återigen valt att gå med ett beprövat namn och förhoppningsvis fungerar det bättre än med Scolari. Ancelotti har fantastiska meriter från sina år i Milan med Champions League-segrar och har bevisligen vana med stjärnnamn.

Ändå är han i mina ögon en rätt grå person som inte satt något direkt avtryck som manager. Än vet jag för lite om hans förmåga att hantera känsliga egon som Didier Drogba och om hans förmåga att vända matcher. Det jag sett av Milan tyder inte på att Ancelotti på något sätt är en matchvändande coach som Hiddink och Mourinho.

Till skillnad från våra senaste managers har Ancelotti även en lyckosam karriär som spelare bakom sig. Något som kan visa sig mycket värdefullt.

Trots sitt rykte och sina meriter är väldigt lite känt om Ancelottis metoder, så vi måste alla ge honom en ärlig chans. Trots allt ska han fylla några väldigt stora skor i ett av fotbollens tuffaste jobb.

Ancelotti startar officiellt 1 juli men är säkerligen redan nu involverad i eventuella transferaffärer som kommer att ske under sommaren.

Lycka till Carlo Ancellotti, det är inget lätt jobb du tar över i en klubb med ett visst katapultrykte vad det gäller managers. Guus Hiddink var den förste sedan Glenn Hoddle som avgick själv! Vi ställer höga krav och vi har ett gäng spelare med osedvanligt mycket vilja och självständighet. Men priset är värt utmaningen, du tar över ett av världens bästa lag med en helt annan förmåga än dagens Milan.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC