1 juni 2007

Claudio Pizarro, ny i Chelsea

Ännu en nationalitet i Chelsea. Perus storstjärna Claudio Pizarro ansluter nu från Bayern München.

Den storväxte anfallaren, 1,86 m, kan förväntas bli back-up till Drogba och Sheva och motsvarar våra krav på en begåvad och duktig spelare som inte kräver storstjärnestatus men ändå kan tillföra laget och truppen kompetens. Pizzarro kommer att ge oss bredd, tyngd och omväxling framåt.

Pizarro har ett gott målsnitt i Bayern på mål i nästan varannan spelad match, men har i år varit bänkad till förmån för Makaay och Cruz.

Han uppger själv att han anpassar sig snabbt till en ny omgivning och ser självklart fram emot att få spela för Chelsea.

Pizarro är god vän med Michael Ballack och det är nog inte fel att anta att Ballacks omdöme om Pizarro har spelat in när Chelsea erbjöd peruvanen kontrakt.

Han kommer på fri transfer, precis som Ballack och nye Steve Sidwell. Chelseas nya ekonomiska satsning. (Som till alla Chelseahatares förtvivlan inte står för att Roman inte kommer att investera vidare i Chelsea.).

OM allt går enligt ryktena blir näste spelare Alex som ikväll spelar för Brasilien mot England på Wembley. Förmodligen avslutas övergången i samband med brasilianarens vistelse i London. Övergångssumman lär bli 1 (en) dollar. Detta då Chelsea urpsrungligen köpte Alex från Santos (för 3 m dollar!?) men då han inte kunde få arbetstillstånd i England överläts rättigheterna till PSV Eindhoven mot en fastställd återgångssumma.

Ev förs även diskussioner med sommarens stora rykte, Carlos Tevez - men sanningen i det går inte att bedöma ännu.

Rykten går också om att Khalid Boulahrouz kommer att lämna för Bayern München. Claude Makelele för Villarreal eller PSG Paris.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC