CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 34 sp 11 v 9 o 14 f 34 - 39 mål 42 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 18 sp 15 v 1 o 2 f 51 - 15 mål 46 p

Winston Churchill sa det inte om Chelsea men det gäller banne oss för Chelsea
"... is a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma"

1 - 7 maj 2023
NÄSTA MATCH: 13 maj kl 16.00 - NOTTINGHAM  
NÄSTA MATCH WOMEN 10 maj kl. 20.00 - LEICESTER  

Nyheter v-18


SÖNDAG 7:
WSL
CHELSEA WOMEN    -    EVERTON W        7 - 0
Två svenska kapterner möts idag.Unga Hanna Bennison är kapten i det skandinaviskt präglade Everton och Magda Eriksson förstås i Chelsea. Aggie Beever-Jones får inte spela för Everton då hon är på lån från Chelsea.
    Emma Hayes har begärt att laget ska starta bättre än de (tyvärr) brukar göra. Hon vill se intensitet från starten.
    Det rosafärgade Everton har stått emot bra mot ett Chelsea som visat lite mer vilja men långt ifrån vad vi vill se från start från Chelsea i matcherna. Bättre än senast är det enda vi kan säga positivt om starten. Kerr har varit irriterande många gånger offside redan. 10
    Mycket bra aktion av Kaneryd som lägger upp för Reiten som lossar en kanon in i burgaveln. MÅL. Vilkens äsong hon har, Reiten, och Kaneryd utvecklas hela tiden också. 12
    Bra försök av Kerr som springer sig fri utan offside men touchen är inte bra och hon hamnar i för snäv vinkel och bollen i burgavelns utsida. 20
    Kerr i farten igen. Inlägg Charles, MÅL av Kerr med huvudet. 25 I krysset. Suveränt inlägg.
    Mycket bra brytning av Perisset 28.
    Kerr är nere och har problem med skenbenet, vaden. 30 Hon får behandling och det blir byte. Pernille Harder kommer in. 32 Det såg inte jätteallvarligt ut men Hayes tar förstås inga chanser med Kerr just nu. Kerr som nästan aldrig missar en match.
    MÅL. Harders första touch på bollen är i mål. Reiten har assisten när hon slår in en markboll som går förbi en Chelseaspelare och Harder fyller upp och gör inget misstag. 33
    Huvudskada när Fleming och Holmgaard skallar ihop på mitten. 39 Båda kan fortsätta,
    Nära för Kaneryd men hon blockeras till slut efter en fin aktion. 43
    Så är Kaneryd inblandad igen i förspelet till Ingles MÅL. Fleming får bollen och passar bakåt till Ingle som pacerar bollen tätt intill stollpen. 44
    MÅL igen. Harder fångar upp en boll som går förbi Björn och sätter upp Fleming som kan göra målet. 45+2
    Everton har inte gjort någon dålig halvlek alls, men Chelsea är fullständigt hänsynslösa och på bettet idag när de väl kom igång. Fem skott på mål, fem mål. Skadar inte vår målskillnad. (De behöver dock åtta plusmål till för att matcha Uniteds, men Chelsea har 2,5 matcher på sig).
    -ANDRA-
Hayes vilar Reiten och Perisset, iin kommer James och Abdullina. 46
    Bra inlägg från Kaneryd men mv lyckas plocka det framför James. 47
    Musovic får vara med och räddar ett distansskott utan större problem. 49
    Bra anfall av Everton men Charles lyckas få en tå på sista passet. Hörna. 52
    Chelsea har helt klart varvat ned och är nu i matchkontrolläge. Lite synd då vi som sagt behöver bättra på målskillnaen. Men förståeligt då två matcher väntar i veckan.
    Bra inlägg av James som spelar till vänster idag, till Harder som nickar just utanför. 57
    Där borde Kaneryd gjort mål. James slingrar sig fram och lägger upp för Kaneryd som skjuter på mv som just rest sig vid stolpen. 60 Kaneryd har gjort stora framsteg tycker vi men hon måste börja göra mål också, har bara ett hittills under säsongen.
    Cankovic av för Cuthbert. 63
    Eriksson håller en pow-wow med spelarna under ett skadeavbrott på en Evertonspelare. Utan Hayes.
    Carter kommer in för Charles. 72
    Så nära att Harder nickar in ett långt inlägg men mv lyckas få bort den. 76
    Domartavla, En solklar straff som domaren struntar i och bara ger hörna. James gjordes ned totalt, en av de meest solklara strarffar vi sett. Men inte av domaren. 77
    Cuthbert avancerar, ser Harder och lägger fram bollen som Harder sätter i MÅL. Mycket fin aktion av skotskan och stensäkert av danskan. 81
    Kaneryd avancerar hela vägen, skjuer och sätter den i stolpen i ganska snäv vinkel. Det vill sig inte för henne. 90 Fyra minuter tillägg.
    Sjuan kom. Cuthbert går rakt fram och skjuter, mv når inte bollen och MÅL. 90+2 Cuthbert snodde själv bollen och gick för det. Mv backade vilket kanske bidrog till att hon inte kunde nå bollen.
    Bennisson bränner en bra chans, 90+4 Gaznska långt utanför dock visade reprisen från en annan vinkel.
---
Jättefin första halvlek men något av ett sömnpiller i andra då Chelsea tog fotenhelt från gaspedalen kändes det som. Synd på målskillnaden men med två tuffa matcher som väntar i veckan är det ju lätt att förstå. Menhur domaren kunde låta bli att blåsa straff när James fullständigt manglades i straffområdet, det är matchens stora gåta.
    Enda oron är Sam Kerrs skada men det såg ju inte allvarligt ut,

Hayes roterar som vanligt sin elva inför matchen mot Everton. En måstevinst för att hänga med Man U i toppen.
Musovic - Perisset, Mjelde, Eriksson, Charles, Ingle, Cankovic, Fleming, Reiten, Kaneryd, Kerr
    Och vilken bänk: Berger, Leupolz, Carter, Harder, James, Cuthbert

Emma Hayes har gett en intervju till Sky där hon klargör att vinna är viktigare än hur man spelar (inte alla managers säger så). Läs mer här>>

Man Uniteds damer håller uppe trycket i WSL. De är nu sju poäng före Chelsea, men med hela tre matcher mer spelade. Chelsea måste därför vinna mot Everton senare ikväll. De har dock klart bättre målskillnad än Chelsea så Chelsea bör inte bara vinna alla matcher, de bör försöka göra fler mål också.
    **Liverpool som var riktigt bra mot Chelsea senast slog överraskande Man City Women hemma vilket hjälper Chelsea i titeljakten. City ligger fortfarande före Chelsea med en poäng, men tre matcher mer spelade just nu. City möter för övrigt United i nästa omgång.

Ben Chilwell drog på sig en hamstring, lårmuskelskada igår och även om den inte bedömts helt så innebär det nog att han också kanske missar resten av säsongen. Många sådana just nu för Chelsea vilket är ännu ett underbetyg till medicinavdelningen som Boehly slaktade. Detta då de är skador som drivs av belastning, vilket kan motverkas av ett bra fysioteam.

LÖRDAG 6:
En djupt efterlängtad vinst för Chelsea och Lampard. Och hela tre gjorda mål. Chelsea är i praktiken klara för spel i PL nästa säsong, detta då de har bättre målskillnad än något annat lag som kan nå 42 poäng som Chelsea.
    Chelseas senaste vinst var mot Leicester för nästan två månader sedan.
    Viaplay däremot bör uitbilda sina kommantatorer som uppenbarligen inte kan se det VAR och andra ser, utan hittar på straffsituationer. Silva var klockrent på bollen vilket också bollens riktning tydligt visade. Sa han inte också att Badiashile nickade in målet han sköt in med foten?

Dagens lag:
Kepa, Badiashile, Chalobah, Silva, Chilwell, Kante, Fernandez, Gallagher, Madueke, Havertz, Mudryk
    avb: Mendy, Kovacic, Pulisic, Felix, Loftus-Cheek, Sterling, Ziyech, Azpilicueta, Hall
    Wesley Fofana är skadad, vilket vi inte fick höra igår.

FREDAG 5:
Från presskonferensen:
Cucurella, Kouliabaly, James, Mount, Broja är alla borta. (Vilket åtminstone minskar truppstorleken på sätt och vis.)
    Lampard antydde att Badiashile för en gångs skull får en chans under honom.
    Lampard har inte fått höra något alls från ledningen om managerjakten (om det nu är en jakt eller ett försök att få någon enda att vilja ta jobbet).   

TORSDAG 4:
Grattis Napoli som vunnit Lo Scudetto med fem omgångar kvar. Det är 33 år sedan senast. Nästan som mellan Chelseas första och andra ligatitel, det tog 50 år (1954-55 till 2004-05).

Matchen var pinsam för Chelsea men Kepa Arrizabalaga gjorde vad han kunde för att hålla nere sifforna mot Berighton. Det gjorde han så bra så att hans räddning på Evan Fergusons skott är nominerad till Månadens Räddning.
    Det var Kepas fjärde nominering under säsongen och han vann utmärkelsen i oktober.

Todd Boehly medger misstag och säger att ledningen kommer få till det rätt framöver. Läs mer om hans uttalande här>>

Fran Kirbys knäskada är en medfödd skada där en benbit på knäskålen hindrat henne och måste avlägsnas. Utan att vara medicinare tror vi sådant här görs med mikrokirurgi men säsongen är ju snart slut så det finns inte tid för henne att komma tillbaka redan den här säsongen.

Tur vi har tjejerna att heja på. De kan det här.
    De är fyra poäng efter Manchester United och en efter City, men de har två matcher mindre spelade. De ska visserligen spelas men nog sitter Chelsea än så länge i förarsätet till att vinna WSL igen. Lätt blir det dock inte.
    Herrarna är härnäst på tur. I den match som på pappret är största chansen att vinna av alla återstående fem. Bournemouth är också det lag av alla som släppt in näst mest mål.
     Fast tipset är ändå att de vinner för Chelsea är ett lag i upplösningstillstånd där spelarna lagt ned för säsongen och inte jobbar som ett lag, knappt ens för sig själva. De verkar inte ens ha någon stolthet i sitt yrkesutövande.

ONSDAG 3:
WSL
CHELSEA WOMEN    -    LIVERPOOL W   2 - 1
Hann inte slå över, sätta sig och så slår Chelsea felpass till en spelare som inte är med och Liverpool kan direkt gå ned 15-20m, slå in bollen och vänsterförsvaret står och sover och lämnar Koivisto helt fri med Musovic. 2 Chelsea och deras usla inställning när matcherna startar. Det är ett problem som Hayes inte verkar inse själv.
    Den tidigare laguppställlningen som gav stämmer inte alls heller givetvis. Vi rättar nedan.
    Reiten löper bra och skjuter i steget, tyvärr rakt på mv. 15
    Kerr styr en boll utanför. 20 Kanske det var en liten touch på den, det såg så ut i reprisen.
    Jätteräddning av Liverpools mv Kirby på en Kerr-nick. 22
    Fleming i bra läge sätter bollen utanför. 24
    Domaren har tröttnat på Liverpools maskningar och kortar Koivisto för maskning. På tiden och det borde man få se oftare i fotbollen. 34
    Skada på en scouserspelare så det är det vanliga time-outsnacket med Hayes. 37
    Chelsea slarvar massor och det fugnerar ju inte, särskilt inte när motståndarmålvakten storspelar.
    Där kom det. MÅL. Hörna mot främre där möter Niamh Charles och med en perfekt nick in i mål vid bortre stolpen. Mycket bra hörna av Perisset. Magda är nästan i vägen men hann undan. 41
    Fyra monuter tillägg.
    Där kom Chelsea undan, försvaret stod och sov och en lång boll hittar sitt mål och sedan kommer van Sanden lös och skjuter, retur från Berger och Perisset lyckas blockera bollen just framför mållinjen när Dowie skjuter och sedan tar Berger den. 45+3
    -ANDRA-
Bra chans direkt men de väljer spela istället för att skjuta. 46
    Mv går ut och möter en boll, skjuter den rakt på Kerr men bollen studsar tillbaka till mv. Tur. 47
    Hinds nere för räkning, såg inte så farligt ut men reprisen visar att hon sprang in med huvudet i James's axel. Hon kan fortsätta dock även om tårarna runnit.
    Inlägg som når James men hon får inte någon bra träff, lätt för mv. 52
    Harder och Cankovic på väg in. För James och Cuthbert. Oväntat tidigt byte även om Hayes höll tillbaka det flera minuter. 54
    Så ligger en Liverpoolspelare ned igen och Chelsea menar att det är maskning. Vilket har blivit väldigt mycket vanligare på sistone i damfotbollen. Spelaren bara lade sig ned utan någon som helst närkontakt. Repriserna ger inga som helst svar men det ser ut som en nackskada vilket vi aldrig sett utan kontakt med en annan spelare. Byts ut och håller sig om nacken.
    Direkt efter kolliderar Leupolz och en Liverpoolspelare odch domaren vill inte ta in medicinteamet.
    Harder skjuter, men blockeras. 60
    Svagt försvarsspel igen och Liverpool får nästan en jättechans. 61 Fleming den skyldige.
    Chelsea måste nog vinna den här matchen. Oavgjort kommer inte att räcka då United har en överlägsen målskillnad.
    Fleming bryter högt upp, passar Harder som skjuter, rakt på en försvare igen. 63 Liverpool försvarar bra men det är frustrerande att se Chelsea bränna möjligheterna gång på gång.
    Så nära, Cankovic perfekt inlägg men både Harder och Fleming missar bollen. 65
    Bra inlägg från Cankovic igen, hörna. Liverpool gör ett par byten. 67 Hörnan tar Harder i nacken och ut.
    Chelsea dominerar men de slarvar och skyndar på siona avslutpå tok för mycket. Stressade. 73
    Harder skjuter men just utanför. 74 En kvart kvar att ordna en nödvändig seger. De har över 70% bollinnehav.
    Hörna, Kerr nickar illa, långt över och utanför. 76
    Kaneryd in för Leupolz. Hayes går för det i alla fall. 80
    Reiten gör mål ur en fullständigt omöjlig vinkel men flaggan är uppe. Härfin offside. 82
    Vlka missar de gör hela tiden. Charles drar iväg bollen långt utanför i jättebra vinkel. Kirby kortas för maskning.
    ÄNTLIGEN. Kerr som missat allt, gör MÅL. Först en boll från Fleming i stolpen och på returen rakar Kerr in bollen. Hon reagerar snabbare än någon men mv som varit utmärkt får fingrarna på den men kan inte hålla ute bollen. Tack för det. OJ VAD VIKTIGT DET VAR 86
    Hayes säkrar upp. Ingle in för Fleming. 88
    Åtta! minuter tillägg. Nu måste Chelsea hålla tätt.
    Harder nära igen men en touch räddar Liverpool och det blir hörna. 90+2 Chelsea tar en kort och de bara försöker döda tid. Vilket de misslyckas med. Som tur var maskar Liverpool fortfarande på varje inkast och ger dem tid.
    Det är bara game-management nu och alla tar god tid på sig. 90+5
    Liverpool arbetar sig upp i plan,inkast för inkast. Sedan kontrar Chelsea men satsar bara på att spela av tiden inte för att göra fler mål. De är klart oroliga för kontringarna. Kerr ordnar en frispark. 90+6
    harder vrider och vänder och ser ut att fällas men försvarren är på bollen. 90+9
    Ingen stor match av Chelsea. De var totalt dominerande utom i starten (de måste verkligen börja starta matcherna bättre), men de gör ju jobbet ändå. Segern fullständigt rättvis. 14 målchanser mot 2.
   
Här är laget som ska slutföra den avbrutna matchen (vi är fortfarande inte på det klara om den tas upp eller startas om helt) mot Liverpool och börja minska avståndet till Man U som just nu har tre matcher mer spelade. Hayes roterar en del, Bright är tillbaka:
    Den Första laguppställningen vi fick stämde inte alls: Berger, Carter, Leupolz, James, Reiten, Perisset, Eriksson, Fleming, Charles, Cuthbert, Kerr.
    avb: Musovic, Ingle, Kaneryd, Harder, Abdullina, Cankovic
   
När Liverpoolmatchen avbröts i januari lovade Emma Hayes fri varm korv till publiken på Kingsmeadow. Något som normalt inte ens säljs där, så de har fått ordna en special där. Men publiken får fri varm korv (eller hot dogs som det kallas där) ikväll. Vi framför tvn hoppas på tre poäng istället då.

FA Cupfinalen mellan Chelsea Women och Manchester United Women på Wembley är utsåld redan. Det är första gången någonsin det har hänt. Den spelas 14 maj.

Stämningen bland fansen just nu är på botten. Det verkar den också vara bland spelarna själva om vi ska tro Daily Mail i den här artikeln>>

TISDAG 2:
Noni Madueka, Kepa, resten ska skämmas livet ur sig. Noni gjorde mål och som tack blir han utbytt. Kepa höll nere siffrorna.
    Att älska ett fotbollslag kan göra så otroligt ont.

Kan Chelsea chocka fotbollsvärlden ikväll. Så gott som varenda en, utom möjligen udda nog Skys expert tror på en (lätt) seger för Arsenal. Det här är laget som kommer bevisa dem rätt eller fel, som Lampard tagit ut. Roterat är det.
    Kepa; Azpilicueta, Fofana, Silva, Chilwell; Kante, Fernandez, Kovacic, Madueke, Aubameyang, Sterling.   
     avb: Mendy, Badiashile, Felix, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Ziyech, Gallagher, Havertz

Arsenal ska försöka hitta tillbaka med det här laget: Ramsdale; White, Kiwior, Gabriel, Zinchenko; Ødegaard, Jorginho, Xhaka; Saka, Jesus, Trossard

Ännu en gång får vi faktiskt IDIOTförklara det medicinska team som lämnades kvar efter att Boehly sparkade så många han kunde när han kom. Fran Kirby har nu gått runt med en knäskada i tre månaders tid. Idag har vi fått veta att den kräver en operation som gör att hon inte bara missar resten av säsongen utan också VM i sommar. Det tyder på grov inkompetens och vi vet ju redan att Chelsea både på dam- och herrsidan har aldrig någonsin haft ett sådant hemskt och omfattande skadeläge som den här säsongen. Chelsea måste bygga upp ett nytt medicinskt team som faktiskt också har en kompetens som det förra hade. Inte bara värva personal som har kändisar som klienter på konsultbasis.

BBC frågar om Chelseas trupp med 600m pund i förstärkningar är bra nog. En Chelseasupporter ger sinbedömning och ni kan göra er egen. Läs mer här>>

Kaildou Koulibalys skada är värre än väntat (vi blir inte förvånade som Boehly slaktat den medicinska avdelningen) och Lampard tror nu att han kommer inte heller kunna spela mer den här säsongen. Frågan är om han ens är kvar till nästa?

Arsenal verkar drabbats av seriös titelfrossa. Det är kanske Chelseas chans. För de kan ju slappna av. Få om någon tror ju att Chelsea ska slå Arsenal just nu, eller ens att Chelsea ska göra mål. Det skiljer 36 poäng mellan lagen, det är nästan lika många poäng som Chelsea lyckats skrapa ihop på hela säsongen hittills. de flesta av dem under Tuchel och Potters allra första veckor.
    Ska det lossna för Chelsea kanske det är just en sådan här match det sker i, en match där ingen tror på oss. Där spelarna knappast kan lastas av några stora förväntningar. Sedan är ju skadeläget som det varit nästan hela säsongen och vi saknar några av våra bästa. Vi får dock hoppas att Chelseas Lampard satsar lite mer offensivt än senast med bara en anfallare på plan i första halvlek - det var inget smart drag.
    Allt vi bryr oss om är att vi får se ett Chelsea som vill försöka, ger det en chans. Stå upp och stå upp stolta. Att slå Arsenal är alltid viktigt.

MÅNDAG 1:
Viaplay visar Chelseas bortamatch mot Arsenal imorgon och Chelsea Womens hemmamatch mot Liverpool på onsdag. Herrarna spelar enbart nu för sin stolthet men damerna är i allra högsta grad inblandade i titelstriden.

Från presskonferensen:
Havertz är tillbaka men Koulibaly och Cucurella är fortfarande skadade. Mount och James är ju borta för resten av säsongen. Liksom Broja.
    Han pratar om de anfallsalternativ han har med Havertz, David Fofana, Aubameyang men vill förstås inte avslöja vilka som får spela imorgon.
    Så de vanliga artigheterna om motståndarna, de är fortfarande med titeljakten, de har gått igenom tuffa perioder och utvecklats genom att klubben inte valt att sparka managers och att det kan vara en motivatiosnhöjare för Auba att spela mot sin gamla klubb. Om det blir så. Så en del om Jorginho som nu är motståndare.
    Han säger han trivs, han tog jobbet med öppna ögon och han kan inte påverka resultaten men han kan påverka hur de jobbar på träningsplanen.
    Han säger det inte rent ut men det går nog inte att olka det annorlunda än att han tycker att dagens spelare saknar en del av de ledaregenskaper som tidgare funnits i Chelseas omklädningsrum.
s    
Ingenting med dagens Chelsea känns som det kan förvåna oss längre.
    Mest förvånade men ändå inte blir vi nog om vi slår Arsenal borta imorgon. Minst förvånade blir vi om det blir en storseger för de rödvita och ännu en nolla i målprotokollet för Chelsea.
    Det troliga känns tyvärr som det blir en sjätte rak förlust för Frank Lampard, det sämsta managerresultatet någonsin tydligen. Vi hoppas innerligt det inte blir så. Det är ju inte hans fel att Chelsea blivit en fullständigt dysfunktionell kaosklubb i fritt fall. Vi fans väntar mest på att vi ska kunna göra en total omstart i sommar eller norsk omstart som det kallas när datorn krånglar och man måste dra ur sladden helt för att börja om.

Chelsea har sex matcher kvar att spela, vi möter alla fyra topplagen i de matcherna. Ett spelschema som inte lovar många poäng. Därtill möter vi ett lag på samma poäng som oss (Bournemouth) och kanske känner sig säkra. Något Nottingham Forest absolut inte gör, de kommer kämpa för sin existens i PL. Har vi någonsin haft ett värre avslutningsschema?

Till helgen väntar Bournemouth borta. Det är ett av få lag Chelsea faktiskt vunnit mot. De visar dock mycket bättre form än Chelsea så det är inte säkert att Chelsea närmar sig att klara sig från nedflyttning då heller. Det är inte helt klart att Chelsea kan undvika ett otänkbart fiasko som att trilla ur Premier League. Det är redan vår näst sämsta säsong någonsin om de inte kan klättra några placeringar. (1993-94 slutade Chelsea på 14e plats).

Chelsea Women har trillat ned till tredje plats i WSL. Uteslutande egentligen för att de inte spelat ligamatch på ett tag. Nu väntar Liverpool och Everton hemma på Kingsmeadow i veckan.
    Liverpoolmatchen är den avbrutna matchen från i vintras då det var mer is än gräs på planen. Vi undrar faktiskt då vi inte vet om matchen blir 90 minuter eller om den börjar med matchklockan på den minut när matchen stoppades?
    Liverpool åkte på storstryk av Leicester som före matchen låg sist i WSL. Liverpool förlorade 0-4. De vann dock tack vare straffar och ett trögstartat Chelsea i WSL-premiären den här säsongen.
    Vinst krävs annars kommer Chelsea inte kunna knapra in på Manchester Uniteds sju poäng stora försprång. Man U har dock tre matcher mer spelade så de ska kunna ta in det och gör förbi om tjejerna undviker att snubbla igen, för vi tror inte de har råd med någon poängförlust nu med tanke på hur ruskigt stark konkurrensen är i toppen på WSL. Fyra lag kan fortfarande vinna ligan.
    Det gäller för tjejerna att hämta sig från besvikelsen i Barcelona, uttåget ur CL skedde dock egentligen redan på Stamford Bridge då de fick mål bortdömt och missade stora chanser. Vi kritiserade den alltför försiktiga taktiken i Barcelona men skadan skedde på hemmaplan. Resultatet i Barcelona var inget att på något sätt skämmas för.

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG 7:
Tyvärr skämde resande Chelseafans ut sig totalt på Dean Park, Vitaity Arena i Bournemouth igår när de buade ut Sterling och Ziyech när dessa skulle bytas in. Så gör man inte, vi har alla åsikter om spelarna men därifrån till att aktivt bua åt dem innan de ens beträtt gräsmattan är så fel. Det är dock inte något som bestraffas, men de inblandade bör nog skämmas en del. Vi säger inte mycket om man buar åt spelare efter de gjort en mindre bra insats, men innan de ens fått göra en insats är det fel. Särskilt som Ziyech och Sterling båda stod för assister som ledde till Chelseas vinst.

En tredje Fofana är på Chelseas radar inför sommaren. Det handlar om Monacos Youssouf Fofana. Han är 24 år och spelar på mittfältet. Han har blommat ut sent men spås en lysande framtid. Liverpool ska också vara mycket intresserade.

Ryktena om att Bayern hoppas Chelsea ska bjuda på Sadio Mané i sommar växer. Mané är en bra spelare som inte lyckats i Bayern men att tro att Chelsea tar in en 31-åring på en påstådd veckolön om 309.000 pund i veckan känns inte troligt just nu.

LÖRDAG 6:
Wesley Fofanas nya skada är en hamstring, lårmuskel-skada. Svårläkta och tar ofta lång tid.

Ryktena om att Joao Felix kommer spela för Chelsea även nästa säsong växer. Det handlar om lån och inget köp. Fast med tanke på den lånesumma Chelsea redan betalar för honom så är det inte småpengar ändå.

Sam Kerr är flaggbärare för Australien vid kröningen av kung Charles III idag. En av bara 2000 inbjudna alltså.

FREDAG 5:
Tipsarna: BBCs Sutton tror på 1-1, hans gästtippare (Everton-fan) treor på 2-1 till Bournemouth. Skys Jones tror på 2-0 till Bournemouth. Paul Merson tror på 2-1 till Bournemouth.

Ett helt nytt rykte är Sporting Lissabons mittfältare Manuel Ugarte, 22. Uruguyanen sägs kosta 53m pund och jagas även av Newcastle. Vi tror inte så mycket på det här för Chelsea men vem vet med vår ledning?! Han är ju i den ålder de tror alla spelare ska vara.

Om Pochettino blir Chelseamanager kommer han kräva att Paul Mitchell blir rekryteringsansvarig enligt ryktena. Mitchell har jobbat med Pochettino i Tottenham. Chelseas rekryteringsavdelning är snart lika överbefolkad som spelartruppen.

TORSDAG 4:
Vi finner engelsk sportmedias fascination med sina f d spelare som jobbar som tv-experter påfrestande. Allra mest påfrestande brukar Gary Neville vara men i den här artikeln håller vi faktiskt med honom om det mesta när han lägger skulden där den ska ligga men inte dömer ut framtiden för Chelsea. Läs mer här>>

Ryktet går om att Chelseas spelare spelar utmärkt och gör massor med mål på träningarna. Det är dock när det blir match som deras självförtroende helt försvinner. Det är kanske inte manager Frank Lampard de behöver mest utan en psykolog.

Det påstås också att Boehly och personalen är oense om ny manager. Kanske mindre om namnet utan när denne ska tillträda? Boehly vill inte ta in en ny manager före säsongen är slut medan andra vill att denne ska tillträda snarast.

Precis som CSFC sagt ett tag nu börjar övriga medier inse att bl av med spelare blir inte så lätt för Chelsea i sommar. Därför börjar nu fler medier spekulera i att Chelsea förmodligen måste köpa loss spelarna från deras kontrakt. Något som kanske går med äldre spelare på kortare kontrakt, men alla nya spelare har nästan alla långa kontrakt som kommer bli mycket svårt att bli av med. Taktiken med de långa kontrakten för att gå runt FFP-reglerna börjar redan ge rekyl och slå bakut för Boehly och hans inkompenta ledning.

Det har spekulerats massor i att Juventus skulle värva Koulibaly som inte haft en perfekt start i Chelsea direkt. Nu ska dock Koulibaly meddelat sin agent att han vill stanna i Chelsea. Ryktet kommer från italien.

Andra italienska rykten säger att Inter nu kommer försöka få Mauricio Pochettino som manager för att ersätta Inzaghi. Då Chelsea drar fötterna efter sig, ska vi inte e det som en omöjlighet att Pochettino tar ännu en titt på en klubb i upplösning och väljer en annan klubb liksom de flesta av managerna på Chelseas önskelista redan gjort.

Fortfarande mycket snack om att Aubameyang bara rörde bollen nio gånger i förrgår. Fyra av dem var dessutom avsparkar. Hans insats var nog något av det sämsta vi har sett, i en match där vi trodde han verkligen ville visa vad han går för. Istället valde han att visa att han till varje pris vill bort från Chelsea och detta genom att Chelsea ska lösa honom med pengar från hans kontrakt. Vi säger, förvisa honom till akademin och låt honom stanna där till kontraktet går ut sommaren 2024.

ONSDAG 3:
Chelsea ska nu har värvat Alex Matos från Norwich. 18-åringen ansluter på fri transfer (utbildningskostnad tillkommer dock alltid på ungdomsspelare). Vi har sett honom signera kontraktet framför Chelsealogos men Chelsea har som tyvärr vanligt inte sagt något utan tycker det är viktigare att försöka pusha för att sälja biljetter till en vänskapsmatch i Chicago på webben.

Ett helt nytt rykte och ändå inte. Det sägs åter igen att Chelsea vill ha Wilfried Zaha från Crystal Palace. Han sitter på utgående kontrakt och har varit aktuell i medierna åtminstone, varje sommar de senaste åren men nu är det första gången han nämns i år.
    Chelsea borde dock intressera sig mer för att försöka minska sin spelartrupp än att bredda den med spelartyper vi redan har.

Petr Cech har valts in i Hal of Fame. Där hör han hemma, tillsammans med Peter Bonetti Chelseas bästa målvakt genom tiderna.

Avram Grant har nu berättat hur det gick till när han fick lämna som manager (interim) efter Champions Leaguefinalen 2008 som Chelsea förlorade på straffar till Manchester United.
    Det ger något av ett eko till Lampards uttalande i veckan då han säger att Chelsea vann många titlar men kunde vunnit många fler om man hade gett managers mer tid i klubben.
    Läs mer här>>

Nu väntar vi bara på att Boehly verkligen kommer försöka värva Neymar eller Messi och göra klubben ännu mer dysfunktionell och försöka döda fotbollen som en lagsport till att bli ett verktyg för enskilda. En sådan värvning kanske drar folk och massor av uppmärksamhet men blir förmodligen dödsstöten för Chelsea som fotbollsklubb. Vi ser ju hur andra som försökt köpa ihop lag ine har lyckats, mest förstås PSG. Lag bygger man med en tydlig idé, tid och framförallt ser vi nu utan ägare och ledning som lägger sig i allt från gräsmattor till att lagra spelare till en sådan grad att de inte ens får rum i omklädningsrummen.

Daily Mail har en slags sammanfattning av en del av alla de misstag som ägarna har gjort sedan de köpte Chelsea då Roman Abramovich tvingades bort efter Putins anfallskrig mot Ukraina. Inget nytt som CSFC inte tagit upp men det mesta på en plats. Läs om det här>>

Chelsea hängs, med all rätt, ut som en kaosklubb och får svidande kritik av alla. Vi kan ju bara hålla med och äntligen börjar kritiken också helt riktas åt de som orsakat kaoset i klubben, ägarna. Det går inte att skylla på Tuchel, eller Potter eller ens stackars Lampard som ska ta det sjunkande skeppet i hamn. Spelarna däremot får ta på sig ansvar med tanke på deras inställning och uppträdande de senaste matcherna. Även Frank Lampard riktar nu kritik mot ägarna och hur de förstört klubben, läs mer här>>
    (Lampard har ju i praktiken förstört sin managerkarriär genom att acceptera att försöka föra Chelseas säsong till ett slut. För vad som än händer de sista fem matcherna kommer hans karriär besudlats av de första sex, och ärligt talat risken att vi inte tar en enda poäng till är mer än uppenbar inte minst med en tuff avslutning på pappret, Han tog nog inte jobbet enbart av lojalitet men det är så vi gärna tolkar det).

Ett Arsenalfan har arresterats efter använt laserpekare mot Mykhail Mudryk under matchen igår. Förhoppningsvis blir han också avstängd en mycket lång tid.

TISDAG 2:
Mycket tjafs om att José Mourinho ska ha nobbat Chelsea när Chelsea kollade om han kunde tänka sig en återkomst till Chelsea. Bra säger vi, att Mourino har mer vett än Chelsea. Däremot är det patetiskt och uselt kunnande från Chelsea att de överhuvudtaget vänder sig till den fotbollsmanager de senaste decennierna som har sämst rykte när det gäller att ta fram ungdomar till att bli storspelare, i en klubb vars nya uttalade målsättning är att satsa på unga förmågor. Då vet man inte vad man gör om man erbjuder jobbet till en person som är känd för att inte vara intresserad av den delen av jobbet.

Chelsea har en återköpsklausul på Marc Guehi sedan han såldes till Crystal Palace. Dåliga nyheter för Arsenal som lär satt Guehi högt på sin önskelista.

Fjortonde managern har fått gå, tror vi för vi har tappat räkningen och alla rekord är redan slagna sedan länge. Det är Leeds Javi Gracia som får lämna med fyra matcher kvar att spela. Han ersätts av veteranen Sam Allaerdyce, expert på att klara lag från nedflyttning (hoppas de). Även psortdirektören Victor Orta får gå.
    **Det verkar som detta ännu inte är helt bekräftat.

Chelsea ska ha sänt ett team av scouts för att kolla in Milans Sandro Tonali i helgen mot Roma. Liksom Leao men ingen tror väl längre att denne kommer att komma ifråga i sommar.

Hittepåsajten FootballInsider hävdar att Pochettino begärt att Chelsea omgående värvar Sadio Mané från Bayern München.

Italienska rykten säger att Inter kommer erbjuda sig att låna Romelu Lukaku även nästa säsong, förutsatt att de får låna honom gratis. (De lånar honom nästan gratis redan nu med tanke på vad Chelsea betalade dem för honom).

MÅNDAG 1:
Chelsea Womens Maika Hamano är utlånad till Hammarby. Hon är bara 18 år gammal men dominerar redan i damallsvenskans ledare. Frågan är om Emma Hayes plockar hem henne redan i sommar. Så bra är hon. Ser redan ut som en ny Ji.

Ett nytt rykte är Monacos mittfältare Youssouf Fofana.

Det sades att managerfrågan skulle varit löst i lördags. Absolut inget om det har framkommit ännu. Det verkar dock vara ont om kandidater nu och det enda namn som fortfarande nämns är Mauricio Pochettino. De flesta det spekulerades i har tackat nej till Chelsea. Det om något säger väl var klubben nu befinner sig efter ägarbytet.
    Det spekuleras att inga beslut kommer nu att tas före morgondagens match.
  Fler och fler av dessa överexploaterade tyckarna och s k pundits i England menar nu att Pochettino, om det blir han, måste tillsättas omgående. Så lätt blir det nog inte att få in honom direkt - särskilt som ledningen drar fötterna efter sig i allt utom att sparka folk i klubben och köpa nya spelare.

Det pratas mycket om André Onana från Inter just nu. Det pratas nu också om att Inter då vill har två Chelseaspelare för honom, ingen av dem är dock Lukaku. Utan Trevoh Chalobah och Ruben Loftus-Cheek.

Läckta tröjdesigner är vanliga så här års och nu börjar de komma. Chelsea lär enligt dem ha en rätt intressant blå och marin tröja på bortamatcherna. Vilket är lite oväntat då bortatröjorna brukar skilja sig mer från hemmatröjorna, i motsatta färgscheman. Den ska vara en "hyllning" till tröjan 2002-03. Här är en bild och de har även lagt in den troliga tröjsponsorn Allianz på dem>>

Ryktena om Rafael Leao kommer snart att tystna då han sägs vara mycket nära en förlängning med Milan.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat