4 oktober 2008

Jubilanter

Helgen bjöd på massor av jubilanter i Chelsea. Chelsea gjorde sitt 1.000:e mål i Premier League. Inte illa. Och det var Alex som gjorde det. Samme Alex som höll på att göra ett andra mål när Anelka klumpigt nog i offsideposition stal målet. Som tur var var domarna inte alls med och målet stod fast i 5-0 matchen mot Sunderland på Stamford Bridge.

Därtill gjorde vad som måste vara världens målfarligaste mittfältare någonsin sitt hundrade ligamål. 99 i Premier League och ett i Championship för Swansea. Hundra mål totalt för Chelsea passerade Lamps redan förra säsongen.

Jubilerade gjorde även Petr Cech som höll nollan för 100:e gången. Han har en bit kvar till Peter Bonettis fantastiska 206 matcher utan insläppta mål. Å andra sidan är Peter Cech yngre och skulle han spela lika länge sm The Cat då är nog det rekordet också slaget.

Lampard slog också rekord, med 100 mål i Premier League. Det var länge osäkert om det var 100 ligamål (ett för Swansea) men det har nu visat sig att ett mål i West Hams tröja för tio år sedan var Lampards, inte självmål som West Ham först bokfört det som.

Däremot förlorade vi vårt fantastiska rekord i förra helgen. Vi stannade på 86 obesegrade i ligan på hemmaplan och 75 matcher helt obesegrade på Stamford Bridge i alla turneringar. Något som äckliga Liverpool-tidningen Liverpool Echo hela veckan dels har försökit fönedra, dels förringa. De är väl sura för att Liverpools rekord slogs redan för ett år sedan. Samma Liverpool som följde upp sin vinstmatch med att omedelbart förlora mot jumbon Tottenham. Tack för den. Nu kanske de mest arroganta supprotrarna i världen håller tyst ett tag.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC