12 februari 2009

HIDDINK NY MANAGER

Luiz Felipe Scolari som oväntat sparkades i måndags fick snabbt en ersättare. Chelsea agerade kraftfullt och utnyttjade Roman Abramovichs vänskap och stöd till Rysslands fotbollsförbund att blixtsnabb försäkra sig om holländaren Guus Hiddinks tjänster.

Att Chelsea skulle lyckas knyta Hiddink till sig var till och med mer överraskande än att Scolari fick sparken. Guus Hiddink har länge stått högst upp på Chelseas önskelista, det är ingen hemlighet. Lika väl känt har det varit att Hiddink har kategoriskt tackat nej. Det hade han gjort den här gången också om det inte hade varit just Chelsea som frågade.

62-årige Hiddink är en korttidslösning säsongen ut och kommer att vara kvar som Rysslands förbundskapten. Ryssland har dock under våren endast två på pappret väldigt lätta kvalmatcher och Hiddink som har kommit långt med Ryssland är tydligen säker nog på sitt Ryssland att han anser sig kunna dubblera en kortare tid.

För mig är det en dröm som blivit sann. Jag anser att ingen tränare, manager i världen passar Chelsea bättre än Guus Hiddink och jag har velat haft honom i långt mer än tio års tid. Även om det bara är en korttidslösning så tror jag att han har kapaciteten att vända den negativa trend Chelsea haft de senaste två månaderna. Att vinna ligan tror jag inte på, men vi måste fixa en direktplats till Champions League och vi har FA Cupen och än viktigare Champions League att kämpa för. Bägge turneringarna kan vi utan vidare vinna. Alla cuper behöver dock lite tur. Det vet inte minst sedan Moskva där Chelsea var det bättre laget, men en hal tuva och en usel straff av Anelka kostade oss den segern.

Vill ni veta mer om varför Guus Hiddink är min drömmanager läs följande artiklar på Chelsea Vital:
http://www.chelsea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=513236
http://www.chelsea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=513244

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC