31 augusti 2007

Glen Johnson lämnar

Glen Johnson lämnar Chelsea på Silly Seasons sista dag, tack och lov! Inte att Johnson lämnar, utan att Silly Season är slut. Förr var det kul, nu är det en ren plåga. Inte minst på grund av alla agenter som släpper vilka rykten som helst för att få upp lönen på sin spelare, senast av alla dessa var Ronaldinhos agent och bror som gjorde sitt bästa att ljuga ihop och underblåsa en rövarhistoria om att Roman personligen ville köpa Ronaldinho för miljardbelopp.

Att Glen Johnson som var Roman-tidens första värvning när den lovande högerbacken kom från West Ham skulle lämna är inte överraskande. Han har aldrig lyckats i Chelsea. Framåt har det gått bra många gånger, men då har det varit mindre bra till riktigt dåligt bakåt. Han fick några chanser i början av säsongen efter låneåret i Portsmouth förra året. Han tog inte chansen utan JM har bytt högerback i varje match.

När Juliano Belletti kom till Chelsea förklarade vi att vi hade värvat färdigt. Alla vet att vi ville ha Dani Alves från Sevilla, men vägrade betala Sevillas utpressningspris. Ett högt spel president del Nido spelade och förlorade. Nu har han en riktigt olycklig spelare som ville till Chelsea att ta hänsyn till, åtminstone till i januari. Eventuellt kommer Alves att vägra spela Europaspel fram till dess för att sätta ytterligare press på del Nido. Den 31-årige Belletti anses bara vara en övergångsspelare.

José Mourinho sa också ifrån och menade att det var öppet för en spelare att lämna truppen om han ville.

Som väntat blev den spelaren Glen Johnson som fortfarande är ung nog att få ordning på sin karriär om han låter bli att stjäla toalettsitsar och koncentrerar sig på fotbollen.

Vi önskar honom lycka till nu när han återvänder till Portsmouth, denna gång som deras spelare inte ett lån. Uppskattad övergångssumma är 3 m pund. Vilket återigen innebär att vi inte får igen pengarna vi lade ut.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC