23 augusti 2007

Robben borta, Belletti kommer

Sommarens sämsta "thriller" har äntligen fått ett slut. Inte för att jag ville att den skulle få det slutet, men efter alla rykten och skitsnack i spansk media är man så trött på det hela att man till slut gav upp och tyckte det var lika bra.

Arjen Robben lämnar Chelsea för att spela för Real Madrid. Enligt obekräftade uppgifter för €36miloner. Ett hyfsat pris, särskilt som Robben är lika skadebenägen som Fredrik Ljungberg.

Något som säkert har bidragit till det hela är Florent Maloudas succé på högerkanten. Dessutom en spelare som inte missat en match på tre år.

Vad som är sant och osant i Robben-historien vet väl ingen längre. Det enda man kan säga är att Arjen Robben har betett sig värdigt och vägrat kommentera. Något man inte kan säga om hans pappa och agent Hans. Enligt Chelsea återtår den mediciniska undersökningen och det personliga kontraktet. Enligt spansk media har det personliga kontraktet varit klart i två månader. Däremot kan Robben få problem med den medicinska undersökningen. Ingen är skadad lika mycket som han. Och han har enligt uppgift inte spelat sedan USA-turnéen på grund av skada!

Samtidigt har Chelsea tröttnat på Sevillas hutlösa krav och smutsgia förhandlingstaktik kring Dani Alves och nöjer sig med att ta Juliano Belletti från Barcelona för en obekräftad summa om €5,5m. Belletti är 31 år gammal. Brasilianare och anses vara på väg ut. Det låter helt och hållet som ett säkerhetsköp för att hålla konkurrensen till höger. Det låter inte som svaret på vårt problem.

Belletti har bara gjort ett mål för Barcelona. Det var å andra sidan dest viktigare då det var det avgörande målet mot Arsenal i Champions League-finalen 2006.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC