11 jan 2008

Anelka klar för Chelsea

Efter en lång tids spekulation är det nu klart att franska forwarden och klubbhopparen Nicolas Anelka är klar för Chelsea.

Chelsea och Bolton har kommit överens om en övergångssumma efter att Chelseas första bud hade avvisats. Siffran har inte offentliggjorts men det spekuleras i 15 mijoner pund.

Nicolas Anelka gjorde stor succé i Arsenal som ung spelare och har sedan dess spelat i massor av klubbar utan att göra mycket annat än göra sig känd som bråkmakare, mycket på grund av sin bror som han tidigare hade som agent.

Totalt har Anelka nu kostat fotbollsklubbarna runt 1,16 miljarder klubbar, så han är verkligen en agents dröm då dessa har provision på övergångssummorna.

Personligen har jag en hel del att övertygas om, men Chelsea behöver en anfallare som är van vid det engelska spelet och då ryktena om Dimitar Berbatovs tillgänglighet var överdrivna. Anelka har trots allt gjort tio mål för bottenlaget Bolton och har visat sin skicklighet på plan. Jag kan bara hoppas att han mognat som människa och visar en bättre attityd än han gjorde i Arsenal, Real Madrid, Paris SG etc.

Så slutorden får bli, lycka till Anelka nu när du kommer till en storklubb igen.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC