4 maj 2009

Fler resultat

Välkomna till csfc.se, Chelsea Swedish Fan Clubs helt egna och nya adress.

Nu finns alla Chelseas målgörare även i de engelska cuperna, FA Cupen som vi deltagit i sedan 1905 och Ligacupen som under olika namn funnits sedan 1960 (med några undantag i början).

Samtliga resultat, datum och målgörare finns nu att kolla här under rubriken Resultat till vänster. I ligan, i FA Cupen, i Ligacupen, i de europeiska cuper som funnits och Champions League t om 2008 (årets resultat finns under Resultat - Denna säsong)

----

Chelsea skötte sig oklanderligt och hade en ganska lätt match mot Fulham i lördags där Guus Hiddink luftade det manskap som ska ta sig an det lag som de som vet bäst kallar världens bästa, vi får väl se.

Man kan lugnt dra slutsatsen att Hiddink ville ge det tänkta laget speltid, delvis förmodligen övertygad därtill om att de spelare som vilade innan bortamatchen mot Barcelona visade att de hade lite svårt att komma igång.

Ett lugnt, förtroendeingivande förberedelsearbete inför årets viktigaste match hittills. Ligan är ju tyvärr förlorad, egentligen redan i julhelgen med de svaga resultaten då även om vi sprattlade emot rätt länge.

I El Clasico hade Barcelona lite överraskande lekstuga med Real Los Arrogantos Madrid. Jag hade förväntat mig att Real Madrid skulle bjuda motstånd, men det gjorde de inte alls. Sämre har jag nog aldrig sett ett så kallat topplag i en liga uppträda i en avgörande match. Försvarsspelet påminde mest om nackade kycklingar som sprang efter bollen som 7-åringar i fotbollsskolan. Det var pinsamt utan att därvid förta något av den fotboll Barcelona bjöd på. Inte nästan vid ett enda tillfälle lyckades de sätta press på bollhållaren, det var som om de ville förlora. Jag är dock av den skolan att om det inte är Chelsea som är så överlägsna föredrar jag att se matcher mellan två stycken lag som vill spela fotboll och bjuda upp.

Chelsea lär inte uppträda som Real Madrid och inte lär Barcelona få uppträda som på Bernabeu heller på Stamford Bridge. En förlust för Barca hade säkert skakat deras självförtroende, men med tanke på oerhört överdrivet spanska självförtroenden brukar bli när de har allt i ryggen kan det kanske bli en lika stor fördel om Barcelona tror de ska kunna göra detsamma i London.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC