CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 32 sp 10 v 9 o 13 f 30 - 35 mål 39 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W 16 sp 13 v 1 o 2 f 42 - 14 mål 40 p

Winston Churchill sa det inte om Chelsea men det gäller banne oss för Chelsea
"... is a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma"

24 - 30 april 2023
NÄSTA MATCH: 2 maj kl 21.00 - Arsenal  
NÄSTA MATCH WOMEN 3 maj kl. 20:15 - LIVERPOOL  

Nyheter v-17


VALBORG 30:
Chelseas femte och sista match under försäsongs-turnén i USA blir mot Dortmund i Chicago.

LÖRDAG 29:
Raheem Sterling öppnar upp om hur spelarna hanterar, eller inte hanterar, Chelseas katastrofala period just nu. Enlig Sterling har de tagit resultaten hårt. Läs mer här>>

Chelsea skulle tagit in Roy Hodgson. När veteranen återvände till Crystal Palace var de på väg ur Premier League, nu är de före Chelsea i tabellen. Det säger precis allt. (Trots att de är faktiskt t o m sämre på att försvara sig på hörnor än Chelsea).
    Chelsea kommer tappa ännu en placering lite senare idag om Wolves vinner.
    Damernas nästa motståndare Liverpool fick storstryk (0-4) av då bottenplacerade Leicester. Chelsea har revansch att fordra efter den överraskande premiärförlusten mot Liverpool.

Chelsea kan fortfarande ramla ur Premier League, Southampton kan visserligen bara matcha Chelseas poängskörd men Chelsea har negativ målskillnad vilket inte direkt imponerar, snarare oerhört tvärtom. Alla andra lag nedanför Chelsea i tabellen kan gå förbi Chelsea om de går fullt och Chelsea förlorar resterade matcher (vilket vi fruktar kan ske med tanke på att de visar ingen som helst form).

FREDAG 28:
Chelseas U18-lag åkte på storstryk av Brighton med 1-4. Målet gjordes av Castledine, 74.

Man United vann på ett övertidsmål mot Aston Villa ikväll i WSL. De är nu sju poäng före Chelsea i tabellen, men har spelat tre fler matcher. Fyra lag kan fortfarande vinna WSL. Förmodligen Europas tätaste titelstrid.

Boehly har gjort sitt allra bästa i att rasera den kultur och sparka kulturbärare i Chelsea. Det gäller inte minst den medicinska avdelningen. Nu har spelarna tvingat amerikanen att backa och åter-anställa den duktige och populäre physion Jose Calvarro. Läs mer här>>

Ännu en spelledig helg för Chelsea. Hoppas spelarna använder tiden till att lära sig göra mål och sluta förlora. Nästa match i maj, även för damerna. Herrarna möter Arsenal på tisdag i den match som polisen flyttade av säkerhetsskäl. Säkerhet för vem? Ägarna eller publiken? Arsenal har helt tappat form och stil men att Chelsea ändå ska kunna vinna, det känns mest som en dröm just nu.
    Tjejerna måste skaka av sig besvikelsen från Champions League. De kan fortfarande vinna ligan och FA Cupen, det borde räcka för att motivera dem även om alla vet att CL var Hayes stora mål den här säsongen - men hon valde fel taktik och vågar man inte så fungerar det sällan att vinna. Men nu har de allt att vinna i alla återstående matcher.

TORSDAG 27:
Barcelona var bättre men långt ifrån överlägsna men Chelsea var fega och vågade inte utmana. Skillnaden låg, ligger i bollskickligheten. Chelsea har med skadeläget för få bollskickliga spelare för att fullt ut klara av Barcelona, men de ska inte skämmas utan de var ändå rätt nära att ta det till förlängning men till skillnad i WSL var effektivieten inte där. Chelsea behöver några andra spelare och kanske några spanska sådana med tanke på skillnaden i bollskicklighet. en Bonmatii, Putellas på mitten behövs, en vänster wingback behövs. Hayes's och vår dröm om CL får vänta ett år till, nu får de dock inte lägga ned. De ska vinna WSL och FA Cupen och visa att de är bäst i världens i särklass bästa damliga.

UWCL Semifinal II:II (0-1 till Barcelona)
BARCELONA FEMINE – CHELSEA WOMEN    1 - 1
BARCELONA I FINAL med 2-1.
Barca har inte förlorat hemma på fyra år. Nu är spanska damligan inte särdeles bra med ett stort undantag för just Barcelona, så det kanske inte säger jättemycket.
    Långt inkast av Carter som leder till ett par snedträffar i Barcas försvar. 3
    Oschoala är offsdie men det vinkas inte. Nu blev det inget av det, men svagt domararbete. 4
    Det märks att det är CMores kommentatorer i Sportkanalen, för objektiva är de sannerligen inte.
    Graham Hansen gör mål efter passivt försvarsspel men det är hands på norskan. Magda kan bättre. 8
    Chelsea började bra men darrar kraftigt bakåt just nu. Hansen oroar hela tiden och Oshoala missar nästan öppet mål som tur var. 9
    Hörna Barca. 11 Andra bollen nickas över. Rolfö nickar ihop med Magda. Båda får behandling och det är coach time-out.
    Emma Hayes sa innan match att de var beredda på att få lida, men man måste ju inte skänka initiativet till Barca för det. Chelsea har inte åstadkommit något alls framåt, de var bättre hemma då.
  Bonmati från ingen vinkel men Berger slår ut bollen till hörna, den kan varit på väg in efter en touch på Magda. 16
    Reiten kortas för en sen tackling. Rätt billigt. 18
    Chelsea har stora problem med Barcas intensiva press. De hittar inga luckor alls. För att inte tala om problemen de har med Graham Hansen, det är som de inte lärde sig något alls från första mötet. Vi förstår inte varför Hayes valt att spela utan bollskicligare spelare som kan hålla upp bollen. Oavsett hur deras defensiv är. Är planen bara att stå emot och hoppas Barca tröttnar....?
    Caldentey missar grovt i jätteläge. 27 Försvarsspelet är ruskigt passivt från Chelsea, det oroar oss massor. De förlorar också de fysiska duellerna, det trodde vi inte de skulle göra.
    Så fulspel av Chelsea där Berger simulerar skada för att Hayes ska ta fram taktiktavlan och taktisk time-out. Inte vackert att se, men så stirriga som Chelseas spelare är behöver de lugna ned sig.
    Tre minutertillägg och Chelsea har lite boll. De nästan skapar ett mycket bra läge men offside igen.
    Chelsea har inte varit bra alls i första halvlek och Barcelona har väl knappast tillåtit dem vara bra, men mestadels är det Chelseas nervositet och passivitet som är orsaken. De har dock inte släppt in mål, men de kan ju spela så mycket bättre fotboll. Negativ taktik det gillar vi mindre även om vi förstår det, men spelarna är för stirriga, stresiga och nervösa och vågar inte a för sig. Vi är bara beredda att ge Mjelde och kanske Carter godkänt för första halvlek. Ingen mer. Chelsea har haft noll anfallsspel.
    Barcelona gör som de vill mot ett hadnlingsförlamat Chelsea som inget vågar, som tur var har Barca inte velat göra mål ännu. Ett fegt och negativt Chelsea, det här är inte vad vi vill se och vi tycker nog Chelsea är bra nog för att spela en bättre fotboll.
    -ANDRA-
Chelsea måste våga, våga spela fotboll, våga gå för att göra mål. De är redan borta om nuvarande resultat står sig. Inte en enda målchans ännu.
    Inga byten än. Det blir nog mer av samma i 20 minuer innan byten för att vinna matchen kommer.
    Jättemiss av Carter som lyfter påfoten och bollen går under, Räddas av offside på Oshoala. 49
    De är ruskigt glada i att slita i tröjorna Barca-spelarna. VIlket ger frispark igen som Chelsea slarvar bort. Cool down. 50
    En hlavchans och Kerr spelar tillbaka till Reiten som gått omkull. 52
    Bra men Flemings boll är för brant för Reiten. 54 Chelsea har ändå lyft spelet lite nu. Börjat ställa frågor.
    Hansen får fortsätta göra lite som hon vill och Chelsea stötbryter och åker dit och det blri farligt. De måste ändå pratat om hur de ska ta norskan?!
  Chelseahörna, den första. 58 Blirinte mycket av det då domaren direkt blåser av. Engen och Paraluello in för Barca. Oshoala och Walsh ut.
    Graham Hansen får komma helt fri i en konring. Berger missar och Carter kan bara slå in bollen i mål. Mellan benen på Berger, Carter slår undan bollen men träffar sitt eget ben och bollen in i mål. 63
    Nu måste Hayes sljuta fjanta sig och försöka vinna istället. Siffrorna spelar ju ingen roll men den här fega taktiken har nu till slut straffat sig. Som sig bör på något sätt.
    Chelsea kvitterar men domaren har blåst av innan. NEJ. Det är MÅL. Underbar tackling av Cuthbert och bollen går fram till Kerr av Leupolz, Kerr försker och returen till Reiten. Som kvitterar. 67 Äntligen vågar de.
    Bra block av Mjelde på Bonmati som är den som styr matchen. 70
    Tjugo minuter för Chelsea att komma ifatt sammanlagt. De kan ju men de måste våga förlora för att vinna och andra halvlek har varit klart bättre. Med et tklar tundantag.
    Barcabyte till den omöjligstavade för Torrejon. 73
    Reiten hittar Kerr men skottet täcks. 74
    Kerrs boll in på tok för hög. Nu spelar Chelsea som vi vill se Chelsea spela.
    Oväntat att Reiten får gå ut för James. 76 Harder in för Fleming.
    Hansen igen. Chelsea har inget vapen mot henne. En vänster wingback måste stå högst på önskelistan i sommar.
    Farligt för Barca men Carter blockerar. 79
    Bra inlägg Magda men Barca får bort sedan skjuter Cuthbert, inte oävet men Panos är bra i mål. 80
    Kaneryd in för Perisset. Allt framåt nu. 81 Geyse ska in för Barca. 83 Bonmati av.
    Barca maskar, de är ju vidare med det här resultatet.
    Kerr får inte kontroll och James skjuter sedan illa. 86
    Cuthbert och en spansk spelare varnas för en intern uppgörelse. 90
    Fyra minuter tillägg.
__
Hayes var för feg. Därför är drömmen om en trippel borta. Så ser vi det. Vi kan förstå varför men Hayes var för feg, särsklt hemma förstås. Hon var rädd att Chelsea skulle bli utspelade vilket de egentligen inte var hur mycket boll Barca än hade.
    Skadorna har kostat men chansen till en dubbel leve ri allra högsta grad. Hayes och vår dröm om CL däremot får vänta ett år till, vi hade ju inte direkt tur i lotten men alla lag måste slås när det än sker. Bytena fungerade inte och var kanske för sena. Men framförallt de fick ju inte stopp på den spelare de visste de måste stoppa. Än är Chelsea inte riktigt där, det behövs ett par bättre spelare till i sommar.
    Chelsea kan spela bättre än vad vi fick spela. Barca var bättre men de var långt ifrån att spela ut Chelsea.
   
Det här är laget som ska vända och ta Chelsea Women till final, hoppas vi:
Berger, Mjelde, Eriksson (k), Carter, Perisset, Cuthbert, Leupolz, Charles, Fleming, Kerr, Reiten.
    avb: Musovic, Orman, Abdullina, Cankovic, Ingle, Harder, James, Rytting Kaneryd
    Det är mindre defensivt från start än senast.

Barcelonas lag är klart mer offensivt så Chelsea måste vara på tårna från start: Panos, Torrejon (k), Paredes, Leon, Rolfo, Bonmati, Walsh, Guijarro, Graham Hansen, Caldentey, Oshoala

Chelsea Women har en extremt tuff uppgift ikväll. De måste vända ett uddamålsunderläge borta mot Barcelona inför fullsatta läktare på Camp Nou, eller Nou Camp om man väljer det (för vi kommer aldrig kalla den Spotify Nou Camp). Det kräver att Chelsea startar bra vilket de tyvärr alltför ofta inte gör. De måste sätta sina chanser och spela klart bättre än senast. Oddsen är inte i Chelseas favör men vi hoppas på en bra match av dem.

Marc Cucurella har skadat sig under träning och kommer vara borta i flera veckor. Boehlys plan med att sparka den medicinska avdelningen har verkligen gett utdelning den här säsongen.

Den uppskjutna matchen borta mot Man United har fått speldatum. 25 maj. Efter bortamatchen mot Man City. Chelsea ska också möta Arsenal och Newcastle, Samt matcher vi kanske har en liten chans i mot Bournemouth och hemma mot bortasvaga Nottingham. Båda lagen kämpar dock mot nedflyttning så det blir inga lätta matcher.

Stackars Frank Lampard som inte tillräckligt förstod vad han gav sig in i, tror vi, har nu fem förluster på fem försök.
    Vi har helt ok med att han skulle vara interim säsongen ut. Nu börjar vi undra om det är så smart om klubben som ryktena säger är nära en ny manager. Kanske borde den nya managern komma in redan nu och lära känna spelarna, klubben och ledningen inför den utrensning som måste ske i sommar.
    Samtdigt undrar man ju om någon manager överhuvdtaget vill ta över en så dysfunktionell klubb med omotiverade spelare bara för att slutföra en säsong. Personligen skulle vi tvivla och vara mycket tveksamma. Bättre att starta från noll så att säga.
    För ingen kan vända det här fiaskot på de sex matcher som återstår, det är inte ens frågan om att begränsa skadorna längre.

Vi påminner att Chelsea Womens returmöte ikväll visas gratis på DAZN YouTube-kanal, Sportkanalen och på CMore för de som har tillgång till den kanalen.

ONSDAG 26:
No comments, vi orkar faktiskt inte säga något särskilt om Chelseas match ikväll. Det enda mål Chelsea gör är självmål - det säger det mesta. Brentford har ett skott på mål, och får två mål!

Manchester City avgjorde nog titelstriden ikväll när de spelade skjortan av Arsenal. Det är vad vi tror. De är på god väg till en trippel.

Returmötet med Barcelona Femine visas nu inte bara på DAZN utan med svensk kommentering på Sportkanalen och CMore imorgon kl 18.45

Kan det här laget göra mål? Och låta bli att göra misstag och släppa in billiga mål från Brentford. Senast spelade de 0-0. Det vimlar inte direkt av målskyttar laguppställningen.
    Kepa; Fofana, Silva, Chalobah; Azpilicueta, Fernandez, Kovacic, Chilwell; Kante, Sterling, Gallagher.
   avb: Mendy, Badiashile, Aubameyang, Pulisic, Felix, Loftus-Cheek, Mudryk, Ziyech, Madueke.

Mason Mount har opererats med gott resultat för sin pelvisskada. Han kommer vara borta i minst fyra veckor. Han har lagt ut bilder från sjukhussängen på sociala medier, men förklarar inte varför han bär en hatt i sängen,

Skadeläget fortsätter vara prekärt för Chelsea och vi har hamnat i ett läge där resultaten nästan inte spelar roll för vi ligger där vi ligger. Drömmen är ju ändå att Chelsea ska börja göra mål och åtminstone knappa in på Brentford som ligger före oss i tabellen.

Fast kvällens intressantaste match är väl nog ändå toppmötet Manchester City mot Arsenal. Som tyvärr kolliderar sånär som på en kvart med Chelseas.

TISDAG 25:
Uefa kommer nu att försöka tvinga igenom ett lönetak. Ärligt talat, det skulle kommit för länge sedan, samtidigt som de borde tagit bort agenternas extrema arvoden för att sitta och snacka i några timmar och fixa en övergång. Kommer det påverka fotbollen? Det beror helt på hur det utformas. Ekonomin i fotbollsvärlden är bortom allt sunt förnuft och det är dags att någon faktiskt sätter foten på bromsen.

Chelsea spelade bra mot Real Madrid men förlorade på de två stora misstag Chalobah och Cucurella gjorde. (Och för att de kan ju inte göra mål ens när deras karriärer står på spel). Samma Real förlorade ikväll mot man Citys systerklubb Girona med hela 4-2. Vem kan förstå fotboll länge?

Som om säsongen inte kunde bli värre. Nu meddelas det att Reece James med stor sannolikhet är borta resten av säsongen på grund av lårskada. Det samma gäller för Mason Mount som haft en usel säsong med massor av småskador och nu en värre pelvisskada. Boehlys slakt av den medicinska avdelningen har kostat klubben och inte bara herrarna hur mycket som helst. ett av de mest idiotiska beslut som någonsin har tagits.

I övrigt från presskonferensen: Även Kai Hvertz kommer saknas imorgon, han har dock en mindre skada. Det är osäkert om Koulibaly kan spela.
   

MÅNDAG 24:
Säsongen är över, även om det ska spelas sju matcher till. Chelsea kan möjligen om allt går rätt i andra matcher också nå en europaplats men det är inte troligt. Vi kan också åka ur Premier League, om allt går emot även i andra matcher, något som inte heller är troligt.

Säsongen är därmed ointressant, för oss, och det enda vi nu är intresserade av är att se spelarnas attityd och inställning i de återstående matcherna. Spelar de som de spelade mot Real Madrid kan vi slutföra säsongen med huvuden upp. Spelar de som mot Brighton vill vi se de spelarna vara de första som går i den stora utrensningen i sommar.

Dagens Chelsea är tyvärr det sämsta Chelsea sedan början av 80-talet. Att säga något annat är att ljuga. Vi är nu beviset på att pengar betyder inte allt, inkompetens hos ägarna har dragit oss ned i skiten. Vi skyller inte på managerna även om de absolut inte lyckats heller. Inte ens Tuchels start på säsongen var helt övertygande även om han inte fick sparken av resultatmässiga skäl.

Närmast väntar Brentford på Stamford Bridge på onsdag. Det är långt ifrån givet att Chelsea klarar den uppgiften då de ju inte kan göra mål, men som vi redan sagt. Nu gäller det att visa inställning, vilja och mod. Resultaten spelar mindre roll. Fast nog måste de börja göra mål ändå. Vi drömmer om en ketchupeffekt som Liverpool hade mot Leeds även om Brentford är ett bättre lag än Leeds.

Frank Lampard har åtminstone för första gången sedan han kom fått lite tid på träningsplanen med spelarna. Tidigare har det varit så täta matcher att han nästan enbart fått ägna sig åt rehabträningar.

Följetongen närmaste tiden blir skvallret om vem som blir ny manager. Vi redovisar men försöker hålla önskemål och annat borta från den diskussionen då vi ändå inte kan påverka. Vi kommer inte sluta stödja och hålla Chelsea närmast hjärtat vem det än blir, även om det blir någon vi kanske inte i förväg ser som ett val vi gillar.
    Vi som varit med ett tag, ett långt tag, har upplevt än värre perioder även om det är länge sedan nu och vi mestadels förträngt det. Vi har haft ägare förr som vi varit skeptiska till och vi har haft perioder då Chelsea verkligen var ett lag i kris. Där är vi ju inte. Det finns talang, kvalitet om än nu mestadels utan erfarenhet som kan ge Chelsea en fin framtid, vi måste dock träna vårt tålamod tills de blommar ut. Om ledningen lär sig av sina misstag och lämnar fotbollen till de som kan den och de ägnar sig åt enbart ägandet och att skapa rätt förutsättningar för klubben i stället för att nedmontera hela klubbstrukturen som hittills.
    Nya tag nästa säsong och helst väldigt mycket mindre kaos är vad vi önskar. Vi kommer inte utmana om en titel men om det blir rätt ska vi kunna ta tillbaka vår CL-plats.

Chelsea Women däremot har fortfarande chansen till en trippel. Det blir dock väldigt svårt då de som de har för ovana startade svagt mot Barcelona och mer oväntat också avslutade svagt. Barcelona på bortaplan och ett uddamåls underläge inför vad som kan bli ett fullsatt Camp Nou är ett mindre berg att bestiga och skadeläget underlättar verkligen inte.
    Chelsea var inte dåliga i första matchen i lördags. De var dock tyvärr inte heller så bra som de kan vara. Oroande var dock hur de tröttnade och vek ned sig även om de höll rent och inte släppte till fler mål. De måste dock vara vakna och med i matchen från start på torsdag.
    Att vända är möjligt och vi hoppas och tror de kan göra det men det kommer kräva en klart bättre insats än i lördags och kanske en del tur. Något vi inte hade då.
    Förhoppningsvis är de mindre nervösa när de vet vad de måste göra och vi har ju sett Chelsea Women spela väldigt mycket bättre än vad de gjorde i lördags. Skadeläget oroar men så har det ju varit för alla Chelsealag den här säsongen efter att Boehly i princip närmast lade ned den medicinska avdelningen. Varför vet vi fortfarande inte men vi har sannerligen fått se resultatet av det.

 

Rykten, notiser m m, v-17


VALBORG 30:
Tänk om, är en meningslös övning men tänk om Chelsea hade kunnat tävla om att värvat Erling Haaland som inte bara själv gjort fler ligamål än hela Chelseas 30+mannatrupp. Han har idag också tangerat rekordet för antal mål i Premier Leagues historia, på 32 matcher har han 34 ligamål. Andy Cole och Alan Shearer har lika många men på 42 matcher.

Malo Gusto har haft en tuff tid. Han är ju utlånad till sin förra klubb Lyon men har haft problem med skador och har delat sin tid under rehab mellan Cobham och Lyon. Något som tagit på honom och orsakat en del fula rykten i Frankrike. Men som också gett honom chansen att lära känna sina nya klubbkamrater. Läs mer om det här>>

Tuchel vill ha Mateo Kovacic snarast och vi misstänker att det kan bli den förste spelaren som lämnar i sommar. Detta då Boehly inte verkar intresserad av att behålla honom då inga samtal förs om en kontraktsförlängning och Kovacics kontrakt går ut 2024.

Nya rykten om Neymar till Chelsea (vilket inte känns rätt på något sätt hur bra spelare han än är), för 60m pund, men de kommer från FootballInsider så vi tar dem inte på allvar.

Samma källa hävdar att Chelsea vill göra en snabb affär med Leeds om Wilfried Gnonto, 19.

LÖRDAG 29:
Ryktena om Rafael Leao är igång igen. Börjar bli tröttsamt. Den nya vändningen är att Chelsea kan använda Ruben Loftus-Cheek som bete då Milan ska vara intresserad av honom.

Burnley och Sheffield United är redan klara för Premier League. Det är långt mer osäkert vilka de ersätter och vilka som kommer spela om den tredje platsen i ett play-off.

Hans fotbollskunnande har vi lågt förtroende för men affärer kan han. Todd Boehly är nu nära att ersätta 3 som tröjsponsor med tyska Allianz, en försäkringsjätte som stöttat många klubbar och arenor. Det ska vara ett avtal värt mer än det nuvarande som är på runt 40m pund årligen.

Chelsea har hur många spelare som helst och måste sälja många, ändå är det nya rykten om värvningar varje dag. Som Jonathan David från Lille som vi nu ska köpa, också, i sommar.

Times påstår att Pohettino får erbjudandet att ta över Chelsea idag. Det ska avgöras på ett möte i Los Angeles. Styrelsen lär dock inte vara helt enig.

Det absolut vanigaste på ryktesfronten är att om en spelare är aktuell för Chelsea är denne också aktuell för Manchester United. Den senaste är Romeo Lavia.

FREDAG 28:
Ett smått sensationellt nytt rykte är Sadio Mané till Chelsea. Han har floppat i Bayern och verkar inte trivas där.
    Problemet är att ryktet kommer från oseriösa FootballInsider. Även om det tagits upp av andra.

Tipsarna: Skys Lewis Jones tror faktiskt på en uddamålsvinst för Chelsea mot Arsenal på tisdag. 1-0 till Chelsea, däremot håller vi väl knappast med om att Aubameyang såg väldigt bra ut mot Brentford.
    Det gär däremot inte BBCs Sutton som tror på 2-1 till Arsenal och hans gäst (Man City-fan) tror på 3-0 till värdarna.

Det sägs att Mateo Kovacic vars form har varit svag vill lämna Chelsea. Det sägs även att han själv ska erbjudit sig till Milan. Hans kontrakt går ut 2024 och det pratas inte om några förlängningsförhandlingar.
      Man City ska ha uttryckt intresse, liksom Inter. Mest talas det dock om Bayern där Tuchel vill ha honom. Nu föreslås i medierna att Kovacic kan bytas mot Leroy Sané vars familj inte trivs i München utan ska ha flyttat tillbaka till England kan erbjudas i utbyte.

I samband med styrkan av ryktet att Pochettino kommer till Chelsea har det börjat pratas om Harry Kane till Chelsea. Vi kan förstå om de vill jobba ihop igen men att Levy skulle släppa Kane till Chelsea eller att han vill förstöra sitt rykte hos fansen genom en sådan övergång är svårt att tro.

Det spekuleras i att Joao Felix's lån till Chelsea kommer förlängas med en säsong. Vi får se, billigt lär det inte bli.

TORSDAG 27:
Chelsea kan fortfarande ramla ur Premier League, bli relegerade till Championship. Det kräver många mycket specifika matchresultat men möjligheten finns. Särskilt inte som vi inte direkt ser måna poäng bli insamlade på de resterande sex matcherna. Läs mer här>>

Man City, Liverpool och nu också Arsenal försöker värva Mason Mount i sommar. Detta då Boehly liksom med Kanté fjantar runt och inte klarar av att lösa kontraktstvisterna. Det är lättare att köpa oprövade spelare till överpriser, det står nu helt klart.

Mateo Kovacic har inte gått att känna igen de senaste matcherna. Han har ett kontrakt som går ut 2024. Flera klubbar rycker i honom, inte minst Tuchels Bayern München. Chelsea påstås nu vara villiga att släppa kroaten i sommar. De har redan släppt coachen Anthony Barry för en miljon pund till tyskarna.

ONSDAG 26:
Chelsea lär vara intresserade av Inters André Onana och nu hittas det på att Chelsea kan komma att erbjuda Kepa Arrizabalaga i ersättning.

Lucy Bronze som fick bryta med en knäskada i första semin i lördags mot Chelsea Women har genomgått en knäoperation på en skada Barca sa inte var så farlig.

FourFourTwo hävdar att Arsenal är överens med N'Golo Kanté om ett två års kontrakt.

Annars handlar dagens skvaller mest om vem, vilka och vad Pochettino, som inte är klar för Chelsea, kommer värva. Vi avvaktar med sådana spekulationer.
    **Daily News hävdar att klubben är muntligt överens med Mauricio Pochettino och att det kommer bekräftas före veckans slut .

TISDAG 25:
Tipsarna: BBC tror på 1-1 mot Brentford. Suttons gäster tippar 1-2 resp 1-1 också (det andra tipset är från ett Liverpool-fan, det första tipset sägs inte vilken klubb gästen stödjer).
    Skys Lewis Jones tror också på Brentford med 2-1 till gästerna från västra London.

Pchettino är favorit till att ta över Chelsea och det framkommer att han lär vara det för att han säger exakt vad Boehly vill höra. Att Chelsea måste koncentrera sig på de unga spelare som Boehly värvat. Om vi ska tro medierna, men tyvärr låter det trovärdigt. Vi misstänker ju att Boehly inte vill jobba med managers som är starka personligheter i sin egen rätt som fotbollskunniga utan gärna vill ha ja-sägare.

Många rykten om Aubameyang tillbaka till Barcelona. En del säger han står högst upp på Barcas önskelista andra säger att det kommer bara att hända om Chelsea släpper honom helt gratis. Att han lämnar Chelsea ses dock som troligt.

Ett sensataionellt rykte är att Carlo Ancelotti vill värva Romelu Lukaku till Real Madrid. Det är Ancelottis sista säsong, den kommande.
    Ryktet kommer dock ursprungligen från Fichajes så vi ser det mest som kuriosa.

Chelsea ska åter intressera sig för Inters målvakt André Onana och det psåtås att Chelsea är på väg att skicka representanter för att diskutera en sådan affär.

Rasmus Højlund i Atalanta är en av årets sensationer och nu kopplas han till Chelsea för 60m pund. Vi får väl se.

Sun hävdar att Vincent Kompany gjort klart att han vill inte ha Chelseajobbet om han skulle bli erbjuden det. Det ska han informerat sin stab om.
      Det börjar mer och mer se ut som Chelsea inte själva kan välja manager i det kaos ägarna skapat utan mer om de ens kan få någon att vilja ta jobbet.

Plötsligt vet alla vilka spelare Pochettino ska värva om hanblir Chelseamanager. Som om han får något att säga till om... Vi får väl se, däremot är medierna djupt oense om hur många spelare han ska värva, tre eller bara två.

De verkar dock överens om att Chelseas nästa manager är en ex-Tottenham-manager. Den ovannämnde Pochettino. CSFC avvaktar tills Chelsea själva talar om vem det blir.

Under tiden mer om Kendra Paez som varit på gång länge nu men vars övergång tydligen aldrig blir klar. Inte för att det spelar så stor roll just nu då det är en framtidsvärvning av en 15-åring.

MÅNDAG 24:
Så har den 13e tränaren, managern fått sparken den här säsongen i Premier League. Det var rekord redan innan Christian Stellini idag fick sparken från Tottenham, efter fiaskomatchen mot Newcastle. Det är tur att de oftast är finansiellt skyddade för att vara manager i PL idag är en utrotningshotad ras. (Då har vi ändå inte räknat Bruno Saltors en enda match för Chelsea som en sparkning). Ryan Mason ersätter Stellini som fick fyra matcher på sig.

Romelu Lukaku ska ha gjort klart för Chelsea att han vill stanna i Inter. Problemet är att Inter vill inte värva honom. Vi tvivlar på ett nytt låneavtal men i värsta fall kan det kanske bli så. Inter kommer dock inte köpa honom tillbaka. Det har de gett klart besked om, så klara som besked nu är i fotbollsvärlden.

Mason Mount sägs ha haft ett personligt samtal med Todd Boehly förra veckan om hans framtid i Chelsea. Inget om vad det lett till.

Inte Chelsea men i Tyskland går redan ryktet att Thomas Tuchel kommer sparkas av Bayern om de inte vinner Bundesliga, efter bara två segrar på sju matcher. Det är tuffare än någonsin på managermarknaden.

Ryktena om att Boehly vill ha Neymar ger sig inte. Det inger inte direkt förtroende.

Juventus sägs varit i kontakt med Kalidou Koulibaly om en flytt till Den Gamla Damen i Turin i sommar. De vill dock inte betala utan vill ha ett lån utan köpoption. (Koulibaly kostade 34m pund när Chelsea värvade honom från Napoli).

Daily Mail kritiserar Boehlys värvningar inte bara för fotbollsplanen utan i styrelserummen. Vi kanbara hålla med om en hel del, några Granovskaia är de sannerligen inte. De verkar inte heller varit förstaval, lika lite som Chelsea nu verkar kunna attrahera ett förstaval och en given manager utan har fått nej från flera håll redan. Läs mer här>>

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat