3 augusti 2007

Säsongen startar

Äntligen. Efter att faktiskt genomlidit den värsta Silly Season någonsin är det dags för allvaret. På söndag startar vår säsong. En vecka före de andra lagen i Premier League.

Det är dags för den engelska varianten av Supercupen. Mötet mellan cup- och ligavinnarna. I det här fallet Chelsea och Manchester United. En ren repris på FA Cupfinalen som avslutade säsongen för bägge lagen. Då vann Chelsea. Vi förutspår att Chelsea vinner igen. Till skillnad från Manchester United har Chelsea valt tuffare motstånd i sina träningsmatcher. Resultaten har varit likartade.

Skillnaden är att Chelsea fortfarande saknar spelare och har redan fått en diger skadelista. Inte bra, men till skillnad från förra året har Chelsea en bredare trupp nu. Mancheser United väntar fortfarande på att Carlos Tevez-affären ska klaras upp. En riktig soppa som avgör om spelarrätter ska kunna hållas av privatpersoner (som United vill) eller av klubben (West Ham). En mycket viktigt fråga som knappast debatterats.

Chelsea å sin sida väntar besked på ett par affärer till.

Alex. Den brasilianske landslagsbacken är i princip redan Chelseas spelare, ändå är affären inte klar. På onsdagen blev det klart att han får arbetstillstånd i England och därför väntar nu enbart läkarundersökning och förhandlingar om det personliga kontraktet. Äntligen. Så allt ni läst i tidningar som Sportbladet och webbsajter som Fotbollskanalen är lögner. Alex är i skrivande stund inte helt klar för Chelsea. Men det mestar pekar på att han blir. Han ska komma tillbaka till London i helgen, efter att blivit stoppad av immigrationsmyndigheterna förra helgen och då valt att återvända till Brasilien medan formaliteterna avhandlades! Enligt information kommer han tillbaka till London den här helgen för att göra klart det sista.

Royston Drenthe. Den unge holländske mittfältaren/backen är aktuell för Chelsea. Chelsea har lagt minst ett bud, men ännu har inget gjorts klart.

Daniel Alves. Han vill själv till Chelsea, men Sevilla vill ha mer pengar än Chelsea har erbjudit. Enligt uppgift 30m Euro, en rätt löjlig summa för en back. Men när det gäller Chelsea går alla priser upp 30%. Det vet vi ju. Vad som händer lär knappast hända före Silly Seasons slut siste augusti.

Robben. Den bökigaste och mest långdragna av alla Silly Seasons konstiga affärer. Ingen vet egentligen något alls. Förutom att Real Madrid vill köpa Robben. Chelsea är inte ett endaste dugg intresserade av att sälja. Vad Robben vill vet ingen, men enligt tabloiderna (inte världens mest tillförlitliga källor) vill Robben till Real. Ingen vet egentligt. Enligt agenten Hans Robben (pappa Robben) har Arjen Robben tackat nej till Chelseas kontraktsförslag till förlängning (nuvarande kontrakt gäller två år till). Enligt samma spanska tabloider har Robben och Real kommit överens om personliga villkor vilket är emot UEFas regler! Absolut ingen vet egentligen vad som försiggår. Robben har inte spelat de sista två träningsmatcherna, enligt Chelsea pga skada, enligt tabloiderna för att han strejkar. Vad som helst kan hända.

Makelele. Enligt tabloiderna var han på väg bort i början av Silly Season. Nu är han på väg till Barcelona. Osannolikt är en snäll bedömning.

Lassana Diarra. Enligt tabloiderna kommer han snart att bli klar för Arsenal. Ej troligt.

Gjorda övergångar: Claudio Pizarro från Bayern München, Tal Ben Haim från Charlton, Steve Sidwell från Reading, Florent Malouda från Lyon.

Lämnat Chelsea: Geremi till Newcastle, Yves Ma Kalambay till Hibernians, Nuno Morais till Apoel Nicosia, Cypern, Jonas Elmer till Aarau.

Lån: Michael Manciennes till QPR, Jimmy Smith till Norwich, Ben Sahar till QPR Hernan Crespo till Inter (helår), Khalid Boulahrouz till Sevilla (helår).

Avslutade kontrakt: Magnus Hedman, Veron.

Kläder: Chelsea kommer att officiellt bära Giorgio Armani-kläder under kommanse säsong.

Cobham. Chelsea har nu officiellt invigt den fantastiska träningsanläggningen i Cobham. Den häpnadsväckande och mycket uppmärksammade huvudbyggnaden, med gräs som tak har visats upp. En trevåningsbyggnad där en våning ligger under jord med ett halvcirkelformat tak. De 30(!) träningsplanerna är fixade och i form. Sex av dem har samma mått och exakt samma underlag som Stamford Bridge, tre är uppvärmda och inomhus finns ytterligare en plan med konstgräs. Pool, medicinskt center, restauranger, vilorum och fullt utrustade gym är andra delar av verksamheten. Chelseas alla spelare är på plats. dvs alla inte bara a-truppen utan alla ungdomslag. Däremot kommer Akademin att få en helt egen byggnad i framtiden ung. 100 m från huvudbyggnaden. Till dess får de dela Cobhams huvudbyggnad med a-laget. Fler byggen planeras.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC