2 feberuari 2007

26 TILLBAKA

Äntligen är vår nummer 26 och kapten tillbaka. John Terry som fick en nerv i kläm 13 december har varit borta i nästan två månader och alltför många matcher. Hans operation lyckades, men i ambitionen att ta sig tillbaka snabbt fick han även en vadskada. Men nu är alla skador läkta och enligt alla förhandstips kommer han att ta sin plats till vänster av mittbackarna framför Cech. En plats som Carvalho har vikarierat på. Carvalho tar därmed tillbaka sin plats och Essien får ta klivet upp där han trots allt är allra bäst, på mittfältet. Till vänster spelar Wayne Bridge då Ashley Cole skadades mot Blackburn. Skadan lär inte vara så allvarlig som först befarades, ingen operation är aktuell. Till höger kommer säkert Lassanna Diarra att spela. Han har spelat där två matcher nu och var alldeles utmärkt mot Blackburn. Det är inte hans naturliga plats, som är defensiv mittfältare - men det är en chans för honom att spela och göra platsen till sin.

Blackburnmatchen var för övrigt väldigt rolig att se. En riktigt bra match från bägge lagen, även om Chelsea var klart värda sin 3-0 seger. Och hade inte Blackburns amerikanske målvakt Brad Friedel utvecklats till ett spöke för Sheva hade siffrorna blivit större. Sheva gjorde också en mycket bra match, förutom att målen uteblev - kanske hans bästa för Chelsea. Likaså Michael Ballack. Till bäst på plan utsägs Frank Lampard som avgjorde matchen med ett rackarns 25-metersskott som Friedel var chanslös på.

Cech ser ut att närma sig normal matchform, något vi vet är högre än någon annan målvakt i världen. Han gjorde några utmärkta räddningar mot Blackburn. Terry är tillbaka och den formsvacka vi har haft, som dock bara inneburit en enda förlust när hela försvaret var borta mot Liverpool, ser helt klart ut att vara över. Segern mot formlaget Blackburn var mycket klar och övertygande.

Charlton har många nya spelare, men de ska ändå inte oroa oss. Fast jag vet av erfarenhet att just Charlton alltid haft en förmåga att göra det svårt för oss. I helgen får vi också det tveksamma nöjet att heja på att Tottenham ska kunna ta poäng av Man U. Något som verkar osannolikt med tanke på hur Spurs vikit ned sig i matcherna på sista tiden.

Det är också klart att Chelsea möter Arsenal i Cardiff 25 februari i ligacupens final. Gnäll-Wenger säger sig spela med sina ungdomar som tog Arsenal dit, vi lär få se om han vågar satsa på det i verkligheten. Wenger har aldrig vunnit Ligacupen. Det var Josés första titel med Chelsea och första steget på vår väg mot fyra titlar. Något alla tror är omöjligt. Utom jag, JM och Chelseas fotbollslag kanske.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC