24 augusti 2006

VILKEN LOTTNING! DÖDENS GRUPP

Snacka om otur i lotten. Precis som alltid förr lottades vi mot Barcelona i Champöions League. De två största favoriterna till att vinna årets upplaga av Champions League möts redan i första gruppspelet.

Så går det när UEFA vägrar ranka lagen efter deras kapacitet och bara tittar till vad som hände för upp till tio år sedan.

Att påstå att Grupp A är CLs tuffaste grupp är inget understatement. Ingen annan grupp har samma slagstyrka, även om B med Inter, Bayern, Sporting Lisabon och Spartak Moskva kan bli öppen. Det enda laget som kan förutsägas få svårt är Levski Sofia från Bulgarien.

BARCELONA
CHELSEA
WERDER BREMEN - mina favoriter till Bundesligatiteln i år!
LEVSKI SOFIA

är de fyra lagen i Grupp A. Förra årets segrare, Englands i särklass bästa lag och vad jag tror är Tysklands bästa lag just nu med bl a Miroslav Klose, och ett öststatslag man inte vet mycket om förutom att de alltid verkar starka.

Lättaste gruppen på papperet har tursamma Liverpool självkilart fått. PSV, Bordeaux och Galatasaray låter inte särdeles svårt. Manchester United fick också en riktigt lätt grupp med Celtic, Benfica och FC Köpenhamn. Gissa vilket lag som får mitt stöd där...?! Arsenal fick också en grupp som inte ser omöjlig ut, däremot är den kanske ganska jämn; med Arsenal, Porto, CSKA Moskva och Hamburg.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC