4 januari 2007

NIX HEDMAN

Nu drabbade den kollektiva oturen inom Chelsea även individen Magnus Hedman. En vadskada som bara blir värre, hindrar honom från att göra debut i Chelsea på lördag mot Macclesfield.

Ett grymt öde när han hade en rimlig chans att faktiskt utmana åtminstone Hilario om platsen i Chelseas mål. Det är faktiskt så att jag tycker synd om Hedman. Jag lovar dock att det är sista gången jag gör det om en gnagare.

Däremot verkar det fortfarande som om John Terry kommer att kunna medverka.

Hedmans plats tas förmodligen av Yves Ma Kalamby. Den belgiske målvakten med det långa namnet i Chelseas ungdomslag är dock påtänkt för en transfer eller lån till skotska Hibernian. Något som nu fördröjs tills Chelsea återigen har åtminstone två målvakter på fötterna.

Inget nytt om Boulahrouz skada och man avvaktar även operation för Joe Coles stressfraktur. Ännu inget nytt om Cech, men han har inte börjat träna fotboll ännu. Cudicinis skada är svårbedömd och det finns inget datum för hans comeback. Robben däremot verkar vara på gång, men frågan är om JM vågar sätta in honom redan nu.

Förhoppningsvis får därmed Sheva, SWP och Kalou en ärlig chans att hitta sig själva mot Macclesfield. Grundtipset är att JM vilar den slitne och lätt skadade Drogba i FA Cupen med en bänkplats.

Tidningarna förväntar sig att Chelsea ska handla spelare. Vi fans förväntar oss att Michael Manciennes hämtas tillbaka från Queens Park Rangers där han tillsammans med mittfältaren Jimmy Smith har gjort alldeles utmärkt ifrån sig. Manciennes kan spelas både i mitten, normala platsen, och höger där han spelat flest matcher för QPR.

Vem Chelsea ska handla enligt tidningarna är oklart; men idag dök namnen Mexes och Ayala upp. Vilket gör det till dussinet försvarare som länkats till klubben sedan Terry blev skadad. Men det är bara den 4/1 så Expressen och dess engelska systertidningar kan säkert hitta på många många namn till. Väntar på Mellberg, Per Nilsson etc. Kanske Markus Johannesson?! En sak är säker, läser ni det i Expressen eller om Kristina Kappelin skriver det- tro inte på det förrän det bekräftas här eller på andra insatta sidor.

---

Ett historiskt intressant faktum för alla Scouserfan som anklagar oss för att sakna klass och historia - Chelsea vann den första matchen mellan oss med 4-1. Borta på Anfield.
(Framöver kommer samtliga Chelseas matcher med målgörare i ligan de senaste hundra åren att publiceras under Resultat. Detta dröjer dock ett tag till, det är mycket fakta på gång).

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC