1 september 2007

Lassanna Diarra lämnar

På Silly Seasons sista dag och de sista timmarna lämnade ännu en ung spelare Chelsea. Det var Lassanna Diarra som Arsenal har jagat under sommaren som valde att lämna Chelsea för att få mer speltid. Arsene Wenger har redan under tidigare år fiskat efter honom, han är ju fransman och en allround spelare som kan spela på mittfältet men som även hade en period tidigt i år då han var framgångsrik som vikarierande högerback.

Att Diarra skulle lämna och att han fick gå till en direkt toppkonkurrent gör oss supportrar mindre glada, men man måste förstå unga spelare som vill få mer speltid.Han var tänkt som Makeleles efterträdare men har fått övermäktig konkurrens i den rollen från John Obi Mikel. Konkurrensen i Chelsea är ju av helt annan kaliber än den är i Arsenal.

Enligt ryktena kostar han Arsenal 5m pund. Så Chelsea har i årets värvningscirkus för första gången på många år gått med ordentlig vinst. En vinst som kanske ackumuleras för ett större köp senare under säsongen. Även om det är sällsynt att större spelare rör på sig under januari då de är s k cuptied, dvs inte får spela i de stora cuperna för att de spelat med sitt gamla lag. Dani Alves som Chelsea försökt få spelade t ex i gårdagens Supercup, även om jag inte vet om just den matchen innebär att han inte får spela Champions League.

Idag lottades även tredje omgången av Ligacupen. Som mästare har Chelsea stått över första omgången och vi går in i tävlingen borta mot Hull City.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC