PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 32 sp 10 v 9 o 13 f 30 - 35 mål 39 p
26 april 2023

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA    0 -

 

 

Brentford    2 - (0-1)

Brentfords laguppställning

Raya; Jorgensen, Pinnock, Mee; Roerslev, Jensen, Onyeka, Janelt, Henry; Wissa, Toney

avb: Cox, Hickey, Schade, Dasilva, Ghoddos, Mbeumo, Damsgaard, Baptiste, Stevens

Manager: Thomas Frank

Målgörare

0-1
0-2

César Azpilicueta, självmål. 37
Bryan Mbuemo, 78


CHELSEAS INSATS


5

Svag start från Chelsea och första kvarten visade ingen spelare det hjärta vi vill se. T o m Brentfords fans märktes mer än våra. Sedan kom Chelsea långsamt igång lite grann. Det var dock en väldigt trist och händelselös första halvlek. Spekulationerna om att Chelsea vill avsluta säsongen snyggt, ja de föll platt.

De lyckas dock ändå släppa in mål på hörna igen. Självmål dessutom. En tredjedel nästan av alla insläppta mål har kommit efter hörnor - det är korpnivå på försvarsspelet vid fasta även om det här målet egentligen bara var i linje med en katastrofsäsong på alla håll och kanter.

Första halvlek var absolut ingen reklam för fotboll. Brentford leder men inte för att de förtjänar det.
***
Stora förändringar i personal och formation direkt i paus. Bättre blev det och Mudryk bidrog till att höja tempot. Men inga mål så på sätt och vis spelar det ju ingen roll.

Brentford var inte värda att vinna men spelar man mot ett lag som absolut inte kan göra mål utom i egen bur, så...vinner man ändå. Chelsea, ja de är på något sätt en Comedy of Errors numer. Fast roligt är det inte.

Det är fascinerande på ett riktigt obehagligt sjukt sätt att se hur Chelsea lyckas förlora matcher de borde vunnit. Tur eller flyt är ord som fullständigt är obefintligt den här säsongen.

Brentford hade ett enda skott på mål men gjorde två mål!!! På något sätt säger det allt.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Fick göra några insparkar i första. Inte mycket att göra på Azpis självmål. Brentford hade inte ett enda skott på mål i första, ändå ledde de. Andra målet var en styrning från egen spelare som ställde honom. Några andra skott hade han inte emot sig. 6
28 César Azpilicueta Stod för ett självmål. Inte kul för kaptenen. 5+
14 Trevoh Chaolabah Vad har Badiashile gjort för ont för att bli dumpad varje match för en spelare som normalt spelar till höger? Flyttades till högerback när Azpi gick av i halvtid. Lite mer framträdande där. 6
6 Thiago Silva Hade en hyfsad nick i första. Stod för fler farligheter än vissa anfallare. Styrde in det andra målet. 6
33 Wesley Fofana * Några fina offensiva aktioner, inte särskilt prövad defensivt. Flyttades till vänster i omformationen i halvtid. Väldigt passiv vid andra målet. 6-
21 Ben Chilwell Leverade en rad usla hörnor, hur svårt kan det vara att komma förbi första man? 6-
8 Mateo Kovacic Vad har hänt med Kova på sistone? Han tappar boll hela tiden just nu. 6-
5 Enzo Fernandez Ett hyfsat skott i första vid halvtimmen. 6
7 N'Golo Kanté Spelar som en slags anfallare just nu, det är knappast hans allra bästa roll - ändå dålig är han inte förutom i avsluten. Energi och vilja liksom Gallagher. Det är skandal om Chelsea låter honom gå till Arsenal eller Barca för att de inte kan ordna kontraktet. Fick spela i en mer familjär roll efter pausen, som offensiv mittare. 7
23 Conor Gallagher Energi och hjärta och honom vill de sälja om vi ska tro ryktena. Ändå fick han gå av i halvtid.... 6+
17 Raheem Sterling Var rörlig och gjorde sig spelbar men knappast som en central anfallare. (ensam anfallare egentligen). Klart bättre i sin rätta position i andra. 6
  ---    
9 P-E Aubameyang In för Gallagher. 46 Brände några chanser. Verkade allergisk mot att befinna sig i straffområdet. 5
15 Mykhailo Mudryk In för Azpilicueta. 46 En injektion med fart och spelglädje. 6
31 Noni Madueke In för Sterling. 80 För kort tid för betyg. -
11 Joao Felix In för Fernandez. 80 För kort tid för betyg. -
       
CHELSEAS BÄNK


Mendy, Badiashile, Aubameyang, Pulisic, Felix, Loftus-Cheek, Mudryk, Ziyech, Madueke

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 15 7
Skott på mål 4 1
Blockerade skott 3 1
Hörnor 5 2
Målvaktsräddning 0 4
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Utvisning - -
xG - förväntade mål 1,17 1,13

Bollinnehav %

73 27
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 

Interim-Manager Frank Lampards INSATS

Vi tycker så synd om Frank Lampard. Han hade nog ingen aning om vilket kaninhål han kröp ned i när han tog jobbet som interim-manager för resten av säsongen. Med ett flertal spelare som lagt ned alla ambitioner och en ledning vars beslut är impulsiva och ofta oförklarliga.

Vi betygsätter inte men nog undrar vi över en laguttagning där Sterling är ende anfallare. Det är knappast receptet på att göra fler mål.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Vi avstår att skriva matchrapporter resterande matcher den här katastrofsäsongen.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Andy Madley + VAR

BETYG

Gick inte på Onyekas filmningar. Inga andras heller. Mycket bra, det filmas på tok för mycket. trots VAR.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.
För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som vi såg och noterade så det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.