7 april 2009

Ikväll smäller det

Jag förväntar mig ingen bra fotbollsmatch ikväll. Självklart blir det inte rolig fotbolll när Tubby Benitez' enda taktik är att stänga ned spelet när Liverpool spelar mot Chelsea. Han brukar lyckas med ett par undantag som när vi vann med 4-1 eller vad det var på Anfield och andra semin i fjol. Tubby Benitez uppfann taktiken med att parkera bussen framför mål, något Chelsea alltid har svårt med.

Ett tidigt mål för Chelsea är det enda som kommer att öppna upp den här matchen. Heja Drogba. Fast jag har offentligt tippat att vår målgörare blir Ballack.

Ett fakta ni kan skryta med: det lag som slagit ut Real Madrid i CL har alltid åkt ut i nästa omgång mot de blivande vinnarna av hela turnerningen! Så statistiskt sett vinner Chelsea Champions League i år.

Dessutom är jag oerhört förvånad över okunnigheten hos Liverpool-supportrar som tror att den här matchen ens påminner om ligamatcherna som de vann enbart tack vare korrumperade domare. För det första spelar som den här gången Essien och Drogba, två av våra 5 bästa spelare. Medan Poo har bästa laget förutom säkerhetsrisken Mascherano (alltid nära utvisning, precis som Mikel).

Ännu ett skäl som talar för Chelsea. För första gången någonsin har Tubby Benitez inte kunnat vila sina stjärnor före matchen mot Chelsea i CL. Gerrard måste faktiskt spela två matcher samma vecka....klarar han det...;-) Normalt har Benitez vilat upp till fem-sex spelare i matchen före det obligatoriska Chelsea-mötet i Champions League. Det kunde han inte i helgen, utan alla fick spela större delen av matchen. Gerrard gick dock av före matchslutet. Officiellt skadad, men inte värre än att han var frisk typ timmen efteråt.

Den spelare jag alltid fruktar i Liverpool börjar på bänken, Benayoun. När han kommer in blir Liverpool farliga, som i matchen senast på Anfield. Fast då hade ju domaridioten Mike Riley redan avgjort matchen till Liverpools fördel, även om de inte hade gjort målen ännu. Hoppas danske domaren Claus Bo Larsen står upp emot fansen som bara kan sjunga två sånger ikväll.

För er som fortfarande undrar varför vi inte gillar Liverpool, läs gärna denna artikel av Olasal.
http://www.chelsea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=513975

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC