20 april 2007

Äntligen klarspråk

'Jose has a contract to 2010 and he wants to stay. We are not going to sack him, he has the club's support. That is the situation and we are agreed on it."

Uttalanden kommer från Chelseas VD Peter Kenyon och har varit efterfrågat länge.

Att engelska, och även svenska, tidningar länge har spekulerat i José Mourinhos framtid hos Chelsea är inte nytt och faktum är att vi har betraktat det som helt oväsentligt och utan grund. Därför har vi kategoriskt valt att ignorera skitsnacket.

Det har dock inte velat dö ut. Mycket därför att Chelsea i engelsk press alltid ska baktalas. Att José är utlänning innebär också att väldigt mycket av det skitsnack som riktades mot Svennis bara för att han var utlänning nu kanaliserats mot José. Motståndarsupportrar, delar av dem ska vi säga, framförallt från Liverpool, Tottenham och Arsenal har också livligt underblåst ryktet.

Det hela har varit påfrestande, särskilt som det har byggt på spekulationer som fått kremlinologer från förr att ta upp sitt gissningsarbete fullt ut. Det har skrivits spaltmeter om det faktum att Roman Abramovich har inte sett alla matcher. Trots att han är den utländske ägare som ser ungefär dubbelt så många som någon annan, trots att han är den rikaste och mest upptagne av dem. Det har tolkats in i absurdum att han tvingats lämna arenan direkt efter matchen några gånger utan att gå ned i omklädningsrummet. Och liknande.

Tröttsamt till den milda grad att man spyr på det.

Under tiden har JM själv blivit lite frågande. Och på direkta frågor har han otvetydigt förklarat att han inget hellre vill än att stanna hos Chelsea, hos spelarna, hos fansen och i London tills hans kontrakt går ut 2010. Han har kategoriskt deklarerat att han själv aldrig kommer att avgå.

Men klubben Chelsea har tills nu valt att inte bemöta skitsnacket. Vilket nog var fel taktik då det vägrade dö ut. Desto bättre än styrelsen, ledningen och klubben nu kortfattat men tydligt ger sin version.

'Jose has a contract to 2010 and he wants to stay. We are not going to sack him, he has the club's support. That is the situation and we are agreed on it."

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC