15 oktober 2006

CECH OPERERAD

Petr Cech har idag opererats på Radcliffe-kliniken i Oxford för ett intryckt ben i tinningen. Hur länge han kommer att vara borta är ännu oklart.

Carlo Cudicini som också fördes till sjukhus efter att knockats medvetslös även han klarade sig dock bättre och fick lämna sjukhuset igår kväll efter undersökning.

José Mourinho var mycket upprörd efter matchen och menade att Readings mittfältare Stephen Hunt avsiktligt skadade Petr Cech efter bara 40 sekunder av matchen. Faktum var att kollisionen såg inte särskilt allvarlig ut i TV, men uppenbarligen var smällen riktigt allvarlig då Cech fick sådana skador. Kollision såg dock onekligen ut som om den kunde undvikits. Hunts fullföljande när Cech kom ut för att bryta och hade kontroll av bollen var definitivt fullständigt onödigt. Om han avsiktligt försökte skada går inte att säga, men han borde varit mycket mer uppmärksam. Det såg illa ut. Och varför satte han fram knät så det träffade Petr?

Hela matchen var stökig och vid minst ett tillfälle har domare Riley klara problem att hålla spelarna lugna. John Terry var väldigt upprörd vid två tillfällen på domaren vilket gav honom ett gult kort. JT fick också debutera som målvakt. Han övertygade inte, men som tur var slapp han göra något ingripande förutom att starta spelet. Däremot var han en jätte som försvarsspelare och gjorde en felfri match, till skillnad från insatsen mot Kroatien.

John Obi Mikel startade för första gången, som högerbreddare. Debuten gick sisådär. Han visades ut i början av andra halvlek efter sitt andra gula kort. Överambition är nog orsaken till det. Han ville lite för mycket och tog i för mycket. Hans åg närmast gråtfärdig ut när han fick det röda och protesterade vilt. Men han visar gång på gång att han kommer att bli en stor spelare. Han är ju ännu inte 20 år fyllda. Även Readings tidige inhoppare Bikey fick två gula och blev utvisad senare i matchen.

Målet gjorde Reading islänning mycket ofrivilligt i egen bur. Gjorde är kanske fel ord, han kom ivägen för den värsta flipperboll jag sett någonsin i ett straffområde. Det var en stenhård frispark från Frank Lampard som träffade muren, studsade hårt på en Chelseaspelare och gick rakt på Ingmarisson som helt ofrivilligt stötte bollen i eget mål utan chans för egna målvakten. Allt gick på någon sekund.

På övertid, matchen pågick i 102 minuter, knockades Carlo Cudicini medvetslös av Sonko. I det här fallet var det helt klart en olyckshändelse, men det såg oerhört otäckt ut och konstigt nog blåste inte Riley av situationen förrän Drogba hade styrt undan ett skott mot det vidöppna målet. Även Carlo fick bäras ut på bår fullständigt orörlig. Situationen såg mycket värre ut än Cechs, men resultatet var det omvända då Carlo kanske kan återhämta sig till Barcelonamatchen. Just nu är det dock troligt att Hilario får stå, huvudskador ska man inte leka med.

Chelseas seger var fullt rättvis, men inte övertygande. Det var helt klart att JM sparade en del spelare inför Barcelonamatchen. Bl a spelade Boulahrouz mittback för första gången och Mikel startade som sagt. Essien spelade defensiv mittfältare, något han snart gör lika bra som Makelele. Det nya Chelsea med mångsidiga spelare i olika positioner visades upp.

Men med de här otäcka målvaktsskadorna de första och sista sekunderna av matchen gör att matchen ändå står ut. Vi får bara hoppas de snart kommer tillbaka. Inget lag kan avvara världens bäste målvakt och världens bäste andremålvakt utan att det märks. Vilket är precis vad vi inte behövde inför matchen mot Europamästarna.Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC