6 november 2006

Tyvärr slutade Chelseas härliga "streak" mot Tottenham på Three Point Lane. Chelsea hade matchen totalt i sin hand och borde gjort flera mål innan Makelele gjorde sitt första spelmål för Chelsea. En underbar högervolley som Robinson inte hade någon chans på. Tottenham kvitterade på sin absolut första målchans i matchen. Något som väckte dem och de började plötsligt spela fotboll efter att tidigare helt förlorat mittfältet. Rättvisst, nja - oavgjort hade nog varit det rättvisa resultatet. Synd dock på en så lång svit. Det var tjugo år sedan Tottenham senast slog Chelsea på hemmaplan.

LENNART JOHANSSONS OMVAL

Jag har länge försökt få journalister att skriva om slavpolicyn som innebär att klubbarna måste ha 8 egna produkter, som Fat Cat Lennart Johansson med anhängare, har genomfört i UEFA.

Hans återvalskampanj, som bygger till stora delar på att snacka skit om vissa klubbar och hela tiden stödja G14-klubbarna, oavsett vad han säger om dem. Ingen i historien har gjort mer för att berika G14-klubbarna än Lennart Johansson. Hans insats i London i veckan får en att undra över senilitet. Ena dagen sa han så, andra dagen si.

Jag är knappast en åldersfascist, men Fat Cat har inte bidragit med någonting förutom tomt prat de senaste åren i internationell fotboll. Han är 77 år år gammal, hjärtsjuk och säger saker som andra sedan måste dementera.

Ändå påstår han sig vara bättre än någon annan i internationell fotboll. Fast han lovade dyrt och heligt att förra perioden var sista gången han ställde upp! Nu duger ingen annan än han.

Ingen har hjälpt de rika mer än Lennart Johansson. Han har varit en fruktansvärd katastrof för de idrottsvärden som Rekordmagasinet en gång pratade om.
Har du pengar, har du Fat Cats röst. Ingen idrottsledare, inte ens Samaranch har stöttat de rika, tv-bolagen och plånböckerna mer än Fat Cat. Finns en människa som symboliserar idrottens kommersialisering så är det Johansson.

Men nu ska han motarbeta de rika klubbarna säger han sig, och utelämnar samtliga G14-klubbar och pratar bara skit om oss i Chelsea. Om vår ägare och ägarförhållandena i klubben och hur vi värvar. (Alltid till överpris, vilket aldrig nämns - just för att alla vet att Roman har pengar). Lennart Johansson framstår idag som Europas störste Chelseahatare. Mina åsikter om honom hade jag dock före hans utfall i veckan.

Vilket i Sverige fullständigt nonchaleras pga att han är en svensk. Han tvekar aldrig att hjälpa dem som är ännu rikare. Hans insatser för Barcelona, Milan, Real Madrid under åren talar för sig själva. Men sportjournalister kollar ju inte fakta!
Han är lika patetiskt som Bresjnev när han rullades ut för att kolla 1maj parader.

Nu ställer han upp till omval igen, vilket innebär att Blatters knähund Michel Platini kommer att vinna. Jag har läst Johanssons uttalanden i London i veckan, och människan är ju bortom all räddning. Hans assistenter fick efteråt gå ut med meddelanden om vad han egentligen hade menat.

Beckenbauer hade kunnat lyfta fotböllen igen, men Fat Cat snackar skit om honom och menar att han som 77-åring vet bättre! Detta trots att Beckenbauer alltid lojalt har stöttat honom. Vilket innebär att Blatters knähund Platini förhoppningsvis sopar mattan med Johansson. Trots vad det kommer att innebära av favorisering av vissa länder. Istället hade vi kunnat få en bra fotbollsledare i UEFA, men det hindrar Fat Cat till varje pris. Som han sagt, ingen är ju värd att fylla hans skor.

Visst, pressad intill väggen av G14 införde han mot sin uttalade vilja Champions League! Och sedan dess styrs den så att ingen klubb utanför G14 får en rimlig chans att vinna tävlingen! Nu tar Johansson dock credd för tävlingen som blev en succé, Frågan är dock om vi inte står närmare en paninternationell liga än någonsin - trots det. Vi kan bara hoppas att så inte blir fallet, men för storlagen i media verkar bara CL gälla, hur mycket spelare och tränare än framhåller att vinna i den egna ligan.

Han har infört slavregler för småbarn, lika moderna som 1400-talet, och han är orsaken till fotbollens totala rovdrift på talanger. Det finns flera tusentals ungar från Afrika i Belgien och Frankrike, som tagits dit för att tjäna pengar på dem. Likadant i Norge där norska klubbar skriver slavkontrakt med afrikanska ungdomar, se Mikel, Ogubkeke med flera. Utan Fat Cat skulle spelare kunna utvecklas i sina hemklubbar, men FC tvingar klubbarna att köpa upp allt som överhuvudtaget kan dribbla en fotboll en meter innan de fylt 14 år. Klubbarna vill inte själva ha den här utvecklingen men UEFA tvingar dem.

Jag hävdar att 90% av alla tonåringstalanger förstörs av UEFAs direktiv. Nej, jag är ledsen, jag ljuger - 95% är en mer sannolik siffra. Utan UEFA skulle ungdomsklubbar över hela världen kunna ägna sig åt att utveckla ungdomar, nu får de ägna sig åt att försöka hindra dem att skriva på för klubbar i Europa.

Lennart Johansson fattar inte att hans tid är över. Han vill bara behålla makten. Men ingen säger sanningen om honom av respekt för vad han åstadkom för 20-30 år sedan.

Det är patetiskt och det är fotbollens död. Blatter är en människa utan känsla för fotboll eller idrottt, men han framstår snart som ett bättre alternativ än gammelmannen från Solna.

Liknelsen med Bresjnev är allt starkare, alla vet ju att han bara rullades fram för att de som bestämde skulle kunna gömma sig bakom en gammal galen man. Som Fat Cat rullas fram som en kejsare som inte fattade att verkligheten gick honom förbi får masssor av år sedan.Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC