CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 36 sp 11 v 10 o 15 f 36 - 42 mål 43 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 21 sp 18 v 1 o 2 f 63 - 15 mål 55 p

CHELSEA WOMEN FA CUPMÄSTARE för tredje året i rad

Winston Churchill sa det inte om Chelsea men det gäller banne oss för Chelsea
"... is a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma"

15 - 21 maj 2023
NÄSTA MATCH: 25 maj kl 21.00 - MANCHESTER UTD  
NÄSTA MATCH WOMEN 27 maj kl 15.30 - Reading  

Nyheter v-20


SÖNDAG 21:
Titelstriden i WSL går vidare. Manchester United slog till med ett mycket tidigt mål som överraskade skytten lika mycket som City. Det blev inte lättare när City redan i första fick sin målvakt utvisad. City kvitterade genom Angeldahl och var ändå det bättre laget i större delen av andra men ett mycket sent övertidsmål avgjorde och United vann. City förlorade chansen till Champions League.
    Chelsea måste ta poäng mot Reading på lördag och hoppas Man United inte kan ta ifatt plusmålen mot Liverpool. (Chalesa har +5 på United). EN vinst mot Reading och Chelsea behåller titeln.

Tittar Pochettino på Chelsea så lär han inte ta jobbet oavsett lön och löften, för ingen i laget nästan, vill tydligen spela för Chelsea nästa säsong. Citys reservlag lekte med dem. Chelsea saknade inte chanser men saknade helt förmågan att göra något av dem. Otroligt att vi inte är sämre i tabellen.

Chelsea Ws nästa motståndare Reading kan fortfarande rädda sig kvar iWSL. Om de slår Chelsea på lördag. Just nu måste Chelsea nog vinna den matchen, men det kan se annorlunda ut senare ikväll.

Chelsea Women tog ett jättekliv mot titeln idag. Killarna ska möta redan färdiga mästarna som bl a vilar Haaland. Och en massa andra som kanske firade igår. Bättre chans att slå City på Eithad har vi kanske aldrig fått, å andra sidan är det just-nu-Chelsea som ska spela.
Arrizabalaga, Azpilicueta, W Fofana, T Silva, Chalobah, Hall, Gallagher, Fernandez, Loftus-Cheek, Sterling, Havertz.
    avb: Mendy, Pulisic, Koulibaly, D Fofana, Mudryk, Joao Felix, Madueke, Chukwuemeka, Ziyech

Man Citys: Ortega, Walker, Akanji, Laporte, Gomez, Lewis, Phillips, Mahrez, Foden, Palmer, Alvarez.

WSL näst sista omgången
CHELSEA WOMEN    -    ARSENAL WOMEN    2 - 0
Den sk experten i Viaplay har tydligen sparkat ut Fran Kirby ur Chelsea då han aldrig någonsin erkänner att hon också är en storstjärna som är skadad, han bara negligerar henne totalt. (Inte första gången heller) Tröttsamt när de inte kan sitt jobb.
    Ovanligt stark start av Chelsea som fick en boll, enkel mot mål redan första minuten i sitt andra anfall.
    Bra chans för Harder, mv räddar men offside tydligen. 5 Chelsea har startat väldigt bra. Strax eftyer bryter Harder men en försvarare hinner före Reiten på passet.
    Arsenals första anfall leder till en snabb kontring som vi trodde gav hörna men den touchar Kerr. 8
    Kerr gör mål men det var offside. Helt klart. 10
    Direkt därpå gör Berger en tavla men har tur och det blir inget av det.
    Berger revanscherar sig när Blackstenius kommer helt fri. Berger snabbt ute och täcker skottet. 13
    Cuthbert skjuter, på Kerr. 14
    Kerr väljer att spela, för nära mv som kan ta bollen. Borde nog skjutit. 17
    Chelsea har spelat riktigt bra men har också släppt till ett par farliga snabba kontringar då de pressar så högt. De har haft lite otur med bollar som studsat på dem och gått till Arsenal. 21 Lite grann ser de ut att mattas nu.
    MÅL. En lång boll till Perisset som drar till och halkar men bollen blir perfekt över hela försvaret tilll Reiten som vräker sig fram och vnklar in bollen. WOW. Så skickligt av Reiten. 22
    Kerr offside igen. Hon måste lugna ned sig en tiondel. 25
    Maanum skjuter och Berger räddar, rakt upp och hon får flänga till för att hindra returen studsa in i mål. Via stolpen ut. 27 Arsenal är absolut inte ofarliga.
    Kerr i dålig vinkel men mv kan rädda skottet. 29
    James tar en frispark bakifrån som kändes onödig, ca 35 m ut. 30 Bra skott mycket välplacerat men Berger hinner dit och gör en bra räddning.
    Så gör hon ännu en grov tavla vid utsparken och Perisset räddar på mållinjen när Berger är helt borta. Hon är inte bra med fötterna. 32 Musovic zoomas in av producenten.
    Reiten görs ned och anfallet fortsätter men inlägget tas av mv Zinsberger. 33 Sedan en mycket sen offside på Arsenal. Som domaren ger fördel på då Berger tog bollen.
    Wubben-Moy borde kortats för nedsparkningen av Reiten. Hon har spelat på gränsen flera gånger nu också, nära orsaka straff två gånger. Reiten får sedan en ny smäll utan att domaren ingriper. Tveksam domarinsats faktiskt så här långt
    Så fick tydligen Wubben-Moy ett kort, antagligen för den fula tacklingen på Reiten. Väldigt sent.
    James inlägg går precis förbi Harder. 38
    Härligt pass av Kerr till Harder men lite för hårt och mv hinner först. 39
    (James brukar spela i kortare strumpor än Jack Grealish men har bytt till strumpor upp över knäna idag, istället är det Perisset som har struporna längst ned vid skorna.Hlet oväsentlig information).
    Kerr nära trycka in bollen,kaosläge men Zinsberger hinner dit. Sedan görs Ingle ned. Det är tufft och fysiskt på plan. Foord slipper kort. 40
    På frisparken nicker Kerr fram Magda Eriksson som får göra MÅL i sin sista hemmamtach. Varför Chelsea inte gjorde allt för att behålla henne (och Harder) fattar vi inte. Reiten slog frisparken. 41
    Kerr skjuter rakt på försvararen, Arsenal får bort returen. 43
    Kerr får en jättechans, skjuter utanför. Lite svagt faktiskt. 45
    Ny mangling nu på Perisset och det blir kort på McCabe. 45+1
    En väldigt bra halvlek men Arsenal har inte farit ofarliga. Ingle och Cuthbert har varit strålande, liksom Reiten. Harder, Kerr, Perisset, Eriksson - ja allihopa även om Berger minst sagt blandat och gett.
    -ANDRA-
Catley in för Külh i Arsenal. McCabe från vä wing till anfallet!
    Bra läge för Arsenal men spelarna är i vägen för varandra. Bra försvar av Perisset. 48
    Jättefoin aktion av Harder som sedan vänder upp och skjuter mot främre stolpe men mv hinner dit. 49
    Harder nickar på hörnan men McCabe räddar på mållinjen. 50
    Nära för Magda igen, fick nästan foten på en styrning från Ingle. 51
    Cuthbert stjä'l bollen från McCabe och gör sedan en riktig rundpall och missar bollen. och kan bara skratta åt sig själv. 52
    Arsenal har fått en hårtrok verkar det som, ett inlägg som Mgda touchar och Foord får bollen på knät istället för foten. Tar i ribban. 52 Det här är verkligen inte över.
    Chelsea har, naturligt nog tyvärr, blivit lite passivare så Hayes måste få igång dem igen.
    En boll tr'ffar Ingle upp i armhålan. Straff till Arsenal. 59 McCabe ska ta den. McCaeb missar målet efter fintat bort Berger helt. Där hade vi tur.
    Chelsea har problem nu. Maanum skjuter stenhårt och mycket bra räddning av Berger, Chelsea får bort retruren. 62
    Hayes säkrar upp genom att ta ut James och sätta in Jessica Carter. 63
    Maanum missar ett inlägg som blir tille tt farligt skott. 65 Chelsea har tappat sitt fina spel från första helt och hållet just nu. Även snedstudsarna går plötsligt Arsenals väg.
    Reitens frispark till Kerr som nickar fram INgle som lyckas missa mål. Det var långt svårare än att sätta bollen. 68 Ajaj. Bra försvarsspel av Carter på kontringen.
    Charles skjuter men lätt för mv. 71
    Harder tas av, hon ville väldigt gärna göra mål idag. Fleming in. Fräscha ben. 73
    Arsenal tar av Blackstenius och i med Taylor. 74
    Nervös sista kvart nu. Chelsea har säkrat upp med fräscha ben, mer defensiv. Men de måste ju hålla tätt också.
    Något har hänt på läktaren och medicinsk personal har skyndat dit Matchen fortsätter så det var förhoppningsvis inte väldigt allvarligt.
    Det är game-management av Chelsea nu. Arsenal får ha boll mebn kommer inte längre till målchanserna. 80
    Såg just skylten med Aniek Nouwen som inte varit med på mycket länge utan att vi riktigt vet varför men vi utgår från att hon har en långtidsskada. Inte bara de sk experterna som glömmer bort skadade spelare i Chelsea ;) 
     Kerr haltar men står upp medan Arsenal försöker sig på ett skott, utanför men också offside. Taylor sköt.
    Buchanan in för Perisset som haft lite svårare i andra. 84
    Kerr sparkas ned, det har hänt ett antal gånger nu. Arsenal har spelat fysiskt tufft. 85
    Magda stoppar Hurtig, hörna. 86 Kort variant och skott som Berger räddar, mycket bra räddning. Ny hörna. 87 Sedan är hon ute och hänger tvätt på hörnan. Hon blandar verkligen och ger. Enkla misstag och jätteräddningar.
    Beattie ut för Gio. Offensivt byte.
    Reiten ordnar en hörna. Ingen brådska. Eriksson är på bollen men träffar inte riktigt bollen rent och den går inte på mål.
    Ingle skarvar för brant för Kerr. 90 Femminuter tillägg.
    Reiten när att få bollen förbi mv till Kerr men en hand viftar till och den går bort. 90+1
    Kerr får bollen men tre spelare runt sig, Chelsea börjar om men Kerr kommer från offside. 90+2
    Vi vågar nog räkna hem vinsten. Chelseas kämpar oerhört i varje situation nu och Arsenal börjar se lite uppgivna ut. 90+3
    Räddning på mållinjen. 90+4 Fleming söker Kerr när hon borde skjutit, en försvarare täcker och mv kan rädda på mållinjen.
    ---
En väldigt bra första halvlek av Chelsea, inte riktigt lika bra i andra då de blev lite för försiktiga och passiva. Men de kan ju verkligen spela av matcher också. Helt klart en mycket välförtjänt och rättvis seger som kanske avgjort ligan. Vi får se vad som händer i Manc-derbyt senare, annars möter Chelsea Reading i sista omgången på lördag.
    Arsenals straffmiss var lite avgörande. Chelseas första halvlek ännu mer avgörande.
    Magda Eriksson matchvinnare i sin sista hemmamatch. Vi kommer sakna henne (och Harder) väldigt mycket nästa säsong och vi undrar ännu mer varför Chelsea släpper iväg dem. Som alltid skyller vi på ledningen.
    Plus till hela laget, en väldigt fint genomförd titelmatch.
   
Varför den så avgörande matchen mot Arsenal inte spelas på ett ledigt Stamford Bridge förstår vi inte men matchen går på Kingsmeadow (som Viaplay ofta fortsätter kalla vid Wimbledons gamla stadionnamn Red Cherry Records, trots att den stadion idag ligger annorstädes. Kingsmeadow ägs av Chelsea och ägdes av Chelsea medan AFC Wimbledon hyrde den de sista säsongerna där). Det här är i alla fall laget som Emma Hayes startar idag.
    Berger - Perisset, Mjelde, Eriksson, Charles, Ingle, Cuthbert, James, Reiten, Kerr, Harder
    Sex ändringar sedan i onsdags och vilken anfallslinje.
    Avb: Abdullina, Buchanan, Cankovic, Carter, Fleming, Kaneryd, Leupolz, Musovic.

Arsenal: Zinsberger, Maritz, Beattie, Rafaelle, Wubben-Moy, McCabe, Kuhl, Maanum, Pelova, Foord, Blackstenius

Igår avgjordes Premier League. Idag kan Women Super League avgöras. Svaret vet vi dock först sent ikväll. Chelsea W möter Arsenal tidigt eftermiddag och måste vinna som det ser ut just nu. Arsenal är skadedrabbat vilket även Chelsea är, men Arsenal har några fler skador då Chelsea fått tillbaka några skadade spelare. Arsenal har ändå spelat väldigt bra och konkurrerar teoretiskt om titeln fortfarande även om det inte är troligt att de vinner WSL.
    Den striden står mellan Chelsea och Manchester United som möter lokalkonkurrenten City senare i kväll. City måste vinna för att ha en chans till att ta en Champions Leagueplats. United måste vinna för att titelkampen ska gå vidare till sista omgången nästa helg.

Chelsea är kraftigt nederlagstippade idag och normalt hade vi nog väntat oss en överkörning. Nu blir det snarare intressant att se hur motiverade och inspirerade mästarna är efter vunnit serien redan igår. Hade matchen gått på bortaplan hade Chelsea kanske haft en chans, men på hemmaplan vill nog City fortsätta sin fantastiska svit och visa sin hemmapublik varför de är mästare igen. Skadedrabbvade Chelsea har ju inte heller något att spela för förutom hedern och de har ju inte visat alltför stor intresse att ens spela för den på sistone.

LÖRDAG 20:
Manchester City behövde inte spela om det. De är mästare i Premiear League säsongen 2022-23. Som väntat. Den första av den trippel vi förväntar oss att de tar, tillsammans med FA Cupen och Champions League där de är i final mot Man United respektive Inter.
    Detta då Nottingham slog Arsenal, något som också innebar att Nottingham är kvar i Premier League nästa säsong.
    Det ska bli väldigt intressant att se om detta påverkar dem inför mötet mot oss i morgon. De kanske feirar titeln redan ikväll och bryr sig mindre om att spela skjortan av Chelsea imorgon. Vi kan ju hoppas. Lite surt är det ju dock för Chelsea att behöva ge dem den sedvanliga äran med hedersvakt när de kommer in. Det är aldrig kul att behöva göra, ännu mindre när man gör sin sämsta säsong på närmare trettio års tid.

FREDAG 19:
Från presskonferensen:
Lampard bekräftar ännu en skada, nu på Benoit Badiashile inför Citymatchen.
    Kolulibaly har tränat med laget men Lampard tror inte han kan spela på söndag. Bettinelli, Kovacic är också tveksamma för matchen.
    Lampard avslöjade att han försökte värva Erling Haaland under sin första sejour som Chelseamanager.
   
De förkialrar inte varför Magda och Harder lämnar, snarare väcker det bara mer och mer frågetecken för något är fel,något stämmer inte men Emma Hayes avslöjar varför de tillkännagav nyhetennu. För att fansen skulle kunna ta farväl på söndag. Läs mer här>>
    Hayes gav också en uppdatering på Brights och Kirbys svåra skador och operation. Båda kommer vara redo för spel när försäsongen drar igång igen. Fast ska vi tro Viaplays kommentatorer från i onsdags så har ju Chelsea inga skador på stjärnor jämfört med Arsenal ;)

Ni kan rösta på Årets Manager och Årets Spelare via Chelseas officiella hemsida; chelseafc.com

Emma Hayes är nominerad till Årets Manager i WSL.

Både Guro Reiten och Sam Kerr är nominerade till Årets Spelare i WSL.

Frågan är om vi någonsin verkligen får veta varför, men tills dess ser vi det faktum att Harder och Eriksson lämnar Chelsea Women som ännu ett otroligt misslyckande och fiasko från Chelseas ledning. Att förnya deras kontrakt borde varit hur givet som helst men de verkar inte ens försökt.
    Vi kan inte förstå den här utvecklingen.

TORSDAG 18:
OFFICIELLT
Nu är det även klart och bekräftat att även Pernille Harder lämnar Chelsea i sommar efter utgående kontrakt. Någto vi verkligen beklagar då Chelsea inte kommer kunna ersätta henne och med Fran Kirbys beklagliga skade- och sjukdomshistorik kommer Chelsea Women försvagas inför nästa säsong om de inte kan hitta någon i närheten av lika duktig.
    Vi kan inte låta bli att undra varför det blivit så här?

OFFICIELLT
Det är nu helt klart att Magdalena Eriksson väljer att lämna Chelsea. Hennes kontrakt går ut sista juni. Det har Chelsea gått ut med officiellt.
    Magda skriver så här till fansen>>
    CSFC är ändå förvånade då vi nog var övertygade om att Magda skulle avsluta sin karriär i Chelsea och fortsätta som assistent till Emma Hayes.
    Det finns många frågetecken kring det här beslutet och vi undrar mycket om varför. Vi tror inte heller det är slut här.
    Inget sägs om Pernille Harder. Ännu.

Ni kan nu rösta på Årets Spelare med mera i Chelsea. Det gör ni här>>
    CSFC anser att Årets Spelare utan konkurrens är Thiago Silva. På damsidan finns det mycket stor konkurrens men vi ger trots Sam Kerr, Lauren James' genombrott utmärkelsen till Guro Reiten.

ONSDAG 17:
Det blir Coventry som möter Luton i playoff-finalen där vinnraen tar den sista platsen till Premier League. Burnley och Sheffield United är redan klara.

WSL
WEST HAM WOMEN   -    CHELSEA WOMEN     0 - 4
Vi rapporterar bara det absolut viktigaste idag, som mål.
    Kaneryd med en fin pass in, skott från Cankovic blockeras och hamnar till slut hos NIamh Charles som sätter bollen i MÅL. 13
    Kaneryd görs ned i boxen men domaren friar konstig, otroligt, nog. 16
    Jätteräddnng av WHs mv på en stötboll från Harder. 25
    I halvtid har Chelsea återtagit ledningen i WSL. West Ham ha försvarat sig bra i en match Chelsea helt dominerar men en uddamålsledning är inte särskilt mycket att visa för det.
-ANDRA-
Ingle nära att utöka efter hörna men mv klarar. 46
    Ingle lägger en perfekt boll till Harder som sätter den hårt i MÅL utan chans för målvakten. 48
    MÅL. Eriksson gör en briljant nick på en hörna och mv reflexräddar upp i ribban och så nickar Sophie Ingle in returen. 64
    Vilka inbyten 9 ´69e. James, Reiten, Cuthbert in och Harder, Cankovic och Fleming vilas till söndag.
    Abdullina och Svitkova ersätter Kerr och Charles. 81
    Musovic blir överspelad av Buchanan (som går in och tar bollen framför Musovic och ger retur) och Carter räddar på mållinjen. 86
    James kör slalom i försvaret och Cuthbert skjuter över, igen. 90 För andra gången på kort tid tar hon i på tok för mycket istället för placera bollen.
    Så lyssnade Cuthbert och sköt från strafformådeslinjen, kanonskott. Kaneryd assist. Otagbart skott. Hon signalerade själv, tredje gången gillt. 90+3 MÅL
    ---
Släpper Chelsea Pernille Harder är det banne oss rena rama tjänstefelet. För de kan inte hitta någon att ersätta henne med.
    Chelsea är i serieledning och har nu också plus i målskillnad till United.

Manchester City utklassade Real Madrid i första halvlek idag. Det var bland den bästa fotboll vi sett. Spelar de ens i närheten av så mot Chelsea på söndag blir det en otroligt jobbig eftermiddag.
    I andra ägnade sig City åt match-management och drog ned sitt tempo och sin offensiv. Utan Courtois hade det blivit ännu mer pinsamma siffror för Real. (4-0 och 5-1 sammanlagt) City är i final i Champions League igen och vi kan inte se att Inter ska kunna hota dem i finalen.

Arsenal Women håller trycket bakom i WSL genom en klar seger mot Everton där Chelsealånet Aggie beever-Jones blev utvisad efter en sen tackling. Arsenal är också Chelseas motståndare i helgen i en väldigt tuff uppgift.

Emma Hayes lag måste vinna ikväll. För att hålla kampen om ligatiteln levande. de möter West Ham borta och det här laget startar: Alla svenskorna startar och Hayes gör sju ändringar från i söndags.
Musovic, Ingle, Carter, Eriksson, Fleming, Kaneryd, Kerr, Charles, Harder, Buchanan, Cankovic.
    avb: Berger, Leupolz, James, Reiten, Svitkova, Perisset, Mjelde, Cuthbert, Abdullina.

Guro Reiten som är en av våra kandidater till Årets Damspelare påpekar hur tufft det är att vinna FA Cupen men inte kunna fira ordentligt därför de ska spela en viktigt match bara tre dagar efteråt. Det är mentalt sltiande som hon säger i den här artikeln>>

Imorgon torsdag kommer CSFC ge en mycket subjektiv artikel om vilka Chelsea ska behålla, göra sig av med. Alla andra vet ju allt, vi bara säger vad vi tycker.

Vi hatar matchkollisioner. Vi vill följa Chelsea Women mot West Ham i hängmatchen, Kanske väljer vi ändå att se Man City, förhoppningsvis, sparka ut Real Mdrid ur Champions League. Syttende mai är ju speciellt för våra grannar, så Reiten och Mjelde kommer få en bra match, hoppas vi. Så vi slipper oroa oss innan söndagens stora uppgörelser.
    Vi kommer väl börja med matchen i CL då den startar först. När den startar vet vi om Arsenal fortfarande är ett hot i WSL. Detta då de också spelar sin hängmatch mot Everton.

TISDAG 16:
Luton är första laget till playoff-final till Premier League. de vände mot Sunderland. Det kommer glädja CSFCs förre redaktör på Chelsea Vital, Gary Bacchus som har Luton som andralag. Det är en stor överraskning ändå. Chelsea Vital var länge den enda bra Chelseasajten.

Carney Chukwuemeka drar sig ur Englands U20-VM-trupp då Chelsea nu också är skadedrabbade på mittfältet och behöver spelare.
    CSFc tycker det är helt fel, även för Lewis Hall som gjorde detsamma för att spela för Chelsea som vänsterback. Chelsea har inget att spela för och borde låta sina unga spelare spela stora mästerskap i stället. Chelsea kan ändå få ihop en startelva. Vi befinner det här ännu ett/två högst beklagliga beslut från en ledning ur touch med verklkigheten och kan inte förstå hur Lampard resonerar här.

OFFICIELLT
Chelsea Women har värvat 22-åriga tyske mittfältaren Sjoeke Nuskens från Eintracht Frankfurt. Hon ansluter på ett treårskontrakt den 1 juli. Nuskens är landslagsspelare och får höga betyg från Emma Hayes. Nuskens kan spela box-till-box men också i försvaret.
    Chelsea har också värvat en landslagsmålvakt tidigare i Nicky Evrard från Belgien. Det lutar åt en ombyggnadssommar då ryktena säger Eriksson och Harder tyvärr lämnar.

MÅNDAG 15:
FA Cupmästarna har en intensiv och kanske fullständigt avgörande vecka framför sig. Kanske var det därför som de inte var på sin allra bästa nivå mot Manchester United men de var bra nog att bli mästare för tredje året i rad.

På onsdag möter de West Ham i den hängmatch de har tillgodo på serieledarna Manchester United. Hayes kommer rotera, det gör hon alltid men hon har en sådan trupp som är så jämn och så väldrillad att bara Guardiolas City kan jämföras med dem i det avseendet. Det spelar nästan ingen roll vilka som matchas.
    Tipset är förstås att Chelsea slår West Ham även om det är på bortaplan och tar tillbaka serieledningen. Tyvärr krockar matchen med Champions Leaguemötet mellan Man City och Real Madrid.
  Vi tar dock inte ut några segrar på förhand, och det gör inte tjejerna heller.

På söndag kan sedan WSL avgöras trots att det återstår en omgång till. Chelsea möter Arsenal i första matchen på söndagen. Vi tror det krävs seger i den om Chelsea ska vinna titeln igen.
    Arsenal har en skadedrabbad trupp, svåra skador dessutom. Chelsea har en del skador men har också fått tilbaka spelare.
    I ligans sista match spelar Chelsea borta mot nedlfyttningshotade Reading. Knepig uppgift det också.

I söndagens sista match möts Manchester United och Manchester City Women. United spelar för att hålla Chelsea bakom sig (även om vi alltså kan vara före dem inför matchen), City spelar för att ta tillbaka tredjeplatsen och få spela i Champions League nästa säsong. Tappar United poäng i den matchen kan det bli helt avgörande.
    Tänk om den matchen hade spelats innan Chelsea möter Arsenal - det hade verkligen kunnat påverka den matchen också. Då hade det varit stor risk att Chelsea skulle försökt spela på resultatet, nu måste de gå helt ut för seger för vi måste räkna med att det kommer att krävas för att vinna Women Super League.

Herrarna har bara en match, spelas på söndag.
    Borta mot titeljagande Manchester City som ska möta Real Madrid i den avgörande matchen i Champions League på onsdag.
    Vi riskerar att få möta ett City som rider på en framgång och kanske därför är lite mindre skärpta även om de spelar för titeln eller ett sjukt revanschsuget City som absolut inte tänker chansa med ligatiteln.
    Efter Arsenals förlust igår mot Brighton innebär en vinst för Manchester City att de säkrar titeln om de vinner över Chelsea, det kommer de inte slarva bort. Inte på hemmaplan.
    Vi räknar inte med att Chelsea i dagens läge ska kunna rubba Manchester City. Allt kan hända i fotboll men oddsen är absolut inte för Chelsea i den matchen. Vi ser bara framåt just nu, till nästa säsong.

Igår gick de trovärdiga medierna ut och sa det var klart med Mauricio Pochettino som ny manager i Chelsea från och med juni. Chelsea har i skrivande stund inte bekräftat.

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG 21:
Ett rykte påstår att Pochettino ska gett Lampard "order" om att låta alla spelare få en chans att visa upp sig i de tre sista matcherna. Vi kan förstå resonemanget men har svårt att tro på att det sker, å adnra sidan gjorde konstiga rotationer redan mot Nottingham vilket kanske kostade en seger.

Chelsea sägs satt en prislapp på MateoKovacic om 50m pund. Det tvivlar vi på att de får då han har kort kontrakt och hans ålder, 29. Men det visar hur uppskattad han ändå är. Bayern, City och United lär visat intresse.

Flera sportskrivare fortsätter pusha för att Pochettino, om, när han blir Chelseamanager kommer kunna värva Harry Kane. Vi kan inte tänka oss att Kane väljer en direkt lokalrival eller att Levy skulle slälppa honom. Å andra sidan, vi kunde inte tänka oss att Chelsea skulle ligga på 12e plats i ligan heller.

BBC har en artikel om söndagens väldigt spännande WSL-uppgörelser som kan avgöra både titelstriden och det är även en match som kan avgöra vilket lag som åker ut, eventuellt Reading som Chelsea möter i sista matchen. Läs mer här>>

LÖRDAG 20:
Italienska rykten hävdar att Chelsea lagt ett bud på Dusan Vlahovic, till Juventus. Vi tvivlar men det sägs att även Atletico Madrid och Bayern München är intresserade. Prislappen sägs vara 71m pund. Andra säger den är på 67m pund. Det dummaste av allt är dock att de hävdar att Vlahovic är en bättre spelare än Erling Haaland. Det köper väl ingen utom hans allra närmaste. Särskilt inte de som såg semin mot Sevilla i torsdags.

Andra italienska, förstås, rykten säger att Ruben Loftus-Cheek har sagt ja till en övergång till Milan för 21,6m pund.

FREDAG 19:
Vi får se men engelska medier inbillar sig att Chelsea och Pochettino är det perfeta paret. BBC har sagt sitt nu är det Sky som ger sig ut på att förutspå detta sportsliga äktenskap som alla betraktar som klart men som inte är klart förrän det är klart, dvs bekräftat av minst en av parterna. I Boehly-ägda Chelsea tar vi absolut inget för givet, de släpper sina bästa spelare gratis, de rensar ut hela klubbkulturen och de som kan sitt jobb, ordnar fram ett medicinskt team som inte klarar av sitt jobb och så vidare - samt köper spelare som om de är adrenlinhöga tonåringar i Football Manager. Läs mer här>

Tipsarna: av någon anledning, kanske den första fullständigt fantastiska halvleken mot Real, tror de inte på Chelsea. BBCs Sutton drar till med hela 5-0 till Manchester City på söndag. Hans gästtippare tror på 1-0 resp 3-1.
    Skys Lewis Jones säger 3-0 till City.
    Sportbladet tippar 2-0 till City.
    Man City har vunnit 32 av sina senaste 34 hemmamatcher. Plus deras form jämfört med Chelseas fullständigt frånvarande form! Inte ens CSFC tror på annat än stryk. Det är därför söndagen för oss handlar om Chelsea mot Arsenal och Man U mot Man City i WSL.

Tottenham sägs jaga Edouard Mendy. Vi gillar inte när klubben säljer till direkta konkurrenter men med tanke på hur många vi släppt till Arsenal... och CSFC har ju igår rekommenderat att Chelsea ska sälja Mendy så då blir det ju en pengafråga.

Mauriicio Pochdttino är klar för, inte Chelsea. Utan för en välgörenhetsmatch för Unicef mot England på Old Trafford den 11 juni.

Lautaro Martinez har alltid varit en spelare som intresserat CASFC, därför är det rätt kul att den skvallras allt mer om honom. En del säger att Inter vägrar släppa honom. Andra säger att han verkligen vill pröva på Premier League. Kan vi få byta Lukaku mot 25-åringen? Martinez sägs ha en prislapp om 70m och mer än så är väl Lukaku absolut inte värd längre även om han kostade Chelsea 96m.

CSFC spekulerar. Kommer Emma Hayes ersätta Pernille Harder med Alissa Russo från Man United? Russo är en Chelsea akademiprodukt och sitter på utgående kontrakt. Är de redan överens och det är en anledning till att Harder och Eriksson väljer att lämna?

Ruben Loftus-Cheek sägs föra konkreta förhandlingar med Milan om en övergång i sommar. Ryktet kommer från Fabrizio Romano.

TORSDAG 18:
Vi vet inte hur många gånger vi hört att 16-årige Kendry Paez är klar för Chelsea. Nu går dock klubben Independient del Valles president ut och bekräftar att så är fallet. Förvänta er inte att Chelsea kommer bekräfta. Paez får inte enligt reglerna ansluta till Chelsea förrän 2025 i vilket fall som.
    De säger också att Chelsea blev spelarens val trots att Man United också ville ha honom.

Dortmund jagar Chelseas akademispelare Charlie Webster.

Vi tror inte särskilt på det här italienska ryktet; att Chelsea vill byta Mateo Kovacic mot André Onana.

Vi har undrat över varför Roberto Sanchez inte spelat för Brighton på sistone. Nu får vi veta att han är petad och får inte ens träna med laget då han gjort klart att han vill lämna Brighton. Chelsea är en klubb som ofta nämnts som intresserade av Sanchez.

Boehly-gruppen sägs vara nära att köpa en del av den franska klubben Strasbourg.

Medierna är verkligen korkade ibland. Sent inatt, kom nya rykten om att Pochettino verkligen vill värva Ivan Toney. Detta efter att denne blivit avstängd i åtta månader. Kontrollerar medierna inte sig själva när de släpper sina "nyheter".

Spanska rykten hävdar att Chelsea jagar Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg på anmodan av den som tros bli ny manager (vilket medierna har talat om för oss skulle varit klart i veckor nu). En konstig värvning tycker vi nog.

ONSDAG 17:
Reiten talade om den mentala tröttheten som är jobbigare än den fysiska och det tog också Emma Hayes upp före matchen. Hon avslöjade också att Chelsea sedan flera år jobbar med en sömnspecialist, Shona för sådana här frågor.

Vi kan avföra alla rykten om Brentfords Ivan Toney till Chelsea. Han dömdes idag till åtta (!) månaders avstängning för brott mot spelreglerna (betting).

Det har talats mycket om Victor Osinhem från Napoli nu säger italienska, förstås, rykten att Chelsea kommer försöka värva två andra Napolispelare, Khvicha Kvaratskhelia och Stanislav Lobotka

Tar Newcastle en topp-fyraplacering kommer de försöka värva Joao Felix från Atletico Madrid. Felix som är på lån hos Chelsea sägs också vara aktuell för en låneförlängning hos Chelsea men spelaren påstår också vilja spela för en klubb i Champions League.

Spanska påhittarsajten Fichajes påstår att Chelsea kommer sälja Mykhailo Mudryk i sommar.

Brighton är intresserade av att värva Armando Broja,

Southampton ör ute ur Premier League vilket bara kommer öka spekulationerna om Romeo Lavia, till Chelsea eller någon annat klubb då han är för bra för Championship, säger medierna. Vi får vad som händer.

Ryktena om André Onana från Inter växer också. Vi är inte helt övertygade.

Ett helt nytt rykte är Leipzigs Dominik Szoboszlai som flera klubbar är intresserade av. Inkl förstås som alltid Man United. Han sägs kunna bli Chelseas Bruno Fernandes. hemska tanke. Fernandes är en ok spelare med en attityd som vi aldrig vill se i Chelsea, men en fuskare, filmare och ligans värsta gnällspik. Sorry. Det finns spelare man inte vill ska spela för sin klubb hur bra den är anses vara, han är en av dem. Dominik Szoboszlai är duktig men vi tror inte på det här ryktet alls.

Napoli sägs vara intresserade av Christian Pulisic.

TISDAG 16:
Det är både fascinerande och djupt störande hur alla medier anser sig veta exakt var Mauricio Pochettino vill värva, vad han anser o Chelseas spelare och så vidare när han absolut inte under några omständigheter har sagt något om detta till ett enda medie. Alla färväntar sig dock att han officiellt bekräftas under vecka, å andra sidan har vi hört det ett tag.
    CSFC vägrar lägga ord, önskningar, fantasier i Pochettinos mun utan avvaktar till han själv uttalar sig.

Ett helt nytt rykite är Gents unge anfallare, 20 år, Gift Orban, som gjort 19 mål på 19 matcher i Jupitel league.

MÅNDAG 15:
Inte Chelsea. Det är fotbollstacksamhet för dig. Och alla. Wrexham som tog sig in i ELF-ligasystemet har släppt elva av sina spelare som gjorde jobbet.

Under tiden har medierna helt bestämt sig för vilka och hur och vad Pochettino kommer göra om han en dag även bekräftats bli Chelseas nya manager, som vi sagt tidigare försöker vi undvika den diskussionen.

Många rycker i Mateo Kovacic, som CSFC tror kommer lämna Chelsea i sommar. De senaste är Man City, sägs det.

En annan som medierna bestämt kommer lämna är Conor Galagher som framförallt Newcastle fortfarande sägs vara mest intresserade av.

BBC som gått ut med att Pochettino är klar för Chelsea ställer den intressanta frågan, Varför vill Pochettino ta över Chelsea? Läs deras spekulation här>>
    Klart intressant läsning.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat