10 mars 2009

KVARTSFINAL IGEN

Återigen är Chelsea i kvartsfinal i Champins League. Det blev onödigt spännande mot tinkerman Ranieri, men som vanligt gjorde han idiotiska byten som förmodligen hjälpte Chelsea.

Chelsea hade 1-0 med sig, men började nervöst och svagt nere i Turin. Från 35 minuter så var Chelsea dock starka, även om en fullständigt idiotisk frispark och hands i muren på den orsakade att nerverna kom i dallring.

Men Drogba är snart i sitt livs form igen. Han är en humörspelare och måste trivas med sin manager. Nu gör han det, till skillnad mot Grant som han inte gillade på grund av hur Mourinho slutade. Scolari och Drogba var närmast fiender och hade inte Roman ingripit hade förmodligen Drogba lämnat klubben i januari hade Scolari fått bestämma. Drogba har nu visat var skåpet ska stå och det var absolut inte Scolari som hade rätt.

Att the Bison, Michael Essien fick göra kvitteringsmålet, det så oerhört viktiga var ett exempel på viljekraft. Han fullföljde långt högre upp än han normalt ska göra och tryckte in bollen bakom Buffon.

Precis innan hade Drogba gjort mål på en frispark, men de långt ifrån objektiva spanska domarna dömde bort målet och hävdade att bollen inte var inne. Vilket den var. UEFA måste nu införa målkameror, deras teknikfientliga småskurna hållning är ovärdig fotbollen av idag.

I andra tog den hyllade Chiellini en fullständigt onödig och idiotisk andra varning och då trodde vi att matchen var avgjord. Särskilt som tinkerman tog ut sin bäste spelare istället för Trezeguet som var värdelös innan dess. Visst innebar inbytaren Giovinco en förbättring, men det var ändå helt fel. Sedan tog Ballack en dum firspark och Belletti ännu dummare tar bollen med händerna i muren. Del Piero hade inga problem på straffen utan fintade bort Cech.

Belletti revancherade sig genom en perfekt instickare framför mål som Drogba, bäste Chelseaspelare, trängde sig fram och distinkt smällde in i mål. Avancemanget var helt klart. Och fullständigt rättvist därtill.

Ändå kommer Hiddink att förbättra Chelsea ytterligare under våren. Han har också haft den bästa starten någon Chelseamanager någonsin har haft. Fem vinster och en oavgjord.

---

CSFC inleder framöver ett samarbete med engelska bettinföretaget Sportingbet. Vi gör det för att ytterligare kunna utveckla sajten och ge den möjligheter till egen plats och identitet. Så stöd gärna Sportingbet i framtiden genom att söka era spel genom banners på denna vår sajt. (Vi söker också intresserade som vill bidra till sajtens utveckling, kom ihåg, vi är helt inofficiella och det märks).

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC