21 juli 2008

En legend lämnar

Idag blev det klart att Claude Makelele återvänder till Frankrike för att spela sina sista år där. Det blev storsatsande PSG i Paris som efter ett par år uppvaktande av Chelsealegenden Claude Makelele fick hans signatur på kontraktet.

Den 35-årige Maka är en symbol för Chelseas inträde i världseliten i fotboll. Det var när han kom från Real Madrid som Chelsea dels började attrahera världsspelare mitt i karriären, men framförallt vände turen för oss och vi har sedan dess vunnit bucklor varje år utom förra. Mitt i allt har den alltid glade och alltid professionella Claude Makelele stått.

För mig personligen är Claude Makelele en av de bästa, mest karismatiska och hedervärda spelare Chelsea har haft. Nästan i Gianfranco Zolas klass. Jag kommer att sakna honom något oerhört, men kan inte annat än att önska honom lycka till och tacka honom för hans fem år i Chelsea.

Samtidigt meddelas att en mindre lyckosam spelare, Khalid Boulahrouz återvänder till Tyskland och till VfB Stuttgart. Boulahrouz blandade mycket bra insatser med betydligt mindre bra under sin tid i Chelsea och var förra året utlånad till Sevilla. Boulahrouz är sommarens tredje spelare som lämnar Chelsea som avsiktligt minskar sin stora trupp av spelare. Tidigare har även Steve Sidwell lämnat för Aston Villa.

På tur att lämna är Tal Ben Haim som förmodas skriva på för Manchester City inom kort och Claudio Pizarro.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC