CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 31 sp 10 v 9 o 12 f 30 - 33 mål 39 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 16 sp 13 v 1 o 2 f 42 - 14 mål 40 p

Winston Churchill sa det inte om Chelsea men det gäller banne oss för Chelsea
"... is a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma"

17 - 23 april 2023
NÄSTA MATCH: 26 april kl 20.45 - BRENTFORD  
NÄSTA MATCH WOMEN 27 april kl. 18.45 - Barcelona - CL DAZN YouTube

Nyheter v-16


LÖRDAG 22:
Manchester City är inte oväntat i FA Cupfinal efter slagit ut Sheffield United. Imorgon hoppas vi Brighton gör dem sällskap, annars blir det ett Manc-derby på Wembley i maj.

UWCL semifinal I:II
CHELSEA WOMEN    -     BARCELONA FEMINE    0 -1
Det är nog kameravinkeln men nog ser Stamford Bridges plan mycket större utän Kingsmeadows.
    Chelsea spelar med fembackslinje, rädda att upprepa misstaget för två år sedan då de tappae matchen direkt.
    Det gick inte bra alls. Graham Hansen får avancera och skjuter utanför straffområdeslinjen och sättrer den i mål. 4 Mardrömsstart igen och det är uselt försvarsspel att låta henne gå hela vägen. Det målet får Eriksson ta på sig då hon inte gick på Hansen. Chelsea gjorde exakt det som de måste pratat massor om att de inte skulle göra. Skottet är dock en kanon och otagbart.
    Bra anfall men Leupolz försöker hitta Kerr och då kan Rolfö rensa. 6
    Chelsea har svarat bra efter sitt kostsamma misstag men de låter Barcelona ha för mycket tid på bollen hela tiden. De är också för lättlästa med enbart långa bollar mot Kerr hela tiden.
    Graham Hansen får skjuta igen.... du milde. Som tur var är det ett svagt skott som Berger lätt tar hand om. 13
    Nu får de skärpa sig, de låter Barcelona stå opressade i skottläge hela tiden och låter dem sikta och skjuta., Berger räddar men går sedan ned och behöver behandling. Är det taktik för att Hayes ska kunna ta en time-out och snacka med laget. 17
    Cuthbert får dessutom behandling och det ser ut som ett slags plåster hon får på sin hand.
  Snabbt anfall av Chelsea men Kerrs avslutande skott tar på en försvarare och mv hinner ned och räddar. 22
    Bra försvar av Mjelde. 24 Blockerar ett närskott.
    Mål av Chelsea som döms bort men det är VAR i matchen så vi får se. Det var ett drömanfall annars av Kerr och Reiten som gjorde det. Barcelonas Bronze hoppade fram i exakt rätt ögonblick och lyckades ställa Kerr offside.
    Bra försvar av Magda på Rolfö i boxen, perfekt brytning. 28 Sedan gör hon åter en bra tackling på Geyse. Hon har verkligen spelat upp sig.
    Reiten rundar målvakten men bronze hinner fram och får bort bollen metern från öppet mål. Med magen. 30 Så nära.
    Barcelona kontrar och Mjelde gör tillräckligt mycket för att störa Graham Hansen och sedan brakar Hansen in i Berger som räddar men närmast knockas av Hansen. 31
    Ny time-out och spelarna disktuerar vad de ska göra medan Berger får behandling och har problem att komma upp. Det var en ordentlig smäll hon fick.
    Så synd att Chelsea även den här gången inte var vakna i starten för sedan har de varit bra och hotat, men känslan är att varje misstag som görs kommer att kosta. Vi förstårv alet av Charles då James defensiv inte är den bästa, men samtidigt hade vi behövt hennes förmåga att hålla boll. Vi lär få se henne i andra halvlek. 36
    Kerr kortas efter en tackling. Reprisen visar att det var rätt billigt kort då Kerr helt klart var först på bollen. 38
    Väldigt fin aktion av Cuthbert.
    Mjelde ifrånsprungen igen men kommer åter tillbaka i tid och anfallet blir ofarligt. 39   
    Leon kortas för hands. 41 Ofarligt läge dock.
    Fyra minuter tillägg, hade väntat mer efter skadebehandlingarna. Berger räddar skott/inlägg från Rolfö. Charles låter Hansen komma fri och det blir farligt. De måste ta henne bättre, allt farligt från Barcelona kommer via Hansen. Så tar en boll från Charles Hansen mitt i ansiktet - inte riktigt hur vi menade men...
    Hade det inte varit för att Chelsea skänkte Hansen skottläget och målet hade vi nog tyckt Chelsea varit det något lite bättre laget. De lämnar dock mittfältet lite väl mycket till Barcelona.
    -ANDRA-
Lauren James kommer in för Cankovic.
    Carter fälls av Geyse och tar dessutom ut linjedomaren. 47 Det var en ordentlig knuff.
    Vet inte om det är bildkvaliteten över YouTube men SBs gräsmatta ser ovanligt dålig ut. Så går det när man sparkar planskötarna.
    Gratischans för Barca när Carter nickar bollen till en anfallare men Chelsea reder ut det.
    Hörna som slås långt bakåt för att få bättre inläggsläge, men Berger hinner dit och viftar ut bollen till en ny hörna. Kort variant och sedan rakt i händerna på Berger. 52
    James bryter och skjuter en skruvad boll, rätt lätt för mv. 53 Så får Hansen en ny chans att skjuta, långt sämre än tidigare som tur var.
    Bra försvarsspel när Geyse springer ifrån Eriksson. Annars försöker Barcelona dra ned tempot och satsar på resultatet och kontringar. Det är något av ett ställningskrig just nu. Chelsea har svårt att komma åt bollen och de har börjat felpassa mer. De har slutat pressa Barca av någon anledning, trötthet?
    Caldentey tillbaka från skada och in för Geyse.
    Walsh kortas för att gjort ned James. 63
    Cuthbert nickar men lätt för mv. Panos. 64
    Bronze behöver behandling, knät ser det ut som. Hayes kallar till sig spelarna. Hon får gå av. Torrejon in.
    Ingle in för en trött Cuthbert. 68
    Barca kontrar genom Hansen men Chelsea bryter hennes pass. Barca har tyvärr full kontroll över matchen nu då Chelsea helt klart har mattats och inte orkat pressa dem som i första. 69
    Barcelona har växlat upp och Chelsea har växlat ned och felpassen oroar ordentligt nu, de slarvar på tok för mycket särskilt i anfallsspelet. Kan vi få se Harder komma in?
    Barcda kontrar igen men ensam med Chelsea kan Paruello inte göra mycket. Börjar även Barca visa trötthetstecken. 79
    Felpass leder till hörna och på den nickar Barca i stolpen. 81 Chelsea kontrar och Kerr felpassar ännu en gång. Hennes passningsspel har inte varit hennes bästa idag. Kanske borde hon varit mer självisk och fått för det själv istället fler gånger.
    Chelsea orkar inte och nu kommer bytena, tre får båda lagen. Fleinmng in för Leupolz, Harder in för Reiten, Kaneryd in för Perisset. 84 Barca tar in sin främste målskytt Oshoala, Engen och och en sällsynt svårstavad spelare in.
    Chelsea får koncentrera sig på att hålla siffrorna nere i en bevikelsens andra halvlek. Chelsea har låtit Bonmati styra matchen helt i andra, vilket inte är bra för oss.
    Hörna Barca. 87 Kerr undan. Nästa boll till Berger. Men sedan går bollen direkt till Barca igen, något vi sett hela halvleken.
    Mycket bra räddning av Berger på Rolföskott. 90 Fyra minuter tillägg. Håll tätt nu så hoppet finns kvar till torsdag.
    Panos kortas för maskning. 90+3
    Mjelde försvarar bra igen, men hörna. 90+4 Det var dock offside vilket domaren inte dömde för.
    --
Det tidiga målet, just vad som absolut inte fick hända. Chelsea är så svårstartade i matcherna och det måste de förbättra. Ett härfint bortdömt mål för Reiten. Chelsea har en väldig uppförbacke men omöjligt är det inte om de undviker dumma misstag i början av returen. Lite oroande är det dock att de mattades så kraftigt vilket inte fungerar mot ett så oerhört bollsäkert lag som Barcelona. Förutom målet var försvarsspelet Chelseas styrka i matchen och de testades ordentligt.
    En bra första halvlek, en klart avslagen andra där Barca alltför lätt kunde styra matchen. Vi säger det inte ofta men nog känns det som Hayes fick taktiken inte helt rätt den här gången. Kanske även laguttagningen, nog borde James startat medan de hade fräscha ben. Roligt dock att se Harcer tillbaka, hon har varit borta sedan början av november.
   
En lite defensiv uppställning av Emma Hayes på hemmaplan mot Barcelona.
    Berger, Perisset, Mjelde, Eriksson (k), Carter, Leupolz, Cuthbert, Charles, Cankovic, Reiten, Kerr.        avb: Musovic, Orman, Abdullina, Fleming, Ingle, Harder, James, Rytting Kaneryd

Barcelona startar så här: Panos, Bronze, Paredes, Leon, Rolfo, Bonamati, Walsh, Guijarro, Graham Hansen, Geyse, Paralluelo.

Chelsea är i den värsta krisen sedan 80-talet när vi var en match från att ramla ned i division 3. Vi kan inte ens attrahera bra managers längre för ingen vill jobba med nuvarande ledning. utan favoriter nu är rejects från Tottenham. De körde Potter i botten och den stackars Lampard har inte haft en chans att göra något med det här laget. Han har försökt men ingen kan just nu fixa Chelsea. Lamps ställde upp för han ällskar Chelsea och kanske för att han trodde han skulle kunna visa att han kan rädda sin karriär. Laget sviker honom totalt. Även om returen mot Real ändå visade vilja för en gångs skull, men oförmågan att göra mål och misstagen av Chalobah och Cucurella kostade.
    Nu har Lamps några dagar till innan nästa match.
    Får vi ge honom en rekommendation är att han tar ut 18 spelare och skickar resten till Akademin inför resten av säsongen och låter ett lag som vill representera Chelsea spela ut säsongen. Låt fjantarna i ledningen se till att spelarna som inte vill spela för Chelsea försvinner till nästa säsong.

FREDAG 21:
Det var ingen allvarlig skada var de första beskeden från Chelseas nedbantade och tveksamt kompetenta nya medicinska avdelning efter Boehlys utrensningar. Nu framkommer det att Millie Bright snarare riskerar att inte spela fotboll mer den här säsongen. Hon kommer vara borta flera veckor till, minst.
    Även Kadeisha Buchanan saknas för matchen imorgon.
    Positivt är dock att Pernille Harder kan spela även om Chelsea måste ta hänsyn till att hon inte kunnat spela på många månader. (Vi tolkar det som att inhopp kan ske).
    Emma Hayes har allra största respekt för Barcelona och menar att de Chelsea måste göra en perfekt match mot ett lag som skapar 20 chanser i genomsnitt per match.

Boehly ska inför investerare i veckan erkänt att han har gjort misstag sedan han tog över Chelsea. Verkligen? Läs mer här>>

TORSDAG 20:
England har inte haft en bra vecka i de europeiska cuperna. Manchester City som väntat vidare men vem trodde att nedflyttningshotade West Ham skulle vara i semifinal i en europeisk cup, om än Conference? De har en god chans att även vinna den, men är långt från säkra att stanna kvar i Premier League även om de absolut har en trupp bra nog för att göra det. (City har en tuffare uppgift men vi kommer heja stort på dem mot Real). Övriga engelska lag borta. Chelsea gjorde i alla fall ett ärligt försök, vilket inte alla engelska lag kan säga de gjort.

BBC tar en titt på förutsättningarna för Chelseas semifinal mot Barcelona på lördag. Läs mer här>>

Sky Sport spekulerar i hur den extremt heta toppstriden i WSL kommer att kunna sluta. Läs mer här>>
    Den uppskjutna matchen (blåstes av pga isig plan) spelas 3 maj. I helgen skulle de spelat mot Leicester och den matchen skjuts ju upp pga mötet mot Barcelona i Champions League, men den matchen har ännu inte fått ett nytt speldatum.

ONSDAG 19:
Manchester United Women är nu fyra poäng före Chelsea i WSL, efter att slagit Arsenal med enda målet i kvällens match. De har dock två matcher mer spelade än Chelsea.

Medierna gör en stor poäng av att Chelsea tvingas sälja framförallt unga egna spelare på grund av FFP-reglerna. Vi sätter inte särskilt stor tilltro till den åsikten eller teorin. Vi misstänker att Chelsea med tanke på förlusterna under pandemin och ägarbytet och de enorma inköpskostnaderna sedan Boehly tog över balanserar på regelverkets ramverk. Vilket kommer leda till förändringar i själva reglerna, det har Fifa/Uefa redan flaggat för. De vill komma åt de långa kontrakten Chelsea har använt sig av för att amortisera spelarkostnaderna.
    Ändå vi tror faktiskt att i det här har Boehly och Chelsea full kontroll. Helt naturligt måste klubben göra sig av med spelare för med lånespelare har klubben upp över 45+ spelare över akademiåldrarna. Det går inte att ha, vi ser redan nu hur den stora truppen förstör klubben inifrån. Nästa manager kommer aldrig gå med på en trupp större än 23-till max 25 (men troligen det lägre talet, lite beroende på hur många målvakter man behåller) spelare.
    Så när ni ser rubriker om att Chelsea måste sälja pga FFP-reglerna, tro dem inte. Chelsea måste sälja spelare av alla möjliga skäl men de kommer inte sälja spelare för att klara reglerna utan den viktigaste orsaken blir att klubben helt enkelt har för många spelare. Däremot kan det påverka att köpa ännu fler spelare, där måste det balanseras med utgående spelare.
    Problemet blir som vi redan berört att kunna bli av med spelare som sitter på kontrakt och löner som inga andra klubbar vill ha. Det är den riktigt stora huvudvärken för Chelsea i sommar. För de spelare Chelsea nog vill ha kvar, är de spelare som andra klubbar vill värva. Inte de som klubben vill bli av med.

Det lägsta antal poäng Chelsea någonsin tagit i Premier League är 50. Chelsea har nu sju macher på sig att åtminstone nå det skam-målet och ta minst 11 poäng. Risken är stor att det inte blir så för förutom matchen igår har vi ju sett hur flera spelare redan lagt ned säsongen mentalt.

Den stora spelartruppen kommer minskas och vi ser redan spelare som lagt ned alla ambitioner som måste bort i sommar. Men bara för att man vill sälja innebär det inte att det finns köpare. Något Chelsea kommer upptäcka för spelare som Lukaku med flera.
    Spelarna själva kommer också få lönesänkningar med upp till 30% då de misslyckats med att ta Chelsea till Champions League nästa säsong, förmodligen blir det inget Europaspel alls. Det kommer inte göra spelarna gladare eller mer motiverade. Att minska lönekostnaderna har också varit en strategi för de nya ägarna där de nya spelarna oftast fått starta på en lägre lönenivå än vanligt i klubbar som Chelsea.
    Deras löner kommer också bli en knepig fråga då eventuella köpande klubbar inte kommer vilja betala de utgående spelarnas löner. Spelarna själva kommer inte vilja lämna och gå till en klubb som betalar sämre. Vi undrar om Chelsea inte kommer tvingas köpa ut spelare i sommar.
    Viktigt är dock att klubben agerar omgående och inte väntar till slutet av sommaren med att sälja av och göra klart vilka som kommer få stanna och vilka som ska gå. Några spelare kommer att tillkomma, man måste hitta en målskytt, lånespelare återvänder och Nkunku sägs ju redan vara klar.
    Därför måste managerfrågan vara löst innan juni.
    Chelsea har värvat tolv spelare som har de nya kontrakten med löner som är relaterade till de sportsliga resultaten och de har förnyat sju spelares kontrakt enligt dem.
   
Thiago Silva har kritiserat Chelseas ägare och menar
att deras transferstrategi har lett till dålig stämning i omklädningsrummet. Det är nog tur att han redan har skrivit på förlängningen för risken är väl uppenbar att Boehly och de andra ömskinnade ägarna nu vill sparka honom. Trots att han i våra ögon helt klart varit Årets Spelare i Chelsea. Han menar också att det handlar inte bara om en ny manager, det är spelarna som måste ta ansvar för årets säsong också. Läs mer här>>

Det var säsongen 2022-2023 det! Den sämsta på trettio år och den emotionellt mest dränerande sedan åren i början av 80-talet.
    Nu kan vi bara hoppas att ägarna får till nästa managerutnämning rätt, trots att vi är faktiskt inte särdeles entusiastiska över något av alternativen. Men framallt måste de sluta agera som hormonstinna tonårskåta källarpojkar som spelar videospel och tror det är fotboll. Och låta människor som kan fotboll sköta klubben och försöka bygga upp allt som Boehly och Eghbali har raserat i den, från det medicinska teamet (vi har aldrig haft så många skador, varken hos herrarna eller damerna) till planskötarna som de sparkat. Behåll rätt spelare och se till att minska truppen tidigt i sommar. Tyvärr lär det nog bli att sälja spelare med värde och tvingas behålla de vi vill bli av med då ingen vill köpa dem.
    Chelsea är en KRISklubb idag och det går inte att förneka. Men det finns kvalitet, det finns bra spelare och det finns möjligheter men ägarna måste sluta lägga sina okunniga inkompenta fingrar i vägen. Så måste vi hitta en målskytt hur det nu ska gå till, för även när vi värvar någon som gör mål slutar de ju göra mål i Chelsea (läs Lukaku, Morata, Werner och många fler).
    Vi önskar säsongen vore slut men tyvärr måste vi genomlida en del matcher till.
    CSFC kommer därför sluta göra matchrapporter, utan bara redovisa fakta från kvarvarande matcher och ge våra subjektiva betyg.

Tur nog har vi Chelsea Women som vi kan följa.

TISDAG 18:
Niu hejar vi på Manchester City och tror de slår ut Real, för City är bättre än dem. Fast först måste de ju slå ut Bayern imorgon.

Vi är subjektiva men vi tyckte på flera sätt att Chelsea var bättre än Real Madrid ikväll. Men de kan ju inte göra mål och Real ficktvå väldigt billiga mål. Så Real var skickligare. Vilket trots allt är det avgörande.

Chelsea gjorde en match vi är stolta över dem i, men uppförsbacken var på tok för stor. Och så är det ju det där med att de kan ju inte göra mål om så deras liv beror på det. Ändå, vi klagar inte idag. Fast vi önskar ju vi hade haft en målskytt och inte bara bra spelare. Tänk en Mbappe eller Haaland i Chelsea, en omöjlig tanke men wow. (Även en Benzema, Vinicius, kanske Osinhem). Hade vi haft målskyttar hade vi faktiskt kunnat vara vidare, flyt har vi inte heller den här hemska säsongen som nu är helt över för oss. Ändå, vi måste erkänna att vi räckte verkligen inte till. Det var dock långt ifrån säsongens sämsta insats, kanske ändå en bra förutom det viktigaste. De kan ju inte göra mål. Vi har nog aldrig sett ett lag som är sämre på det.

Fyra raka förluster för Lampard, men det var helt klart den bästa insastsen.

Mer underskattade än kvällens Chelsea har vi nog aldrig varit. På något konstigt sätt känns det inte helt dumt. Vi räknar inte med avancemang längre, men vi kräver en bättre inställning och insats än mot Brighton.

Chelsea måste hämta in två mål för att ta matchen till förlängning och kanske straffar. De måste göra minst tre mål för att vinna rakt av. OCH då startar Lampard ett temposvagt lag med en enda anfallare. Att påstå att vi förstår något vore en lögn. Men han har väl en plan, hoppas vi.

Mirakel är kanske för stora ord, det gäller ändå inte liv eller död och även om citatet säger att fotboll är viktigare än så... Men en otrolig överraskning blir det ju om Drömmen vi har för ikväll slår igenom. Att ett så skadskjutet, självförtroendelöst, mållöst Chelsea ska vända mot Real Madrid och ta sig vidare i Champions League. Drömmen vägrar vi ge upp.
    Bara vi slipper se något så själlöst oinspirerat Chelsea som i lördags. Ge allt och verkligen försök vinna - då kommer supportrarna följa och stödja Chelsea.
    De här är spelarna som ska göra det enligt manager Frank Lampard som har haft en rysarstart i Chelsea: Kepa, Fofana, Cucurella, Thiago Silva, Chalobah, James, Kante, Kovacic, Enzo Fernandez, Gallagher, Havertz
    avb: Mendy, Pulisic, Loftus-Cheek, Felix, Sterling, Mudryk, Mount, Zakaria, Ziyech, Azpilicueta, Chukwuemeka, Hall
    En oväntat defensiv uppställning. Chalobah som vi tyckte var en katastrof nästan senast startar. EN enda anfallare fast vi måste göra minst två mål!!!

Real Madrid startar: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga, Kroos, Modric, Valverde, Vinicius Jnr, Rodrygo, Benzema
    Exakt samma som senast.

Pat Nevin på officiella sajten påminner om vändningar Chelsea har gjort i Champions League tidigare. Vi hoppas som han att det kan ske ännu en gång även om det blir väldigt svårt. Läs mer här>>

MÅNDAG 17:
Real Madrid är missnöjda med att italienaren Daniele Orsato ska döma matchen imorgon. De gillar honom inte och menar han dömt bort dem förr.

Todd Boehly gav sitt betyg till spelarna efter matchen mot Brighton. Det var inte högt. Bl a menade han att de skämde ut sig och att han lagt ut 600m på att de sak vinna. (Det sistnämnda gick nog hem...) Läs mer här>>
    **Boehly ska speciellt skällt ut en av sina värvningar, en senior spelare som tagit väldigt illa vid sig. Guardian vill inte säga vem det är. Misstanken är dock att det handlar om Raheem Sterling.

Säsongens betyg hänger på matchen imorgon. Totalfiasko eller bara delfiasko?
    Vi har genomlevt ägarbyte, uselt ägarskap och ledarskap, tre olika managers och så många besvikelser att vi inte ens kan räkna dem. Vi har fått nog.
    Hade vi haft bara ett uddamålsunderlag mot Real Madrid hade vi nog haft förhoppningar om i morgon. Men med insatsen mot Brighton i närminnet får vi mest oroa oss för en utklassning. För spelar spelarna så totalt utan hjärta, intresse, motivation, skicklighet och ja precis allting då kan det bli vår mest förnedrande insats någonsin i Champions League.
    Vi tror dock det kommer bli bättre men att vi ska vända 0-2 mot Real med ett lag som 100% tycks sakna självförtroende och motivation det känns som en omöjlghet att ens drömma om. Visst tänder spelare och lag till i stora viktiga matcher men går det snett igen kan siffrorna också rusa iväg.
    Även om vi tar till oss att laguttagningen och hela insatsen dröp av ointresse i lördags därför alla hade fokus på vad som ska hända imorgon så är vi oroliga över hur matchen kommer utveckla sig.
    Drömma ska vi ändå försöka göra. 2-2 totalt och vinst på straffar igen, kanske. Mirakel sker ju ibland i fotboll även om de förstås är sällsynta.

Till helgen är Chelsea spellediga vilket Lampard kan glädja sig åt för då får han en första chans att verkligen jobba med laget till 26 april när Brentford väntar på Stamford Bridge. Detta då tilltänkta motståndarna Man United spelar i FA Cupen i helgen, något Chelsea sluppit...

Chelsea Women har tagit sig till sin andra finalmatch redan den här säsongen, nu i FA Cupen där de ska möta Manchester United på Wembley. Den första finalen har vi redan valt att glömma.

Även Chelsea Women har en jättematch som väntar i veckan.PÅ Stamford Bridge inför förhoppningsvis en rekordpublik. De har ju haft otur i lottningen och fått Barcelona inte bara i semin utan också första matchen hemma. Det blir en riktigt tuff uppgift, än tuffare än mötet mot Lyon faktiskt.
    Chelsea drömmer om revansch för storförlusten i CL-finalen två år sedan. 0-4 i baken speglade inte som vi ser det riktigt matchen men Chelsea började med nerverna utanpå skjortorna och innan de ens hade börjat spela fotboll låg de redan under stort.
    Chelseas ovana att starta lite trögt måste elimineras och det måste vara full tändning och inställning från start på lördag. Det är inte omöjligt att slå storsatsande Barcelona. Bara ruskigt svårt.
    Genrepet i FA Cupsemin igår stärkte ju inte direkt våra förväntningar men vi väntar oss en helt annan inställning och matchbild på lördag. Chelsea Women kan ju dock vinna även när de spelar dåligt, så bra är de. Dessutom är ju Pernille Harder tillbaka även om hon inte fick speltid igår. Nu får vi hoppas Fran Kirby också är på gång efter sin knäskada. Buchanan lär nog vara tillbaka, lite svårare att sia om Bright är det.
    Returen spelas sedan bara fem dagar senare på torsdag nästa vecka i Barcelona inför vad som lär bli storpublik.
    På onsdag spelas också en väldigt avgörande match i WSL när Man United ska möta Arsenal. Oavgjort där skulle sitta bra.

 

Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG 23:
Romelu Lukaku som snart återvänder till Chelsea har äntligen hittat form verkar det som, om än mot Empoli. Men två mål och en assist är ett bra dagsverke. Det kommer onekligen bli intressant att se vad som händer med vår näst dyraste värvning någonsin i sommar.

Barcelona kommer försöka värva N'Golo Kanté och Pierre-Emerick Aubameyang som fria transfers i sommar. Spanska rykten. Det lär knappast gå. Kanté blir kontraktslös i sommar, det vet vi även om det sägs vara nära en förlängning men det har det sagts så länge nu att vi undrar. Auba har ett år kvar på sitt kontrakt och Chelsea kommer inte släppa honom gratis till Barcelona, särskilt inte efter att Auba retade upp ledningen och klubben vid Copa del Reay-matchen och besökte deras omklädningsrumm för att fira med sina gamla lagkamrater.
Chelsea försökte värva Romeo Lavia från Southampton i somras trots att han just hade anslutit dit. Enligt skvallret kommer Chelsea försöka igen i sommar. Mycket hänger väl på om Saints släpper honom, ifall de trillar ur PL.

Chelsea lär ge upp planerna på att värva Victor Osinhem då det är finansiellt omöjligt. Han lär ju kosta 150m pund och utan europaspel och med stort underskott måste ju Chelsea ta hänsyn till en ekonomisk verklighet och FFP-reglementen.
    **Snabbt kom dock helt andra motsägelsefulla rykten om att Chelsea kommer erbjuda Napoli spelare i mellanskillnad för Osinhem. Det talas om Ziyech, Lukaku och/eller Aubameyang.

No comments, men nu säger flera medier att Julian Nagelsmann ändrat sig och inte alls nobbat Chelsea. Vi lär få höra mer.
    **Snabbt därpå kommer rykten om att han nu överväger att ta jobbet i Tottenham istället för kaos-klubben Chelsea.

LÖRDAG 22:
Den okände kandidaten till jobbet som Chelsea manager lär enligt Guardian vara Celtics australiensiske manager Ange Postecoglou.
    Medierna är dock överens om att favoriten nu är Pochettino.

Chelsea lär vara nära att värva Benficas 18-åriga löfte Diego Moreira, en ytter. Detta på fri transfer då han inte vill förlänga med Benfica. De ska ha slagit ut PSG och Milan i jakten på löftet. Han har dubbelt medborgarskap och kan representera Portugal eller Belgien. (Han kan tydligen också spela för Tyskland eller Guinea-Bissau).

Vi tror inte på ett enda ord från sportmedierna om Chelsea och dess nästa manager innan det är klart.
Det måste bli klart snarast så truppen kan rensas och idéer kan få tid inför nästa säsong. Men vi kommer redovisa tjafset, men vi ber er tro inte på ett enda ord av alla rykten. Medier vill ha era klick, det är allt det handlar om och de är villiga att ljuga sig härifrån till underjorden för att få dem. Och som alltid, står det hos Fichajes, Le10 Sport, FootballInsider eller svensk kvällspress - tro det inte.

FREDAG 21:
Tjafset går vidare. Nagelsmann säger enligt Sky Germany att han aldrig tackat nej till Chelsea då han inte fått något erbjudande från Chelsea. Det här är så tröttsamt. Chelseas ledning kan tydligen inte göra något alls rätt.
    **Anledningen, påstår medierna, är att han ser Chelsea som en klubb i kaos och han vill gå till en solid förening.

Fabrizio Romano går nu ut med att Julian Nagelsmann nobbar jobbet som manager i Chelsea. Det är väl före mycket kaos och osäkerhet kring ledningen i kluibben, gissar vi. Det är inte bekräftat.    
    **Fler medier har nu gått ut med att Nagelsmann nobbar Chelsea efter samtal med Boehly och Eghbadi. Vi kan nog gissa varför då Chelsea nu har ägare som vill lägga sig i allt och vem vill vara manager då? Tydligen stöter också den s k nogranna rekryteringsprocessen också flera kandidater då de verkar tycka att de bedöms inte på sina egna meriter utan från andra kriterier.

Nu ger sig Arsenal in i jakten på Mason Mount. Om vi ska tro ryktena.

Anthony Barry ska nu vara klar för Bayern München. Bayern ersätter Chelsea med 1 miljon pund för vår biträdande manager. Tuchel har bekräftat men inte Chelsea.

Nu återkommer ryktena om Vincent Kompany till Chelsea. Han ska vara en av fyra på en short-list. Det påstår Sky. Luis Enrique ska inte vara med på den men tyvärr är Pochettino det. Liksom Julian Nagelsmann och en vars namn inte nämns.
    Vi kommer får höra hur mycket som helst om det här tills besked verkligen kommer. Och flera namn lär säkerligen nämnas och tas bort.

Det har framkommit att Todd Boehly älskar att röra sig i omklädningsrummet före och efter matcher. Gärna med gäster. Något som är vanligt i amerikansk sport men väldigt ovanligt och illa omtyckt i engelsk. Just det lär enligt ett nytt rykte också varit anledningen till att Thomas Tuchel sparkades, då tysken inte uppskattade att Boehly var och störde spelarna i halvtid för att visa gäster i matchen mot West Ham. Läs mer här>>

Chelsea ska ha värvat lovande yttern Alex Matos från Norwich på en fri transfer med en vidareförsäljningsklausul. Det är närmast en värvning för akademin då han bara är 18 år.
      Chelsea har ännu inte bekräftat. Vilket inte är oväntat då den officiella sajten inte direkt är den mest informativa.

Så har ryktena om Ousmane Dembele till Chelsea kommit igång igen. Vi tar dem inte på något stort allvar alls.

En massa snack om att Atletico Madrid nu är oroliga över att Chelsea inte kommer värva Joao Felix. Felix kom på ett svindyrt lån utan förköpsklausul eller någon som helst köpklausul. Han har varit helt ok men för de pengar han kostar och med tanke på vad Chelsea har i övrigt är han nog inte först på någon önskelista i sommar ändå. Chelsea behöver mål och det har inte heller Felix levererat så att då lägga minst 70-80m pund eller ännu mer ovanpå det tiotal han kostat i lån känns visserligen som en Boehlyaffär men inte som en bra affär. Men allt kan ju bli en prisfråga, det är ju ingen dålig spelare och han lär trivas i Chelsea.
    **Senare rykten säger att Chelsea tittar på en lösning där Romelu Lukaku går till Atletico och Felix till Chelsea. Andra säger att Boehly tyckte han var för lik Tuchel (underförstått att han krävde att få sköta fotbollen och inte ägarna).

BBC har tittat på varför ett rekordstort antal managers har fått lämna den här säsongen. De försöker hitta förklaringar och delvis rekommendationer. Läs mer här>>

TORSDAG 20:
Chelseas motstånd blir allt mindre kvalitetativt eller hur vi ska uttrycka det. Chelsea ska nu möta icke-ligalaget (även om de har chans att komma in den här säsongen) Wrexham (det s k HOllywoodlaget då det ägs av två skådespelare) under USA-turnén. Jaja, en vinst är en vinst.

Fler och fler pratar nu om Roberto de Zerbi till Chelsea. Stackars Brighton i så fall. Vissa rykten säger dock att de Zerbi kanske redan är på väg att lämna Brighton, för Tottenham som ska ha fört samtal med honom.

Tottenham är den senaste klubben som hoppas kunna värva Levi Colwill som är utlånad till Brighton. Säljer Chelsea Colwill så börjar vi mer än undra vad klubben sysslar med, för fotboll är det inte i så fall. Särskilt inte som de har haft en uttalad policy att köpa unga spelare för framtiden, då är det ännu smartare att behålla sina egna unga spelare.

Ryktena säger att Chelsea har svalnat när det gäller Luis Enrique som ny manager och ska tagit kontakt med Pochettino. Sista delen kanske stämmer för att de har kontakt med flera förväntar vi oss, men vi tror inte de ens är nära att ta ett beslut ännu så alla är nog med i leken än så länge.
    Anledningen sägs vara att Enrique ska ställt krav på Chelsea. Exakt vilka de är vet ingen men gissningarna säger att han vill enbart gå till en klubb som tävlar på högsta nivå, vilket Chelsea inte gör nu och inte kommer göra nästa år heller. Han kräver att klubben ställer sig helt bakom hans idéer om en offensiv fotboll. (CSFC gillar hans krav i så fall men med tanke på att Tuchel fick sparken för liknande inställning så är risken att ledningen vill ha en manager som är mer, ska vi kalla det samarbetsvillig gentemot dem och vad de tror fotboll handlar om.)

ONSDAG 19:
Alla tyckare har nu svaren på hur Chelsea ska komma tillbaka, om vi ska tro dem. De har nog sina poänger. Så här menar Adrian Kajumba som bevakar Chelsea i Daily Mail attklubben måste agera>>
    Det är inget nytt och inget som CSFC inte redan berört, som att trimma truppen, skaffa en manager med en tydlig idé, skaffa en målskytt och lära från ägarnas många misstag.

Didier Drogba känner inte längre igen sin klubb. Det gör väl ingen just nu. Läs mer om hans och andras tankar om dagens Chelsea här i en BBC-artikel>>

Det var Real som gnällde om domaren före matchen. En strategi som lönade sig då han istället dömde bort Chelsea genom att inte ge Militao det andra gula han förtjänade. Ett beslut som djupt upprörde Chelseas bänk med Ashley Cole och Frank Lampard.

Vincent Kompany har nämnts i spekulationerna för både Chelsea och Tottenham. Han kommer nobba båda klubbarna och stanna i Burnley enligt ryktet.

Inget rekord någon vill ha, men Frank Lampard är den förste managern i Chelseas 118 års historia som förlorat sina första fyra matcher.

TISDAG 18:
Det måste sägas. CMores bevakning av Champions League stinker av fördomar mot engelska lag. Insatser från de latinska lag de normalt visar beröms tio gånger mer än vad engelska lag får beröm. Så var det ikväll men så har det varit varje kväll. Kunde Jens Fjällström vara mer Real-supporter än han är, satt han i deras tröja under matchen? Och Pinthorp som inte kan skilja på de två spelare som är absolut mest olika varandra till utseendet i Chelsea.
    Det är som de har order från ledningen att bara pusha för lag som de visar i sina kanaler.
    Det är därför vi sedan ett tag struntar i allt studiosnack också från CMore och deras fördomsfulla bevakning av CL. VI föredrog att se på hockey innan matchen. Och stängde förstås av omedelbart efter.

Tottenham sägs gå all-in för att värva Luis Enrique under näsan på Chelsea. Enrique som påstås vara missnöjd med att han inte fick jobbet direkt av Chelsea. Vi får väl se hur det slutar, ingen av oss vet ju egentligen vad Chelsea vill och än mindre vem de verkligen vill ha.

Vi kritiserar Todd Boehly, Eghbali och Clearlake och är långt ifrån imponerade av deras start som ägare av Chelsea. Det förtjänar en hel del kritik men nu har Daily Mail inte ett enda dugg oväntat dragit igång sina anti-Chelsea-kampanjer igen. Vi har sett det förr mot Roman och klubben och nu får vi se det igen. Kritik är en sak, men onyanserade påhopp och fula namn är inte kritik, det är smutskastning Det finns klart fog för kritik men den kan ändå vara sansad. Läs det senaste från DM här om ni vill>>
    För att parafrasera; Chelsea är ett skämt just nu, men de är vårt skämt.

Luis Enrique påstås av normalt seriösa FourFourTwo att han lovat ordna Gavi till Chelsea om han blir Chelseas näste manager.

Real Madrid påstås nu vilja värva tillbaka Mateo Kovacic gratis när hans kontrakt går ut 2024. Ryktet kommer dock från spanska Fichajes så trovärdigheten är mycket låg.

Vi har hört om City som velat värva Chelseaspelare, nu påstås att Chelsea ska vara intresserade av deras Julian Alvarez. Vilket ärligt talat låter löjligt. Vid närmare uppföljning visar sig även det ryktet komma från Fichajes.

MÅNDAG 17:
Carney Chukwuemeka är tillbaka i träning, saknas just nu gör bara Koulibaly och Broja. Det är det minsta på skadelistan på hela säsongen.
    För imorgon är dock Ben Chilwell också borta, avstängd efter sin utvisning.

Chelseas direktörer som ansvarar för rekryteringen av en ny manager ska ha mött Luis Enrique och nu även Julian Nagelsmann personligen förutom andra former av kontakt.
    De förväntas även möta andra kandidater som Ruben Amorim, Luciano Spalletti och Pochettino.
    Nya kandidater är Abel Ferreira nu i Palmeiras, och Burnleys Vincent Kompany.

Många rycker i Levi Colwill, just nu utlånad till Brighton. Man City och Liverpool tillhör de hetaste kandidaterna men Chelsea har gjort klart att de är inte intresserade av att sälja.

Kepa Arrizabalaga har av vissa fans utnämnts till Chelseas player/manager efter att han mot Brighton kallat över flera spelare och gett dem instruktioner under matchen. Han var också kapten i Chelsea så det kanske ändå inte var så underligt men många fans menar att Chelsea trots Lampard är managerlöst.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat