5 augusti 2007

Första bucklan till United

Community Shield är inte en tävling som väcker den största entusiasmen. Inte heller var det en stor final, snarare en ganska sömnig tillställning som bara glimtvis tände till.

En rent usel insats av domarteamet underlättade inte heller underhållningen.

Varken Chelsea eller Man United kom med sitt bästa lag. I Chelseas fall saknades t ex John Terry, Didier Drogba, Andrij Shevchenko, Michael Ballack, Arjen Robben, Wayne Bridge, Claude Makelele, med flera. Ett flertal byten gjordes.

Man U tog ledningen på ett snyggt anfall där Evra hittade Giggs i straffområdet. Malouda kvitterade i första halvlekens sista minut med en suverän insats där han kämpade ned Rio Ferdinand och satte målet med en ytterligt läcker utsida.

I Chelsea gjorde Petr Cech några snygga räddningar. Ashley Cole höll Christiano Ronaldo i strama tyglar. Mikel stod för en del fina djupledspassningar och Shaun Wright-Phillips hade kul med Silvestre. Malouda gjorde också en fin insats men skadades vid målet. Förhoppningsvis inte allvarligt.

1-1 blev slutresultatet och matchen avgjordes direkt på straffar utan förlängning. Och vi vet alla hur straffar påverkar Chelsea. Jag har aldrig sett Chelsea vinna en straffsparksläggning och jag undrar om jag någonsin kommer att få se det. Tre missade straffar och matchen och bucklan (skölden) var Uniteds. Även vanligtvis säkre Frank Lampard missade, liksom SWP och Pizarro. Eller ska vi säga van den Saar räddade, ingen straff var dock bra slagen.

Finns det något att drömma om vore det att Chelsea lär sig hantera straffläggning. Det är något som måste till om vi ska vinna viktiga cuper.

Förutom det vill jag säga att Viasats kommentator, jag ska inte nämna hans namn, var skandalöst usel. Han kunde inte fakta, han hade så många fel i fakta att det var skrattretande och han ägnade hela matchen åt att tala om hur trist matchen var. Och visst, det var en typisk försäsongsmatch som inget lag tog riktigt på allvar, vilket är synd för fansen har trots allt betalat Wembleys svindyra priser. Däremot vill man även framför tvn (Viasat tar också betalt) hoppats på någon som man inte var tvungen att använda mute-knappen till.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC