15 december 2006

LOTTAT

Det blev JMs förra klubb Porto som lottades till Chelseas motståndare i Champions League. Vinnarna 2004 mot de två senaste årens Premier League-champions.

Chelsea är självklart favoriter även om en kraftig varning måste framhållas. Som Porto spelat, dock inte mot Arsenal i tidernas tråkigast klubbmatch (den slås bara av Sverige- Turkiet i EM 2002) i år är de ett bättre lag än på länge. De har förmodligen inte varit så bra sedan de vann Champions League under José. De har spelat mycket bra i portugisiska ligan.

Sedan är det ju pikant att Josés två senaste klubbar möts. Var hans lojalitet ligger finns dock inget tvivel om, hur kluven han säkert än är det just detta möte. Vi andra tycker dock det ser ut som en bra lottning.

Men visst bör vi klara detta. Och om lottningen har tolkats rätt slipper vi faktiskt Barcelona ända fram till en eventuell final. Vi slipper dock inte tuff motstånd.

Störst förhandsintresse fick lotten med mötet Barcelona-Liverpool. De två senaste årens vinnare.

Så här såg lotten ut: spelas 20-21 feb 07 samt returerna 6-7 mars.

Porto - Chelsea
Celtic - Milan
PSV Eindhoven - Arsenal
Lille - Manchester U
Roma - Lyon
Barcelona - Liverpool
Real Madrid - Bayern München
Inter - Valencia

Att det ska vara så lång tid till slutet av februari. Men vi får nöja oss med massor av roliga matcher i Premier League, Carling Cup och FA-cupen. På onsdag kan Chelsea ta sig till Carling Cups semifinal. Ligacupen var vår första buckla under Abramovich och José och vi har inga som helst problem med att gilla en repris-föreställning vad det gäller den bucklan. I början av året inleder vi en kampanj för att vinna FA-Cupen mot Macclesfield. Ett motstånd som låter överkomligt.

Vi är på alla sätt och vis fortfarande med och tävlar om en quadrupel, fyra bucklor på en säsong. Otroligt.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC