PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 31 sp 10 v 9 o 12 f 30 - 33 mål 39 p
15 april 2023

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA    1 -

 

 

Brighton    2 - (1-1)

Brighton & Hoves laguppställning

Sanchez, Veltman, Webster, Dunk, Estupinan, Gross, Caicedo, March, Mac Allister, Mitoma, Ferguson.

avb: McGill, Welbeck, Enciso, Undav, Gilmour, Van Hecke, Buonanotte, Offiah, Moran

Manager: Roberto de Zerbi

Målgörare

1-0
1-1
1-2

Conor Gallagher, 14       (Mudryk)
Danny Wellbeck, 42
Enciso, 69


CHELSEAS INSATS


5+

Ett lag i spillror av individer mot ett organiserat Lag. Och det syntes verkligen redan från start. Beviset på att fotboll ändå är en lagsport.

Chelsea gjorde ett turligt mål men ärligt talat, spelmässigt var Brigton överlägsna i första och de kvitterade också, även de turligt. Chelseas försvarsspel var inte alls koordinerat men kan ju förklaras av att de aldrig spelat ihop förr. Mitten fungerade inte heller och det var där Brighton styrde matchen.
Chelseas passningspel är inte bra, på tok för många felpass och brytningar som går till fel spelare.

Brighton spelade ut Chelsea på hemmaplan och att det inte buades mer.... Vilja och motivation slår klass brukar man säga, men idag såg vi ingen klass (hos Chelsea). Se statistiken och ingen Chelseasupporter kan hävda att det var orättvist att Brighton vann.

Chelsea har inget lag och just nu verkar spelarna inte vilja spela för Chelsea.

Klart godkänt ger vi bara Kepa Arrizbalaga som höll siffrorna nere och Conor Gallagher som var den ende som visade att han brinner att spela för Chelsea. Så gjorde han mål också.

 


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Vi tror han faktiskt tippade Fergusons skott i ribban, svårbedömt men vi ger det till Kepa efter reprisen. Fler bra räddningar, riktigt bra, i första som höll Chelsea i ledningen. Inget att göra på andra. 7+
14 Trevoh Chaolabah * Var helt bortkollrad av Mitoma. Det såg närmast pinsamt ut. Bortgjord vid kvitteringen. 5
33 Wesley Fofana Ok i första i ett luftigt försvar om vi säger så. Kom inte åt när Wellbeck kvitterade. Gav inte Chalobah mycket stöd. 6
4 Benoit Badiashile OK insats. 6
21 Ben Chilwell Kan så mycket bättre. 6-
14 Denis Zakaria Nja. 5+
5 Enzo Fernandez För många felpass idag. 6-
23 Conor Gallagher * Bröt Chelseas enorma måltorka. Spelade i en klart offensivare roll vilket ställde till problem för Brighton. Hans första mål på SB. Drar på sig för många varningar, billiga sådana, det måste han ta itu med. Spelar med hjärta mer än hjärna ibland. Den ende som matchade Brightons motivation. 7+
17 Raheem Sterling Var han verkligen på plan i första? Syntes först sista minuterna i den. 5
15 Mykhailo Mudryk Assist till Gallaghers mål. Men försvann sedan en del, självförtroendet tror vi (jmf gärna med Mitoma i Brighton en spelare med ungefär samma kvalitet och helt annat självförtroende. Vi får ha tålamod.) 6
10 Christian Pulisic Kom inte alls till. Förrän på övertid när han nickade i trävirket. 5
  ---    
11 Joao Felix In för Sterling. 57 Får ta på sig andra målet med Kova. 5+
24 Reece James In för Fofana. 57 Började med ett oerhört nonchalant ingrepp som höll på att ge mål. Skärpte sig efter det. 6
8 Mateo Kovacic In för Fernandez. 57 Hängde inte alls med vid andra målet. Flera felpass också, ur form. 5+
22 Hakim Ziyech In för Pulisic. 57 Kom inte in i det. 5+
19 Mason Mount In för Zakaria. 73 Blandade och gav. 6-
CHELSEAS BÄNK


Mendy, Kovacic, Aubameyang, Felix, Mount, Ziyech, James, Azpilicueta, Cucurella

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 8 26
Skott på mål 2 10
Blockerade skott 1 6
Hörnor 2 8
Målvaktsräddning 8 1
Ribba/stolpe 1 2
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Utvisning - -
xG - förväntade mål 0,62 2,26

Bollinnehav %

42 58
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Conor Gallagher

 

Interim-Manager Frank Lampards INSATS

Fyrbackslinje igen och kraftig rotation. sex rotationer. Det inger inte direkt förtroende även om vi förstår att det är inför tisdagsmötet mot Real.

Gallaghers mer offensiva roll blev rätt och Brighton hade problem med det.

Men försvarsspelet- det var ju obefintligt nästan idag. Visserligen var det ju också ihoplappat i allra högsta grad.

Försökte verkligen förändra med fyrbyte tidigt. Men för som svar ett otroligt nonchalant spel direkt från James. (Även om denne sedan skärpte sig men inhopparna visade ju inte direkt varför de ska få starta).

Hur ska han få in vilja, hjärta i det här laget? Sparka halva truppen och sätta dem med juniorerna eller?

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Fyrbackslinje igen och kraftig rotation., Det inger inte direkt förtroende även om vi förstår att det är inför tisdagsmötet mot Real. Ändå, vi vill ju vinna i ligan också. Den här uppställning skickar inte direkt signalerna att vi ska slå Brighton men under sker ju.

***

Seg start men redan syns ju vilka som är organiserade och vilka som inte är det. De sistnämnda har inte orangeröda tröjor utan blå. '

3 Chans Brighton, inlägg som spelare kastar sig fram på och nästan får in bollen mellan Kepa och stolpen men just utanför.

4 Tidigt gult till Veltman som gör ned Mudryk. Bra aktion av Mudryk som lurade Veltman.

5 Hörnan bort och Enzo stoppar kontringen.

7 Hörna som mv boxar bort. Mudryk försöker men skottet utanför.

8 Stor chans igen för Brighton när Mitoma rycker från Chalobah och bakåt till MacAllister som skjuter utanför i bra läge. Därefter Ferguson i ribban. Chelsea är inte med i försvarsspelet alls. Kepa kan fått fingertopparna på den visar reprisen.

11 Caicedo för andra gången med en chansartad tackling som han genomför perfekt och vinner boll. Som om han vill göra reklam för sig själv.

OTROLIGT MÅL AV CHELSEA

14 Conor Gallagher skjuter och via touch går bollen i mål. Mudryk drar igång anfallet. Vi sätter det som assist även om det var en rätt kraftig touch på Dunk. Kommer Gallagher ens få målet. Fösta beskedet är Gallagher.

15 Bra försvarsspel av Fofana när Chaloabh ännu en gång görs bort av Mitoma.

16 Hörna Brighton. Alltid risk för Chellsea. Badia nickar bort, såg lite farligt ut ett tag i tv men klart bortom målet. Enzo greppade vilket var en risk för straff. Nya hörnan bra och Kepa får en hand på den och kan vifta bort.

19 Enzo bryter bra. Men Chelsea har mycket svårt att få tag i spelet som Brighton styr lite som de vill.

21 Pulsiic rör bollen med handen i en situation där hans arm hålls fast. Brighton ville ha straff men det måste ju ses som en matchsituation så att det blev ingen straff. Rätt som vi ser det - förstås.

24 Chilly misslyckas i hyfsat läge.

26 Mitoma gör som han vill med Chalobah och Chelseas försvar och så en väldigt vass räddning av Kepa som tur var. Det var faktiskt nästan värt ett mål. (Han gjorde bort Chalobah två gånger, Enzo och Fofana ionnan Chalobah en gång till).

27 Brighton får byta tidigt. Veltman som startat uselt har också skadat sig och Enciso in. Vilket är en anfallare, Gross tar försvarsplatsen istället.

28 Snabb kontring av Brighton och Mitom mot Chalobah, det slutar ju precis som ni trodde. Dock med ett skott enbit utanför som tur var.

30 MacAllister missar i e bra läge. Som tur var har brighton skjutit uselt. För spelmässigt är de överlägsna.

32 Chilly tar i för mycket i en nickduell. frispark emot honom i Brightons box.

32 Chalobah vinner sin första duell mot Mitoma och det var viktigt. Bra gjort.

33 Kepa vaken på en långboll och nickar bort. i Nästa läge är Ferguson ren med Kepa som gör en kanonrdddning. Både Kepa och Ferguson nere med skador efter den situatkionen. Ferguson landar illa och vrickar till fotleden. och Kepa som landar på ryggen och får ont kommer upp först. Det ser klart värre ut för Ferguson. Ska Brighton få ett andra skadebyte redan? Han kommer upp och vill nog fortsätta.

36 Hörnan bort av Chilly. Sterling syns för första gången när han håller fast sin motståndare.

38 Fofana bra inlägg men Sterlings nick är mycket svag inåt plan. Wellbeck in för Ferguson.

42 Perfekt inlägg till Wellbeck som nickar in kvitteringen. Helt rättvist men ändå. Chalobah släpper Wellbeck helt. Fofana kan inte komma upp. Går via stolpen in.

45 Galalgher drar på sig ett idiotiskt gult kort när han fullföljer sent. Det är hans problem, för många kort.

45+3 Pulsici nickar i stolplen efter fint spel av Gallagher som hamnar utanför plan och kommer in och sedan då bli offside.

Brighton var klart bästa laget men Gallaghers offensiva roll fungerade väldigt bra. Vilket vi dock inte kan säga om försvarsspelet. Ändå kunde Chelsea lett i halvtid. Två mål och två virkträffar, fördelade på båda lagen.

ANDRA

46 Mudryks inlägg är inte bra, förbi alla. Brighton kontrar men Kepa tar hand om det.

48 Kepa gör ett idiotiskt utspel men tar åtminstone skottet sedan.

Chelsea behöver förstärka försvar och mitt men det är ju inte riktigt de spelarna som sitter på bänken utom möjligen Kova.

49 Hörna Brighton. Bort fofana nästa boll lätt för Kepa.

50 Härlig boll till Chilly men nedtagning på bröstet och han hamnar i usel vinkel, lätt för Sanchez i mål. Sedan är Chaloabh sen in och kortas för en fel sula mot Estupinan.

Chelsea är mer kompakta och Brighton hittar inte igenom lika lätt. Positivt men det spelar ju ingen roll när man sedan slarvar bort bollen.

53 Stor press frånBrighton. Kepa räddar åter från Enciso och sedan slår två Brightonspelare bollen på varandra innan March tar sig in skickligt och det hela slutar med en hörna som går förbi. Men där spelade Chelseas som kycklingar utan huvud.

57 Kvadrupelbyte. James, Ziyech, Kovacic och Felix in. Pulisic, Fernandez sparas det var oväntat. Fofana av men inte Chalobah, vad då....? Fembackslinje?

60 James slarvar oerhört, nochigt som bara den och så Chaloabh som misslyckas med allt. , Boll i stollpen och Wellbeck missar helt öppet mål på returen. Enciso sköt i stolpen.

Chelsea är utspelade och när inhopparna inte verkar ens vilja spela....

62 Chalobah får en touch och lätt för Kepa på Mitomas försök till skott.

63 Badia täcker bollen så Kepa kan rädda.

65 Bra anfall av Chelsea, första i andra. Kova tog fram, James in ochMudryk nära men Sanchez lyckas täppa till med benen.

66 Kova vinner boll men Kova får bollen för långt ifrån sig och en försvarare komer in rätt och med stor tur lyckas få bort bollen.

68 James bryter till hörna. Efter lite kalabalik löser Galalgher det och sed sölar Felix och tappar boll och Enciso skjuter från håll otagbart för Kepa. 69 En kanon i krysset.

73 Zakaria ut och Mount in. Wellbeck sitter skadad och får handen lindad.

77 Snadchez kortas för maskning.

78 Gallagher är överallt likt en Kante och räddar försvaret ännu en gång. Det såg annar sut att bli mål igen. Chelsea kontrar och Mudryk lägger bollen bakåt och Mount försöker skjuta ut bollen utanför arenan.

79 Bra aktion av Gallagher men hittar ingen öppning, lägger till Chalobah som lägger tillbaka och då vet inte Gallagher vad han ska göra och förlorar bollen.

81 Gallagher och Mount väggspelar men Gallagher når inte riktigt fram till bollen. Bra chans men bara nära.

Maskning från Brighton, först från Enciso som spelar över efter en sammankomst, sedan krampbehandling. Webster haltar och det blir byte, ett byte som tar evigheters evigheter för att störa så mycket som möjligt. van Hecke in.

88 bra boll in från James men Felix hinner inte dit. Gallagher dra Gross och får frispark. Uselt lagd till tre brightonspelare. Nästa inlägg bröstar Dunk till mv.

Sex minuter tillägg.

90+1 Hörna och nu ska Caicedo maska. Domaren gillar det inte. Borde fått kort. Låg hörna som blir resultatlös.

90+3 Ny maskning av Brighton, Enciso nu.

90+4 Mudryk chansar från långt håll och det är stenhårt någon deciemter över. För långt håll förstås men verkligen inget dåligt försök.

90+7 Wellbeck slipper gult kort för spelförstörelse som var uppenbar.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Robert Jones + VAR

BETYG

Några knepiga situationer där de friade och vi tyckte nog de gjorde rätt men Brighton som blivit bortdömda i flera tidigare matcher hade annan uppfattning.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För oss handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland.
För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som vi såg och noterade så det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.