CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 29 sp 10 v 9 o 10 f 29 - 30 mål 38 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 16 sp 13 v 1 o 2 f 42 - 14 mål 40 p

Winston Churchill sa det inte om Chelsea men det gäller banne oss för Chelsea
"... is a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma"

3 - 9 april 2023
NÄSTA MATCH: 12 april kl 21.00 - Real Madrid - CL QF  
NÄSTA MATCH WOMEN 16 april kl. 15.15 - Aston Villa - FA  

Nyheter v-14


SÖNDAG 9:
Vi vet inte riktigt om Marina Granovskaia fick sparken av Boehly och Eghbali även om vi nog tror hon lämnade frivilligt. Hon lämnade dock inte fattig då räkenskaperna från rekordförlusten för Chelsea visar att hon fick 35m pund för sin assistans vid övertagandet av klubben från Roman Abramovich till Boehly. Hon var inte ensam om att tjäna pengar på försäljningen. Det var länge sedan vi slutade försöka förstå oss på finanserna i fotbollsvärlden numer. Läs mer här>>

PÅSKAFTON 8:
Mason Mount har en ny skada som han fick i träning i veckan.
    N'Golo Kanté vilades dock för att hans återkomst ska kunna skötas försiktigt efter hans mycket långa skadefrånvaro. Det är inget problem med Kanté utan vi kan hoppas på honom på onsdag.

När vi inte trodde Chelsea kunde vara sämre var de det. Spelet de senaste matcherna har varit strålande jämfört med vad de presterade i första halvlek.
      Det tog 50+ minuter innan Chelsea vaknade till och började oroa Wolves. De var då godkända men de kan ju ändå inte göra mål. Som helhet dock inte godkänd match. Sex halvlekar utan mål nu. Kan vi hoppas att ombytet till Europaspel ändrar det, där har vi i alla fall gjort en del mål.
    En dålig fotbollsmatch i sin helhet men ett fantastiskt mål. Det var allt. Låtom oss glömma denna. Också. Många matcher vi försöker glömma nu.
    Real lär inte oroa sig inför onsdagen om de använder den här matchen som måttstock. De funderar nog mer på om de ska ställa upp med reservlaget.

Vi har fortfarande vid matchstart inte fått klart besked om varför Kanté och Mount saknas men det viskas om att det är en säkerhetsgrej inför mötet mot Real, likaså skulle det förklara varför Chilwell är på bänken.

Lampard petar Chelseas bäste spelare på sistone och det ser tyvärr illa ut. Chilwell bänkas. Gallagher får en start, Auba på bänken.  Sterling tillbaka i startelvan efter skada och sent inhopp senast. Det lutar åt Lampars föredragna fyrbackslinje tyvärr.
    Ingen Kanté, inte ens på bänken. Det är djupt oroande då det tyder på att hans skada är uppdragen igen. Även Mount saknas helt. Ännu inga besked om varför.
Kepa, Fernandez, Kovacic, Felix, Sterling, Gallagher, James, Koulibaly, Havertz, Cucurella, Fofana. 
    avb: Mendy, Badiashile, Aubameyang, Pulisic, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Zakaria, Chilwell

Frank Lampad säger i en intervju med Chelseas sajt att han förändrats och förbättrats genom de upplevelser han haft sedan sin första sejour i Chelsea. Läs mer här>>

LÅNGFREDAGEN 7:
Alla Chelseatjejerna startar för Sverige mot Danmark i dagens landskamp. Tyvärr sluitade Sverige spela fotboll och Musovic tvingades släppa in mål på övertid.

2,34 miljarder pund från försäljningen av Chelsea som skulle gå till Ukraina enligt brittiska regeringen sitter istället infrusna av samma regering. Orsaken är inte oväntat politiskt käbbel. Läs mer här>>

TORSDAG 6:
Från presskonferensen:
Lampard har deklarerat att alla spelare i truppen nu har en s k "clean slate", de börjar från noll. Han kommer bland annat ha enskilt samtal med Mason Mount om dennes situation och skador.
    Det var en no-brainer för Lampard att återvända till Chelsea, det är hans klubb. Han känner en stor del av truppen och har jobbat med dem förr. Han tror på sig själv men det är en annorlunda väg just nu.
    Han gör vissa jämförelser med Robert di Matteo då denne fick hoppa in, utan att hänvisa till CL-vinsten. Det kommer inte vara Lampards beslut hur det slutar.
    Lampard han har sina egna idéer om hur han ska ta klubben framåt och uttryckte tack till Bruno och Potter.
    Målet är: "To attempt to instill the highest level of confidence with the group, for them to execute and show a level of passion and energy in their game. "
    Han ser det inte som att han har oavslutade affärer i Chelsea. Det är en ny unik utmaning. Han blev mycket överraskad när han fick erbjudandet.
    Han har själv mycket goda erfarenheter av att jobba med caretaker-managers som di Matteo och Gus Hiddink.

OFFICIELLT
Frank Lampard är tillbaka i Chelsea som manager. Till säsongen ut.
    Att säga att vi förstår agerandet är att säga som att vi förstår hur quantum teknik fungerar. Det är mycket kring Boehly och Eghbalis regim i klubben vi inte förstår men Chelsea är ändå vår klubb och vi önskar ju inget hellre att Lampls lyckas. Han kanske tar oss hela vägen till Champions League. Fast hur ska han lösa oförmågan att göra mål?

Inget besked om Bruno Saltor eller Björn Hamberg eller de andra från Potters tid som var kvar men vi utgår från att de nu också lämnar.

TISDAG 4:
En sak lärde vi oss i kväll om Boehly inte kontrakterar Kanté då måste alla Chelseasupportrar göra uppror mot dessa okunniga amerikaner som äger klubben,

Chelsea spelar bra fotboll nu men de kan ju inte göra mål om ens deras liv berodde på det, så - slutsatsen är ändå att man snart kräver att få betalt för att vara Chelseasupporter.
    Försvarsspelet imponerar inte heller utan Silva.
    Två bortdömda mål på marginaler som knappt går att bedöma. En arm direkt mot kroppen och en knäskål fel.
  Chansen verkar större att aset Putin ska avsluta sitt anfallskrig mot Ukraina än att Chelsea gör mål. Sorry men det här jobbigt,
    Chelsea var bäst men när man inte gör mål blir det fjärde oavgjorda på rad. Det är så frusterande., De kan ju spel bra fotboll,

Här är Bruno Saltors första laguttagning, någonsin, som manager. Får se om vi kan se förändringar från tidigare managers fotboll. Skadeeländet kan ju Saltor inte göra mycket åt.
    Kante är åter en startspelare efter sitt skadeelände.
    Det är inga överraskningar men skönt nog ser det ut som James och Chilwell får spela wingbacks. Cucurella behåller en plats i en trebackslinje och ingen Badiashile (vilket får oss att undra lite över skadeläge trots att han är på bänken).
    Kepa, James, Fofana, Koulibaly, Cucurella, Chilwell, Kanté, Kovacic, Fernandez, Joao Felix, Havertz
    avb: Mendy, Badiashile, Pulisic, Loftus-Cheek, Mudryk, Sterling, Mount, Gallagher, Madueke

Liverpool startar: Alisson, Gomez, Matip, Konate, Tsimikas, Fabinho, Henderson, Jones, Firmino, Nunez, Jota
    Klopp har gjort sex ändringar.

Chelsea och Liverpool har spelat oavgjort i de fem senaste matcherna och de flesta tippar oavgjort även i kväll.
   
Som om det inte räcker med allt elände just nu har FA i sin brist på omdöme bestämt att Anthony Taylor ska döma kvällens match för första gången efter hans skandalartat usla insats i matchen mot Tottenham i säsongsinledningen. I den där Kanté sparkades ned och var borta till nu utan ens få frispark, där Cucurella drogs i håret och Tottenhams kvittering godkändes efteråt. Taylor har flera gånger varit anklagad för att ha fördomar mot Chelesa och flera kampanjer för att få stopp på att han ska få döma Chelsea har genomförts.

En träning med laget har Bruno Saltor fått. Han känner ju dock spelarna väl och vi förväntar oss inga stora förändringar varken, tyvärr, i taktik eller laguttagning från Pottertiden.
    Liverpool är mer än storfavoriter. De är revanschsugna och vill visa sina fans att utskåpningen City gav dem var en tillfällig blipp.
    Vi hoppas alltid, men inte ens om vi fick en tjuga att satsa skulle vi satsa den på Chelsea, om vi ska vara realistiska. Det kommer ändå att bli intressant att se om vi får någon form av managerbump. Chelsea spelade ju inte illa mot Villa. De bara är ju fullständigt inkompenta i att försvara sig och göra mål. Det ändrar man inte på en träning.

MÅNDAG 3:
Från presskonferensen:
Bruno Saltor höll presskonferensen som började med att berätta att det varit ett jobbigt dygn för alla. Han pratade med Potter bara fem minuter innan han träffade pressen för första gången. Det verkar som Potter själv var den som menade att han skulle ta över som interimmanager.
      Han hade ännu inte träffat spelarna då träningen var efter presskonferensen.
    Han har pratat med ägarna som stöttar honom.
    Det är en sorgens dag för coacherna men han måste försöka göra sitt bästa inför matchen imorgon.
    Han ser matchen imorgon som en stor chans för spelarna och det är genom förberedelserna ta kan ta sig an den.
    Han hade inget nytt att säga om skadesituationen som är densamma som innan Villa-matchen.

Sky har ett porträtt på vem vår nye (interim) manager är, Bruno Saltor. Läs mer här>>
   
Det är inte jätteinformativt.
    *
Daily Mail gör sitt försök att presentera Saltor här>>>

Det fanns alltså en gräns för Todd Boehly och ledningen och den gränsen överskreds i lördags av Graham Potter. Han fick sparken.
    Nu är Bruno Saltor Grau head coach på interimbasis. Vi vet inte om det blir säsongen ut, man kan tolka klubbmeddelandet så.

    Vi har ingen aning om vad Saltor kommer att betyda och kunna ändra men vi önskar honom ju verkligen lycka till. Det behöver han och Chelsea.
    För inte kommer han att kunna lösa problemen med att spelarna vägrar göra mål varken enkelt eller snabbt. Det är ju ett problem som redan Potter ärvde från Tuchel och Tuchel ärvde i sin tur från Lampard. Men vi hoppas innerligt att han bestämmer sig för en taktik och ser till att de kan försvara sig på hörnor. Vi anser att Chelsea måste spela med en trebackslinje med tanke på spelarmaterialet, både James och Chilwell är klasser bättre som wingbacks än som fullbacks. Även om de är duktiga där också.

Vi kommer nu översvämmas med rykten om ersättaren men topptipset är väl Julian Nagelsmann, men vi tror inte han kommer förrän till sommaren.

Graham Potter har alltid uppfört sig oklanderligt men resultaten ljuger inte (se längst ned i högerspalten) och inte heller att han aldrig hittade vad han sökte utan plottrade runt med spelare och taktik. Skadorna hjälpte honom inte heller. Vi tror inte heller han hade något större input i alla dessa spelaraffärer. Vi önskar honom lycka till i nästa tränaruppdrag men Chelsea var nog för stort för honom, och en klubb som är så resultinriktad som vår förväntar ju sig resultat som matchar investeringarna.
    Allra mest Underkända är dock ägarna som vräkt ut pengar på allt som varit till salu utan att ha en aning om vad de tillför eller vad managern behövde eller ville ha. De har förstört både strukturen och kulturen i klubben. Sparkat personal över hela linjen och förstört ett av de bästa medicinska teamen inom fotbollen vilket visat sig i alla skador. De har investerat enorma pengar men än så länge ser vi varken tanken bakom eller en linje i vad de sysslar med. Ägarna får ta fullt ansvar för den cirkus Chelsea har blivit. Roman sparkade managers a la carte men han verkade åtminstone ha en tanke bakom och en idé om vad han ville få ut av sina managers.

Imorgon väntar Liverpool, ett revanschsuget Liverpool som kläddes av av Man City i lördags. Vi vågar inte ens drömma om en bra insats av Chelsea mot ett annat underpresterande lag. Därefter väntar Wolves borta, inte heller en match vi skulle våga tippa Chelsea i. Sedan får vi se om våra tankar kring Real har fog för sig eller om det bara är fantasier. Chanserna till en seger ökade inte direkt med en ny manager som fått en dag på jobbet att förbereda matchen. Ligan har vi ju gett upp liksom egentligen även hoppet om Europaspel.
    Konstigt nog har vi dock inte gett upp om att kunna ta oss förbi Real Madrid i Champions League, mest för att vi drömmer om det men också för att Chelsea har varit rätt bra i matcher mot bra motstånd - det är bara alla andra matcher de förlorar på Potters plottrande och oförmågan att göra mål. Något Real inte lider av och självklart måste de ses som stora favoriter ändå.

Tjejerna har nu landslagsuppehåll igen. WSL är kanske den liga av alla som just nu är mest svårtippad. Fyra lag har alla stora chanser att vinna den. Just nu ser den ut att leva till sista omgången och i näst sista omgången möter Chelsea Arsenal som vi kanske ändå tror är den tuffaste utmanaren, på Kingsmeadow (om matchen inte flyttas till Stamford Bridge).


 

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG 9:
Burnley med lånespelaren Ian Maatsen i laget har redan säkrat sin återkomst till Premier League under nye managern Vincent Kompany. Det är anmärkningsvärt tidigt ordnat.

Rob Draper är den senaste som svingar mot Chelsea och vår nya ledning i Daily Mail (vi har aldrig varit populära i den publikationen). Han är inte helt utan poänger. Läs här om ni vill>>

Enligt Fabrizio Romano för Chelsea fortfarande samtal med Luis Enrique om managerposten. Det är knappast oväntat då Chelsea förklarat att de ska ta sin tid och göra en grundlig rekrytering den här gången.

Engelska medier som ju alltid drivs av en viss xenofobia gör sitt bästa att försöka få Frank Lampard att bli permanent manager. Något som knappast lär påverka Chelsea, bara resultat kan göra det och det började ju inte bra för Lampard när Chelsea gör en av sina sämsta matcher på länge i hans första match, oavsett att vi misstänker att matchen kom först tvåa i allas sinne då fokus verkar vara nästa match. Han har också fått en hel del kritik för att han valde en fyrbackslinje när spelarmaterialet är som bäst för en trebackslinje. Till och med hans farbror Harry Redknapp ger honom rådet att glömma att spela som Lampard föredrar med fyrbackslinje.

Vi vet inte om det är sant men om det är det sätter det ännu mer löjets skimmer över hur Chelsea sköts idag. Det påstås att Boehly utnämnde Frank Lampard efter råd av komikern och programledaren James Corden (också känd som West Ham-supporter). Det låter som ett dålig aprilskämt men vi fruktar att det faktiskt kan finnas sanning i det hela.

PÅSKAFTON 8:
Apropå sparkade managers. Tolv har redan fått gå i Premier League vilket är nytt rekord och ändå väntas en eller kanske till och med två till få sparken innan säsongen är över. Moyes i West Ham tillhör de tippade för sparken, och hans efterträdare skulle då bli Graham Potter.

Tyska rykten säger att Bayern kommer göra allt för att göra det svårt för Chelsea att anlita Julian Nagelsmann. De vill ha stora pengar för att avsluta sitt kontrakt med honom och de är också sura för att Chelsea inte vill släppa Anthony Berry gratis. Läs mer här>>

Ashley Cole förväntas ansluta som assistent till Frank Lampard i båset hos Chelsea.

Många tror, inte minst förre spelare Melchiot, att Lampards första offer blir Kepa Arrizabalaga. Inte minst då Kepa kritiserade Lampard efter dennes första sejour som manager i Chelsea. Kepa var inte lycklig över hur han behandlades av Lampard då. Eller ur Chelsea spelade utan någon som helst plan eller taktisk tanke utan det var upp till spelarna att lösa problemen på plan. Något Kepa offentligt kritiserade efteråt.

LÅNGFREDAGEN 7:
Mycket görs av att Chelsea sägs jaga ännu en före detta manager. Den manager vi än i dag inte kan förstå varför han fick gå, vi talar förstås om Carlo Ancelotti. Som även Brasilien jagar, men han har ännu ett år kvar på sitt kontrakt med Real Madrid.

Tipsarna: BBCs Sutton tror på 1-1 mot Wolves, hans gästtippare (Man U- och Liverpool-fans) tror på vinst för Wolves med 1-0 resp 2-1.
    Skys Lewis Jones som haft rätt de senaste omgångarna när det gäller Chelsea tror på 3-1 till Chelsea (vilket känns otroligt optimistiskt något han inte brukar vara). Bara tanken på att Chelsea skulle göra ett mål glädjer oss, att de ska göra tre mål borta mot Wolves känns närmast utopiskt.

Daily Mails Ian Herbert hamrar Todd Boehly och menar att hans vanskötsel av Chelsea är orsaken till att vi är där vi är just nu med Frank Lampard tillbaka i en stol vi aldrig trodde han skulle vara. Läs mer här>>

Skvallret säger att Julian Nagelsmann är styrelsens favorit till att bli ny permanent manager i sommar. Så vi blir inte ett dugg överraskade om det blir någon annan.

Jürgen Klopp ska ha försökt påverka Kai Havertz att komma till Liverpool direkt efter matchen i tisdags. Eller så ville han bara prata tyska. Det är tydligen många Chelseaspelare som Liverpool vill värva för att förnya sin slitna trupp.

TORSDAG 6:
Izzy Brown som spåddes en strålande framtid har tvingats pensionera sig från fotboll vid bara 26 års ålder efter två svåra hälseneskador. Vi önskar honom lycka till med vad han nu väljer att göra i framtiden.

Metro spekulerar i för vilka Lampards återkomst är bra och dåliga nyheter. De anser att för Kepa Arrizabalaga är det mycket dåliga nyheter och vi tenderar att hålla med, trots att CSFC håller honom som en bättre målvakt än Mendy ändå. För Mount lär det dock vara fantastiska nyheter.
    Läs mer här>>
    CSFC oroar oss också för att Lampard ska återvända till fyrbackslinjen fast hans spelare passar bättre för en trebackslinje. Fast för oss är det två viktigaste faktorerna han måste få ordning på; att Chelsea börjar göra mål och slutar släppa in mål på hörnor. Énkelt eller hur?

BBCs chefsskrivare Phil McNulty skriver rätt intressant om Chelsea och utnämningen av Lampard. Läs det här>>

Éfter vad som hänt i Chelsea den här veckan förvånar nog inget, men ändå. När Independent säger att Chelsea överväger att diskutera med Antonio Conte om en återkomst har vi ändå svårt att tro det.

Enligt flera källor är det klart att Frank Lampard blir interimmanager och han ska redan börjat med att träna laget inför Wolvesmatchen på lördag. Vilken röra.
    Ännu inget officiellt.

Daily Mail för fram att utnämningen av Lampard (om den nu är klar) är ett PR-drag av Boehly och Eghbali. Läs mer här>>

Julian Nagelsmann har haft positiva samtal med Chelsea om att ta över som manager i sommar. Vi får se vad som händer men just nu verkar det blir en interim för interimen, dvs Lampard för Saltor.

Xabi Alonso som gör succé i Bayer Leverkusen just nu sägs kommit med i urvalet för ny manager.

Marcelo Gallardo f d manager i River Plate vill ha jobbet i Chelsea. Hans lönekrav hr dock varit extrema och därför har han inte fått jobb i Europa ännu.

Flera medier hävdar att det nu är klart, Frank Lampard blir Chelseas nästa manager. För en kort tid som caretaker. Vi kan inte säga vi förstår det hela eller resonemanget alls men det är väl som det är. Vi kan ju inte påverka men det höjer inte vårt förtroende för Chelseas ledning ett enda dugg hur mycket vi än gillade Lamps som spelare och person. Men som manager för Chelsea kan vi ju inte att säga att han var någon succé. Vi ser hellre att Bruno Saltor får fortsätta.

Samtidigt sägs det att Luis Enrique ska ha imponerat vid intervju igår. Ryktena kommer dock från mer obskyra spanska källor så vi får ta dem för vad de är, rykten.

Ett nytt rykte är Valencias målvakt, 22-årige Giorgi Mamardashvili. Han sitter dock på ett långt kontrakt och även om flera klubbar är intresserade, Chelsea inkluderade enligt ryktena lär Leicester vara närmast en värvning.

Vi är lite oroade över att Real Madrid plötsligt har börjat visa storform både i La Liga och igår i Copa del Rey när de mycket lätt slog ut Barcelona på bortaplan i returmötet.

ONSDAG 5:
Ryktet om Lampard som caretaker manager har växt enormt under dagen och Sky som normalt är rätt seriösa ser det som mycket möjligt. Vi är långt ifrån säkra på att det är en bra idé, varken för Lampard eller Chelsea. Att komma tillbaka när man har sparkats kan fungera, det visade Mourinho första året när han kom tillbaka men absolut inte sedan. Plus att ta in manager med den sorts ambitioner som Lampard har som caretaker känns inte helt bra även om vi lyckats med Hiddink och viss mån med Bentiez som caretakers under Romans tid.

Vi vet helt enkelt inte hur vi ska behandla ett nytt rykte. Att Frank Lampard, som var på matchen igår, kommer bli Chelseas nästa manager på ett korttidskontrakt!
    Detta då både Luis Enrique och Julian Nagelsmann vill vänta till sommaren innan de tar ett nytt uppdrag. Luis Enrique lär för övrigt vara i London idag.

TISDAG 4:
Telegraph som pushar managerfrågan hårdast säger att Chelsea varit i kontakt med Julian Nagelsmann och Luis Enrique. Enrique lär vara villig att ta över omgående medan Nagelsmann tydligen måste lösas från Bayern då han kontraktsmässigt inte är fri utan på vad som på engelska kallas "garderning leave".
    Chelsea förväntas prata med följande andra kandidater: Mauricio Pochettino, Ruben Amorim, Oliver Glasner, Luciano Spalletti samt även Carlo Ancelotti. (Av dem ska Amorim redan sagt nej).
Ruben Amorin ska ha nobbat Chelsea. Han vill inte lämna Sporting Lissabon.

Tipsarna; Skys Jones tror på en 0-0 match mellan Chelsea och Liverpool ikväll.
      Detsamma tror BBCs gästtippare (West Ham-fan) medan Chris Sutton faktiskt tror på 1-0 till Chelsea.

Fingerpekandet är extremt just nu och vi tänker hålla oss borta från det framöver. Vi är managerlösa, vi har en interimmanager och vi följer spekulationerna om en ny manager. Att peka ut Potter enbart och strunta i klubbens ansvar är bara fegt för klubben visste ju vad de anställde, en manager som behöver mer tid än vad en klubb som Chelsea egentligen kan ge. Ägarna har agerat på ett okunnigt och skadligt sätt i nästan allt sedan de tog över, sparkningen av Tuchel, utnämningen av Potter och nu sparkningen av Potter är bara toppen på ett isberg. Felet, ansvaret och skulden anser vi ligger hos ägarna hur mycket pengar och god vilja de än lagt in i klubben, det krävs mer än goda intentioner och pengar för att bygga en bra fotbollsklubb.
    Så vi låter den här artikeln av fingerpekande vara den som försöker sammanfatta det hela>>

Vi tar det med en skeppslast salt men medierna försöker tvinga fram besked om Chelseas nästa manager genom att gå ut och säga att Chelsea har en deadline om att den nye managern/coachen ska vara på plats inför mötet mot Real Madrid.

Sociala medier ses som en slags termometer på saker och ting, idiotiskt nog. Därför görs det en stor sak av att bara fyra spelare ska ha skickat budskap över sociala medier till Graham Potter. Det faktum att Potter träffade dem alla igår och pratat med dem ignoreras helt.

Liverpool, kvällen motståndare går nu ut och läcker att de är villiga att möta Mason Mounts lönekrav. Just det som tydligen Chelsea inte vill. Money rules.

Ruben Amorim (Sporting) är namnet som lanseras mycket just nu, han ska ha imponerat på Chelseas ledning när de intervjuade honom tidigare under säsongen innan Potter fick jobbet.

Åsiktsmaskinen Gary Neville hävdar att han tror att Potter bad om att få sparken av sin gamle kompis Paul Winstanley. Fånen tycker också Chelsea ska utnämna Pochettino.
    Paul Merson anser dock att det är Brendan Rodgers som ska ersätta Potter. Det tror vi inte är aktuellt.
    Som tur är är dessa påfrestande engelska tyckare inte de som bestämmer.

CSFC är djupt oroade över allt snack om Pochettino som lanseras tungt av engelska medier av någon mystisk anledning. Mannen kunde ju inte ens vinna Ligue 1 med PSG.
    Inte ens Tottenham där fansen älskar honom är intresserade av honom enligt rykten under måndagen. Han kommer inte ersätta Conte.

Transfergurun (och i våra ögon en av få vi kan tänka oss lyssna till) Fabrizio Romano säger att Chelsea redan har varit i kontakt med Julian Nagelsmann och att han vore perfekt för Chelsea.
    De andra alternativen han säger han hört rykten om är Luis Enrique och Ruben Amorin (Sporting Lissabon) som lär varit aktuell redan när Tuchel fick gå.

Det talades vilt om 50m pund för att sparka Potter och hans team. Nu sägs det att kompensationen hamnar runt 13m pund. Det är pengar det med, särskilt som de värvade dem för 21m.

MÅNDAG 3:
John Terry säger att han är klar med managertankarna men om Chelsea behöver hjälp skulle han ställa upp men enbart för dem. Det vore ingen dum idé, då kanske de kan lära sig försvara hörnor. JT jobbar idag med ett av pojklagen i Chelsea.

Chelsea ska vara intresserade av Atalantas danske anfallare Rasmus Højlund. Han lär kosta 60m pund. Först tycker vi väl att Chelsea måste lösa gåtan Romelu Lukaku.

Graham Potter ska redan fått erbjudande om att ta över Leicester men har meddelat att han vill ta en paus. Det tycks vara modellen även för Nagelsmann och jag tror det är klokt. Pressen på Potter har ju varit enorm, även om det är det han också fick betalt för i Chelsea.

Telegraph säger att Chelsea kommer intervjua fem presumtiva managers. Tyvärr ingår Pochettino i den gruppen. (Ni vet CSFCs inställning att han är en extremt överskattad manager). De övriga sägs bli Nagelsmann, Luciano Spalletti i Napoli, Luis Enrique tidigare spansk förbundskapten samt någon ännu okänd.
   
Enligt Daily Mail är det sportdirektörerna Laurence Stewart och Paul Winstanley (som kom från Brighton strax efter Potter) som ligger bakom att Potter sparkades nu. Läs mer här>>

Marco Silva är det senaste managernamnet för Chelsea som vi ska tro medierna. Silva är idag i Fulham.

Inte oväntat tävlar medierna nästan i att 1- säga varför Potter fick gå och spelarmakten i Chelsea tas åter upp, 2- att det ändå skedde för tidigt.
    Alla älskar att peka finger just nu och de pekar åt alla håll och kanter.

Chelsea är borta ur Europaspel och även om det kan ha fördelar så har det också enorma nackdelar när det gäller rekrytering. Boehly och anhang lär upptäcka i sommar att de kommer inte kunna värva spelarna på sin önskelista nu när Chelsea under en säsong kommer tillhöra b-lagen. Osinhem, Bellingham eller någon av de mest eftertraktade kommer ens lyssna när Chelsea ringer oavsett vad Chelsea erbjuder för summor, om de inte får spela i Champions League. Nu får vi se vem som blir managern som ska övertala spelare att komma.

Chelsea Womens semifinal mot Barcelona spelas 22 april hemma. Konstigt nog har returmötet inte bestämts ännu.

Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane, Luis Enrique är redan med i rejset som ersättare, liksom den andra sparkade managern igår, Brendan Rodgers. Vi är inte intresserade av någon av dem förutom Zidane och den som vi ju tror är det hetaste ryktet, Julian Nagelsmann. Frågan är dock när en ny manager kommer, men det är ju bra om han är på plats innan Boehly ska handla spelare i sommar så han får säga något om det. Om nu Boehly överhuvudtaget diskuterar sådant med sina managers, det verkar faktiskt inte så.
    Faktum är att även Thiago Silva nämns liksom Emma Hayes.

Tolv Premier Leaguemanagers har fått sparken den här säsongen.

Graham Potter tippas till Leicester eller kanske Tottenham nu.

Julian Nagelsmann som nämns som den hetaste favoriten och som Chelsea verkligen vill ha enligt sportskrivarna sägs vara högst tveksam till att ta ett nytt jobb redan nu. Han vill ha tid innan han börjar ett nytt uppdrag och han lär inte heller vara så pigg på att flytta från Tyskland. Därtill jagas han av Real Madrid som alla tror han i så fall skulle välja (även om vi tror Ancelotti har ett år kvar på sitt kontrakt, och i sin tur lär jagas av Brasiliens landslag) och Tottenham.
    För ytterligare komplicera det hela finns det kontraktsproblem mellan honom och Bayern angående när han kan ta ett nytt jobb oavsett att han fått sparken.

Chelsea ska ha skrivit ett förhandskontrakt med 15-riga underbarnet Kendry Paez från Independiente del Valle. Han kan inte ansluta förrän han blir 18 år. För detta ska Chelsea betalat 20m pund! Han spelar på mittfältet och ecuadorianen anses vara ett av sydamerikas allra största löften.

***

Fakta från OptaJoe:
" 1.27 - Graham Potter has the joint-lowest points-per-game return of any manager to take charge of 20+ games for Chelsea in the Premier League:
1.27 - Graham Potter
1.27 - Glenn Hoddle
1.28 - Ian Porterfield
1.65 - Ruud Gullit
1.67 - Frank Lampard"

Hans vinstprocent var 39%, vilket är den lägsta förnågonmanager det här århundratet.

Sky Sport har en bra sammanfattning av cirkusen Läs här>>

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat