22 augusti 2008

Paim klar

Chelsea har nu officiellt välkomnat lånet från Sporting Lissabon, Fabio Paim till Chelsea. Paim lånas från Sporting ett år med köpoption.

Paim är en 20-årig ytter utan meriter som anses lovande, men som aldrig slagit sig in i Sportings trupp utan tidigare varit utlånad till andra klubbar i lägre divisioner i Portugal.

På ytan synes det vara en konstig transfer, när lånade Chelsea en spelare senast? Och dessutom en spelare som inte har några meriter? Å andra sidan borde ju Luiz Felipe Scolari mer än någon annan ha koll på just portugisiska talanger - så det finns säkert skäl till att Chelsea genomför den här ovanliga affären.

Det är drygt en vecka kvar på transferfönstret och sagan om Robinho fortsätter. Jag säger som jag sagt hela tiden, det handlar om hur mycket pengar Real Madrid kan klå Chelsea på. Nu har dessutom Robinho gått ut offentligt och begärt transfern för att han vill gå till Chelsea. Vilket ytterligare sätter saker på sin spets. Jag är personligen, och har varit, övertygad om att affären blir av - men säker kan ingen vara. Det blir ju inte mindre roligt med tanke på hur Real Madrid uppträdde när Christiano diva-diver Ronaldo var aktuell och de menade att klubben (ManU) skulle släppa Ronaldo som ville iväg.

Däremot verkar affären med att låna tillbaka Shevchenko till Milan spricka på Milans girighet. Det har inte bara krävt att Chelsea lånar ut honom gratis, utan också att Chelsea ska betala delar av Shevas lön. Och detta utan att de själva gör några som helst åtaganden. Skönt att Chelsea bad dem dra till slut.... Även om jag personligen kan tycka synd om Sheva som knappast får det lättare i år att ta en ordinarie plats.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC