14 mars 2009

REFLEKTIONER

Jag är ingen bra människa. Det har jag förstått nu i veckan för jag har njutit något alldeles oerhört av att alla italienska lag har kraschat ur Champions League. Det är sällan jag njutit av förluster som dessa.

Då hejade jag ändå på Inter mot Man U, inte så mycket för att jag trodde de hade en snöbolls chans i helvete utan för jag ville slippa United i fortsättningen. Finalrepris i Rom är bara en lott borta.

Jag måste erkänna att jag njuter obarmhjärtligt gott av att italiendyrkare som Marcus Birro och på Aftonbladet tvingas inse att att Italien som liga är knappt en b-lagsmässig. Chelsea var rätt usla i Turin och fick ändå 2-2 med mersmak. Arsenal var ännu sämre i Rom och gick vidare. United var precis som väntat. Jag hade också en liten, sista glimt hopp, av det storsvenska och hoppades att Zlatan skulle visa sig vara en världsspelare. Men inte. Han var visserligen två gånger bättre än i Milano, men det enda han avslöjade var sin brist på tempo, på snabbhet, på arbetsvillighet. Trist när han hade chansen.

Zlatan spelar i den enda liga han kan glänsa. Serie A, knappt ens tredje bästa liga i Europa, jag undrar om inte Bundesliga nu är bättre. Birro är rätt kul, han är så insnöad på Italien att han skulle inte ändra åsikt om så en pingvin satt på hans huvud en hel vinter.

Italiensk fotboll stinker av självgodhet, men annars duger den inte till mycket. Än värre är dock att supporterkulturen i Italien helt spårat ur, den är inte i närheten av kultur längre. I Rom knivskar romare arsenalsupportrar. Visserligen i arslet vilket verkar oändligt passande, men ändå så fel. I Turin försökte supportrar använda våld mot Chelsea. Fast de enda fastställda övergreppen var domarens insats.

Jag njuter av att Italien blev satta på plats. Spanien lyckades få två lag vidare, men Villarreal lever på lånad tid.

Även Michel Platini som hatar England likt en fransman under 100-åriga kriget och mer, tvingas nu erkänna England som fotbollens högborg igen. Obs ej engelska landslaget, utan ligan. Han mår förmodligen otroligt illa av detta och regler är på gång för att hindra att fyra engelska lag når semifinalen. Lottningen i Geneve lär säkert bli riggad. Bli inte förvånad om alla engelska lag möter varandra i kvarten.

Å andra sidan ska man vinna måste man ändå vinna alla matcher. Bara jag slipper se John Terry halka på en grästuva igen.

Nästa fredag lottas champions league - vem tror på en schysst lottning under Platini?

OCH mycket, extremt motvilligt, vill jag gratulera Liverpoo till att de har öppnat upp ligakampen. Fast de lär ändå bara sluta trea. Det blir Chelsea och United det handlar om likaväl.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC